OneNote Review – Opdateret 2023

OneNote Review

I denne OneNote-gennemgang ser Cloudwards.net på den næst mest populære notat-app på markedet. Selvom OneNote ikke har nogle af Evernotes mest praktiske funktioner, forudsiger vi, at mange foretrækker det frem for den første note-tagende app. Læs vores fulde anmeldelse for at finde ud af hvorfor.

De fleste af cloud-oplagringstjenesterne med stor navn, herunder Dropbox, Google Drive og Box, tilbyder nu digitale notebook-apps. Imidlertid slog dem alle til stødet, og langt tilbage i 2003 ikke mindre, var Microsoft med OneNote.

Naturligvis betyder anciennitet ikke altid meget, når det kommer til teknologi. I dette tilfælde har vi dog ikke noget problem med at placere Microsofts indrejse foran sine skylager, når det kommer til sortering gennem de bedste digitale notebook-poster.

Det skyldes, at OneNote er et fleksibelt og funktionsfyldt tankeindsamlingsværktøj, der meget tydeligt nipper i hælene på den anerkendte Evernote. Det overgår endda det på nogle måder takket være indeslutninger som videooptagelse, håndskrift til tekstkonvertering og muligheden for at arrangere dine noter på enhver tilfældig måde, du ønsker, ligesom den rigtige ting.

Det skyldes, at OneNote er et fleksibelt og funktionspakket værktøj, som dog er indsamlet, og som meget tydeligt nipper i hælen på den anerkendte Evernote. Det overgår endda det på nogle måder takket være indeslutninger som videooptagelse, håndskrift til tekstkonvertering og muligheden for at arrangere dine noter på enhver tilfældig måde, du ønsker, ligesom den rigtige ting.

Alternativer til OneNote

Styrker & Svagheder

Funktioner

Som en digital notebook er OneNote i stand til at gemme noter i skyen og synkronisere dem på dine enheder. OneNote bruger OneDrive til skylagring, der deler plads med andre Microsoft Office-produkter som Word og Excel, plus uanset hvilke andre filer du stash i skyen.

Platformsstøtte inkluderer Windows og MacOS til desktops og Android, iOS og Windows Phone til mobile enheder. Browseradgang er også tilgængelig, hvis du har brug for adgang til dine noter fra en computer, der ikke er din egen.

Du behøver ikke at gemme filer i OneDrive, du kan gemme dem lokalt i stedet. Imidlertid ville det gøre din mulighed for at synkronisere indhold mellem enheder nemmere, da synkronisering er afhængig af skyen som mellemmand.

Nøglen til at få mest muligt ud af OneNote er muligheden for at oprette så mange separate bærbare computere, som du vil (ja, indtil du er tom for skyopbevaringsplads) og opdele hver enkelt bærbare computer i farvekodede sektioner og sider, som stort set er noter. Evernote begrænser dig i mellemtiden til 250 bærbare computere.

OneNote giver tilsyneladende ubegrænset fleksibilitet i at skabe sider selv, så du kan placere tekst, billeder og tabeller overalt på siden. Dette gør det ideelt til nøjagtigt at kopiere forelæsninger eller mødeanvisninger fra en tavle, diagrammer og alt sammen, hvilket gør det til en af ​​vores foretrukne ting ved værktøjet.

OneNote Stemme og video

Stemme og video kan også føjes til noter ved hjælp af en indbygget optagefunktion. Du kan også tilføje videoer fra onlinekilder ved at indtaste en kilde-URL, f.eks. Fra YouTube.

  Simplenote Review - Opdateret 2023

Der er også en meget nyttig webklipper, som du kan tilføje som browser-tilføjelse til Chrome, Explorer, Firefox og Safari. Denne tilføjelse giver dig mulighed for at gemme websider direkte på OneNote, der er nyttig til at samle forskning et sted. Inden for OneNote-klienten kan du derefter tilføje kommentarer og opkald til dine udklip, så du kan huske, hvorfor du gemte dem senere.

OneNote har også en håndfuld tegneværktøjer, der lader dig gøre ting som cirkeltekst, plus de fleste af de tekstformateringsværktøjer, du kan finde i en tekstbehandler. Hvis du bruger en tablet eller bærbar computer med en berøringsskærm, kan du tegne diagrammer og klotter ved hjælp af en pennen eller tage håndskrevne noter.

OneDrive kan konvertere frihåndsnotater (ofte kaldet “blæk”) til computertype til at rydde op i dine noter senere. Det er også en nyttig funktion, hvis du vil tage et foto af noter på en tavle. Det er også noget, Evernote ikke gør.

