NordLocker Review – Kryptering fra NordVPN – Opdateret 2023

NordLocker anmeldelse

NordLocker er krypteringssoftwaren fra det samme firma, der bragte os NordVPN, og generelt er vi temmelig imponeret over det. Det er dog en smule dyr, især i betragtning af resten af ​​markedet. Se vores tanker i denne komplette NordLocker-gennemgang.

nordlocker-Slider1

nordlocker-slider2

nordlocker-slider3

nordlocker-slider4

nordlocker-slider5

Tidligere

Næste

NordVPN er i øjeblikket bedømt som en af ​​de bedste VPN-udbydere omkring, på trods af nogle af de nylige sikkerhedsmæssige bekymringer (læs vores NordVPN-anmeldelse for mere om det). Tefincom, virksomheden bag VPN-giganten, begynder dog at forgrene sig. Det første forsøg på andre cybersecurity-nicher er med NordLocker-filkrypteringssoftwaren. 

I denne NordLocker-gennemgang vil vi se, om det nye barn på blokken har chops til at stå op til etablerede filkrypteringstjenester. Efter at have brugt noget tid med applikationen, er vi her for at give dig vores tanker om dens funktioner, priser, brugervenlighed, sikkerhed, support og fildeling. Til sidst konkluderer vi, om NordLocker er prisen værd eller ej. 

Til dets anmodede pris er svaret det stadig tvetydige “måske.” NordLocker kræver en høj pris, men gør omkostningerne det værd. Grænsefladen og brugervenligheden er uden tvivl, ligesom sikkerheden. Uanset hvad er der ingen grund til ikke at prøve det, da der er en generøs gratis plan tilgængelig og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Styrker og svagheder

Funktioner

NordLocker er en meget ny service, så det burde være en lille overraskelse, at der ikke er masser af funktioner i skrivende stund. Det er en krypteringstjeneste, men det er mest det. Hovedfunktionen er deling, som du har tilladelse til, uanset om du bruger den gratis service, eller hvis du abonnerer på en præmieplan. 

Før vi kommer til det, lad os dog tale integrationer. Teknisk fungerer NordLocker med enhver cloud-lagringstjeneste. Som NordLocker udtrykker det, “spiller det pænt” med alle udbydere, men det er fordi det ikke tilbyder nogen direkte integration. NordLocker er en ren lokal oplevelse, hvilket betyder, at du skal have din cloud-lagringstjeneste konfigureret på din maskine. 

For eksempel, hvis du har et abonnement på Sync.com – som vi anbefaler, som du kan se i vores Sync.com-gennemgang – kan du gemme dit “skab” (navnet på din krypterede mappe) lokalt i din synkroniseringsmappe. 

Fordi den lokale synkroniseringsmappe godt synkroniseres på tværs af dine enheder, kan du få adgang til dit skab hvor som helst, så længe maskinen du åbner den kører macOS eller Windows. 

Som de fleste krypteringstjenester er NordLocker fokuseret på skylagring mere end backup, hvilket giver dig eller samarbejdspartnere mulighed for at arbejde på en fil, der er gemt i en delt sky. På grund af det overlay-filsystem, det bruger – mere om det i afsnittet “sikkerhed” nedenfor, kan NordLocker ikke kryptere hele diske til online backup-formål. 

Når det er sagt, kan den kryptere en mappe med alle dine filer i den. NordLocker pålægger ikke din konto størrelse eller udvidelsesbegrænsninger. Så længe du har en premium-plan, kan dine filer være af enhver størrelse med enhver udvidelse, med ubegrænsede data, til at starte. 

NordLocker-deling

Deling er enkel i applikationen, så du kan invitere nye brugere til at downloade NordLocker og låse op det skab, du delte. Du kan dog ikke dele et skab gennem applikationen. Snarere fortæller du NordLocker, der har adgang til et bestemt skab, så kan du sende det krypterede skab på en hvilken som helst måde, du finder passende. 

nordlocker review-mappe-aktie

Problemet opstår – som det almindeligt gør med krypteringstjenester – hvis modtageren ikke har en NordLocker-konto. Selvom der er en gratis plan, er den begrænset til 5 GB, hvilket betyder, at hvis dit skab er større end det, vil modtageren ikke være i stand til at åbne den med en gratis plan. Når det er sagt, har den gratis plan upsides i andre områder, som vi ser i det næste afsnit.

NordLocker Oversigt

Prisfastsættelse

NordLocker er lidt dyrere end andre filkrypteringsmuligheder, men som en personlig fokuseret service giver prisen mening. Sammenlignet med Boxcryptor er prisen ujævn, men denne service ser den største rabat, når du køber et team, ikke en individuel bruger, som du kan se i vores Boxcryptor-gennemgang.

