Dreamhost vs Bluehost: Gjetja e hostit më të mirë në internet në vitin 2023

Bluehost është një nga emrat më të mëdhenj në tregun e web hosting, duke zënë rreth 3 përqind të faqeve të internetit të drejtpërdrejta. DreamHost, nga ana tjetër, ka rreth gjysmën e asaj pjese, pavarësisht se ofron një përkushtim më të qartë për privatësinë e përdoruesit dhe çmimet më transparente. 

Edhe pse, opsionet dhe miqësia e përdoruesit të Bluehost janë të pamohueshme, duke e bërë atë një mundësi tërheqëse për të ardhurit. Në këtë krahasim të DreamHost vs Bluehost, ne do të bëjmë një qasje analitike për të parë se cili ofrues është më i miri për ju. Megjithëse leximi i udhëzuesit tonë më të mirë të mbajtjes në internet do të sigurojë një sugjerim në përfundimin tonë, krahasimi, në një vakum, nuk është aq i thjeshtë. 

Ofruesit po polarizojnë, duke sjellë në dyshim se çfarë është e rëndësishme kur zgjidhni një host të uebit, kështu që të përfshiheni në të, do të jetë një udhëtim me gunga. Megjithëse ne do t’i furnizojmë zgjedhjet tona gjatë rrugës, ne ju këshillojmë të lexoni në secilën pjesë për të përcaktuar hostin më të mirë në internet për ju.

Ne gjithashtu ju rekomandojmë të lexoni rishikimin tonë të DreamHost dhe rishikimin e Bluehost për të parë se si ato qëndrojnë në këmbë kundër tregut më të gjerë të hosteve.

Vendosja e një luftë: DreamHost vs Bluehost

Ne kemi konsoliduar kriteret që normalisht i gjykojmë kundër në pesë raunde. Megjithëse ne nuk do të adresojmë individualisht seksione të tilla si llojet e pritjes në krahasim, ato do të përfshihen në raunde të tjera. Në atë mënyrë, ne mund të kemi një fytyrë më të drejtpërdrejtë dhe të ekuilibruar. 

Këto pesë raunde janë karakteristika, çmimi, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe koha e duhur dhe siguria dhe intimiteti. Një raund vlen një pikë e vetme, dhe ne do të shpërblejmë një fitues në secilin. Cilindo ofrues të marrë kurorën në tre ose më shumë raunde do të fitojë krahasimin e përgjithshëm. 

Në fillim të çdo raundi, ne do të ofrojmë ide të përgjithshme për atë që ne po kërkojmë, dhe në fund, do t’i japim mendimet tona se si krahasohen të dy. Eachdo raund do të ketë gjithashtu një seksion ku shpjegon përvojën tonë me ofruesin në atë kriter gjatë rishikimit tonë.

1

Features

“Karakteristikat” është një seksion i gjerë. Do gjë nga karakteristikat e sigurisë deri tek përmirësimet e cilësisë së jetës në softverin e serverit mund të konsiderohen “tipare”. Në këtë raund, fokusi ynë nuk përcakton vetëm se cilat tipare janë përfshirë, por sa janë të rëndësishme për paketën tuaj të pritjes.

Dreamhost

Siç e përmendëm në rishikimin tonë, DreamHost ka shumë karakteristika. Këto karakteristika mund të mos jenë të dukshme në fillim, megjithatë. Shumica e listës sillen rreth përmirësimit të shërbimit, duke përfshirë ruajtjen e plotë të ngurtë të gjendjes së ngurtë, një çertifikatë falas SSL / TLS dhe privatësinë e lirë të domenit. Do të flasim më shumë rreth dy të fundit në pesë të gjetur. 

