A2 Hosting vs SiteGround: Cili është zgjedhja e Litter 2020?

SiteGround dhe A2 Hosting janë dy shërbime të paraqitura shumë në udhëzuesin më të mirë të hostimit në internet. Si dy tituj të pavarur të industrisë së mbajtjes së faqeve në internet – secila përshtatet me çmime të arsyeshme dhe një listë të gjatë të veçorive – është e vështirë të bësh një zgjedhje të keqe kur të vendosësh midis tyre. Sidoqoftë, siç e pamë në krahasimin tonë të SiteGround vs InMotion, ekzistojnë ende dallime edhe kur të dy shërbimet janë të shkëlqyera. 

Në këtë përputhje A2 Hosting vs SiteGround, ne do të shqyrtojmë ato ndryshime. Ndërsa përputhen në mënyrë të barabartë me shumicën e pikave, gjëra të tilla si formulimi i planeve të zgjeruara të A2 Hosting ose përkatësia e SiteGround për WordPress mund të bëjë një ndryshim për ju. 

Ne rekomandojmë që përveç këtij udhëzuesi të lexoni rishikimin tonë individual të Hosting A2 Hosting dhe rishikimin e SiteGround. Siç e pamë në përputhjen tonë të SiteGround vs Dreamhost, shërbimet e kundërta një-për-një herë pas here mund të zbulojnë ndryshime që nuk shihen menjëherë kur i krahason ato me pjesën tjetër të tregut. 

Vendosja e një Luftimi: A2 Hosting vs SiteGround

Krahasimet tona pasojnë përvojat që kemi pasur gjatë rishikimit të secilit shërbim individual. Për shkak të kësaj, ne mund të gjejmë sistematikisht se ku një shërbim shkëlqen ose bie i sheshtë. 

Ne zakonisht i rishikojmë shërbimet në tetë seksione, gjë që nuk është e drejtë për krahasime sepse jo të gjithë këta kritere kanë peshë të barabartë. Për këtë arsye, ne kemi kombinuar disa seksione, kështu që ne kemi mbetur me vetëm pesë: karakteristika, çmimi, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria. Do raund vlen për një pikë, dhe ofruesi që ka më shumë pikë në fund do të jetë fituesi ynë.

Raundi do të fillojë me ne duke vendosur pritjet për secilin shërbim. Në raundin e parë, për shembull, ne po kërkojmë ruajtje të integruar dhe rezervë ditor, ndërsa në raundin e tretë, ne po kërkojmë një proces të mbylljes së arkave. Tjetra, ne do të flasim për sa mirë çdo shërbim ka përmbushur pritjet tona, dhe pastaj të mendojmë se si ata krahasohen. Në fund, ne do të shpallim një fitues dhe do t’i akordojmë një pikë. 

Si mohim – ai që kemi bërë në të gjitha krahasimet tona – ne ju rekomandojmë të lexoni në secilën pjesë, sesa të skanoni se cili shërbim fitoi. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në një ndeshje të ngushtë si kjo, pasi ne do të shpallim një fitues bazuar në atë që ne besojmë se është e rëndësishme për shumicën e njerëzve. Sidoqoftë, siç përmendet në hyrje, është e vështirë të bësh një zgjedhje të keqe mes të dyve.

1

Features

Web hosting ka të bëjë me karakteristikat. Në vend që ta segmentojmë këtë raund, thjesht të flasim për kreditë e reklamave të iPage (lexoni rishikimin tonë iPage) ose qasjen miqësore me mjedisin e GreenGeeks (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks), gjetëm tre fusha ku veçoritë janë të rëndësishme. 

Një host i mirë në internet do të sigurojë karakteristika që ju ndihmojnë të ndërtoni, optimizoni dhe siguroni faqen tuaj. Thingdo gjë që bie nën ato tre kategori është thelbësore, dhe çdo gjë jashtë tyre është vetëm një qershi në krye. Nëse një host në internet i mbulon ato tre fusha, ne jemi të përmbajtur.  

