Google Ads vs Facebook Ads vs Bing Ads: PPC Marketing në vitin 2020

Marketdo tregtar në internet është përballur të paktën një herë në karrierën e tyre profesionale me vendimin nëse do të përdorë Google Ads, Facebook Ads ose Bing Ads: tre platformat më të mëdha dhe më të njohura të marketingut. 

Vendimi mbi të cilin platforma e marketingut PPC për të përdorur është thelbësore për biznesin tuaj. Kjo është arsyeja pse Google Ads, Facebook Ads ose Bing Ads duhet të jenë në ndonjë plan (të mirë) të marketingut në internet. 

Theshtë e vështirë të vendosësh se cila nga tre platformat për t’u përdorur, në fund. Shtë e thjeshtë të ngatërrohesh, pasi mund të mos kesh të gjitha informacionet, ose mund të të sugjerohet një zgjidhje ku këshilltari juaj të fitojë më së shumti.  

Kjo është arsyeja pse ne në Cloudward kemi shkruar këtë krahasim të plotë të këtyre tre platformave. Ne u përputëm me Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads në tre raunde, duke krahasuar veçoritë, çmimin dhe lehtësinë e përdorimit, dhe pastaj përcaktuam një fitues për secilin raund. 

Pas një prezantimi të shkurtër të secilit ofrues, ne do të zhyten drejtpërdrejt në raundet e betejës, duke shpjeguar hap pas hapi se si arritëm në vendim dhe në cilin skenar çdo platformë e marketingut ka kuptimin më të madh. 

Për ata prej jush që janë me nxitim dhe nuk mund ta lexojnë tërë artikullin, këtu është një përmbledhje e shkurtër e secilit raund.

RoundGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Karakteristikat e reklamimit dhe arrijnë Google Ads ka shtrirjen më të madhe, shumicën e veçorive dhe tiparet më të mira të shënjestrimit për audiencën. Shtë gjithashtu më e mira për marketing me shumë kanale. Reklamat në Facebook nuk janë aq të mëdha kur bëhet fjalë, por më e madhe se Bing dhe ofron shumë veçori. Bing Ads ka një mundësi të vogël dhe shumë karakteristika kryesore mungojnë.
Pricemimi (në provën tonë) Google Ads është më e shtrenjta, por ka edhe arritjen më të madhe. Reklamat në Facebook janë më të lira. Bing Ads është më e lirë se Google Ads, por gjithashtu ka një arritje më të vogël.
Lehtësinë e përdorimit Google është diku në mes: as i mirë dhe as i keq, por të paktën ai ka një mbështetje të mirë që ju ndihmon të filloni. Reklamat në Facebook janë më të lehtat për t’u përdorur: ka shumë vizuale, një navigim të qartë dhe një mbështetje të mirë Bing Ads është mjaft konfuze dhe mbështetja nuk është edhe aq e mirë.

Marketingu i PPC

Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads janë platforma marketing-page-per-click, e cila i referohet modelit të saj të faturimit. E thënë thjesht, kjo do të thotë që ju krijoni reklama që shfaqen në një rrjet, dhe paguani për çdo klikim në reklamën tuaj, nëse njerëzit përfundojnë të blejnë produktin tuaj apo jo.

Një formë e kësaj është SEM, ose marketing i motorit të kërkimit. Këtu, mundësia e motorit të kërkimit përdoret si rrjet. Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads të gjithë bien nën termin e marketingut PPC, por jo nën termin SEM. Kjo është për shkak se vetë Facebook nuk është një motor kërkimi, por një rrjet social. 

Në marketing PPC, duhet të keni parasysh dy gjëra: Nga njëra anë, shumë klikime mund dhe shpesh nuk çojnë në asgjë; dhe nga ana tjetër, një klik prej 3 dollarësh mund të shndërrohet në një fitim 200 $ nëse një klient i ardhshëm blen produktin tuaj si rezultat i reklamës suaj. 

Kjo është arsyeja pse ju duhet të zbuloni se cilat klikime hyjnë në eter dhe cilat prej tyre çojnë në një konvertim. Megjithatë, kjo është thënë më lehtë sesa bëhet.

Vendosja e një beteje

Para se të shkojmë në raundet e betejës, le të prezantojmë pretendentët.

Google Ads është bërë i domosdoshëm në botën moderne të marketingut. Platforma e marketingut e Google është rritur në një zgjidhje komplekse dhe shumë analitike të marketingut që u ofron tregtarëve modernë pothuajse gjithçka që dëshirojnë.

Riemëruar “Google Ads” në 2018 (i njohur më parë si Google Adwords), Google përdor grupin e saj të madh të të dhënave dhe arritje të jashtëzakonshme për t’iu ofruar tregtarëve modernë një mjet PPC optimale, në aspektin e algoritmeve të mundësive dhe të përpunimit analitik. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing

Google Ads bazohet në të ashtuquajturin “rezultat i cilësisë” që mat cilësinë e reklamës tuaj, por edhe shumë gjëra të tjera, gjithashtu. Rezultati i cilësisë është i rëndësishëm sepse Google Ads kërkon që ju të bëni ofertat në fjalët kyçe që dëshironi të përdorni. 

Në varësi të vlerësimit të cilësisë tuaj të mirë, reklamat tuaja do të shfaqen për fjalë kyçe të ndryshme në afate kohore të ndryshme. Si rezultati i cilësisë ashtu edhe oferta përcaktojnë suksesin e fushatës suaj, jo vetëm ofertën.

Reklama në Facebook

Edhe pse ne nuk jemi tifozët më të mëdhenj të Facebook, duhet të pranojmë se është e vështirë të imagjinohet një botë dixhitale pa gjigantin e teknologjisë nga Menlo Park. Nga një këndvështrim sipërmarrës, nuk duhet të përdorni vetëm Facebook për strategjinë tuaj të mediave sociale, por edhe të vendosni reklama me pagesë atje. 