Duke vazhduar disa nga karakteristikat më të dukshme, të gjithë përdoruesit marrin ndërtuesin e faqes së internetit Remixer, dhe megjithëse është i dobishëm, nuk do të bëjë listën më të mirë të krijuesve të faqeve të internetit. Ashtu si Squarespace, ajo ka tema të mrekullueshme, por ndryshe nga, të themi, Wix, integrimet e saj vuajnë (lexoni rishikimin tonë të Squarespace dhe rishikimin Wix). 

Dreamhost-rishikim-remixer

Për shkak të kësaj, mund të jetë një opsion i mirë për të shkuar me një ndërtues të dedikuar të faqes në internet nëse kjo është rruga që dëshironi të merrni me faqen tuaj të internetit. Thënë kjo, nëse preferoni të ndërtoni sitin tuaj me një ndërtues të faqes në internet dhe përfundimisht të transferoheni në WordPress, Remixer ju ka mbuluar. Mund të eksportoni uebfaqen tuaj të Remixer në WordPress, dhe shabllonet do të përkthehen. 

Në atë kontekst, Remixer është i fuqishëm, dhe madje edhe më mbresëlënës duke marrë parasysh gamën e veçorive të WordPress të DreamHost. Planet e DreamPress, të cilat e bënë listën tonë të web-it më të mirë për WordPress, përfshijnë hyrjen në një version të paguar të Jetpack, burime të dedikuara dhe kopje rezervë të kërkesës. 

Këto plane janë ato që e veçojnë DreamHost sepse ato ofrojnë nivele të ngjashme të performancës me Kinsta por për më pak para (lexoni rishikimin tonë Kinsta). Vlera është e jashtëzakonshme, veçanërisht në krahasim me hostet me çmim të lartë të WordPress, të tilla si Pagely (lexoni rishikimin e faqes).

Bluehost

Bluehost është në pronësi të Endurance International Group, dhe megjithëse kjo zakonisht funksionon dobët për tipare – lexoni rishikimin tonë JustHost për një shembull – Bluehost është i mbushur me to. Për dallim nga DreamHost, megjithatë, tiparet e Bluehost nuk janë të disponueshme brenda planeve, gjë që përcakton një bar më të lartë për hyrje. 

Për shembull, CodeGuard Basic, i cili siguron kopje rezervë për faqen tuaj të internetit, dhe intimiteti i domain nuk shihet në planet më të lira. Thënë kështu, ato janë futur ende në linjën më të shtrenjtë të planeve të përbashkëta, gjë që është e këndshme për tu parë. Të gjithë përdoruesit marrin një çertifikatë SSL / TLS dhe rezervime ditore të menaxhuara nga Bluehost. 

Edhe një ndërtues i faqes në internet, por nuk është një dizajn i pronarit si Remixer. Përkundrazi, Bluehost ofron një version falas të Weebly me planin tuaj. Weebly ofron një ndërfaqe intuitive, integrim të thellë me platforma të tjera dhe një dizajn të përgjegjshëm.

redaktori i dobishëm

Plus, ju mund të përdorni fushën tuaj me Weebly. Megjithëse shërbimi është akoma i kufizuar, mund të shihni që lidhja e domenit tuaj me Weebly normalisht kushton rreth 5 dollarë në muaj në rishikimin tonë të Weebly. Ekzistojnë disa kufij në media dhe numri i faqeve që mund të përdorni, por oferta është e fortë në përgjithësi. 

Sa për WordPress, Bluehost pasqyron DreamHost, por me një pikë çmimi më të ulët. Ndërfaqja, të cilën do ta shqyrtojmë në raundin e tretë, është ndërtuar për WordPress, duke ju lejuar të përdorni tema, shtojca dhe më shumë pa hyrë brenda. Për më tepër, skena WordPress është ofruar. 

  Egnyte Connect vs OneDrive për Biznes

Një mendim i rrumbullakët

Raundi i parë është i vështirë, pasi të dy ofruesit shkojnë gishtërinjtë në tipare. Mund të jetë lehtësisht kravatë, duke marrë parasysh që DreamHost ofron intimitetin e domain, ndërsa Bluehost ofron një ndërtues më të shpejtë të faqes në internet. Qëllimi ynë është të shpallim një fitues, megjithatë, kështu do të ndajmë qimet. 