A2 Hosting

A2 Hosting ka kaq shumë karakteristika sa mund të jetë dërrmuese. Thënë kështu, thelbësore janë ende të pranishme. Kjo përfshin një program të rimëkëmbjes së të dhënave, skenë në uebfaqe, karakteristika të shumëfishta sigurie dhe ruajtje të pakufizuar në gjendje të ngurtë – e cila, siç mund të lexoni në udhëzuesin më të mirë të diskut të jashtëm, bën një ndryshim të madh. 

Për më tepër, ju keni mundësinë e krijimit të një faqe interneti që ju kufizon në një dizajn me një faqe. Struditërisht ofron një kufizim të ngjashëm në planet e lira (lexoni rishikimin tonë të mrekullueshëm). Për më tepër, jeni i kufizuar në vetëm 100MB hapësirë ​​ruajtjeje. Nëse po kërkoni të përdorni një ndërtues të faqes në internet, është më mirë të rrini me ndërtuesin tonë më të mirë të faqes në internet, Wix (lexoni përmbledhjen tonë Wix).

redaktori wix

Ndërsa është mbushur me buzë me karakteristika, oferta më unike e A2 Hosting është serverat e saj “turbo”. Ai pretendon deri në 20 herë shpejtësi më të shpejtë, me më pak përdorues për server dhe më shumë burime për përdorues. Ndërsa një rritje e performancës 20 herë mund të jetë pak e mbytur, serverët turbo nuk kanë asgjë për të ngjitur hundën tuaj në. 

Ata përdorin një program të serverit alternative Apache, të njohur si LiteSpeed, të cilin ne e kemi parë të përdorur për efekt të shkëlqyeshëm me Hostinger dhe Hosting24 (lexoni rishikimin tonë të Hostinger dhe rishikimin e Hosting24). Serverët LiteSpeed ​​kanë më pak rrjetë se serverat normalë Apache, që do të thotë se përdoruesit mund të marrin më shumë burime të disponueshme. Për më tepër, A2 Hosting ju lejon qasje në cache LiteSpeed, e cila do të ulë në mënyrë drastike kohën e ngarkesës.

SiteGround

SiteGround ka po aq karakteristika sa A2 Hosting, minus opsionin për të përdorur serverët LiteSpeed. Përmes planeve të tij, ju keni akses në kopje rezervë të përditshme, një çertifikatë falas SSL / TLS, integrim të thjeshtë Cloudflare dhe më shumë. Ajo që bie në sy më së shumti është krijuesi i faqes në internet të SiteGround. 

Për dallim nga A2 Hosting, SiteGround nuk e ofron ndërtuesin e vet. Përkundrazi, ju keni qasje në Weebly, një nga ndërtuesit më të mirë të faqes në internet që kemi shqyrtuar. Weebly është milje mbi çdo ndërtues të faqes së internetit të zhvilluar nga hosti, përfshirë ato që ofron A2 dhe GoDaddy GoCentral (lexoni rishikimin tonë të GoDaddy GoCentral). 

  Udhëzues Egnyte Connect

Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Weebly, ajo ka një qasje të pakuptimtë për ndërtimin e një faqe në internet që është e përsosur me karakteristika.

opsione weebly blog

Veçantia e SiteGround realizohet me planet e saj të WordPress. Edhe pse jemi mësuar të shohim karakteristika, si skenë, në hostet më të kushtueshme të WordPress (lexoni rishikimin tonë Kinsta për një shembull), SiteGround tarifon të njëjtën shumë për planet e tij të WordPress sikurse bën për ato normale të përbashkëta.  

Për më tepër, ju keni qasje në SuperCacher, i cili kryen të njëjtin funksion si cache LiteSpeed ​​në A2 Hosting, por në serverët normalë Apache. Siç do ta shohim në raundin e katërt, kjo bën që shërbimet të performojnë shumë në mënyrë të ngjashme kur bëhet fjalë për shpejtësinë, por SiteGround është në gjendje ta bëjë këtë në një pikë shumë më të ulët çmimi. 

Një mendim i rrumbullakët

A2 Hosting ka më shumë karakteristika sesa SiteGround – të gjitha ato të dobishme. Sidoqoftë, këto karakteristika nuk janë aq të rëndësishme sa ndërtuesi i faqes në internet të SiteGround. Të dy janë të shkëlqyera në këtë raund, por për paratë tona, SiteGround është fituesi.