Du kan automatisere noteindsamling i OneDrive vha. IFTTT eller Zapier. Dette giver dig mulighed for at gøre ting som automatisk at sende nøgle-e-mails, vedhæftede filer, tweets, som du kan lide eller uploade Instagram-fotos til OneNote. Både IFTTT og Zapier kan også integrere OneNote med opgaveledere som Trello og Todoist, der er nyttigt til at holde dit arbejdsliv i en række ordener.

Senere kan du dele dine noter med andre direkte fra applikationen, så længe dine bærbare computere er hostet på OneDrive og ikke lokalt. Du kan give adgang til specifikke personer baseret på e-mail-adresse eller oprette links til dine noter, der kan bruges af nogen.

Sammenfattende inkluderer OneNote stort set enhver funktion, vi kunne ønske. Det integreres endda med Cortana og Siri, så du kan tale dine tanker og få dem transkriberet til tekst. Stenografer i verden, bemærk.

Prisfastsættelse

Mens OneNote-appen i sig selv er gratis, bruger OneNote Microsoft OneDrive til at være vært for noter online. Det er måske ikke et problem, da du kan registrere dig for 5 GB gratis cloud-lager. Det er ikke nøjagtigt den mest generøse tildeling af gratis skylagring, men det er nok til en hel del bærbare computere.

Hvis du finder ud af, at du har brug for flere gigabyte, skal du se på opgradering til en 1TB OneDrive-konto. Dette giver dig også adgang til desktopversioner af Word, Excel og PowerPoint.

For 6,99 dollars om måneden er 1 TB lagring ikke en dårlig aftale. Med Office 365 inkluderet, rangerer det faktisk blandt de bedste tilbud inden for cloud-opbevaring. Men hvis du ikke har til hensigt at bruge OneDrive andet end til OneNote, formindskes denne værdi helt, og du er måske bedre stillet med Evernote for $ 3,99 pr. Måned.

Brugererfaring

Inden vi kommer i gang, skal vi påpege, at OneNote-applikationen, vi ser på nedenfor, er desktop-applikationen, der er gratis tilgængelig i Microsoft-butikken til Windows 10. Der er et andet program kaldet OneNote 2016, der kan downloades på Microsofts websted, men det understøttes ikke meget længere, hvilket betyder, at det ikke vil have de nyeste funktioner fremad.

  Simplenote Review - Opdateret 2023

Med denne public service-meddelelse ud af vejen, videre til de gode ting.

Udviklerne bag OneNote gjorde et dejligt stykke arbejde med at oprette et værktøj, der ikke afsporede dit tankegang. Arbejdsområdet er rent og for det meste holder brug af værktøjslinjebånd langs toppen alt hvad du har brug for for at oprette et klik eller to væk.

For total nedsænkning af noterne kan du klikke på den diagonale pil, der er fastgjort i øverste højre hjørne af en note for at blive distraheringsfri. Hvis du gør det, maksimerer du noten i OneNote-applikationen, sådan:

For at få adgang til forskellige notebooks i OneNote skal du klikke på pilen i øverste venstre hjørne af klienten for at skjule dem fra venstre margen. Der er også en “tilføj bærbar computer” mulighed nær bunden for at oprette en ny.

Vi kan virkelig godt lide den måde, denne applikation er organiseret på, og det faktum, at du kan kollapse alt for at fokusere på dit arbejde. Det er lidt som Evernote, men måske generelt lidt mindre distraherende. Det er dog i selve oprettelsen af ​​noter, at OneNote har en reel opstart af Evernote.

OneNote giver dig mange af funktionerne i en grundlæggende tekstbehandler, f.eks. Microsoft Word. Det inkluderer en formateringsværktøjslinje, som du kan få adgang til ved at klikke på fanen “hjem” i båndet.

Tekstindstillinger inkluderer de sædvanlige mistænkte som forskellige skrifttyper og skrifttypestørrelser, muligheden for at udtrykke fedt eller kursivere tekst, punkttegnede og talelister osv..

Du kan også mærke noter i OneNote, som hjælper med at sortere dem senere. Microsoft Store-versionen af ​​OneNote giver dig imidlertid ikke mulighed for at oprette brugerdefinerede tags: Du sidder tilbage med foruddefinerede indstillinger som “kritiske” og “kontakter”, der i sidste ende ikke er så nyttige.

Mærkeligt nok giver OneNote 2016-versionen af ​​appen dig mulighed for at oprette tilpassede tags. Når den version af OneNote opgives, forhåbentlig udviklingsholdet begynder at tilføje den samme funktion til OneNote.