Privatësia e domain-it të DreamHost do të ketë kohën e tij në qendër të vëmendjes, por raundi nuk është ashtu. Për shkak të kësaj, ndërtuesi më i pasur me faqe të internetit me Bluehost, i lejon asaj të marrë një pikë këtë raund.

Raundi: Karakteristikat Pika për Bluehost

2

Çmimeve

Mimi duket i drejtpërdrejtë dhe, në shumicën e rasteve, është ashtu. Thënë kështu, mbajtja në internet është e pazakontë. Megjithëse mund të marrim numra dhe të themi që një ofrues është më i lirë se një tjetër, zbritjet shumëvjeçare, çmimet mashtruese dhe paywalls i bëjnë çmimet më komplekse sesa duhet të jetë. 

Për shembull, Arvixe duket e lirë, por siç mund ta shihni në rishikimin tonë në Arvixe, niveli mujor është më i kushtueshëm sesa reklamohet nëse vendosni më pak se një plan shumë vjeçar. Nga ana tjetër, Hostinger ofron zbritje shumëvjeçare, por zbritjet janë aq të mëdha saqë mund të kushtojnë më pak për të shkuar për një kohëzgjatje të gjatë (lexoni rishikimin tonë të Hostinger).

Dreamhost

DreamHost shkëlqen në çmimet, jo vetëm sepse është i lirë, por edhe sepse është transparent. Ekzistojnë norma promovuese, siç është rasti me pothuajse të gjithë ofruesit, por nga faqja e produktit në arka, DreamHost e bën të qartë. Nëse pritja e lirë në internet është ajo që jeni pas, DreamHost mund t’ju strehojë. 

Le të flasim së pari për transparencën. DreamHost tregon çmimin aktual që do të paguani në faqen e tij të produktit, me një ndryshim për të parë tarifat mujore ose vjetore. Shkalla mujore është më e lartë, siç pritej, por niveli vjetor vlen për kohëzgjatje një dhe tre vjeçare. Farë është e rëndësishme është që ju të shihni çmimin që ju do të paguani para se të angazhohen për arka. 

Kjo është një problem me hostet e panumërt të uebit – lexoni rishikimin tonë të HostPapa vetëm për një shembull – që DreamHost nuk e ka. Plus, DreamHost është më i lirë se konkurrenca. Megjithëse normat e saj mujore nuk shkojnë aq të ulëta sa 1&1 IONOS, ju do të kurseni mesatarisht 2- $ 5 $ (lexoni 1 tonë&1 rishikim IONOS). 

Kjo është për shkak se DreamHost reklamon të njëjtën normë si ofruesit e tjerë, por nuk ju detyron të merrni brenda tre ose më shumë viteve për ta marrë atë. Për shembull, iPage është më e lirë nëse thjesht krahasoni faqet e produktit. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të iPage, ju merrni vetëm normën e reklamuar nëse blini tre vjet pritje të pritjes. 

Plus, DreamHost mbështet planin tuaj për 97 ditë. Për dallim nga shumica e hosteve, të cilët ofrojnë vetëm një muaj për të provuar shërbimin, DreamHost ju jep më shumë se tre muaj për të ndryshuar mendimin tuaj. Shtë e rëndësishme të theksohet se kjo dritare e rimbursimit vlen edhe për planet mujore, kështu që nëse blini një plan mujor dhe ndërroni mendjen tuaj dy muaj brenda, përsëri mund t’i merrni paratë tuaja.