Mesatarisht, 1.59 miliardë njerëz përdorin Facebook çdo ditë, kështu që teorikisht, ju mund të vendosni reklamën tuaj para 1.59 miliardë palë sy në ditë.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing

Facebook bleu rrjetin social Instagram dhe shërbimin e mesazheve WhatsApp përkatësisht në 2012 dhe 2014. Nga këndvështrimi i marketingut, kjo do të thotë që ju tani mund të përdorni si Facebook ashtu edhe Instagram dhe së shpejti WhatsApp, pasi Facebook ka njoftuar se reklamat e para në WhatsApp do të shfaqen në vitin 2020. 

Facebook fitoi 16.6 miliardë dollarë të ardhura nga biznesi i saj i marketingut në vitin 2019. Instagram aktualisht është në një nivele të lartë, por është e diskutueshme se sa kohë gjigandi i teknologjisë mund të rritet me këtë ritëm dhe nëse reklama e planifikuar për WhatsApp do të funksionojë.

Reklama Bing

Bing është – për ata prej nesh që në mënyrë të arsyeshme asnjëherë nuk kanë pasur asnjë lidhje me Bing – një motor kërkimi nga Microsoft. Lëshuar në vitin 2009, tani është pasardhësi i shumë përpjekjeve të Microsoft për të ofruar një motor kërkimi konkurrues.

Google-Facebook-Bing-Bing-Search

Pas jetës së mëparshme si Kërkimi MSN, Kërkimi i Windows Live dhe Kërkimi i Drejtpërdrejtë, Bing është rritur me të vërtetë në një motor kërkimi serioz, me rreth 6 miliardë kërkime në muaj. Kjo mund të duket e vogël në krahasim me vëllimin e kërkimit të Google (5.6 miliardë kërkime në ditë), por shpresojmë që, platforma do të rritet pak më shumë.

Shpesh nënvlerësuar, Bing ka qenë në gjendje të zgjerojë vazhdimisht pjesën e vet të tregut. Arsyet për këtë përfshijnë integrimin e rrjedhur në disa produkte të Windows 10 dhe bashkëpunime me Apple, Amazon dhe Yahoo. Në vitin 2018, Bing u bë motori i tretë më i madh i kërkimit, pas Google dhe Baidu. 

Google-Facebook-Bing-Bing-search-Results

Microsoft nuk priti shumë për të përdorur bashkësinë aktive për qëllime të marketingut. Ai e prezantoi adCenter në 2006 dhe u riemërua disa herë. Në vitin 2012, Microsoft adCenter u bë Bing Ads. 

Ngjashëm me Google Ads, Bing Ads mund të përdoret në të gjithë Rrjetin e Kërkimeve të Microsoft. Kjo ishte një nga arsyet pse Bing Ads u ritregua përsëri. Në vitin 2019, Bing Ads u bë Microsoft Advertising. Sidoqoftë, për hir të thjeshtësisë, ne do ta quajmë atë Bing Ads në këtë artikull.

Tani që kemi mbuluar bazat, ne do të dëshironim të kalojmë në pjesën më emocionuese të artikullit: duke krahasuar tre platformat më të mëdha botërore të marketingut PPC. 

Ne do të krahasojmë dhe krahasojmë Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads në tre raunde. Do të ketë një fitues dhe një garues për çdo raund. Fituesi i secilës raund merr dy pikë, vendi i dytë merr një pikë dhe vendi i tretë mbetet i zbrazët.

Në raundin e parë, do të hedhim një vështrim nga afër të veçorive më të rëndësishme dhe shtrirjes së platformës përkatëse. Në raundin e dytë dhe të tretë, platformat do të lejohen të luftojnë për sa i përket çmimeve dhe lehtësisë së përdorimit. 

Raundi i parë: Karakteristikat e reklamimit dhe Arritja

Në raundin e parë, do të fillojmë me veçoritë e arritjes dhe reklamimit të secilës platformë, d.m.th., të gjitha funksionet që janë të domosdoshme për tregtarët. 

Ndër të tjera, ne kemi ekzaminuar funksionalitete, të tilla si testimin A / B, menaxhimin e audiencës, gjeotargeting, formatet e reklamave dhe opsionet e përgjithshme të synimeve. Ne gjithashtu theksuam tipare që e bëjnë unike çdo platformë reklamuese.

Udhëtimi i klientit të sotëm përfshin disa pika kontaktesh derisa të bëhet konvertimi përfundimtar. Për ju si një tregtar në internet që të shoqëroni në mënyrë optimale këtë udhëtim të klientit, është e rëndësishme që të jeni në disa platforma në të njëjtën kohë në mënyrë që të gjurmoni dhe rihapni më së miri perspektivat tuaja. 

  Udhëzuesi i Asana Fillestar: Mbani Detyrat Drejt

Prandaj, numri i platformave dhe madhësia e secilit rrjet të ekraneve të reklamave është gjithashtu një kriter i rëndësishëm i renditjes.

Karakteristikat e reklamave të reklamave në Google

Siç kemi përmendur edhe më lart, Google Adwords është riemëruar në Google Ads. Ky emër përshtatet bukur sepse, sot, Google Ads jo vetëm që ju lejon të menaxhoni reklamat që dëshironi të shfaqni në motorin e kërkimit, por gjithashtu mund të reklamoni në Google AdSense, YouTube apo edhe në aplikacione celulare.

Google AdSense është një shërbim që lejon operatorët e uebfaqeve të fitojnë para nga trafiku i tyre duke ofruar hapësirë ​​reklamash në faqet e tyre të internetit. Ky shërbim është veçanërisht interesant për faqet e internetit me trafik të lartë. Si një tregtar, atëherë mund t’i përdorni këto vende përmes Google Ads dhe t’i vendosni ato në faqet e tilla.

