monday.com vs Asana: Menaxhimi i Fluksit të Punës në vitin 2020

Nëse jeni duke zgjedhur një mjet për menaxhimin e projektit, ju jeni të prishur për zgjedhje, me shumë platforma që kërkojnë vëmendjen tuaj ndërsa njerëzit po mblidhen në re. Në këtë artikull, ne do të krahasojmë dy nga mjetet më të mira atje ndërsa shikojmë në Monday.com vs Asana.

Të dyja janë të njohura, me Asana që kanë një faqe dëshmi plot me klientë të profilit të lartë, përfshirë NASA-n dhe New York Times. monday.com po ecën mirë, me mbi 50,000 ekipe duke e përdorur atë, duke përfshirë klientë të tillë si Carlsberg, Philips dhe Discovery Channel.

Në mbledhjen tonë të softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit, monday.com doli në krye, duke e bërë atë të preferuarin e rëndë. Ne flasim më shumë rreth shumë pikave të saj të mira në rishikimin tonë të hënën. Asana është gjithashtu një konkurrent i fortë që ne në Cloudward.net vlerësojmë shumë, megjithëse. Lexoni më shumë rreth saj në përmbledhjen tonë në Asana.

Vendosja e një Luftimi: monday.com vs Asana

monday.com dhe Asana janë mjete miqësore për përdoruesit. Ato janë të dizajnuara mirë, me ndërfaqe të shkëlqyera që bëjnë të lundroni në një çallmë dhe nuk qëndrojnë në mënyrën e kryerjes së gjërave.

Do të ekzekutojmë një krehër me dhëmbë të hollë mbi ta për të parë se si ato krahasohen në disa zona kryesore. Së pari, ne do të shikojmë në veçoritë për të parë që ofron më shumë përsa i përket funksionalitetit. Pastaj, ne do të shohim çmimin për të parë se cili do t’ju kushtojë më shumë.

Ne do t’i krahasojmë ato me lehtësinë e përdorimit, i cili duhet të jetë interesant sepse shfrytëzueshmëria është një pikë kryesore e shitjes për të dy platformat. Së fundmi, ne do të marrim më shumë teknike dhe do të shohim se si ato krahasohen kur bëhet fjalë për mbrojtjen e intimitetit tuaj dhe ruajtjen e të dhënave të biznesit tuaj të sigurt.

Cilindo konkurrent fiton më shumë raunde merr kurorën, përveç nëse është lidhëse, në këtë rast do të duhet të jetë një vendim pikësh.

Nëse doni të shihni se si Asana krahason me një mjet më të përqendruar në biznes, lexoni krahasimin tonë Wrike vs Asana.

1

Features

Gjëja e parë që do të shikoni kur vlerësoni një mjet të ri janë karakteristikat e tij sepse ato do të jenë ato që e bëjnë ndryshimin kur zbret në të. Ju dëshironi t’i bëni më lehtë detyrat në botën reale për të organizuar dhe ndihmuar komunikimin të ndodhë në mënyrë më efikase.

Ju mund të merrni me fat dhe të zbuloni se diçka që kërkon kohë dhe e kushtueshme mund të automatizohet. Nëse ky është rasti, atëherë kursimet e mëdha janë në tryezë. monday.com dhe Asana kanë mjaft për të ofruar, kështu që ne do të duhet të shikojmë me kujdes për të parë se cilat duhet të zgjedhësh.

monday.com

Ka disa mënyra për të parë detyrat në monday.com, me një pamje kanban dhe regjistrin e aktiviteteve të disponueshëm në të gjitha planet. Në planet më të larta, ju merrni afatet kohore, kalendarin dhe pamjet e hartave. Nëse gjithçka që ju nevojitet është një pamje kanbanore, hidhini një sy udhëzimit tonë fillestar të Trello për të mësuar në lidhje me një platformë të përqendruar në atë.

monday.com organizon detyrat tuaja në tabela, të cilat përmbajnë artikuj të grupuar. Ju mund të përcaktoni grupe, gjë që ju mundëson të zgjidhni mënyrën e strukturimit të projektit tuaj.

hënë-bord

monday.com është një platformë fleksibël që ju lejon të rregulloni të gjitha fushat e saj dhe t’i përdorni ato për gjëra të ndryshme. Ju gjithashtu mund të keni fusha të shumta të të njëjtit lloj. Kjo ju jep blloqet e ndërtimit, atëherë ju lejon të bëni atë që dëshironi me to. Ka shumë hapësirë ​​për të qenë krijues dhe për të ndërtuar një sistem që përputhet me nevojat tuaja.