Bluehost

Bluehost nuk ka çmime të tmerrshme, por ju nuk do të dini se çfarë po paguani deri sa është koha për të parë. Normat janë standarde në të gjithë tabelën – planet e përbashkëta janë rreth 4 dollarë në muaj në fund të ulët, planet e menaxhuara të WordPress janë më afër 20 dollarë në muaj dhe planet e dedikuara fillojnë nga 80 dollarë në muaj. Whatfarë nuk është e qartë, sidoqoftë, do të duhet të blini shumë vite për të marrë ato tarifa. 

Thënë kështu, është e qartë në faqen e produktit që po paguan një normë promovimi. Për shembull, orari i planit më të lirë të përbashkët është 4 dollarë në muaj, por Bluehost tregon se do të kushtojë 8 dollarë pas rinovimit. Kjo normë vlen vetëm nëse blini tre vjet pritje të shtëpisë, megjithëse. 

Mimi rritet ndërsa shkoni më i ulët në kohëzgjatje. Megjithëse një praktikë e zakonshme – lexoni për një shembull rishikimin tonë të Hosting24 – Bluehost ofron vetëm një, dy ose tre vjet pritje në planet e saj të përbashkëta. Plus, ka disa shtesa të parzgjedhura në arkë që rrisin çmimin edhe më shumë. 

Ajo që është e bezdisshme është se Bluehost ofron zgjatje prej një muaji, tre muajsh dhe gjashtë muajsh në VPS dhe plane të dedikuara. Asshtë sikur Bluehost është duke thënë se një pajtim të përbashkët nuk ia vlen koha nëse është vetëm për një muaj, duke ndëshkuar ata që janë në kërkim të një pakete të lira pritjeje. 

Bluehost nuk e mbulon planin tuaj për aq kohë sa bën DreamHost. Ju merrni vetëm 30 ditë për të ndryshuar mendimin tuaj. Megjithëse standarde për shumicën e pritësve në internet, supozojmë se një prej kalibrave të Bluehost do të ofronte më gjatë. Për shembull, InMotion Hosting ofron tre muaj dhe A2 Hosting ju lejon të merrni paratë tuaja mbrapa çdo kohë (lexoni rishikimin tonë të hostimit të InMotion dhe rishikimin e A2 Hosting). 

Dy mendime të rrumbullakëta

Për dallim nga raundi i parë, kjo është e qartë. DreamHost nuk është vetëm më i lirë, por është gjithashtu transparent. Plus, ajo ofron një garanci bujare për kthimin e parave. Nga ana tjetër, Bluehost duket se është më i interesuar për t’ju futur në faqen e arkëtimit dhe duke shpresuar se do të kryeni. 

Raundi: Pika e mimeve për DreamHost

3

Lehtësinë e përdorimit

Pritja në internet mund të jetë e vështirë për tu menaxhuar, veçanërisht nëse jeni një i ri. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme që një host në internet ta bëjë të thjeshtë kalimin në botën komplekse. Edhe nëse jeni përdorues i energjisë, nuk ka kuptim të duhet të kërkoni një veçori që duhet të jetë e lehtë për t’u përdorur. 

Fatkeqësisht, lehtësia e përdorimit dëmton shumë ofrues të mirë. SiteGround, për shembull, ofron një shërbim të shkëlqyeshëm, por paneli i kontrollit ka nevojë serioze për një lehtësim (lexoni rishikimin tonë të SiteGround). Në këtë raund, ne do të krahasojmë se sa e lehtë është të kalosh përmes arkës me DreamHost dhe Bluehost, si dhe sa e lehtë është të menaxhosh faqen tuaj të internetit.

  Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit për Mac në vitin 2023

Dreamhost

Ndërsa biseduam për çmimet në raundin e mëparshëm, është gjithashtu e rëndësishme për lehtësinë e përdorimit. Siç u përmend, DreamHost e lehtëson njohjen e çmimit që po paguan, gjë që ndihmon në zbutjen e procesit të arkëtimit. Pasi të zgjidhni një plan, ju jeni dërguar përmes një procesi intuitiv të tre pjesëve që nuk do të zvarritet si Namecheap (lexoni rishikimin tonë të Namecheap). 