  Boxcryptor-gennemgang - Opdateret 2023

Alligevel kan den høje prislapp ikke nægtes. Selvom NordLocker er tæt på Boxcryptor ved årets udgang, er det meget dyrere end AxCrypt, som kun opkræver omkring $ 35 for en årlig plan (læs vores AxCrypt-gennemgang).  

Prisen medfører brugbarhed, dog som vi ser i næste afsnit. Det bringer heller ingen data eller filgrænser. NordLocker understøtter enhver fil i alle størrelser, hvilket betyder, at du kan kryptere alt fra Microsoft Word-dokumenter til 4K MKV-filer til Pro Tools-sessioner. Der er desuden ubegrænset deling, selv på den gratis plan. 

NordLocker gratis

Som de fleste krypteringstjenester har NordLocker en gratis plan tilgængelig. Du bliver stadig nødt til at tilmelde dig en konto, men ved at gøre det giver du mulighed for at kryptere 5 GB data gratis. Fra vores test ser det ikke ud til at være nogen filbegrænsninger, hverken i type eller størrelse. Så længe du forbliver under 5 GB-grænsen, er du gylden. 

Det, der er vigtigt at bemærke her, er, at sikkerheden ikke ændres, hvis du bruger en gratis plan. AxCrypt tillader kun en 128-bit-nøgle i dets gratis plan, og Boxcryptor understøtter ikke kryptering af filnavne. NordLocker giver dig dog fuld sikkerhed på sin gratis plan. 

Derudover kan den gratis service bruges på så mange enheder, som du ønsker, så længe denne enhed understøtter NordLocker, og du husker din hovedadgangskode. I modsætning til de gratis planer på Boxcryptor og AxCrypt, pålægger NordLocker ikke sikkerhedsrisici eller begrænset cloud-lageradgang. I stedet er dine data begrænset. 

Når det er sagt, er der gratis open source-indstillinger. Læs vores VeraCrypt-gennemgang og Cryptomator-gennemgang for to eksempler.

Hvis du beslutter at betale, tilbyder NordLocker en 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvilket er rart at se. Der er et argument for ikke at tilbyde en refusionspolitik, fordi der er en gratis plan, så vi kan godt lide at NordLocker tilbyder en refusionspolitik til trods for den gratis plan. 

Hvad angår betalingsmetoder, tilbydes de muligheder, du kunne forvente af enhver VPN-slået krypteringstjeneste, herunder kreditkort, Amazon Pay og bitcoin, selvom det mærkeligt er uden PayPal.

Sikkerhed

NordLocker er bygget op omkring GoCryptFS, som krypterer filer og mapper ved hjælp af AES og er kompatibel på tværs af platforme, hvilket gør den ideel til deling af krypterede filer og mapper. I stedet for kryptering af hele disken tillader GoCryptFS NordLocker at kryptere individuelle filer, hvilket betyder, at du ikke behøver at genkryptere hver gang du opretter nye filer. 

GoCryptFS er også et filsystemoverlay, hvilket betyder, at du direkte kan redigere krypterede filer. Hvis du f.eks. Har et Word-dokument, der er i dit skab, kan du dekryptere det med NordLocker, redigere det og lukke det uden at skulle genkryptere filen.

Hvad angår kryptering af dine filer, er NordLocker afhængig af asymmetrisk kryptografi, som, som du kan læse i vores beskrivelse af kryptering, betyder, at en offentlig og privat nøgle er nødvendig for at kryptere og dekryptere filen. 

NordLocker genererer en 256-bit ECC-nøgle, når du først opretter din konto, som giver sikkerhedsfordelene ved RSA, men med en mindre nøglestørrelse (det betyder hurtigere kryptering og mere support til ældre maskiner). 

Når det er sagt, er ECC – kryptografi i elliptisk kurve – en kontroversiel algoritme, der skal bruges. Baseret på memoer lækket af Edward Snowden, er det muligt, at NSA har placeret en bagdør på en eller flere elliptiske kurvebaserede tilfældige generatorer. 

Tinfoil-hatte slukkes, NordLocker krypterer din hemmelige nøgle ved hjælp af XChaCha20-Poly1305-IETF-chiffer på din enhed. Den nøgle forlader aldrig din enhed uden først at være krypteret. Når du opretter et skab, genereres en 256-bit nøgle, der kaldes din skabsnøgle. Denne skabsnøgle er derefter krypteret. 

Endelig på dine filer bruger NordLocker AES-GCM til at kryptere filindhold, som pålagt af GoCryptFS. Når du dekrypterer en fil, falder al denne beskyttelse som en række dominoer. 