Google-Facebook-Bing-Google-ASense

Kjo veçori është veçanërisht interesante nëse dëshironi të rigjeni personat që, për shembull, klikuan në reklamën tuaj në Google në motorin e kërkimit, shtuan një produkt në karrocën e tyre, por më pas anuluan procesin e arkëtimit në hapin e fundit. 

Këto të ashtuquajtura “karroca të braktisura” janë para të mëdha që në thelb rrëshqasin nëpër gishtat e menaxherëve të e-commerce. Google AdSense, megjithatë, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rigjetur këto karroca të braktisura në një shumëllojshmëri të gjerë të faqeve të internetit. 

Ju gjithashtu mund të orkestroni dhe menaxhoni reklamat tuaja në YouTube përmes Google Ads. Ky është një avantazh i madh në krahasim me Facebook Ads dhe Bing Ads.

Nëse shtoni shtrirjen e Reklamave të Google përmes platformave të ndryshme – d.m.th., nëse shikoni të gjithë rrjetin e ekraneve të Google – mund të vendosni reklamat tuaja në kanalet e mëposhtme:

 • 2 milion njerëz në AdSense
 • 5.6 miliard kërkime ditore përmes Google Kërkimit
 • 1.9 miliard vizitorë në YouTube janë regjistruar në muaj
 • 2.5 miliardë pajisje aktive Android (për marketing aplikacioni)

Nga një perspektivë e intimitetit, është e frikshme se sa produkte të Google përdorim dhe sa pika kontakti me markën e saj kemi sot. Nga një këndvështrim i marketingut në internet, megjithatë, është shumë i dobishëm.

Tani le të kalojmë te format e reklamave. Google ofron shumë formate të ndryshme reklamash, falë shtrirjes së saj të gjerë dhe platformave të shumta ku mund të vendosni reklama. Në varësi të qëllimit të fushatës suaj të marketingut, Google ju ofron formatet e mëposhtme të reklamave: 

 • Kërkimi: Reklama të bazuara në tekst që shfaqen kryesisht në Kërkimin Google
 • Ekrani: Reklama me bazë teksti dhe imazhi që mund të shfaqni në të gjithë rrjetin Google AdSense
 • Blerja: Reklama të optimizuara posaçërisht për produktet, të cilat shfaqen gjithashtu në Kërkimin Google
 • Video: Reklama të bazuara në video që mund t’i shfaqni në YouTube
 • Smart: Në këtë zgjedhje reklame, formate të ndryshme janë optimizuar nga Google për ju dhe fushatën tuaj të marketingut
 • Aplikacioni: Reklama të bazuara në tekst që mund të vendosni në aplikacione dhe në dyqanin e aplikacioneve

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Formate

Për të vendosur reklama për blerje, do t’ju duhet një llogari e Tregtuesit Google me produkte në të. Nëse jeni një menaxher i e-commerce, duhet të kontrolloni integrimin e platformës tuaj të e-commerce me Qendrën Google Merchant, nëse planifikoni të vendosni reklama të blerjeve përmes Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Shopping

Integrimi është i rëndësishëm për importin e produktit sepse, nëse keni qindra produkte në dyqanin tuaj, me siguri nuk dëshironi të importoni secilën në Qendrën e Tregtarëve Google me dorë. Kjo është diçka që duhet të merrni parasysh kur zgjidhni platformën më të mirë të tregtisë elektronike për biznesin tuaj. 

Një tjetër kriter i rëndësishëm për tiparet e reklamimit është synimi. Google Ads ju lejon të rreshtoni reklamat tuaja ndryshe. Ju mund ta rregulloni audiencën tuaj – grupin tuaj të synuar – në detaje të shkëlqyera. Ndër të tjera, Google Ads gjithashtu ju lejon të vendosni demografinë, interesat dhe aspektet gjeografike, të cilat shpesh harrohen nga shumë tregtarë në internet.

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Location

Nga një këndvështrim i përmbajtjes, ju gjithashtu mund të bëni disa rregullime. Ju mund të vendosni temën, vendosjen dhe fjalët kyçe të ngjashme për t’i bërë reklamat tuaja më të hollësishme për vendet e duhura. 

Google-Facebook-Bing-Google-marketing-Audiencat

Karakteristika e fundit që duam të diskutojmë është planifikuesi i fjalëve. Google Ads mbledh pikë të rëndësishme në këtë drejtim, pasi ofron një mjet të dobishëm përveç tendencave të Google. Planifikuesi i fjalëve të Google ju ndihmon të vlerësoni, planifikoni dhe menaxhoni fushatat tuaja reklamuese dhe fjalët e tyre. 

Me planifikuesin e fjalëve, mund të merrni frymëzim për fjalë kyçe të reja, nëse dëshironi të zgjeroni pak fushatën tuaj. Ju gjithashtu mund të merrni parashikime për fjalë kyçe ekzistuese përsa i përket vëllimit, konkurrencës dhe kostos-për-klikim. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Keyword-Planifikues

Karakteristikat e reklamave në Facebook

Tani le të kalojmë te ofruesi i dytë: Shpalljet në Facebook. Facebook nuk mund të afrohet as me Google sa i përket arritjes. Përveç 1.59 miliardë përdoruesve të përditshëm të Facebook, ka edhe një miliard përdorues në Instagram. 

Sidoqoftë, kjo nuk është aspak e mjaftueshme për të garuar me Google. Ndërsa Google mbulon pothuajse të gjithë internetin, ju mund të përdorni vetëm Reklama në Facebook për të vendosur reklama në Facebook dhe Instagram. 

Nga ana tjetër, Facebook ka një avantazh vendimtar ndaj Google dhe Bing: emocione dhe sjellje sociale. Në mediat sociale, ne në mënyrë të pavetëdijshme zbulojmë informacione për veten, sjelljen dhe zakonet tona. Kjo e bën tepër të lehtë për një gjigant të të dhënave si Facebook të gjenerojë njohuri për ne, të cilat, si një tregtar në internet, mund të përdorësh.