Pas përfundimit të procesit, mund të vendosni fjalëkalimin tuaj, duke eleminuar nevojën për të parë përmes postave elektronike për të gjetur letrat kredenciale të hyrjes. Megjithatë, ne nuk ishim në gjendje të hynim në një domen. Në vend të kësaj, DreamHost vendosi WordPress në një nënfushë të përkohshme dhe ne duhej të krijonim domainin tonë pas përfundimit të arkës. 

Më në fund, ju do të uleni në panelin e kontrollit, i cili duket ndryshe nga shumica e hostëve në internet. DreamHost nuk e përdor cPanel. Vendos të përdorë një model të pronarit në vend. Për dallim nga LunarPages ‘, sidoqoftë, punimet e projektimit të DreamHost (lexoni rishikimin tonë të LunarPages). Shtë e lehtë të gjesh atë që po kërkon duke përdorur menunë e majtë, duke lehtësuar natyrën shpesh dërrmuese të cPanel.

Dreamhost-rishikim-control-panel

Edhe kështu, ka çështje. Ashtu si Midfaza, DreamHost vendos më shumë opsione sesa të duhen në menunë e majtë, shumë prej të cilave shërbejnë si reklama (lexoni rishikimin tonë të Midfazës). Për shembull, ekziston një opsion “DreamPress”, edhe nëse nuk jeni pajtuar në DreamPress, dhe drejtimi atje do të tregojë një reklamë për të rinovuar.

Kjo është një çështje e vogël, megjithatë, dhe është e vështirë të mohosh ndryshe mundësinë e DreamHost. Nuk është e vështirë për të lundruar, dhe çdo çështje që kemi me panelin e kontrollit janë më shumë sesa janë krijuar nga procesi i arka pa leje.

Bluehost

Bluehost është e kundërta e DreamHost. Mundohet kur bëhet fjalë për arka, por paneli i kontrollit është një nga më të mirët që kemi parë. Balancimi i këtyre gjërave mund të jetë i parëndësishëm, sepse do të përfundoni më shumë kohë në panelin tuaj të kontrollit sesa do të blini një pajtim. 

Thënë kështu, kemi hasur në gabime të tmerrshme gjatë arkës. Përveç çmimeve mashtruese dhe shtesave të paracaktuar, Bluehost nuk do ta pranonte fjalëkalimin tonë. Pas blerjes së planit tuaj, ju jeni dërguar në një ekran të konfirmimit të porosisë ku ju kërkohet të vendosni një fjalëkalim. 

Ne jemi mirë të vetëdijshëm për rreziqet e krimit në internet, kështu që krijuam një fjalëkalim me një nga menaxherët tanë më të mirë me fjalëkalim, LastPass (lexo rishikimin tonë të LastPass). Bluehost nuk do ta pranonte fjalëkalimin, megjithatë. Pavarësisht se sa fjalëkalime kemi gjeneruar, ata nuk do të funksionojnë. Kjo tha, sapo shtypëm një fjalëkalim, e bëri, gjë që është thjesht e bezdisshme. 

Kishte disa çështje të tjera gjatë arkëtimit, përfshirë një kod gabimi të vazhdueshëm duke thënë se kartela jonë e kreditit ishte refuzuar. Ky kod i gabimit nuk u shpjegua, thjesht u shfaq, gjë që çoi në shumë huti gjatë regjistrimit. 

Ky është një turp duke marrë parasysh sa i shkëlqyeshëm është paneli i kontrollit i Bluehost. Integrohet mirë me WordPress, duke ju lejuar të menaxhoni tema, shtojca dhe më shumë pa lëvizur nga paneli i kontrollit. Nuk i mungon fuqia, gjithashtu, duke ju dhënë përvojën e plotë të cPanel nëse keni nevojë për të. Në fakt, Bluehost e bëri më të mirën web hosting me listën cPanel.

