Alternativa më e mirë e Asana për vitin 2023: Gjeni festimet diku tjetër

Asana është një nga mjetet më miqësore të menaxhimit të projektit. Me festimet e saj të lezetshme dhe modelin tërheqës, shkon më larg se shumica e mjeteve për ta bërë organizimin të kënaqshëm. Ka shumë për të pëlqyer, por konkurrentët e saj kanë shumë për të ofruar, gjithashtu. Në këtë artikull, ne do të shohim se çfarë sjellin në tryezë alternativat më të mira të Asana.

Nëse nuk jeni të njohur me Asana, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Asana. Nëse ju pëlqen, udhëzuesi ynë fillestar Asana mund t’ju ndihmojë të filloni me të.

Alternativa më e mirë Asana e vitit 2023

Whatfarë bën Asana për Ju

Asana bën një punë të shkëlqyeshme për të bërë punë më pak të butë. Ajo ka një përzgjedhje të mirë të pikëpamjeve që ju lejojnë të rregulloni detyra në mënyra të ndryshme. Kjo ju lejon të koordinoni me anëtarët e ekipit dhe të shkëmbeni skedarë. Nëse dëshironi të merrni rreth kufirit të tij të bashkangjitur 100MB, hidhini një sy artikujve të ruajtjes së reve.

asana-projekt-templates

Ne na pëlqen Asana, por ka shumë mjete për menaxhimin e projekteve atje me pikat e tyre të forta dhe të dobëta.

Shumë nga tiparet e Asana janë në dispozicion vetëm në planet e saj të paguara, kështu që ju mund të preferoni një mjet që ju jep më shumë falas. Jo të gjitha mjetet që ne mbulojmë këtu kanë plane falas, por të gjitha kanë prova falas, kështu që ju mund t’i hetoni ato për asgjë.

Nëse qasja me dritë të Asana nuk është për ju, hidhini një sy më shumë biznesit të përqendruar, të tilla si monday.com, Wrike ose Aha. Nëse doni diçka më të thjeshtë, Trello dhe Todoist janë mundësi të mira. Le të fillojmë me gjithçka më të mirë, sidoqoftë.

Alternativa më e mirë Asana: e hënë

monday.com është mjeti ynë i preferuar i menaxhimit të projektit, i ulur me krenari në krye të listës sonë më të mirë të softuerëve për menaxhimin e projektit. Nëse dëshironi ta krahasoni atë me Asana drejtpërdrejt, lexoni krahasimin tonë monday.com vs Asana.

monday.com ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme që, si Asana, është e dizajnuar mirë dhe e arritshme. Thënë kjo, shkon më tej në përdorshmërinë sesa Asana. Megjithëse Asana përdor animacionin për të qenë argëtuese, monday.com e përdor atë për t’ju ndihmuar të ju udhëzojë rreth kontrolleve të saj, shumë prej të cilave ndryshojnë për të treguar se çfarë ndodh kur i klikoni ato.

hënë-bord

Kjo gjithashtu ju jep një shkallë të lartë kontrolli mbi detyrat tuaja. Mund të shtoni dhe rregulloni fushat që secila përmban. Shtë një sistem fleksibël që ka nevojë për përmbajtje për t’u përdorur mirë, por ju lejon të vendosni gjërat ashtu si dëshironi ato.

Për fat të mirë, monday.com përfshin shumë shabllone për t’ju ndihmuar. Bën një punë e mirë për të ju treguar atë që bën secili gjithashtu, gjë që e merr si rezultat mendimin e zgjedhjes.

Përveç vërtetimit me dy faktorë, ai ka disa parametra sigurie, duke ju lejuar të vendosni ekuilibrin midis sigurisë dhe lehtësisë së përdorimit. Përdor encryption të fortë, 256-bit për t’ju mbrojtur nga krimi në internet.

Të hënën.com Kostoja

Ai nuk ka një plan falas, por çmimi i tij fillestar 25 $ në muaj përfshin pesë përdorues, që është vlerë e shkëlqyeshme. Mund ta provoni falas për 14 ditë, pa siguruar informacione për kartën e kreditit, të cilën ne ju rekomandojmë t’i bëni.