Raundi: Karakteristikat Pika për SiteGround

Logoja e hostimit A2
Logoja e sitit

2

çmim

Prmimi është zakonisht një çështje për shërbimet e mbajtjes së faqes në internet (lexoni rishikimin tonë Arvixe për një shembull). Fatmirësisht, nuk është shumë problem këtu. Edhe pse, ne do të flasim për çmimin e A2 Hosting dhe SiteGround në këtë raund, si dhe se sa qartë ata komunikojnë atë çmim gjatë gjithë procesit të arkëtimit.

A2 Hosting

Ndërsa A2 Hosting nuk është aq i qartë sa DreamHost ose 1&1 IONOS kur bëhet fjalë për çmimet (lexoni rishikimin tonë të DreamHost dhe 1&1 rishikim IONOS), është afër. Do faqe e produktit tregon nivelet e disponueshme të pritjes, si dhe çmimin, nëse blini afatin më të gjatë. 

Më poshtë është një tabelë që tregon jo vetëm çmimin që do të paguani për secilën kohëzgjatje, por edhe çmimin që do të paguani pas rinovimit. Uljet shumëvjeçare dhe struktura e niveleve të shumicës së pritësve të uebit mund të jenë konfuze (lexoni rishikimin tonë për MDDHosting për përjashtim), por A2 Hosting e bën të thjeshtë të tretet se cilat janë aktualisht normat e tij. 

Shkalla nuk është aspak e keqe, veçanërisht me zbritjen fillestare. Thënë kjo, është e qartë që A2 Hosting po ngarkon një premium për serverat e saj LiteSpeed. Krahasuar me Hostinger dhe Hosting24, të cilat ngarkojnë jo më shumë se një plan standard të përbashkët për serverat LiteSpeed, norma është shumë e lartë (lexoni rishikimin tonë të Hostinger dhe rishikimin e Hosting24).

A2 Hosting e bën këtë avantazh duke ofruar një politikë të shkëlqyeshme të rimbursimit. Nëse nuk ju pëlqen shërbimi, mund t’i merrni paratë tuaja, në çdo kohë. Për 30 ditët e para, ju do të merrni përsëri pagesën tuaj. Pas kësaj, ju mund të merrni një rimbursim prorated bazuar në kohëzgjatjen që keni blerë dhe kohën e mbetur të saj.

SiteGround

SiteGround, si A2 Hosting, është i qartë për çmimet e tij. Shumica e asaj që ne shohim me, themi, Bluehost është e pranishme, do të thotë se ofron plane shumë-vjeçare, dhe ju merrni një zbritje për mandatin tuaj fillestar (lexoni rishikimin tonë Bluehost). Sidoqoftë, ndryshe nga Bluehost, ai gjithashtu ofron një plan mujor, dhe çmimi nuk ndryshon bazuar në kohëzgjatjen që blini. 

Ju mund të blini një muaj, ose midis një dhe tre vjet, për të njëjtën normë hyrëse dhe rinovimi. Dallimi i vetëm është një tarifë konfigurimi prej 14,95 $ e aplikuar për planet mujore. Ndërsa jemi të bezdisshëm, ne do të merrnim një tarifë prej 15 dollarësh çdo ditë, gjatë detyrimit të blerjes së shumë viteve.

Themimi është mbresëlënës gjithashtu. Ndërsa SiteGround nuk merr aq çmim sa Namecheap (lexoni rishikimin tonë të Namecheap), është në përputhje me pjesën tjetër të tregut. Për më tepër, planet e WordPress janë me të njëjtin çmim me planet standarde të përbashkëta, ndërsa vijnë me karakteristika si skenë dhe SuperCacher. 

Megjithatë, në varg, çmimi fillon të humbasë shkëlqimin e tij. VPS dhe planet e dedikuara janë mjaft të shtrenjta, me gjasë duke kompensuar opsionet e lira të përbashkëta. Garancia për kthimin e parave nuk është gjithashtu e shkëlqyeshme. SiteGround ofron vetëm 30 ditë në planet e përbashkëta, 15 ditë në re dhe asgjë për të kushtuar. Nëse doni një rrjet më të madh sigurie, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të Hosting InMotion. 