Bluehost-rishikim-control-panel

Thënë kjo, të kesh një telashe, aq shumë sa të mos ia vlente. Bluehost ka një fytyrë të bukur nga brenda, por të luftosh përmes betejës për ta parë atë është e bezdisshme.

Rreth tre mendime

Si raundi i parë, edhe kjo është e vështirë, por për arsye të ndryshme. Bluehost ka një panel kontrolli superior, por procesi i arkë-it na la të mos dëshironim ta përdorim atë. DreamHost nuk ka aq sa të duket i pastër, por paneli i kontrollit është akoma po aq funksional. Pas kësaj, fakti që DreamHost ka një proces pa kontroll dhe fituesi është i qartë. 

Thënë kështu, ju mund të keni një kohë më të lehtë me Bluehost, kështu që merrni vlerësimin tonë sipas gjykimit tuaj.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për DreamHost

4

Shpejtësia dhe Uptime

Shpejtësia është ajo që e bën ose prish një host të uebit. Ne e kemi parë shumë herë më parë. Një host i uebit ofron çmime të ngurta, një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe mjaft karakteristika, vetëm për tu shembur kur bëhet fjalë për testimin e shpejtësisë (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks për një shembull). 

Ne testojmë shpejtësinë duke blerë planin më të lirë të përbashkët dhe duke instaluar një kopje të zbrazët të WordPress. Uebfaqja është ekzekutuar më pas përmes Testit të Shpejtësisë Pingdom dhe Load Impact për të parë se sa mirë performon.

Dreamhost

DreamHost performoi mirë në testimin tonë, por ne kemi parë pret më të shpejtë të uebit. Testi i Shpejtësisë Pingdom i dha asaj një rezultat prej 90 nga 100, i cili, megjithëse nuk është i keq, nuk është më i miri. Duke u gërmuar në rezultatet tona, ne mund të shohim që shumica e kohës ishte e humbur në metrikën “prisni”, e cila mat sa kohë që shfletuesi pret për të marrë të dhëna.

Dreamhost-rishikim-speed-test

Ajo që sugjeron është se ka mungesë të mbajtjes së caching. Caching dhe kompresimi i të dhënave mund të çojë në skedarë të vegjël që udhëtojnë në distanca më të shkurtra dhe eliminojnë nevojën për të gjetur të dhënat në një bazë të dhënash. Nëse u zbatuan më shumë masa për ruajtje, do të shihni një rezultat më të lartë të Testit të Shpejtësisë së Pingdomit. 

Ndikimi i ngarkesës ishte i fortë, sidoqoftë. Ne dërguam 50 përdorues në server gjatë pesë minutave, dhe secili i bëri pa probleme. Kishte mospërputhje midis përdoruesve, gjë që pritet të pritet në pritje të përbashkët të lirë, por jemi të lumtur që nuk pati gabime gjatë rrugës.

Dreamhost-rishikim-load-ndikim

Ekziston gjithashtu një garanci në kohë, dhe është më mirë se sa ofrojnë shumica e shërbimeve të mbajtjes në internet. Ju jeni të garantuar 100 përqind kohë për faqen tuaj të internetit, bazat e të dhënave, email, FTP, SSH dhe webmail. Nëse ndonjë të dalë jashtë, DreamHost do t’ju japë një kredi për një ditë të presjes për çdo orë shërbimi është jashtë. Thënë kështu, kreditë janë të kufizuara në 10 përqind të kostos së periudhës tuaj të ardhshme të pritjes.

  Google Ads vs Facebook Ads vs Bing Ads: PPC Marketing në vitin 2023

Bluehost

Bluehost performoi më mirë sesa DreamHost, me gjasë sepse shumë nga sugjerimet që ne bëjmë në mënyrën se si të përmirësojmë udhëzuesin për kohën e ngarkimit të faqes në internet janë bërë për ju. Testi i Shpejtësisë Pingdom riktheu një rezultat të 94 nga 100, vetëm duke sugjeruar që të mëtejmë objekte cache, të cilat mund të realizohen me një shtojcë falas WordPress, siç është W3 Total Cache. 