Edhe ndihmon me një formë kontakti, bazë të madhe njohuri dhe uebfaqe për t’ju ndihmuar të mësoni platformën. Përgjigja e saj katër-minutëshe në pyetjen tonë ishte një nga më të shpejtë që kemi përjetuar.

Si dhe versionin e shfletuesit të tij, monday.com ka aplikacione desktopi për Windows dhe macOS dhe aplikacione celularë për Android dhe iOS. Për të mësuar më shumë, filloni me udhëzimin tonë për fillestarët dhe rishikimin e monday.com të monday.com.

Trello

Nëse doni t’i mbani gjërat e thjeshta, Trello bën një punë të shkëlqyeshme duke ju lënë të planifikoni gjërat përmes një pamje të vetme, të drejtpërdrejtë. Basedshtë i vendosur rreth një bordi kanban. Nëse nuk jeni të njohur me këtë, lexoni mënyrën tonë të përdorimit të një udhëzuesi të bordit kanban.

  Xero vs Wave: Të kuptosh më të mirët për vitin 2023

Trello-bord

Ju krijoni detyra, të cilat janë renditur në kolona të emëruara. Ju lëvizni detyrat nga e majta në të djathtë ndërsa puna bëhet. Shtë e shpejtë, por efektive. Ne e kemi krahasuar atë direkt me Asana më parë në artikullin tonë Trello kundër Asana.

Megjithëse është e thjeshtë, ai ka “ngritje të shkëlqyeshme”, të cilat ju lejojnë të sillni nivelin e tij të funksionalitetit deri në atë të mjeteve më të përparuara. Një shënim i veçantë është fuqizimi “butler”, i cili ju lejon të automatizoni detyrat e zakonshme dhe t’i caktoni ato në një buton.

Trello gjithashtu integron me disa platforma, duke përfshirë platforma të tjera të menaxhimit të projekteve, të tilla si Asana dhe Jira, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë në Jira dhe ta krahasoni me Asana në artikullin tonë Asana vs Jira.

Përveç organizimit të detyrave tuaja, mund të përdorni Trello për të krijuar tabela publike që tregojnë asgjë nga menutë e restoranteve deri në planet e uljeve të ngjarjeve.

Megjithëse e thjeshtë, Trello ka mbështetje të shkëlqyeshme, me udhëzues galore, një bazë njohuri, një bashkësi aktive dhe mbështetje direkte nëse ju nevojitet.

Trello gjithashtu ka një siguri të fortë, përfshirë autentifikimin me dy faktorë dhe ftesat e kufizuara në domen. Ai gjithashtu kripton të dhënat në tranzit dhe në pushim. Lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për më shumë rreth kësaj.

Kostoja e Trello

Trello ka një plan të shkëlqyeshëm falas që u paraqit në listën tonë të programeve më të mira për menaxhimin e projekteve. Planet e saj të paguara fillojnë nga 3,75 dollarë në muaj për individë ose 9,99 $ në muaj për secilin anëtar të ekipit, kështu që nuk është shumë e kushtueshme. Planet e paguara ju japin fuqi të shumta, karakteristika shtesë të personalizimit dhe heqin kufijtë e përdorimit në fuqizimin e “butler”.

Ju mund të përdorni Trello në Windows, macOS, Android dhe iOS, si dhe në shfletuesin. Ju mund të lexoni më shumë në lidhje me të në rishikimin tonë të Trello dhe të merrni këshilla në udhëzimin tonë fillestar Trello.

Wrike

Nëse skuadra juaj po argëtohet shumë me Asana dhe ju dëshironi që ata të zvarriten, Wrike është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Ajo ka një ndjenjë profesionale ndaj saj dhe është një nga mjetet më të mira të menaxhimit të projektit. Ne e vendosëm atë në krye të listës sonë të mjeteve më të mira të menaxhimit të projektit për biznesin e vogël.