Dy mendime të rrumbullakëta

Ky raund është interesant, pasi nuk ka asnjë fitues të qartë. A2 Hosting është më i kushtueshëm se SiteGround, por ofron një strukturë të qartë çmimesh me një garanci më bujare për kthimin e parave. SiteGround, nga ana tjetër, është më e lirë – por vetëm në fundin e përbashkët të gjërave – dhe vjen me një garanci më të keqe për kthimin e parave, për të filluar. 

Fituesi për ju varet nga lloji i hostit që ju nevojitet dhe çfarë jeni të gatshëm të paguani. Duke pasur parasysh se sa të lira janë planet e përbashkëta me SiteGround, ne do t’i japim fitoren. 

Raundi: Pika e Pricemimeve për SiteGround

Logoja e hostimit A2
Logoja e sitit

3

Lehtësinë e përdorimit

Ka shumë gjëra që hyjnë në mbajtjen në internet, nga zgjedhja e një plani deri te kontrollimi deri te ngritja e faqes tuaj. Bërja e këtij procesi pa probleme është disi një art – diçka që tregohet me përvojë nga Dreamhost dhe Një Portokall i Vogël (lexoni një përmbledhje të vogël për Portokallin). Në këtë pjesë, ne do të vlerësojmë se sa shpejt A2 Hosting dhe SiteGround ju futin gjatë procesit.

A2 Hosting

Nëse mund të përshkruani faqen e internetit të A2 Hosting me një fjalë të vetme, do të ishte “e dendur”. Ka një formacion masiv të planeve, secila me nëntipe, me informacione rreth atyre planeve që përfshijnë çdo cep. Sidoqoftë, ndryshe nga GoDaddy, A2 Hosting bën gjithçka të tretshëm (lexoni rishikimin tonë të GoDaddy). 

  Softueri më i mirë për Menaxhimin e Projektit për vitin 2020: Të Bëni atë Me Kosto

Pagesa është në të njëjtën mënyrë komplekse, por ndryshe nga HostGator, A2 Hosting nuk ka shtesa të paracaktuara (lexoni rishikimin tonë të HostGator). Mund të lini gjithçka siç është, minus “aplikacionin për instalimin automatik” dhe “vendndodhjen e serverit”. E para do t’ju lejojë të instaloni automatikisht, të themi, WordPress, ndërsa kjo e fundit ju lejon të zgjidhni serverin në të cilin do të pritet faqja juaj. 

Pas kësaj, ju do të tokës në zonën e klientit. A2 Hosting e bën shumë të lehtë për t’u kuptuar sasinë masive të informacionit në fushën e klientit. Ju mund të shikoni shpejt shërbimet tuaja, faturat, biletat mbështetëse dhe më shumë, të gjitha përmes një ndërfaqe të thjeshtë. Ekziston gjithashtu një skedë që do t’ju çojë drejtpërdrejt në cPanel, të cilën ne dëshirojmë ta shohim.

a2-hosting-rishikim-cPanel

cPanel është i mirë, megjithëse nuk është bërë nga sende të denja për web-in tonë më të mirë me udhëzues cPanel. ’Shtë një ndërtesë kryesisht e aksioneve, e cila nuk është një gjë e keqe, por jo aq mbresëlënëse sa cPanel në JustHost (lexoni rishikimin tonë JustHost). Thënë kështu, A2 Hosting ju lejon të bëni gjithçka në cPanel që mund të bëni në fushën e klientit, e cila është e përshtatshme. 

SiteGround

SiteGround ka shumë më pak plane sesa A2 Hosting, gjë që e bën lundrimin në sit një fllad. Ekzistojnë nivele minimale brenda secilit tip të pritjes, si dhe një krahasim i shkurtër midis niveleve. Në vend që të përdorë aspektet teknike për t’u krahasuar, SiteGround thjesht rendit ndryshimet në hapësirën e ruajtjes dhe numrin e përafërt të vizitorëve që një sit mund të trajtojë.

Nëse e kuptoni ose kujdeseni të shikoni në ndryshimet teknike, SiteGround ka një tabelë të hollësishme krahasimi, në mënyrë që të mund të kënaqë anën e majtë të trurit tuaj. Kontrollimi është gjithashtu i lehtë, me SiteGround thjesht duke ju kërkuar të futni informacionin tuaj të faturimit dhe të vendosni letrat kredenciale për hyrje. 

