Simplenote Review – Opdateret 2023

Simplenote Review

Simplenote er en, ja, enkel notat-app, der får sit arbejde gjort godt, men det handler om det. Sammenlignet med apps med den bedste bemærkning, mangler det sikkerhed og funktioner og er dybest set kalkunen. Læs vores fulde Simplenote-gennemgang for at se nøjagtigt, hvor den skuffer.

Simplenote, udviklet af virksomheden bag WordPress (Automattic), er et gratis og open source værktøj til at samle noter. Selvom vi elsker noget af det andet arbejde, som Automattic gør, er vi dog kede af at sige, at dens app til notater ikke imponerer.

Når det kommer helt ned til det, mangler der flere funktioner end inkluderet, uden bærbare computere, formateringsværktøjer eller kryptering i hvile. Dette er blot et par fejl, som vi vil fremhæve i denne Simplenote-gennemgang. På den anden side understøtter Simplenote markdown-redigering og webpublikation, så de, der prøver at administrere en web-tilstedeværelse, kan muligvis finde et modicum af værdi.

Hvis du finder dig selv så undervældet som vi gjorde, viser vores bedste notatvejledning flere bedre muligheder for at registrere klasse- og mødeanvisninger eller udarbejde forskning. På en side note, hvis du kan lide Simplenotes mere dygtige fætter, WordPress, så meget som vi gør, så har vi den fulde bedste webhosting til WordPress-artikel, som du måske vil læse.

Alternativer til Simplenote

Styrker & Svagheder

Funktioner

Med Simplenote kan du oprette noter og gemme dem i skyen, automatisk synkronisere dem med andre enheder, så du altid har dem til rådighed og aldrig mister en tanke. For at lette synkronisering af noter har Automattic’s udviklingsteam bygget desktop-apps til Windows, Linux og Mac samt smartphone-apps til Android og iOS.

Der er også en webversion af noteværktøjet, som du kan få adgang til fra enhver understøttet browser, praktisk til, når du ikke er på din egen computer.

Simplenote lever op til sit navn på både gode og dårlige måder, som vi antydede indledningsvis. Selvom vi elsker det minimalistiske design, som vi vil detaljeret senere, når vi taler brugeroplevelse, er der ikke mange måder at virkelig forbedre dine noter.

For eksempel er der ingen indstillinger for tekstformatering i værktøjslinjen, selv ikke med fed skrift, understregning eller kursivering af tekst. Der er heller ingen tegneværktøjer og ingen mulighed for at knytte billeder eller filer til noter.

  OneNote Review - Opdateret 2023

Hvis du virkelig har lyst til at sætte ind i værket, understøtter Simplenote markdown-sprog, som du kan bruge til at ændre tekst og indlejre billeder. At skulle indtaste markdown-kode passer ikke nøjagtigt godt sammen med brainstorming-processen.

To andre funktioner, som du ikke får med Simplenote, inkluderer muligheden for at oprette checklister og indstille påmindelser. Disse funktioner ville være nyttige til at oprette hurtige to-do lister, som de er med Google Keep (læs vores Google Keep anmeldelse).

En anden stor funktion, som Automattic har tilsyn med, er udelukkelsen af ​​bærbare computere til at organisere dine noter, som du får med Evernote (læs vores Evernote-anmeldelse). Du kan i det mindste mærke noter til sortering senere med brugerdefinerede tags (f.eks. “Opskrift”, “blogidee”).

Simplenote understøtter deling af noter. Du kan e-maile adgang til en samarbejdspartner for at foretage redigeringer eller offentliggøre din note online, så alle kan få adgang, hvilket er hvor markdown-sproget er nyttigt. Der er også en versioneringsfunktion, der giver dig mulighed for at rulle uønskede redigeringer tilbage.

Kort sagt er Simplenote lidt for simpelt for dem, der leder efter et værktøj til at udarbejde detaljerede noter. Senere vil vi tale om, hvordan det hæmmer brugeroplevelsen, hvorefter vi diskuterer et andet område, som vi finder Simplenote mangler: sikkerhed. Lad os først først skinne lyset på en af ​​Simplenotes få styrker: omkostninger.

Prisfastsættelse

Simplenote kan give meget basale notatfunktioner, men det er også gratis og open source. Det er sandt, de fleste andre sky-notebooks leverer også gratis versioner, men kun en håndfuld er altid gratis. Med Simplenote kan du oprette så mange noter, som du vil uden nogensinde at skulle bekymre dig om opbevaring eller månedlige båndbreddebegrænsninger.

På trods af at du er fri, bombarderes du ikke af annoncer i appen. Det er svært at sige, hvordan Automattic tjener penge på værktøjet, medmindre slutspillet simpelthen er at opbygge navnegenkendelse til sin cloud-infrastrukturtjeneste, Simperion, WordPress eller dets forskellige WordPress-tilføjelser.

Ligesom med Zoho Notebook, en anden helt gratis notat-app, du kan læse om i vores Zoho Notebook-gennemgang, er vi nødt til at spekulere på, om fraværet af indtægter kan hindre Simplenote i at virkelig forbedres på nogen meningsfuld måde. Hvis vi skulle gætte, ville vi sige ja.