Bluehost-rishikim-speed-test

Detajet mbrapa gjithashtu, gjithashtu. Bluehost ka një kohë më të gjatë se mesatarja e pritjes, por është akoma më e shkurtër se ajo e DreamHost, e cila mund të zgjidhet me memorje shtesë. Pavarësisht, performanca e Bluehost në planin më të lirë të përbashkët është e fortë, dhe do të jeni mirë, pa caching shtesë. 

Kjo tha, Load Impact tregoi një histori tjetër. Testi ynë ishte i njëjti, 50 përdorues gjatë pesë minutave, por rezultatet ishin shumë më keq. Bluehost kishte një numër më të madh gabimesh HTTP sesa mesatarja, duke sugjeruar se ka shumë përdorues dhe jo burime të mjaftueshme për t’i akomoduar ato. Kishte një periudhë të gjatë gjatë së cilës Uebfaqja u bë e pa përgjegjshme, në fakt. 

Bluehost-rishikim-load-ndikim

Plus, nuk ka asnjë garanci në kohë. Bluehost citon “kompleksitetin dhe natyrën e një mjedisi të përbashkët të mbajtjes në internet” si një arsye për të mos ofruar një të tillë, që është qesharake. Nëse hostet e tjerë mund ta bëjnë këtë, kështu mundet Bluehost.

Raundi i Katër Mendimeve

Testimi i shpejtësisë me një pikë favorizon Bluehost, por jo nga një sasi masive. Megjithëse më shpejt, ka hapa që mund të ndërmerrni për ta bërë që DreamHost të arrijë atë nivel. Ajo që është më e rëndësishmja është që DreamHost na ofroi një uebfaqe që funksiononte dhe Bluehost nuk e bëri. 

Edhe nën ngarkesat më modeste, Bluehost u prish, ndërsa DreamHost mbeti elastik. Kombinuar me faktin se DreamHost ofron një garanci në kohë, fituesi për këtë raund është i qartë.

Raundi: Shpejtësia dhe Pika Uptime për DreamHost

5

Siguria dhe privatësia

Siguria e faqes në internet është dukshëm e rëndësishme, por intimiteti i faqes në internet mund të mos jetë aq i dukshëm. DreamHost mori ingranazhet tona duke u kthyer në intimitetin e faqes në internet, duke sjellë në dyshim se çfarë të dhënash mbledh një host në internet dhe si shërbimi i përdor ato për ose kundër jush. 

Bluehost është një markë EIG, dhe kemi parë të njëjtën rutinë të këngës dhe vallëzimit prej tyre më parë. Intimiteti është i tmerrshëm, i cili nuk duket i mirë kur krahasohet me DreamHost qartë të ndërgjegjshëm për jetën private. Thënë kështu, tiparet e sigurisë së Bluehost janë të shëndosha, kështu që ne ende kemi një betejë në duar.  

Dreamhost

DreamHost ka të gjitha masat e sigurisë që ne dëshirojmë të shohim. Plani juaj vjen me një certifikatë falas SSL / TLS, backup ditor dhe mbrojtje nga ana e serverit. Kjo mbrojtje përfshin ModSecurance, i cili është një firewall i aplikacionit në internet dhe DreamShield, i cili është një shërbim i hequr i malware me pagesë.

Ajo që është më mbresëlënëse për DreamHost, sidoqoftë, është intimiteti i saj. Ne i dhamë një vlerësim të përsosur në shqyrtimin tonë, dhe është e lehtë të shihet pse. Domaindo domen i regjistruar me DreamHost përfshin intimitetin falas të domain, i cili zëvendëson informacionin me të cilin keni regjistruar domenin me informacione nga regjistruesi. 