Emocionet luajnë një rol të madh në vendimin e blerjes. Nëse ju, si një tregtar, keni qasje në këto informacione dhe nuk keni nevojë të punoni me personazhe ose supozime, atëherë do të keni shumë mundësi për të realizuar qëllimet tuaja të marketingut. Sidoqoftë, ne nuk dëshirojmë të diskutojmë në këtë pikë se sa e saktë apo e drejtë mendojmë se është gjithçka.

Facebook nuk ka një planifikues të fjalëve, si Google Ads, por nuk ju nevojitet. Parimi pas marketingut të Facebook është thelbësisht i ndryshëm nga Google Ads dhe Bing Ads. Nuk ka kuptim të mendoni në fjalë kyçe ose në pyetjet e kërkimit, kështu që padyshim nuk do të duhet t’i planifikoni ato. Facebook drejton më shumë interesat dhe audiencën. 

Një tipar i fuqishëm i Facebook-ut është audienca me pamje, të cilat, siç sugjeron emri, janë një reflektim i një audiencë ekzistuese. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Lookalike

Le të themi se keni krijuar audiencën optimale për produktin ose shërbimin tuaj në disa fushata marketing. Me veçorinë e audiencës në dukje, tani mund të krijoni një audiencë të ngjashme që Facebook beson se i ngjan asaj ekzistuese. Kjo ngjashmëri u referohet gjërave si demografia ose interesat.

Në varësi të sa i ngjashëm është audienca juaj në dukje, madhësia e audiencës ndryshon. E thënë thjesht, aq më saktë audienca e re i ngjan audiencës suaj të vjetër, aq më e vogël do të jetë. Në mënyrë që të krijoni një audiencë me pamje, duhet të keni vetëm 100 persona në atë fillestar.

Ne e shohim këtë veçori veçanërisht interesante sepse ju mund të drejtoni fushata të shumta, të vendosni qëllime të ndryshme dhe pastaj të shihni se cili audiencë është më i miri për ju. Atëherë thjesht krijoni një audiencë tërheqëse nga ai idealja juaj, dhe në hapin tjetër, mund të shkoni në detaje më të mëdha dhe të gjeneroni më shumë të ardhura, konvertime dhe pajtime..

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Krijo-Lookalike

Në këtë rast, cilësia e audiencës fillestare dhe madhësia e audiencës në dukje janë vendimtare për suksesin tuaj në marketing.

Kur bëhet fjalë për shënjestrimin, ne mendojmë se Facebook Ads bën një punë më të mirë se Google dhe Bing. Mbi të gjitha, Facebook ka një pasuri të jashtëzakonshme të të dhënave që mund t’i përdorni për qëllime të marketingut. Për shembull, mund të filloni të synoni personat që kanë pëlqyer ose ndjekur një faqe të veçantë në Instagram.

Ju mund të filtroni njerëzit jo vetëm nga demografia ose gjeografia, por edhe nga interesat. Në krahasim me Google Ads dhe Bing Ads, mund të merrni shumë detaje dhe të punoni me këto të ashtuquajtura “lidhje”. Shembuj për lidhje të përdorura shpesh janë njerëzit që kanë klikuar faqen tuaj ose kanë instaluar një aplikacion të caktuar.

Google-Facebook-Bing-Facebook-marketing-Krijo-Audience

Sipas mendimit tonë, ju duhet të përdorni këtë veçori vetëm në fillim të fushatës suaj të marketingut ose të provoni hipoteza të caktuara. Në mënyrë ideale, ju duhet të krijoni automatikisht të gjithë audiencën e mëtejshme përmes pixel në Facebook.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, janë format e reklamave. Facebook ju lejon të zgjidhni midis formateve të mëposhtme të reklamave:

 • Foto: Një reklamë e thjeshtë me fotografi, tekst dhe lidhje
 • Video: Reklama në video
 • Histori: Një video ose foto e ngulitur midis dy tregimeve të përdoruesve të lidhur në Facebook
 • Messenger: Në të vërtetë, kjo reklamë nuk llogaritet si një format i vetëm reklamash, sepse përfshin reklama me foto që thjesht shfaqen në Messenger.
 • Carousel: Ky format reklamimi ju lejon të shfaqni imazhe të shumta (secila imazh ka lidhjen e vet) në të njëjtën temë dhe tekst
 • Slideshow: Një reklamë fotografike me imazhe në ndryshim
 • Koleksioni: Një shpallje për produkte dhe koleksione, me fotografi, çmime dhe lidhje

Ne nuk i llogaritim vërtet reklamat “messenger” dhe “slideshow” si formate të veçanta të reklamave sepse nuk mendojmë se me të vërtetë ndryshon nga format e tjera të reklamave në Facebook. Mund të mësoni më shumë rreth formateve të reklamave të Facebook këtu.

  Si të përdorni një grafik Gantt: Udhëzues për fillestar për vitin 2020

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Formate

Karakteristikat e Reklamimit Bing

Bing Ads është, në thelb, versioni Microsoft i Google Adwords. Siç u përmend më lart, Bing Ads përdor Rrjetin e Kërkimeve të Microsoft. Kjo përfshin jo vetëm Kërkimin Bing, por edhe platforma të tjera, të tilla si Windows 10 dhe Yahoo. 

Microsoft tashmë ka aleate me Yahoo për disa vjet. Rezultati është që reklamimi juaj do të shfaqet në rezultatet e kërkimit Bing dhe Yahoo.

Për një planifikim më të mirë të kapaciteteve dhe fjalëve kyçe përkatëse, Microsoft ju ka siguruar një planifikues të fjalëve, ashtu si Google. Sidoqoftë, ne e gjejmë planifikuesin e fjalëve të Google shumë më të lehtë për t’u përdorur (shiko pjesën më të lehtë të përdorimit më poshtë).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Keyword-Planifikues

Kushdo që mendon se Microsoft mund të garojë me Google dhe Facebook është i gabuar. 6 miliardë pyetje në muaj, të përmendura më lart, nuk mund të krahasohen me 5.6 miliardë pyetje në ditë nga Google. Bing nuk mund të konkurrojë as me madhësinë e përgjithshme të audiencës në Facebook.