  OneNote Review - Opdateret 2023

Brugererfaring

Dernæst ser vi på Windows 10-versionen af ​​desktop-klienten, der er tilgængelig i Windows app store. Der er også en Windows 8-version tilgængelig til download fra Simplenote-webstedet ud over klienter til Linux og MacOS.

Klienten i sig selv ser ren ud, hvilket er ideelt til brainstorming. Noter indtastes i den store vinduesrude til højre.

Ned i venstre margen ser du en liste over alle de noter, du har oprettet. Du kan oprette en ny note ved at klikke på “+” ikonet over listen.

Interessant nok er der på en dårlig måde ingen måde at give notater på. I stedet genereres navnene baseret på brødteksten. Det kan gøre det svært at finde noter, hvis du har flere af dem, selv med en søgefelt og muligheden for at tilføje tilpassede tags.

Mærker giver dig mulighed for hurtigt at sortere gennem lignende noter og kan føjes til noter ved at skrive det tagnavn, du vil bruge nær bunden af ​​klienten, hvor det står “tilføj tag.” Du kan også feste vigtige noter til toppen ved at klikke på informationsikonet og aktivere “pin to top.”

Hvis du vil samarbejde med andre om dine noter, skal du klikke på delingsknappen øverst på klienten. Skriv derefter e-mail-adressen på den person, du vil give adgang til under “samarbejde” i det vindue, der dukker op..

Selvom det er nyttigt, er vi ikke meget opmærksomme på, at Simplenote ikke lader dig begrænse samarbejdstilladelser til kun at læse. Andre notebook-værktøjer, herunder Evernote og OneNote, har meget bedre indholdskontrolindstillinger til samarbejde.

Du kan i det mindste vende tilbage til tidligere noteversioner i tilfælde af utilsigtede ændringer. Gør dette ved at klikke på “historie” -knappen og bruge skyderen til at tage din note tilbage i tiden.

Du kan også “offentliggøre” dine noter for alle at se ved at generere et weblink. Enhver med dette link kan få adgang til din note, men kan ikke redigere den.

Den eneste anden ting, der er værd at nævne (knap) om Simplenote, når det kommer til brugervenlighed, er, at du kan skifte klient til et ”mørkt” tema, som nogle mennesker måske finder lettere for øjnene.

Mens designet ser pænt ud, er Simplenote samlet set ikke en særlig fleksibel app til notater. Det er godt at notere grundlæggende noter, men studerende og kreative typer vil sandsynligvis synes det hele er meget frustrerende på grund af de mange funktioner, der mangler.

  OneNote Review - Opdateret 2023

Sikkerhed & Privatliv

Simplenote giver ikke meget i vejen for sikkerhed. Mens filer er krypteret under transit, forbliver de i klartekst, mens de gemmes i skyen. Det kan være en farlig praksis, da enhver, der får adgang til Simplenote-serverne, kan læse dine noter uden en krypteringsnøgle.

Automattiske påstandsnotater opbevares på serversiden af ​​almindelig tekst, så andre kan søge efter dine noter online. Selvom det kan være nyttigt for noter, du vil have offentliggjort, er der for andre noter ingen god grund til ikke at tilbyde kryptering i hvile. Her er det i selskabets egne ord:

”Med hensyn til sikkerhed fungerer Simplenote meget som andre populære onlinetjenester som Gmail og Facebook. Dine personlige oplysninger er beskyttet af en streng privatlivspolitik. Men på grund af behovet for at søge dine noter fra internettet, skal indholdet forblive ukrypteret, mens det er på lager, så softwaren kan finde dine søgeudtryk. Derfor anbefaler vi ikke at bruge Simplenote til at opbevare noget særlig følsomt. ”

Virksomheden advarer dig i det mindste væk fra at gemme følsomme oplysninger, som vi sætter ind.

For dem, der ønsker en mere sikker notatoplevelse, integreres Evernote og OneNote begge med et tredjepartsværktøj kaldet SafeRoom, der muliggør privat, ende-til-ende-notekryptering.

Simplenote giver heller ikke en mulighed for tofaktorautentisering (2FA), en funktion, der hjælper med at beskytte mod uautoriseret cloud-adgang i tilfælde af stjålet adgangskode.

Endelig dom

For den gennemsnitlige person, der leder efter et værktøj til notater, er Simplenote ikke svaret. Mens vi godkender open source-metoden, er fraværet af kritiske funktioner og god sikkerhed for meget at overvinde til at tjene Simplenote, selv en skæv anbefaling.

Selvom nogle måske finder markdown og publicerer funktioner, der er nyttige til markedsføring og andre formål, er der bedre markdown-redaktører derude til den slags ting.

Hvis du har brug for et mere dygtigt noteværktøj og ikke ønsker at betale en cent, som nogensinde, er Zoho Notebook et meget bedre valg, selvom du ikke har en desktop-klient. Andre muligheder i vores bedste guide til notering af apps passer muligvis også til dine behov, så glem ikke at læse den.

Tror vi, at vi mangler billedet med Simplenote? Du er velkommen til at råbe på os i kommentarerne herunder. Vi tager også spørgsmål. Tak for at have læst!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me