Ashtu si Asana, ajo ka menaxhim të varësisë, duke ju mundësuar të reagoni ndaj vonesave dhe telasheve. Për dallim nga Asana nuk ka kafshë të animuar fluturues për t’ju tërhequr vëmendjen. Nëse dëshironi që ekipi juaj të përqendrohet në biznes, Wrike do t’ju ndihmojë.

wrike-varësitë

Ka disa pamje, të tilla si lista dhe pamja e bordit. Ajo gjithashtu ka një kalendar dhe Gantt chart. Mënyra jonë se si të përdorim një artikull të Grafikut të نمودارit flet më shumë rreth atyre.

Wrike ka një kurbë mësimi, por mbështetja e saj është e shkëlqyeshme, me përgjigjen e saj tre-minutëshe në pyetjen tonë është më e shpejta e përbashkët që kemi përjetuar, së bashku me Basecamp, të cilën mund ta lexoni në përmbledhjen tonë të Basecamp.

Për t’ju ndihmuar të filloni, Wrike përfshin shumë shabllone, kështu që ju mund të vendoseni menjëherë. Ato gjithashtu përfshijnë gjëra të ndryshme, të tilla si menaxhimi i ngjarjeve dhe lançimi i produktit.

Wrike përfshin shumë integrime me mjete të tjera, duke përfshirë Slack, Microsoft Outlook dhe Adobe Creative Cloud.

Siguria e gabuar

Wrike ka disa nga karakteristikat më të mira të sigurisë. Përveç vërtetimit me dy faktorë, përdoruesit e Ndërmarrjes mund të vendosin politikat e tyre të qasjes në rrjet dhe kontrollet e fjalëkalimeve. Nëse keni probleme me fjalëkalimet, lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve.

Wrike ka një plan falas, dhe planet e paguara fillojnë me $ 9.80 për përdorues në muaj. Përveç ekzekutimit në shfletues, është në dispozicion për Windows, macOS, Android dhe iOS.

  Udhëzues Egnyte Connect

Nëse doni të krahasoni mjetet drejtpërdrejt, hidhini një sy artikullit tonë Wrike vs Asana, atëherë lexoni në rishikimin tonë Wrike për më shumë në platformë.

Todoist

Nëse nuk ju duhen të gjitha këmbanat dhe bilbilat e një mjeti të menaxhimit të projektit, drejtohuni në menaxhimin e detyrave. Ka shumë aplikacione për t’ju ndihmuar të organizoheni me një minimum bujë. Todoist është një nga të preferuarat tona. 

Todoist-mirëpritur

Popularshtë popullor dhe krenohet se mbi një miliard detyra janë përzgjedhur nga përdoruesit e tij. Sshtë një nga pikat kryesore të botës për menaxhimin e detyrave dhe është i shkëlqyeshëm në tiparet e tij themelore.

Ju mund të krijoni detyra, t’u jepni atyre datat e caktuara, t’ua caktoni njerëzve dhe t’i shënoni kur t’i mbaroni. Shtë e thjeshtë dhe efektive. Featuresshtë më shumë karakteristika shtesë, por nuk ju duhen më shumë sesa bazat për ta bërë atë të funksionojë.

Ju gjithashtu mund të bashkëngjitni skedarë në detyra, por nëse doni të ndani skedarë në internet, mund të jetë më mirë të përdorni një zgjidhje të veçantë, siç është një nga ato që gjenden në artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud..

Todoist është një aplikim i shpejtë, i përgjegjshëm që ofron shumë ndihmë dhe mbështetje, përfshirë një projekt fillestar për t’ju njohur me të. Ai integrohet me shërbime të tilla si Zapier dhe Google Calendar dhe ka një përzgjedhje të skemave të ngjyrave.

Mbështetje Todoist

Todoist ka një ekip mbështetës të shpejtë që iu përgjigj pyetjes sonë brenda vetëm një ore. Ekziston gjithashtu një udhëzues përdorues dhe një FAQ për t’ju ndihmuar nëse ngeceni. Ka edhe shabllone për t’ju ndihmuar të filloni gjithashtu.

Todoist ka një plan të mirë, të përdorshëm falas. Versioni i tij Premium kushton 29 dollarë në vit. Mund të provoni tiparet e paguara në një provë falas dy javore, por duhet të shkruani detajet e kartës tuaj të kreditit.