Ju merrni 5 GB ruajtje në planin e tij bazë, 50 GB në ofertën e tij Standard dhe ruajtje të pakufizuar në nivele më të larta. Shikoni artikullin e ruajtjes më të mirë në internet për ekipet nëse keni shumë skedarë për të shpërndarë në internet.

hënë-integrimet

Ju merrni mjaft integrime me monday.com, përfshirë Slack, Trello, Dropbox dhe Zapier. Kjo e fundit mund të përdoret për të hyrë në të dhëna nga shumë aplikacione të palëve të treta dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndarë të dhënat tuaja midis shërbimeve online.

monday.com ofron ndihmë për vendosjen e integrimeve me porosi nëse kontaktoni drejtpërdrejt me të. Zhvilluesit mund ta përdorin API-në e saj për ta zgjatur atë sipas nevojës. Ajo gjithashtu vjen në shije të lëvizshme, duke ju lejuar të përdorni atë në lëvizje.

  Egnyte Connect vs OneDrive për Biznes

asana

Asana rregullon detyra në një pamje të listës ose një pamje kanban, që të dyja janë të lehta për t’u përdorur dhe ju lejojnë të organizoni detyra duke i zvarritur dhe modifikuar ato sipas nevojës.

Ju mund të zgjeroni detyrat tuaja në nëndegë dhe të përcaktoni marrëdhëniet midis tyre me varësi, gjë që është një veçori që monday.com i mungon.

asana-festim

Ndërsa shënoni detyrat, ju merrni herë pas here një trajtim, me një krijesë të animuar që fluturon nëpër ekranin tuaj. Të gjithë i duan këto festime dhe ne mund t’i shohim ato duke shkaktuar një garë pak miqësore në zyrë. Nëse dëshironi që ekipi juaj të luftojë të jetë i pari për të parë njëbrirëshin, Asana është mjeti për ju.

Me hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për mbarimin, por ekziston një kufi i madhësisë së skedarit prej 100MB. Ashtu si monday.com, Asana ka aplikacione celular, kështu që ju mund të shënoni detyrat kudo që të jeni. Ofron gjithashtu një API, nëse dëshironi ta zgjasni atë.

Një mendim i rrumbullakët

monday.com merr një qasje vetëm për detyra, pa nën detyra ose varësi. Pretendon se mungesa e subtakteve është një veçori sepse ato janë një plan i keq dhe nëse diçka duhet të jetë një detyrë detare, ajo thjesht mund të krijohet si detyrë. Kjo është një filozofi interesante dhe me siguri e bën monday.com një mjet më të përqendruar.

Asana ka nën detyra dhe menaxhim të varësisë, si dhe hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, e cila është e shkëlqyeshme për të pasur, veçanërisht në shkallën e saj të lirë.

Asana-varësitë

Megjithëse disa mund të ndjehen më pak është më shumë, ne mendojmë se Asana merr këtë raund. Me menaxhim të varësisë dhe ruajtje të pakufizuar, pavarësisht nga plani që përdorni, ai merr gjakun e parë dhe lë që kampioni të luajë i kapur.

Raundi: Karakteristikat Pika për Asana

Të hënën.com Logo
Logo Asana

2

çmim

Të gjithë kemi një buxhet për të punuar me dhe rrahjet e lira të shtrenjta në çdo ditë të javës. Për fat të mirë, asnjë nga këto mjete nuk do ta prishë bankën. Ata të dy kanë prova falas, dhe Asana ofron një shtresë falas.

Pak pronarë të afarizmave do të hiqen nga secila prej këtyre mjeteve nga kostoja, por nëse një vendim nuk mund të merret bazuar në gjëra të tjera, çmimi mund të jetë faktori vendimtar. Le të shohim që ofron vlerën më të mirë për para.

Nëse jeni duke kërkuar një platformë që përqendrohet më shumë në fund të fundit sesa përdorshmëri, lexoni përmbledhjen tonë të Mavenlink. Sshtë një mjet i shkëlqyeshëm për të mbajtur skedarët në anën financiare të projekteve tuaja.

monday.com

hëna.com është një çantë e përzier me çmimin. Nuk ka një ofertë falas, por plani themelor i tij është i lirë si patate të skuqura. Ju mund të regjistroheni pesë anëtarë të ekipit për vetëm 25 dollarë në muaj. Nëse ka vetëm një ose dy prej jush, nuk është një vlerë kaq e mirë.

Gjyqi i tij me dy javë falas ju lejon të provoni shumicën e veçorive, përfshirë shumë nga ato që janë në dispozicion në rangun Pro. Ju nuk keni nevojë për një kartë për t’u regjistruar, ose.