Bing Ads ju lejon të zgjidhni midis llojeve të mëposhtme të ekranit:

 • Teksti i zgjeruar: identik me reklamat e kërkimit në Google Ads
 • Kërkimi dinamik: Reklamat e krijuara automatikisht. Me reklamat “teksti i zgjeruar”, duhet të krijoni dhe optimizoni manualisht çdo reklamë; me reklama “kërkimi dinamik”, Microsoft krijon dhe optimizon reklamat për ju, në varësi të faqes tuaj të internetit dhe asaj që ju kërkoni. Ky lloj reklamash është në dispozicion vetëm në Francë, Gjermani, Mbretërinë e Bashkuar dhe SH.B.A..
 • Produkti: Reklama për produkte, të cilat shfaqen në të djathtë të rezultateve të kërkimit
 • Audienca e Microsoft: Reklama të shfaqura drejtpërdrejt në artikuj përgjatë Rrjetit të Auditorit të Microsoft (i ngjashëm me Google AdSense). Ky lloj reklamash është në dispozicion vetëm në Sh.B.A, Kanada, Mbretërinë e Bashkuar dhe Australi
 • Instalimi i aplikacionit: Reklama me tekst të zgjeruar që zbulojnë automatikisht sistemin e funksionimit të smartphone dhe dërgojnë klientin drejtpërdrejt në dyqanin e duhur të aplikacioneve. Ky lloj reklame është në dispozicion vetëm në Sh.B.A për iOS dhe Android. Për më tepër, sipas Microsoft, “Jo të gjithë e kanë ende këtë veçori. Nëse nuk e bëni këtë, mos u shqetësoni. Do të vijë së shpejti! ” Sidoqoftë, “kush” nuk specifikohet më tej

Zbritim pikat këtu sepse disa lloje reklamash janë në dispozicion vetëm në disa vende. Reklamat “kërkim dinamik”, për shembull, janë në dispozicion vetëm në Francë, Gjermani, Britani të Madhe dhe Sh.B.A. Kjo është shumë e keqe, veçanërisht sepse audienca totale është e vogël, sidoqoftë.

Google-Facebook-Bing Microsoft-Audiencat

Për sa i përket shënjestrimit, Bing Ads ofron një veçori mjaft unike që nuk shihet as me Google Ads ose me Facebook Ads: në shënjestër të LinkedIn, i cili ju lejon të përcaktoni në mënyrë specifike kompani, industri ose tituj pune nga rrjeti i LinkedIn. Kjo veçori është në të vërtetë e disponueshme vetëm me Bing Ads, ndoshta sepse LinkedIn është tani një kompani e Microsoft. 

Për më tepër, është e mundur të synohet sipas gjeografisë dhe interesave. Për fat të keq, ne nuk mundëm të gjenim mundësinë për të kufizuar audiencën për sa i përket demografisë.

Një mendim i rrumbullakët

Raundi i parë tashmë përmbante shumë informacione rreth Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads, kështu që këtu është një përmbledhje e fakteve më të rëndësishme kryesore:

CriteriaGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Platformat u arritën Kërkimi Google, Google AdSense, YouTube, Google Play, Gmail dhe Produkte të tjeraGoogle Facebook, Instagram, WhatsApp (së shpejti) Bing, Windows 10, Yahoo dhe produkte të tjerë të Windows
Format e reklamave Kërko, shfaq, blerje, video, inteligjente, aplikacion Foto, video, histori, karusel, koleksion Teksti i zgjeruar, kërkimi dinamik, produkti, audienca e Microsoft, instalimi i aplikacioneve
Planifikuesi i fjalëve po jo po
Opsionet e synimeve Demografia, interesat gjeografikë dhe (të kufizuar) Demografia, gjeografia, interesat dhe sjellja shoqërore Interesat gjeografikë, të lidhur dhe të kufizuar
Audiencë e dukshme Po, e quajtur “audiencë e ngjashme” po jo

Google Ads ka deri tani arritjen më të madhe: 90 përqind e perceptuar e internetit. Për më tepër, platforma e marketingut ka një planifikues fjalen, audiencë të dukshme dhe shumë formate reklamash.

Ads në Facebook ka mundësi më të mira të synimeve dhe është afër Google në performancën e përgjithshme. Sidoqoftë, për mendimin tonë, është më e vështirë të vazhdosh me klientin përmes kanaleve të shumta përmes Ads në Facebook. Bing Ads renditet i treti për shkak të mungesës së platformave, arritjeve dhe karakteristikave të tij.

Fituesi i Raundit Një: Google Ads

Kandiduesi: Reklama në Facebook

Raundi i dytë: Pricemimi

Shtë tepër e vështirë të bësh deklarata të përgjithshme për çmimet në fushën e marketingut PPC. Sa paguani përfundimisht për klikim ndryshon nga fjalët kyçe në fjalen. Konkurrenca gjithashtu luan një rol shumë të rëndësishëm. Kjo do të thotë që ju mund të përcaktoni tregjet konkurruese në bazë të kostos mesatare për klikim, ose CPC. 

Ne kemi dashur të shmangim deklaratat e dyshimta që bëjnë disa botime të tjera në internet, si “Google Ads është më e shtrenjtë, dhe Facebook Ads është e lirë” ose “CPC mesatare e Google Ads është 2 $” (e cila është plotësisht absurde, sidoqoftë). Përkundrazi, ne përpiqemi për vlerësime më të mira – dhe korrekte, kështu që kemi krijuar një mënyrë për të matur çmimet.

Ne hulumtuam rrugën tonë në tre niches të ndryshme dhe shikuam CPC-të përkatëse për disa fjalë kyçe dhe i krahasuam ato me njëra-tjetrën.