Ekzistojnë versione për shumicën e platformave, duke përfshirë Windows, macOS, Android, iOS dhe Linux, si dhe versione të veshshëm, shtesa të shfletuesve dhe shtojcat e postës elektronike. Shikoni një nga afër në rishikimin tonë Todoist.

Aha!

Aha është një mjet i menaxhimit të projekteve me cilësi të lartë, por për shkak se është një nga platformat më të shtrenjta, nuk është për ata që kanë një buxhet të ngushtë. Ka shumë biseda biznesi dhe marketingu në faqen e saj të internetit dhe do të apelojë për ata që e marrin seriozisht punën e tyre.

aha-strategjia

Ka një pamje profesionale, pa zbukurime, që bie në kundërshtim me stilin miqësor të Asana. ’Shtë i mbushur me karakteristika dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndjekur detyrat ndërsa ato lëvizin drejt përfundimit. Artikujt në sistemin e tij përmenden në mënyrë konfuze si “tipare”, por ju mund ta ndryshoni atë. Aha është i përshtatshëm.

Ju mund të shtoni të gjitha llojet e informacionit në artikuj dhe të krijoni butona që merren me automatikisht çelsat e statusit. Nëse gjithmonë lëvizni diçka nga prodhimi në skenë, për shembull, mund të krijoni një buton për ta bërë atë. 

Në krahasim me një tabelë kanban, kjo do të thotë se operacionet standarde janë shkruar për ju për secilin artikull dhe detajet e rrjedhës tuaj të punës janë ndërtuar në sistem.

Ju mund të akordoni ndërfaqen e saj për të treguar sa më shumë ose aq pak sa ju pëlqen dhe të riemërtoni gjërat për të pasqyruar rrjedhën tuaj të punës. Vlen të hedhim një vështrim të afërt në cilësimet e tij, megjithëse, disa nga karakteristikat e tij, të tilla si ftimi i përdoruesve të tjerë, gjenden atje.

Përveç regjistrit të tij të aktivitetit, ju mund të përdorni planifikimin e kapaciteteve të tij dhe veçoritë e përcjelljes së kohës për të mbajtur në vëmendje detajet e projekteve tuaja.

Aha! siguri

Ajo ka një përzgjedhje të frikshme të veçorive të sigurisë, të cilat përfshijnë encryption të fortë, certifikime gjithëpërfshirëse dhe kontrollin e hyrjes IP për ato në planin e saj të Ndërmarrjes. Ajo e merr seriozisht sigurinë në internet.

Të gjitha këto karakteristika nënkuptojnë se mund të jetë e ndërlikuar të kuptosh në fillim, por ka një sasi të madhe informacioni në faqen e saj të internetit dhe mbështetja praktike është në dispozicion. Ekziston një bazë e njohurive, video si-tek artikujt dhe një komunitet ku mund të bëni pyetje. Ekipi i tij mbështetës u kthye tek ne në vetëm 25 minuta kur bëmë një pyetje.

  Si të promovoni biznesin tuaj në vitin 2023 me Google Ads

Megjithatë, nuk është platforma më e lirë me planin e saj Premium që kushton 59 dollarë për përdorues në muaj. Thënë kështu, ju mund të jeni në gjendje të merrni një marrëveshje më të mirë nëse flisni me ekipin e saj të shitjeve. Ekziston gjithashtu një provë e gjatë, 30-ditore pa pagesë, dhe nuk ju nevojitet një kartë krediti për t’u regjistruar. 

Aha ka një version të marketingut dhe versionin e zhvillimit të produktit, por mund të rrëshqitni në mes të dyve dhe ata ndajnë veçori, kështu që nuk do të mungoni në asgjë nëse zgjedh njërën prej tyre.

Nëse jeni duke kërkuar diçka për të përmirësuar biznesin tuaj dhe mos harroni mendjen e shpenzimeve, hidhini një sy vlerësimit tonë në Aha.

Opsione të tjera

Ka disa mjete të tjera që ia vlen t’i shikojmë ato nuk përputhen aq ngushtë me ato që sapo kemi parë. Le të kalojmë nëpër to.