Megjithëse rritja e çmimeve të saj në copa prej pesë përdoruesve e bën atë të shtrenjtë për ekipe shumë të vogla, monday.com është një vlerë e shkëlqyeshme përveç asaj.

asana

Asana ka një shtresë falas dhe tre nivele mbi atë, të cilat bëhen më të shtrenjta. Deri në 15 përdorues mund të përdorin nivelin e saj të lirë, i cili ofron shumë veçori dhe funksionime, si dhe një listë të thjeshtë detyrash. Greatshtë gjithashtu e shkëlqyeshme për planifikimin e projekteve personale.

asana-hyrjes

Lloji i lirë Premium nxjerr pjesën më të madhe të karakteristikave të tij thelbësore dhe heq kufirin për madhësinë e ekipit. Përtej kësaj, nivelet e saj më të shtrenjta ofrojnë funksione të përparuara të administratorit dhe sigurisë. Nuk është një mjet i shtrenjtë, veçanërisht kur merrni parasysh paratë që ju kursen në aspektin e takimeve dhe dokumenteve.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ju mund të provoni njërën prej tyre falas, por Asana ka një shkallë të lirë dhe monday.com ju bën të regjistroheni në provën e saj falas. Asana gjithashtu ofron një provë të veçorive të saj Premium. Ju nuk keni nevojë për një kartë krediti për asnjë, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për anulimin, megjithëse mund t’ju duhet të gjuani rreth formave të regjistrimit të Asana për të gjetur mundësinë që të mos futni një kartë.

monday.com mund të jetë një vlerë e madhe nëse skuadra juaj është madhësia e duhur, por Asana do të jetë më e lirë për ekipe më të vogla. Shkalla e lirë e Asanës është gjithashtu një plus i qartë këtu.

  Si të përdorni një grafik Gantt: Udhëzues për fillestar për vitin 2020

monday.com bëhet më e lirë ndërsa shkoni në shkallën e çmimeve, megjithëse, me nivelin e saj të Ndërmarrjes, duken vlera veçanërisht të mira në krahasim me shumë platforma të tjera, përfshirë Asana, e cila nuk i tregon çmimet e saj të sakta, por niveli i saj i biznesit është pothuajse aq i shtrenjtë sa Plani i Ndërmarrjes i monday.com.

Në përgjithësi, duhet ta dorëzojmë këtë raund në Asana. monday.com mund të jetë një vlerë e shkëlqyeshme, por Asana është vlerë e mirë ose e lirë, kështu që merr para.

Asana fiton këtë raund, me monday.com duke marrë një bri njëbrirësh në sy. Kjo është dy për Asana, por monday.com duket më e zemëruar sesa e rrahur. Raundi tjetër do të jetë një beler.

Raundi: Pika e mimeve për Asana

Të hënën.com Logo
Logo Asana

3

Lehtësinë e përdorimit

Kemi një luftë të vërtetë këtu. monday.com dhe Asana janë dy nga platformat më miqësore rreth e rrotull, por gjërat nuk po duken aq të përzemërta sa katundohen kundër njëri-tjetrit në këtë raund.

Të dy mjetet do ta shohin këtë zonë si një forcë kryesore dhe as nuk do të duan të humbasin. Secili shënoi notat më të mira në këtë kategori në vlerësimet tona. Ndarja e tyre nuk do të jetë e lehtë, kështu që le të shohim se cili prej tyre është më i lehtë për t’u përdorur.

monday.com

monday.com ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme me një dizajn të qartë dhe me cilësi të lartë. Siç thamë në një përmbledhje të mëparshme, është një klasë master e përdorshmërisë me gjithçka që funksionon ashtu siç është menduar. Ka një pamje të përshtatshme për tableta. Megjithëse shumë modele të ngjashme ndjehen të tepërta, monday.com merr ekuilibrin e duhur, duke ofruar shumë funksionalitet, ndërsa nuk ndjehen të zhgënjyer.

Seti i tij i veçorive nuk është i thjeshtë, por monday.com e bën më të lehtë për tu kuptuar dhe ju ndihmon në çdo hap të rrugës, me një plan urbanistik që ka kuptim dhe kontrolle që ju ftojnë të luani me tiparet dhe kurrë nuk ju ndëshkoni për këtë.

hënë-template

Ka disa shabllone për t’ju ndihmuar të filloni. Gjithashtu ju jep shumë udhëzime mbi të cilat mund të zgjedhni, ndryshe nga shumë platforma që ju lënë të mendoni se cili është një përshtatje e mirë.