Natyrisht, ne e dimë se ky proces nuk është domosdoshmërisht përfaqësues. Kjo sepse, për shembull, në një zonë, më shumë njerëz promovojnë në Bing Ads, ndërsa në zona të tjera, mund të gjesh më shumë njerëz që reklamojnë në Google Ads. Sidoqoftë, ju jep një ndjenjë të mirë për kostot e përgjithshme dhe, mbi të gjitha, ju tregon një mënyrë për të zbuluar kostot për rastin tuaj të përdorimit.

Ne përdorëm tre fushat e mëposhtme të ngrohtë për të vlerësuar Google Ads vs Facebook Ads kundër Bing Ads luftojnë në një nivel çmimesh:

 • VPN (Fjalë kyçe: vpn, vpn falas, nordvpn, expressvpn, ipvanish, vpn falas për firestick, vpn android falas, vpn më të mirë falas)
 • Furça e flokëve (Fjalë kyçe: furça e flokëve, rigjallërimi një hap, sfungjeri i flokëve, revionimi një tharëse flokësh dhe volumizuesi, furça për flokët për flokë, furça tharëse goditje, tharëse furça për revionim, furça detangling, furça për zbardhjen)
 • Ndërtues i faqes në internet (Fjalë kyçe: krijues i faqes në internet, krijues falas i faqes në internet, krijues falas i faqes në internet, çmime wix, krijues më i mirë i faqes në internet, krijues i faqes në internet, wix site, ndërtues faqesh, krijues i faqes në internet, krijues më i lehtë i faqeve në internet, krijues i faqes elektronike të e-commerce)

Pricemimi i Google Ads

Ne së pari kishim që Google Ads të gjeneronte një listë me fjalë kyçe. Prandaj, kemi marrë çmimet e mëposhtme për fjalët kyçe përkatëse në ngrohtë “vpn”.

“Oferta kryesore e faqes” është një term i ri që ne nuk e kemi shpjeguar akoma. Një ofertë kryesore, siç sugjeron emri, ka të bëjë me ofertat për një pozicion të lartë në rezultatet e kërkimit. “Varg i ulët” dhe “gamë e lartë” tregojnë gamën e çmimeve. 

Për shembull, fjalen “vpn” kushton të paktën 3,20 $ dhe më së shumti 12,06 $ për të arritur një pozicion të lartë në rezultatet e kërkimit. Kjo do të thotë se do t’ju kushtonte kaq shumë para nëse dikush klikonte në reklamën tuaj të faqeve. Mesatarja e kostos-për-klikim për këtë vend është midis 1,72 dhe 6,76 dollarë. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-VPN-CPC

Tjetra, kemi analizuar “furçën e flokëve” të ngrohtë, me rezultatet e mëposhtme.

Siç mund ta shohim, çmimet në këtë vend janë dukshëm më të ulëta. Mesatarja e kostos-për-klikim është midis 0.36 dhe 1.50 $. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Pins-CPC

Së fundmi, ne shikuam në “ndërtuesin e ngrohtë” të ngrohtë dhe morëm sugjerimet dhe çmimet e mëposhtme të fjalëve.

Siç mund ta shihni në tabelën e mësipërme, këto fjalë kyçe janë ato më të shtrenjtat nga të tre niches. Me një kosto mesatare-për-klik prej 5,98 dollarë në 20,63 dollarë, fjalët kyçe në këtë fushë janë dukshëm më të larta sesa në dy nicat e tjera. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Website-ndërtues-CPC

Facebookmimi i Reklamave në Facebook

Fatkeqësisht, çmimi i Ads në Facebook nuk mund të matet lehtë paraprakisht. Në këtë pikë, ne duhet të punojmë me vlerësime sepse Facebook nuk ofron një mjet vlerësimi, si planifikuesin e fjalëve për Google ose Bing Ads. 

Sidoqoftë, kjo është përsëri për shkak të mënyrës sesi Facebook funksionon si një platformë reklamash. Ndërsa reklamat në Google dhe Bing bazohen më shumë në planifikim dhe parashikime, Facebook kërkon që ju të eksperimentoni më shumë. Ndoshta kjo është arsyeja pse Facebook është më i lirë se Google ose Bing Ads.

Për t’ju dhënë të paktën një ndjesi për çmimet në Facebook, ne kemi gjetur për ju një kalkulator mjaft të dobishëm për reklamat në Facebook, të cilat mund ta shikoni këtu.

Sipas Hootsuite, CPC mesatare për reklamat në Facebook në vitin 2017 ishte midis 0.35 dhe 0.50 $. Në vitin 2018, çmimet ishin afërsisht të njëjta. 

Ingmimi i reklamave Bing

Planifikuesi i fjalëve për fjalët Bing nuk ka ndonjë vlerësim si Google, me kufijtë e sipërm dhe të poshtëm të ofertës. Ju sugjeron një ofertë për ju, dhe kjo është ajo. Nga ana tjetër, ne mendojmë se është mirë që ju jep të dhëna të sakta për kërkimet mujore, ndryshe nga Google Ads.

Për ngrohtësinë “vpn”, kemi nxjerrë të dhënat e mëposhtme.

Ne kishim nevojë për të gjetur një mënyrë për të krahasuar Bing Ads me Google Ads. Kjo është arsyeja pse, në këtë shembull, ne tërhoqëm mesataren e kufijve të sipërm dhe të poshtëm të ofertës për CPC të Google Ads. Siç mund ta shihni nga tabela, Bing Ads është shumë më e lirë se Google Ads, por përfundoni duke i shfaqur reklamat tuaja tek një audiencë më e vogël.

  monday.com vs Asana: Menaxhimi i Fluksit të Punës në vitin 2020

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-VPN-CPC

Për “furçën e flokëve” të ngrohtë, kemi marrë vlerat e mëposhtme.