Gjërat kthehen pas kësaj. SiteGround nuk është i prishur, por është i vjetëruar. Zona e klientit është e zhvendosur në qendrën e ekranit, duke sportivizuar një estetikë arkaike të përgjithshme. Ndërsa navigacioni kryesor funksionon mirë, gjetja e disa funksioneve në zonën e klientit dëshmon të jetë më shumë sherr sesa ia vlen. Qasja në cPanel, për shembull, kërkon që ju të gjeni një lidhje të varrosur brenda shumë opsioneve të tjera.

siteground-rishikim-cPanel

cPanel është po aq e datuar. Edhe pse përdor skicën e bazuar në ikonat e zbatimeve moderne, ato ikona dhe teksti që i rrethon ato duken sikur janë nga dekada e mëparshme. Kjo nuk e bën të vështirë përdorimin, por sigurisht që e bën atë më pak tërheqës. 

Rreth tre mendime

SiteGround është po aq i përdorshëm sa çdo host tjetër, por – siç kemi thënë në krahasime të tjera dhe në rishikimin tonë – një lëvizje lehtësuese shkon shumë përpara për ta bërë një panel kontrolli më tërheqës. Ndërsa A2 Hosting është më pak i thjeshtë kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një plani, procesi nuk është shumë i dhimbshëm – dhe me panelin e shkëlqyeshëm të kontrollit, gjetja e një plani ia vlen. Kjo është e mjaftueshme për A2 Hosting të futet në bord në këtë raund.

Raundi: Lehtësia e Pikës së Përdorimit për A2 Hosting

Logoja e hostimit A2
Logoja e sitit

4

Shpejtësia dhe Uptime

Raundi i katërt është më i lehtë për tu vlerësuar sepse bazohet thjesht në numrat që kemi mbledhur. Procesi ynë i testimit të shpejtësisë konsiston në blerjen e një abonimi me shkallën më të ulët të pritjes së përbashkët, instalimin e WordPress me modelin e parazgjedhur dhe pa përmbajtje, dhe ekzekutimin e tij përmes dy standardeve: Testi i Shpejtësisë së Pingdom dhe Ndikimi i ngarkesës. 

Në këtë raund, ne do të krahasojmë rezultatet që kemi mbledhur për A2 Hosting dhe SiteGround, si dhe do të krahasojmë garancitë e tyre në kohë. 

A2 Hosting

A2 Hosting është një nga shërbimet më të shpejta që kemi testuar, me përjashtim të Pagely, i cili, me çmimin e duhur, do ta bëjë faqen tuaj një nga më të shpejtë në internet (lexoni rishikimin tonë të faqes). Pingdom i dha A2 Hosting 96 nga 100, gjë që është e jashtëzakonshme. Në total, faqja mori më pak se 300 milisekonda për t’u ngarkuar, 82 prej të cilave ishin kushtuar rezolucionit DNS. 

a2-hosting-rishikim-speed-test

Siç mund ta shihni në grafikun e mësipërm, shumë pak kohë u shpenzuan në metrikën “prisni” (e shënuar me të verdhë), e cila tregon funksionimin “turbo” të A2 Hosting në veprim. Midis serverëve të LiteSpeed ​​u ulën lart dhe cache që shkojnë së bashku me të, A2 Hosting bën që faqja juaj të ngarkojë sa më shpejtë që të jetë e mundur. 

Pingdom teston një pikë të vetme, sidoqoftë. Për të parë se si faqja do të funksiononte nën ngarkesë, ne iu drejtuam Load Impact, i cili dërgoi 50 përdorues virtualë në server brenda pesë minutave. A2 Hosting është një nga interpretuesit më të mirë që kemi pasur në këtë provë. Userdo përdorues ngarkohet brenda 10 milisekonda të njëri-tjetrit, duke bërë një kohë të shpejtë dhe të qëndrueshme të përgjigjes. 

a2-hosting-rishikim-load-ndikim

A2 Hosting bie i sheshtë kur bëhet fjalë për garancinë e saj në kohë, megjithatë. Garancia e tyre prej 99.9 përqind thotë se për çdo orë siti juaj është nën nivelin e 99.9 përqind në kohën e duhur për të gjithë muajin, do të merrni një kredi prej pesë përqind të tarifës tuaj mujore. Sidoqoftë, ajo kredi mund të arrijë tarifat vetëm një muaj.