Med hensyn til deling er NordLocker afhængig af ECC-nøgleudveksling, hvor dit skab er krypteret ved hjælp af din private nøgle og modtagerens offentlige nøgle og derefter dekrypteres ved hjælp af din offentlige nøgle og modtagerens private nøgle. 

  Boxcryptor-gennemgang - Opdateret 2023

NordLocker Master Password og Nul viden

Den nøgle, der holder alt sammen, er din hovedadgangskode, som er den eneste måde du kan få adgang til dine krypterede filer. Din hovedadgangskode bliver aldrig set eller gemt af NordLocker, hvilket gør tjenesten nul-viden med hensyn til adgang og indhold. Som vi ser med vores bedste adgangskodeadministratorer, kendes din hovedadgangskode af dig og dig alene.

I stedet ser NordLocker en afledt adgangskode, der er genereret med Argon2-algoritmen og et salt – i det væsentlige ekstra tilfældige data tilføjet for ekstra sikkerhed – hvilket betyder, at NordLocker ikke kan vide, hvad din hovedadgangskode er. Når du først har bekræftet, at Argon2 og salt-resultatet matcher det, som NordLocker forventer, kan din hovedadgangskode dekryptere din hemmelige nøgle. 

Kort sagt, NordLocker gør alt, hvad det skal, når det kommer til at sikre dine filer. ECC er det mest sandsynlige valg, selvom der er kontroverser omkring det. Bortset fra det bruger NordLocker det nyeste inden for kryptografi for at sikre, at dine filer kun kan ses af dig og de modtagere, du vælger.

Brugervenlighed

Det er ikke overraskende, at NordLocker er meget let at bruge. Det spejler webstedet til NordPass-adgangskodeadministratoren med et simpelt layout, der ikke er noget-nonsense (læs vores NordPass-anmeldelse). Den eneste forskel er, at NordLocker kan downloades.

nordlocker review-hjemmeside

Du kan downloade NordLocker-appen uden at tilmelde dig en konto, men du har brug for legitimationsoplysninger for at bruge appen. Hvis du bruger den gratis plan, kan installationsprocessen hurtigt blive forvirrende, da du aldrig er bragt til en tilmeldingsside. Du skal faktisk hente applikationen først, som har en lille “oprette konto” i øverste venstre hjørne. 

Hvis du er eller har været en NordVPN-bruger, kan du ikke oprette en ny konto. Uanset hvilken grund det ser ud til, at NordVPN og NordLocker deler den samme database med adgangskoder, så du bliver nødt til at indtaste din e-mail og adgangskode til dit NordVPN-abonnement for at logge ind, selvom det ikke er aktivt. 

Det er dog ikke det, du skal bruge til at logge på. Når du har indtastet dine NordVPN-legitimationsoplysninger, bliver du bedt om at oprette en hovedadgangskode til NordLocker. Derefter får du en gendannelsesnøgle, som er den eneste måde, du kan gendanne dine filer på, hvis du glemmer din hovedadgangskode. Det kan være en god ide at gemme det med en service som 1Password (læs vores 1Password-anmeldelse).

nordlocker review-skab-aktie

Endelig spørger NordLocker, hvor du vil opbevare din første skab. Du kan opbevare den i din dokumentmappe, vælge en anden placering eller, hvis du er i Windows, gemme den i din OneDrive (læs vores OneDrive-anmeldelse). Derefter løb vi ind i problemer. 

I skrivende stund er .NET framework 4.8 splinternyt for Windows, og NordLocker kræver, at den kører. Inden for et par uger skulle de fleste Windows-brugere have opdateringen installeret, men NordLocker fungerer ikke uden den. På grund af dette løb vi konstant fejl, når vi forsøgte at opsætte vores første skab.

Dette afklares under installationsprocessen, men det er værd at bemærke, at du har brug for .NET framework 4.8, før du installerer NordLocker. Fejl vedvarer stadig, hvis du installerer NordLocker og derefter kører Windows-opdateringen.

Brug af NordLocker

NordLockers interface ligner Windows File Explorer. Du kan se det skab, du har valgt, filerne og mapperne inde, størrelsen på skabet og de brugere, der har adgang til det. Tilføjelse af filer og mapper er så let som nogensinde; bare træk og slip dem i NordLocker-interface. 

nordlocker review-vinduer

Når du kopierer en 204MB testmappe, krypterede NordLocker filerne med det samme. Vores mappe indeholdt en række filtyper, herunder tekst-, torrent-, video- og lydfiler, som alle blev gemt i vores standard skab. NordLocker kan dog understøtte så mange skabe, som du vil. 