Ajo gjithashtu ofron shumë ndihmë, me gjëra të tilla si webinars që ju lejojnë të merrni këshilla nga ekipi i tij i ndihmës.

asana

Asana është e këndshme për tu parë, me ngjyra të buta dhe përdorim të mirë të hapësirës së bardhë. Përveç të qenit tërheqës, bën një punë të mirë për të udhëhequr syrin tuaj drejt gjërave që ju duhet të shihni, duke e bërë atë intuitiv për t’u përdorur. Ndërfaqja e saj rrallë ju lë të mendoni se çfarë të bëni tjetër. Dizajni do të tërheqë për shumë njerëz, dhe përdorimi i tij është i këndshëm.

asana-projekt-templates

Ashtu si monday.com, Asana ka disa shabllone që mund t’ju ndihmojnë të ngriheni dhe të vraponi shpejt. Shikimi përmes tyre mund t’ju ndihmojë të kuptoni gjithçka, edhe nëse planifikoni të filloni projektin tuaj nga e para.

Asana ju lehtëson me një turne të dizajnuar mirë, i cili ju tregon shumë nga karakteristikat e tij dhe ju mëson bazat e platformës. Një tjetër vend i mirë për tu parë kur filloni me të është udhëzuesi ynë fillestar Asana.

Ju rrallë do ta gjeni veten duke u mbërthyer në Asana, por nëse e bëni këtë, mund të kuptoni se çfarë të bëni tjetër me ndihmën e zgjedhjes së saj të madhe të mësimeve dhe faqeve të ndihmës.

Rreth tre mendime

monday.com është e vështirë të mposhtet kur bëhet fjalë për përdorshmërinë, por kështu është Asana. Për shkak se ne jemi këtu për të ndarë flokët, diçka duhet të japë.

Të dy mjetet janë një gëzim për t’u përdorur, dhe ato janë ndër zgjedhjet më të mira përreth nëse shqetësoheni për anëtarët më pak teknikë të ekipit tuaj. Ju mund të ngjitni një oxhak para Asana dhe ka të ngjarë të keni mundësi të bëni diçka.

monday.com është më i butë dhe më i sofistikuar, por mendojmë se simiani do të preferonte Asana.

Ndërsa Asana është e lehtë për t’u përdorur, monday.com është një kënaqësi për të punuar me të. Prekjet delikate në ndërfaqen e saj bëjnë një punë të shkëlqyeshme për t’ju ndihmuar ta përdorni atë si duhet. Ne po i japim nyjen monday.com sepse nuk mund të shkoni keq me të kur bëhet fjalë për përdorshmërinë dhe ndjehet sikur bën një punë më të mirë për t’ju udhëhequr pa u bërë ndërhyrës.

Kjo e lë Asana ngushtë në epërsi, ndërsa futemi në raundin e fundit. Të dy pretendentët po duken të lodhur, por mund të ketë vetëm një fitues.

  Alternativa më e mirë e Asana për vitin 2020: Gjeni festimet diku tjetër

Raundi: Lehtësia e Pikës së Përdorimit për të hënën

Të hënën.com Logo
Logo Asana

4

siguri & intimitet

Ne po kalojmë në një terren më teknik ndërsa shkojmë drejt raundit të sigurisë dhe intimitetit. Përveç që është i dobishëm dhe i përdorshëm, programi i menaxhimit të projektit duhet të mbajë të dhënat e biznesit tuaj private dhe të sigurta.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth qëndrimit të sigurt në internet, lexoni artikullin tonë të krimit në internet për një vështrim mbi rreziqet atje.

monday.com dhe Asana përdorin Shërbimet e Ueb Amazon, por ekzistojnë disa dallime midis tyre kur shikoni detajet. Le të shohim së pari monday.com dhe të shohim sa mirë bën në mbrojtjen e të dhënave tuaja.

monday.com

monday.com ofron shumë kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Ajo ka certifikime SOC 2 dhe ISO dhe është në përputhje me BE-U.S. Mbrojtja e privatësisë dhe Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave.

hënë-admin

Ai u jep përdoruesve disa opsione të dobishme, të tilla si regjistrimet e kufizuara me domain, SAML dhe verifikimet e politikës së fjalëkalimit të bazuar në Google. Ai gjithashtu ka aftësi auditimi në shkallën e tij të Ndërmarrjes, i cili është i dobishëm, veçanërisht nëse jeni në një biznes ku gjithçka duhet të gjurmohet.

Ai gjithashtu ka autentifikim dy-faktor, për të cilin mund të lexoni më shumë në artikullin tonë të autentifikimit me dy faktorë.