SiteGround

SiteGround performoi si dhe A2 Hosting në testin tonë Pingdom, përkundër faktit se u deshën gati tre sekonda për faqen tonë të ngarkonte – më shumë për atë në një minutë. Pavarësisht, Pingdom e vlerësoi faqen 96 nga 100, me gjasë për shkak të SuperCacher. Kjo është një nga arsyet që SiteGround bëri faqen tonë të internetit më të mirë për udhëzuesin WordPress.

siteground-rishikim-speed-test

Koha e ngarkesës ishte e gjatë, por shumica e saj iu kushtua rezolucionit DNS, që nuk është faji i SiteGround. Për shkak të kësaj, faqja jonë ende shënoi me një rezultat të shkëlqyeshëm. Ju mund të shihni që koha e pritjes ishte rreth 200 milisekonda, që është tre deri në katër herë më pak nga sa prisnim për një pritje të lirë të përbashkët. 

  Si të promovoni biznesin tuaj në vitin 2020 me Google Ads

Testi ynë i ndikimit në ngarkesë ishte i njëjti: 50 përdorues brenda pesë minutave. SiteGround performoi mirë, edhe pse jo, si dhe A2 Hosting. Kishte një goditje të madhe në fillim dhe më shumë mospërputhje gjatë gjithë provës. Në krahasim me hostet e tjerë, megjithatë, performanca e ngarkesës së SiteGround-it është e shkëlqyeshme. 

siteground-rishikim-loadimpact

Garancia për kohën e duhur e SiteGround paraqet çdo mospërputhje. Ashtu si A2 Hosting, SiteGround garanton 99.9 përqind kohë, por kompensimi është më bujar. Do të merrni një muaj pa pritje nëse faqja juaj ulet nën 99.9 përqind në kohën e duhur. Për më tepër, për çdo pikë përqindje të plotë nën 99 përqind, do të merrni një muaj shtesë. 

Raundi i Katër Mendimeve

Ne thamë në fillim të këtij raundi se është më e lehtë për tu vlerësuar, por, për fat të keq, nuk është kështu. A2 Hosting dhe SiteGround përputhen njësoj kur bëhet fjalë për shpejtësinë. Për shkak të kësaj, ne do të sjellim disa faktorë shtesë për të shpallur një fitues. 

SiteGround siguron performancë të ngjashme me A2 Hosting, por e bën këtë për më pak para. Për më tepër, ajo ka një garanci më bujare të kohës, e cila është e mjaftueshme për t’i dhënë asaj fitoren në këtë raund.

Raundi: Shpejtësia dhe Pika Uptime për SiteGround

Logoja e hostimit A2
Logoja e sitit

5

Siguria dhe privatësia

Së fundmi, ne do të krahasojmë A2 Hosting dhe SiteGround në siguri dhe intimitet. Megjithëse intimiteti nuk është zakonisht një temë për rishikimet në web hosting tonë, është shumë e rëndësishme sepse hostimi i monoliteve, si Endurance International Group, të dhënat e minave për fitim. Në këtë pjesë, ne do të shohim se sa mirë A2 Hosting dhe SiteGround mbrojnë faqen tuaj dhe të dhënat tuaja. 

A2 Hosting

A2 Hosting mbron faqen tuaj përmes nismës së saj të Sigurisë së Përjetshme. Përtej çdo plani të pritjes, A2 Hosting përfshin një paketë të veçorive të sigurisë së faqes në internet të dizajnuara për t’ju mbrojtur nga kërcënimet e tanishme dhe të ardhshme. Kjo fillon me KernelCare, i cili përditëson thelbin çdo ditë pa ndonjë ndërhyrje. 

Për më tepër, ju keni qasje në HackScan, i cili skanon dhe mbron faqen tuaj nga malware. Thënë kështu, HackScan ju njofton vetëm për një kërcënim në faqen tuaj. Nëse infektoheni me malware, A2 Hosting ofron një udhëzues të gjerë për gjetjen dhe heqjen e tij nga faqja juaj. 