Politika e privatësisë është gjithashtu e fortë, me DreamHost të mbledhë një sasi informacioni por jo duke e ndarë atë me partnerët e marketingut. Thënë kjo, nuk është vetëm një dokument për DreamHost. Në vitin 2023, Departamenti i Drejtësisë i Sh.B.A-së kontaktoi DreamHost në lidhje me një faqe në internet të vendosur në serverët e saj të quajtur disuptj20.org.

DOJ jo vetëm që kërkoi informata në lidhje me pronarin, por edhe adresat IP 1.3 milion ose më shumë që kishin vizituar faqen e internetit. Në vend që të përkulet, DreamHost luftoi me DOJ deri në Gjykatën e Lartë të Washington D.C., duke marrë fund përfundimisht shumë nga informacionet e revokuara. 

Bluehost

Fatkeqësisht, ky raund filloi me një shënim të lartë, por do të përfundojë në një të ulët. Bluehost, ose më saktë EIG, ka praktika të tmerrshme të intimitetit, duke përdorur informacionin personal që regjistroheni si një mjet për të ardhura. Bluehost është më i mirë se disa nga motrat e saj të EIG, siç është Site5, por ende nuk është i shkëlqyeshëm (lexoni rishikimin tonë të Site5). 

Thënë kështu, tiparet e sigurisë janë të qëndrueshme. Ju merrni një çertifikatë SSL / TLS, backup ditor dhe madje një version bazë të SiteLock, i cili do të skanojë faqen tuaj të internetit për malware. Sa i përket mbrojtjes së serverëve, ne dyshojmë se Bluehost po përdor ModSecurance dhe BitNinja sepse këto mjete janë standarde të industrisë, por përfaqësuesi i mbështetjes për të cilin ne folëm nuk ishte në gjendje të konfirmonte që.

Megjithë listën e fortë të karakteristikave të sigurisë Bluehost, privatësia mbetet një shqetësim i madh. Duke filluar me privatësinë e domenit, ka disa plane që e marrin falas, duke përfshirë dy nivelet më të larta të pritjes së përbashkët dhe të gjitha planet WP Pro. Të gjithë të tjerët, për fat të keq, do të duhet të paguajnë një tarifë prej $ 10 ose më shumë. 

Politika e privatësisë është e tmerrshme, sidoqoftë. EIG përdor të njëjtën politikë të privatësisë për të gjitha markat e saj, dhe nëse lexoni rishikimin tonë të HostGator, ju e dini që është diçka e keqe. I jep të drejtën EIG të ndajë dhe shesë informacionin tuaj me kompani të tilla si Facebook, Google, Verizon, WP fillestar dhe më shumë. 

Rreth pesë mendime

Në një shënim disi antiklimaktik, fituesi për këtë raund është i qartë. Bluehost ka praktika të tmerrshme të intimitetit ndërsa DreamHost ka disa nga më të mirat. Siguria është kryesisht madje, por ne nuk kemi qenë në gjendje të konfirmojmë që Bluehost ofron të njëjtën siguri nga ana e serverit si DreamHost. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për DreamHost

6

Mendimet përfundimtare

Me katër fitore të rrumbullakët, fituesi ynë i përgjithshëm është DreamHost. Disa raunde, siç ishte ai i fundit, ishte një vendim i qartë, por të tjerët ishin më të nuancuar. Nga markat EIG, Bluehost është më e mira, kështu që nuk duhet ta zbritni atë. 

fitues: DreamHost

Megjithëse DreamHost është ndër opsionet më të mira, ai nuk është opsioni i vetëm. Ne mendojmë se duhet ta konsideroni atë mbi Bluehost, por ju mund të jeni më mirë me një plan në SiteGround ose Hostinger.

A jeni dakord që DreamHost duhet të fitojë? Sa vlerë vendosni në intimitetin e web hosting-it? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me