Përdor kriptim të fortë, me TLS v1.2 që mbron të dhënat gjatë tranzitit dhe AES 256-bit duke mbrojtur të dhënat gjatë pushimit. Të dhënat kopjohen çdo orë, kështu që janë të sigurta dhe të sigurta me të hënën.

asana

Asana nuk bën shumë gabim. Të dhënat në tranzit sigurohen nga kriptimi TLS v1.1. Asana ofron dhurata të meta, kështu që komuniteti mund të ndihmojë në kërkimin e dobësive, që do të thotë se siguria e saj është duke u vënë gjithmonë në provë.

Nëse doni të përmirësoni vetëdijen tuaj për sigurinë, lexoni disa nga artikujt tanë të sigurisë në internet.

Asana është e mbuluar nga BE-SHBA. Kuadri i Mburojës së Intimitetit dhe GDPR. Ajo gjithashtu ofron fshirje të plotë të të dhënave, megjithëse nëse jeni jashtë BE-së, do të duhet të jeni një klient i nivelit të Ndërmarrjes për ta përdorur atë funksion. Ajo ka certifikim SOC 2, gjithashtu.

Asana ju jep informacion në kohën e duhur dhe ju lejon të dini rreth çështjeve në faqen e saj të statusit. Gjithashtu ju lejon të eksportoni të dhënat tuaja nga platforma në çdo kohë.

Ekzistojnë disa cilësime të dobishme në dispozicion të përdoruesve, të tilla si opsionet e forcës së fjalëkalimit, si dhe hyrje përmes Google dhe SAML për t’i dhënë llogarisë tuaj mbrojtje shtesë. Nëse po kërkoni të përmirësoni sigurinë e fjalëkalimit, hidhini një sy artikullit tonë më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve për këshilla.

Ekziston një përzgjedhje e mirë e veçorive këtu, por nuk jemi të sigurt se mund të përputhet me të hënën.com në këtë fushë.

Raundi i Katër Mendimeve

monday.com mbaron mirë dhe fillon të tregojë cilësinë e saj nën kapuç. Të dyja platformat kanë pamje, karizëm dhe stil, por monday.com ka një avantazh të qartë kur gjërat marrin më shumë teknike.

Me monday.com duke përdorur enkriptimin e AES 256-bit për ruajtjen e të dhënave dhe fitimin e saj TLS v1.2 mbi TLS v1.1 të Asana për të dhënat në tranzit, ajo ka kriptimin më të fortë. Ai gjithashtu ka autentifikim me dy faktorë në të gjitha planet. Ne gjithashtu preferojmë opsionet e saj të sigurisë, gjithashtu.

Nëse dëshironi të vendosni autentifikimin me dy faktorë, hidhini një sy artikullit më të mirë të aplikacioneve 2FA për softuerin më të fundit që mund t’ju ndihmojë ta bëni këtë.

Me zgjedhjen e tij më të fortë të veçorive të sigurisë, monday.com e përfundon luftën me një mori grushtash.

Raundi: Siguria & Pika e privatësisë për të hënën

Të hënën.com Logo
Logo Asana

5

Mendimet përfundimtare

Në dy raunde, kjo ndeshje zbret në një verdikt pikësh. Vendimi ynë përfundimtar është i lehtë, megjithatë. Asana ngelet më përpara në veçoritë dhe çmimin, por monday.com nuk është e shtrenjtë dhe grupi i saj tipar është perfekt për atë që është. Ajo ofron më shumë siguri dhe ka një ndjenjë cilësore.

Ne mendojmë se kjo tregon cilësinë e saj më shumë ndërsa zhvendoseni nga përdorimi rastësor në biznes. Ajo fiton konkursin duke bërë më shumë për të dalluar veten në raundet e saj fituese.

Fituesi: e hënë.com

Të dy mjetet janë të thjeshta për t’u përdorur dhe të paraqitura plotësisht, dhe ne do t’ua rekomandojmë ose kujtdo që kërkon të planifikojë projekte. Asana është më e rastësishme, ndërsa monday.com ka më shumë thellësi.

Ata kanë prova falas nëse doni t’i shikoni ato dhe t’i krahasoni ato vetë. Asana gjithashtu ka një shtresë falas, duke e bërë atë një mjet të mirë për studentët ose individët që duan ta përdorin atë si një mjet themelor të planifikimit.

Nëse keni marrë ndonjë mjet për një rrotullim, ne jemi të gatshëm të dëgjojmë përvojat tuaja. Ju lutemi na tregoni rreth tyre në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me