Det er bedst at tænke på skabe som mapper, især da du ikke kan tilføje en ny i NordLocker-grænsefladen. På Windows kan du oprette et nyt skab ved at navigere til den fil eller mappe, du vil kryptere, højreklikke og vælge “Opret skab.” Dette vil skabe en locker-fil i det bibliotek, som den originale fil eller mappe var i. 

  Boxcryptor-gennemgang - Opdateret 2023

nordlocker review-skabe-skab

Disse skabsfiler – som naturligvis kun er læsbare af NordLocker – kan flyttes rundt på din fritid. De optager den samme mængde plads som den mappe eller fil, du krypterer, men de kan også åbnes fra enhver maskine eller bibliotek, så længe det er på en Windows- eller macOS-computer. 

Hver gang du lukker og åbner programmet igen, åbnes dit standardboks (det, du oprettede under opsætningen). Der er dog ikke en måde i applikationen at navigere til dine andre skabe, hvilket er irriterende. I stedet skal du bruge File Explorer, hvis du vil åbne andre skabe.

Fildeling & Opbevaring

Du kan dele NordLocker-filer og -mapper med så mange modtagere, som du vil, men hver person, du deler med, har brug for en NordLocker-konto for at dekryptere informationen. Processen til deling af en hel skab er enkel. Når skabet er åbent, skal du blot klikke på “tilføje brugeradgang” og indtaste modtagerens e-mail. 

nordlocker review-skab-aktie

Hvis brugeren allerede har en NordLocker-konto, skal du bare sende dem den delbare fil, som NordLocker viser i File Explorer, når du har tilføjet en ny bruger. Hvis ikke, sender NordLocker en e-mail, der beder dem om at tilmelde sig en konto og downloade applikationen. 

For deling af filer eller mapper i et skab, skal du vælge de filer, du vil dele, højreklikke på den og vælge “Forbered dig til deling.” NordLocker opretter en eksportversion af de filer eller mapper, du vil dele, og du bliver nødt til at tilføje andre brugers e-mail-adresser. 

Hvis du vil dele med en cloud-lagringstjeneste, kan du det, selvom processen bliver rodet. NordLocker kan ikke eksportere direkte til en cloud-lagerudbyder, som Boxcryptor kan. I stedet for har du brug for en lokal cloud-lagermappe, såsom dem, der tilbydes af Google Drev og Dropbox (læs vores Google Drev-gennemgang og Dropbox-gennemgang). 

Alternativt kan du uploade den krypterede fil og downloade efter behov, men det er mere besværligt end det er værd.

Support

Som en ny service har NordLocker kun lidt supportmateriale til rådighed. En vidensbase er til stede i skrivende stund, men den har kun en håndfuld artikler. Ting som at downloade applikationen og opdatere dine faktureringsoplysninger dækkes og dækkes detaljeret på det tidspunkt. Der er dog ikke mange fejlfindingsartikler.

nordlocker review-vidensbase

Der er i øjeblikket kun tre fejlfindingsartikler, to til Windows og en til macOS. Hvert operativsystem har en artikel om geninstallation, og Windows har en om forudsætninger for ikke at installere korrekt. I betragtning af at vi havde problemer med installationen på grund af den nylige .NET-rammeopdatering, ville det være fornuftigt at have en artikel om det også, men desværre var der ikke en.

Kort sagt, vidensbasen har ikke så meget viden i sin nuværende tilstand. Baseret på hvad vi har set fra NordVPN, forventer vi, at flere artikler vil blive tilføjet i fremtiden, når der opstår problemer. Lige nu er det dog i bedste fald en elementær ressource. 

Hvis du har nogle reelle problemer, er det bedst at nå ud til supportteamet. NordLocker tilbyder kun e-mail-support via en kontaktformular. Betalende og ikke-betalende brugere kan bruge formularen, skønt premiumabonnenter får prioriteret support. NordLocker siger, at supporten er 24/7, men i betragtning af det er e-mail, er det svært at sige det.

For at måle responstid nåede vi ud på en gratis konto med et spørgsmål om brug af ECC-nøgler i stedet for RSA-nøgler. Efter 24 timer var der radio stilhed ved slutningen af ​​NordLocker. Indrømmet, vi prøvede på en gratis konto, men hvis responstiden er længere end 24 timer, tilbydes 24/7 support ikke. Der er ingen vej omkring det.

Dommen

NordLocker er en letanvendelig og effektiv krypteringsapplikation. Dog kommer det til en pris. Selvom applikationen er vidunderligt designet, og tjenesten overholder det nyeste inden for kryptografi, beder det om en høj prisforlangende. Når det er sagt, hvis du har råd til det, er det en af ​​de bedste omkring. 

Hvad synes du om NordLocker? Vil du drage fordel af dets 30-dages pengene-tilbage-garanti? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me