Mavenlink

Mavenlink është një mjet i menaxhimit të projekteve të përqendruar në biznes. Ka shumë karakteristika financiare për t’ju ndihmuar të kujdeseni për fundin tuaj.

mavenlink-sigurisë-settings

Ka disa pamje. Ka një pamje të aktivitetit, përcjellës të kohës, grafikun e Gantt dhe një pamje kohore dhe shpenzimesh. Nëse dëshironi të gjurmoni se sa kohë marrin detyra të veçanta dhe të kuptoni se çfarë ju kushtojnë, Mavenlink është mjeti për ju.

Fillon me 19,99 dollarë në muaj për pesë përdorues. Ekziston një gjykim 10 ditor nëse doni ta kontrolloni, pa kërkuar kartë krediti.

Nëse jeni të përqendruar në menaxhimin e flukseve monetare, Mavenlink mund të jetë i përshtatshëm. Lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Mavenlink.

LeanKit

LeanKit e çon kanbanin në nivelin tjetër, me bordet e tij të ndarë në seksione të shumta për të punuar me ekipe të ndryshme. Shtë e shtrenjtë dhe duket e datuar, por është çuditërisht e arritshme pasi të filloni ta përdorni.

leankit-kanban

Shtë mirë për menaxherët që duan të menaxhojnë ekipe të shumta. Të gjithë mund të përqendrohen në punën e tyre duke qëndruar të vetëdijshëm për pamjen e madhe. Secila prej kartave të saj ka bordin e vet mini-kanban, duke ju dhënë detyra dhe duke i lejuar njerëzit të shkatërrojnë punën që u janë caktuar.

LeanKit fillon me 19 dollarë për çdo muaj në muaj dhe ka një provë 30-ditore, pa karta krediti. Nuk është e lirë, por është mirë të menaxhoni ekipe aq të mëdha sa të ndahen në seksione. Lexoni rishikimin tonë të LeanKit për më shumë detaje.

Podio

Podio është me pamje më serioze se Asana, por ajo ka një strukturë të drejtpërdrejtë, pa detyra ose varësi për të ngatërruar planet tuaja.

podio-detyrat

Ka një ndërfaqe të qartë dhe ju jep udhëzime kur të jetë e nevojshme. Ju merrni një kontroll të rreptë mbi ato sende që përbëhen dhe mund të riemërtoni fushat në mënyrë që ato të përmbajnë informacionin që ju nevojiten. Karakteristika e llogaritjes ju lejon gjithashtu të dhënat e ruajtura në fusha të tjera.

Podio kodon të dhënat tuaja duke përdorur enkriptimin AES 256-bit. Nëse doni të dini më shumë rreth mbajtjes së të dhënave tuaja private, lexoni mënyrën e mbrojtjes së udhëzuesit tuaj të privatësisë.

Podio ka një plan falas që ju lejon të keni deri në pesë persona në ekipin tuaj, dhe planet e tij të paguara fillojnë nga 9 dollarë për përdorues në muaj. Shikoni një nga afër në shqyrtimin tonë Podio.

Mendimet përfundimtare

Mjetet këtu i bëjnë gjërat ndryshe nga Asana. Trello është më e thjeshtë, dhe qasja e tij e drejtpërdrejtë kanbanore ju lejon të trajtoni detyrat shpejt dhe me lehtësi. hëna.com është më e avancuar, me karakteristika të ndryshme për t’ju ndihmuar. Todoist i mban gjërat aq themelore sa mund të jenë, por ka shtesa nëse i duhen.

Aha ka edhe më shumë karakteristika, nëse jeni të gatshëm të paguani për to, dhe Wrike sjell një ndjenjë më profesionale se Asana.

Siç kemi parë, Asana është një mjet i dobishëm, por rivalët e saj kanë shumë për të ofruar gjithashtu. Shpresojmë, ju gjetët diçka që ia vlen të kontrolloni në listën tonë. 

Nëse keni provuar ndonjë nga mjetet këtu, ose keni mjete më të mira për të sugjeruar, ju lutemi na tregoni në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me