En af de køligere funktioner, og en, som du ikke finder understøttet med Evernote, er muligheden for at konvertere håndskrevne ord (blæk) til computertekst. Cirkel ordet ved hjælp af lasso-værktøjet fra båndets tegningstabel, klik derefter på knappen “konverter” og vælg “blæk til tekst.”

Tekst i billeder, scannede sider og .pdf-filer kan også konverteres til redigerbar tekst takket være OneNotes optiske tegngenkendelsesfunktioner, hvilket sparer dig fra at skulle skrive dem ud manuelt eller bruge et eksternt værktøj.

Vi elsker det faktum, at med OneNote kan du organisere dine noter stort set, som du vil, effektivt efterligne en faktisk notebook. Det inkluderer placering af tekst hvor som helst på siden sammen med diagrammer, doodles eller hvad du ellers synes om.

Ved hjælp af fanen “indsæt” kan du vedhæfte filer til noter plus indsætte links, tidsstempler, symboler, tabeller, skærmbilleder og billeder. Der er også en knap til at tilføje video fra forskellige online kilder som YouTube plus indbyggede tale- og videooptagerindstillinger, som er dejlige indeslutninger for dårlige notatmænd.  

  Simplenote Review - Opdateret 2023

Generelt synes vi, at OneNote gør livet ret let. Der er endda en gennemgangsfane med en sprogoversætter, der hjælper studerende med at snyde deres spanske hjemmearbejde.

Brugeroplevelsen er dog noget, som Microsoft generelt får ret i disse dage takket være 40 års erfaring. Virksomhedens største problem forbliver som altid sikkerhed.

Sikkerhed & Privatliv

Uanset om du samler noter til en ny opfindelse eller fører en personlig dagbog, med fortrolig opbevaring af dine tanker i skyen kræver tillid til, at de vil være sikre der fra nysgerrige øjne. Vi taler ikke kun om sikkerhed mod serverovertrædelser, men også sikkert fra at vinde op i et datavarehus, der tilhører en marketingafdeling eller et regeringsagentur.

Vi detaljerede nogle af de bekymringer, vi har med sikkerheden ved OneDrive i vores gennemgang af denne tjeneste. Disse bekymringer inkluderer det faktum, at OneDrive administrerer dine krypteringsnøgler, uden en mulighed for privat kryptering som f.eks. PCloud (læs vores pCloud-gennemgang).

Det større problem er, at OneDrive-data ikke er krypteret i hvile for forbrugerkonti. Det betyder, at det er tilbage i almindelig tekst, mens det sidder på Microsoft-serverne, hvilket i tiden efter Snowden er ret usædvanligt. Problemet er, at enhver, der får adgang til cloud-serveren, kan dekryptere dem uden en krypteringsnøgle, hvilket gør Mayhem desto lettere.  

Forretningsbrugere deler ikke dette problem, som vi nævner i vores OneDrive for Business-gennemgang, da data for dem får krypteret serverside. For alle andre vil vi i det mindste anbefale at kryptere de filer, du gemmer i OneDrive selv, ved hjælp af en nul-videnstjeneste som den, der diskuteres i vores Boxcryptor-gennemgang.

Et tredjeparts privat krypteringsværktøj designet til OneNote, SafeRoom, er en anden god mulighed. Det er også tilgængeligt for Evernote.

Microsoft har en mulighed for tofaktorautentisering (2FA), som vi foreslår at bruge. Dette vil hjælpe med at forhindre, at enhver, der får adgang til din adgangskode, logger ind på din OneDrive-konto og rakkerer om dine bærbare computere. 2FA opnår dette ved at kræve en yderligere legitimationsoplysning, når du logger ind fra en ukendt enhed, typisk en kode sendt som en tekst.

Dommen

Microsoft har haft masser af tid til at forfine OneNote, og for det meste, som headstart viser. Som en digital notebook leveres det næsten med enhver produktivitetsfunktion, vi kunne ønske. Ikke kun overskrider lignende produkter produceret af konkurrenterne Dropbox og Google når det kommer til funktionssæt, det har endda få tricks, som Evernote ikke gør.

Evnen til at konvertere blæk til tekst, tilføje stemme- og videonotater, tegne pile og stick figurer og generelt arrangere noter på enhver måde, du ønsker, gør det til et lokkende værktøj til et kreativt sind. Nej, vi siger ikke, at vi er klar til at erstatte Evernote endnu. Men hvis OneNote tog et par mere unikke trin, som at lade brugere privat kryptere bærbare computere og noter, er vi måske bare svajet.

Har du lyst til at chime ind? Del dine OneNote-tanker i kommentarerne herunder for at fortælle os, hvor du står i den sag. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me