Në këtë kamare, ka më shumë kuptim të përmbahemi me Google Ads, pasi ndryshimet në çmime nuk janë aq të mëdha, veçanërisht sepse vëllimi mujor i kërkimit në Bing Ads është shumë më i vogël.

Nuk ia vlen të humbasësh mijëra dhe mijëra perspektiva të mundshme për shkak të një ndryshimi prej 10 përqind. Për më tepër, për disa fjalë kyçe, të tilla si “furçë tharëse goditje”, Bing Ads është edhe më i kushtueshëm se Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Mircosoft-Marketing-Pins-CPC

Më në fund, këtu janë numrat për fjalët kyçe nga ngrohtë e “ndërtuesit të faqes në internet”.

Këtu mund ta shihni ndryshimin shumë qartë. Me fjalen “ndërtues i faqes elektronike të e-commerce”, Bing Ads është më i lirë me 22,11 dollarë dajak për klikim. Sigurisht, vëllimi është shumë më i ulët, por në këtë skenar, nëse e shikoni atë nga një perspektivë çmimesh, do të mund të kishte më shumë kuptim të përdorni Bing Ads në vend të Google Ads.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Website-ndërtues-CPC

Dy mendime të rrumbullakëta

Nëse shikojmë këtu koston mesatare për klikim, mund të mendoni se Facebook është fituesi i qartë. Klikimet mund të jenë më të lira në Facebook dhe Bing Ads sesa në Google Ads, por metoda jonë e matjes nuk garanton që ato të krahasoheshin sipas treguesve të tjerë të performancës, siç është kthimi i investimeve.

Pricemimi është një gjë, por si ndryshojnë normat mesatare të klikimeve dhe normat e konvertimit nga platforma në platformë, për shembull, janë gjëra që duhet të merrni parasysh gjithashtu. Për të mos përmendur qëllimin e përdoruesit, i cili është krejt i ndryshëm në Facebook sesa në Google ose Bing. 

Sidoqoftë, është e vështirë të bësh deklarata të përgjithshme se cila platformë është më e lirë ose më e kushtueshme. Kjo është arsyeja pse ne kemi ngecur me çmimin si një medium krahasimi, dhe këtu janë Reklamat në Facebook janë të papërballueshme. Bing Ads zë vendin e dytë sepse CPC mesatare është shumë më e lirë se Google Ads.

Fituesi i Raundit Një: Reklama në Facebook

Kandiduesi: Reklama Bing

Raundi i tretë: Lehtësia e përdorimit

Le ta themi kështu: Asnjë nga zgjidhjet e programeve kompjuterike të listuara këtu nuk do të marrë një çmim për lehtësinë e përdorimit të tyre, dhe kjo është në rregull sepse njerëzit kanë kërkesa komplekse në një platformë PPC. Perfectlyshtë krejtësisht normale që një sistem i tillë të ketë shumë mjete të ndryshme, dritare, llogaritje, analiza dhe pult. 

Prandaj, është e natyrshme që ju të kaloni ca kohë të mësoheni me Google Ads, Facebook Ads dhe Bing Ads. Si me çdo fazë të të mësuarit, do t’ju duhet qasje në mbështetjen dhe bazën e tij të njohurive. Duke u thënë kështu, ne nuk do të përqendrohemi vetëm në hartimin dhe përdorshmërinë, por edhe në dokumentacionin, mbështetjen dhe shumë më tepër.

Reklamat Google Lehtësia e Përdorimit

Në pamje të parë, ndërfaqja e përdoruesit të Google Ads duket mjaft e vjetër. Pulti që shihni menjëherë pasi të keni hyrë brenda, megjithatë, është rregulluar qartë.

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Dashboard

Shumica e tabelave të tjera ndjekin një model tabelar:

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Keywords

Nëse doni të menaxhoni audiencën tuaj të marketingut, do të shihni se ndërfaqja e Google nuk është me të vërtetë tërheqëse vizuale. Për më tepër, nën skedarin “audiencë”, do të gjeni audiencën që keni shtuar në fushatat ose grupet tuaja të reklamave, por jo audiencat tuaja të personalizuara. 

Këto të ashtuquajturat “audiencë në treg” përcaktohen nga Google si grupe interesi ose njerëz që kanë qenë tashmë aktivë në një treg të caktuar. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-fushatës-Audiencat

Për më tepër, është mjaft kohë të krijosh audiencë që plotësohet automatikisht nga burime të jashtme. Në mënyrë ideale, ju “vetëm” do të duhet të përdorni dy sisteme: Google Analytics dhe Google Tag Manager. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Custom-Audiencat

Sidomos për pronarët e e-commerce, ndjekja e hapave individualë të arkës është mjaft kohë. Facebook është shumë më i drejtpërdrejtë në këtë drejtim. 

Një tjetër e metë e përdorshmërisë është duke punuar në “pamje”. Ju shpejt humbni gjurmët e cilës fushatë, grup reklamash ose reklama që po redaktoni. Kjo qasje e përdorshmërisë mund të jetë e dobishme për sasi të mëdha të të dhënave, por për fillestarët, është thjesht konfuze. 

Nëse dëshironi të krijoni një fushatë të re në Google Ads, do të shihni që vetë menuja është shumë e thjeshtë, edhe pse fillestarët do të duhet të hulumtojnë një ose dy terma.

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Krijo-Fushata

Duke folur për të cilat, Google ka krijuar një bazë të plotë të njohurive dhe mbështetje të shkëlqyeshme që përgjigjet brenda disa orësh. Nëse keni ndonjë pyetje, gjithmonë mund të kontaktoni ekipin e ndihmës të Google. 

Jeni gjithashtu të mirëpritur të shikoni artikujt tanë në lidhje me Google Ads, veçanërisht nëse keni nevojë për ndihmë në lidhje me mënyrën e promovimit të biznesit tuaj me Google Ads ose nëse keni nevojë për disa këshilla të përgjithshme për fillestarët për Google Ads.