Sa i përket intimitetit, A2 Hosting është mjaft i paqartë. Politika e privatësisë është e shkurtër dhe e ëmbël, duke thënë se A2 Hosting mund të ndajë informacionin tuaj personal me agjencitë e zbatimit të ligjit dhe shërbimet partnere. Megjithëse formulimet sugjerojnë që ato nuk u shesin të dhënat tuaja personale partnerëve të reklamimit, nuk është e shprehur në mënyrë të qartë. 

A2 Hosting nuk përfshin intimitetin e domain. Me më pak se 10 dollarë në vit, A2 Hosting nuk ngarkon aq sa, të themi, HostGator për privatësinë e domain, por do të ishte mirë ta shikoni atë të përfshirë falas. Nëse kjo është ajo që ju jeni pas, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Midfase dhe rishikimin WestHost. 

SiteGround

SiteGround është shumë më i drejtpërdrejtë në lidhje me privatësinë. Ashtu si A2 Hosting, ata mund të ndajnë informacionin tuaj personal me agjencitë e zbatimit të ligjit dhe shitësit e palëve të treta, por jo për hir të fitimit. Kjo shkëmbim informacioni ka të ngjarë të sigurojë shërbime shtesë, të tilla si përdorimi i Google Maps, në faqen tuaj të internetit. 

Politika e privatësisë e bën të qartë se SiteGround “nuk do të shesë, marrë me qira, shpërndajë ose zbulojë ndryshe informacione të identifikueshme personalisht për qëllime tregtare në asnjë mënyrë”. Fairshtë mjaft e rrallë të gjesh një host në internet që thotë qartë se nuk do t’i shesë të dhënat tuaja. Fatmirësisht, SiteGround është një nga ata pritës. 

Sa për sigurinë, SiteGround nuk është aq mbresëlënëse sa A2 Hosting, por është akoma shumë mirë. Në serverat e përbashkët, llogaritë janë të izoluara në drejtori të veçanta, që do të thotë se nëse njëra faqe është e infektuar, pjesa tjetër do të mbetet e paformuar. Për më tepër, llogaria juaj është e mbrojtur me një firewall të aplikacionit në internet, rezervë ditor, sistem anti-bot të drejtuar nga AI dhe mbrojtje DDoS. 

Ajo që SitGround mungon kur krahasohet me A2 Hosting është një mjet i skanimit të malware. SiteGround ju ofron skanuesin e faqes SG, por do t’ju ekzekutojë 20 dollarë në vit. Kjo tha, ndryshe nga HackScan, SG Site Scanner do të kontrollojë domenin tuaj çdo ditë kundër listave të zeza.

Rreth pesë mendime

Gjërat janë mjaft për këtë raund të fundit. A2 Hosting ka një paketë sigurie pak më të mirë me përfshirjen e një mjeti skanimi të malware, por Skanuesi i faqes SG është mjaft i lirë. Dallimi më i madh, për ne, është se sa e qartë është SiteGround në lidhje me privatësinë tuaj. Ne nuk e dimë nëse A2 Hosting po shet të dhëna nga njëra anë apo jo, dhe megjithëse politika e privatësisë nënkupton se nuk është ashtu, ata kurrë nuk e shprehin atë në mënyrë të qartë.

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për SiteGround

Logoja e hostimit A2
Logoja e sitit

6

Mendimet përfundimtare

SiteGround doli me katër fitore, duke e bërë atë kampionin e kësaj krahasimi. Për veçoritë, çmimet, shpejtësinë dhe sigurinë, SiteGround është një nga hostet më të mirë të internetit përreth. Ajo ka disa nga shërbimet më të mira të klientit, gjithashtu, gjë që nuk është prekur.

fitues: SiteGround

Kjo tha, SiteGround vetëm mezi fitoi të katër raundet që pretendoi. A2 Hosting është po aq mbresëlënës, dhe ju mund të bëni një argument solid për të në ndonjë nga raundet që humbi. Nëse kontrolloni arkivin tonë të mbajtjes së faqes në internet, do ta shihni se shfaqet po aq shpesh sa SiteGround, dhe për arsye të mira.

A jeni dakord që SiteGround është fituesi i ligjshëm? A ka ndonjë raund që do t’i jepnit në vend të A2 Hosting? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me