Reklamat në Facebook Lehtësia e Përdorimit

Menaxheri i fushatës së Facebook dhe menaxheri i audiencës janë shumë tërheqës vizualisht. Ne veçanërisht na pëlqen përmbledhja e llogarisë tuaj, e cila duket si kjo: 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Dashboard

Hierarkia e dhënë – Llogari > fushata > Komplete reklamash > Reklamat – shfaqet qartë, dhe “problemi i shikimit” nga Google Ads nuk ekziston sepse lundrimi midis niveleve të ndryshme është shumë i dukshëm. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-marketing-Shikime

Menaxheri i audiencës është gjithashtu i strukturuar qartë dhe më i lehtë për t’u përdorur sesa Google Ads. Në fund të fundit është se pamjet vizuale e lehtësojnë krijimin e audiencës në Facebook Ads. 

Shtë gjithashtu më e drejtpërdrejtë të krijosh audiencë në Facebook sesa në Google. Ndërsa Google Ads kërkon që të konfiguroni disa sisteme, Facebook thjesht dëshiron që ju të integroni pikselin e tij të ndjekjes dhe ta lidhni atë me fushatat e dëshiruara, të gjitha në vetëm disa hapa. Në përgjithësi, ne e konsiderojmë trajtimin e audiencës në Facebook më tërheqës dhe të qartë.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Audience-Menaxher

Shtë më së miri të fikni bllokuesin e reklamave të shfletuesit tuaj, në mënyrë që të mos keni ndonjë problem në vendosjen e Facebook. Për të krijuar një fushatë në Ads në Facebook, thjesht klikoni “krijoni” nën butonin “fushatat”.  

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-New-Fushata

Siç mund ta shihni nga pamja e mësipërme, krijimi i fushatave të reja në Facebook është shumë e lehtë dhe nuk kërkon hapa të shumëfishtë, ndryshe nga Google Ads.

Ne gjithashtu e shohim tërheqës “shpërndarësin krijues”, ku ju mund të krijoni reklama juaj dhe të merrni frymëzim nga tregtarët e tjerë në Facebook. Midis tre platformave të krahasuara këtu, kjo qendër krijuese është mënyra më e mirë për t’i bërë reklamat tuaja vizuale të duken të mira.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Creative-Hub

Reklamat Bing Lehtësia e Përdorimit

Me Bing Ads, ju shihni gjërat më të rëndësishme në ekran sa më shpejt që të regjistroheni. Megjithatë, ne nuk e kemi të lehtë ta kuptojmë, pasi ka disa meny të lundrimit, dhe nuk është gjithmonë e qartë se ku mund ta gjesh atë që je po kerkoj. 

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Dashboard

Si menaxheri i fushatës ashtu edhe menaxheri i audiencës janë shumë të ngjashëm me Google Ads. Edhe këtu, gjithçka është shumë tabelare dhe aspak tërheqëse.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Fushata-Menaxher

Menaxheri i audiencës duket edhe më konfuz, sepse elementët e ndryshëm vizual bashkohen: së pari grafika e tabelave, pastaj një shpjegim i procesit dhe, në fund, përmbledhja aktuale e audiencës dhe mundësia për të krijuar audiencë të re (e quajtur edhe shoqatë).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Audience-Menaxher

Bing Ads ofron mbështetje live, por nuk është me të vërtetë e dobishme dhe ju bën të ndjeheni sikur po i shkruani një bot dhe jo me një person. Ky supozim u shfaq nga fjali të çuditshme, kohë të gjata të pritjes dhe përgjigje të pyetjeve që ne nuk i bëmë. 

Për më tepër, dokumentacioni nuk është aq i mirë sa ai nga Google ose Facebook, dhe kërkon shumë punë për të arritur.

Tre mendime të rrumbullakëta:

Siç e përmendëm tashmë në fillim të këtij kapitulli, asnjë nga tre platformat këtu nuk është me të vërtetë miqësore. Sidoqoftë, kjo është më shumë për shkak të natyrës së softuerit sesa mungesës së projektuesve. Google, Facebook dhe Microsoft kanë provuar disa herë në të kaluarën se ata dinë të ndërtojnë një softuer të mirë. 

Sidoqoftë, përfundimi është se Facebook Ads është më i lehtë për t’u përdorur. Me shumë përbërës vizualë dhe një dizajn të qëndrueshëm, rrjeti social na bind në të gjitha nivelet.

Google Ads zë vendin e dytë sepse është më i lehtë për t’u përdorur sesa Bing, dhe do të marrësh informacionin që ju nevojitet më lehtë nga mbështetja ose do t’i gjeni në dokumentacion.

Fituesi i Raundit Një: Reklama në Facebook

Kandiduesi: Google Ads

Aktgjykimi

Në krahasim, Ads në Facebook mbaruan së pari dhe Google Ads në vendin e dytë.

Kjo nuk do të thotë që Reklamat në Facebook janë zgjidhja më e mirë për biznesin tuaj, vetë. Gjithmonë varet nga qëllimet tuaja të marketingut, aftësitë tuaja personale, modeli i biznesit dhe shumë gjëra të tjera. Edhe Bing Ads mund të arrijë rezultate më të mira sesa Google Ads, në situata të caktuara. 

Në fund të fundit është se është normale dhe e zakonshme që kompanitë të përdorin platforma të shumta PPC për qëllime të ndryshme. Për shembull, mund të jetë e dobishme të përdorni Facebook Ads për të rritur ndërgjegjësimin e markës dhe Google Ads për të rritur shitjet.

Ndonjëherë mund të ndihmojë gjithashtu të ndërtoni thjesht një faqe ulëse dhe më pas të testoni platforma të ndryshme PPC duke drejtuar trafikun në sit. 

Whatfarë mendoni për rishikimin tonë? Cila platformë PPC ju pëlqeu më së miri: Google Ads, Facebook Ads ose Bing Ads? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me