Trello vs Asana: Menaxhimi i detyrave dhe projekteve në vitin 2020

Nëse jeni duke kërkuar të punoni në cloud, nuk ka pasur kurrë një larmi më të gjerë softuerësh për t’ju ndihmuar ta bëni atë. Ekipet e të gjitha madhësive po lulëzojnë në internet. Ndërsa ato rriten, detyra e organizimit të gjërave rritet me ta. Nëse jeni duke pyetur veten me cilin softuer të menaxhoni projektet tuaja, ne po shikojmë dy nga të preferuarat tona në këtë artikull: Asana dhe Trello.

Shërbimet janë gjigantë në programet e menaxhimit të detyrave. Ne do të krahasojmë Trello vs Asana për të parë se çfarë ata kanë për të ofruar dhe cili del në krye.

Trello është një bord dixhital kanban që ju lejon të gjurmoni me lehtësi detyrat (lexoni rishikimin tonë të Trello). Asana gjithashtu ofron menaxhimin e detyrave, por shkon më tej me veçoritë e menaxhimit të projektit. Nëse qasja me karakter të plotë të Asana funksionon më mirë sesa modeli i thjeshtuar i Trello është pyetja që ne do të përgjigjemi.

Kriteret

Do të shikojmë disa fusha për të krahasuar platformat. Së pari do të jenë tiparet, e cila është aty ku ne do të shohim se sa mirë ata trajtojnë menaxhimin e detyrave dhe çfarë tjetër ata ofrojnë. Ne gjithashtu do të shqyrtojmë se sa mirë ato lehtësojnë ndarjen dhe punën në ekip.

Nëse ju pëlqen të përdorni programin është e rëndësishme. Nëse është e këndshme për t’u përdorur, atëherë ekipi do të jetë më i lumtur duke punuar me të. Për fat të mirë, të dy aplikacionet janë lehtësisht të përfshihen. Ata kanë ndërfaqe të dizajnuara mirë të përdoruesve që paraqesin qartë informacionin.

Trello ka paraqitjen më të drejtpërdrejtë, por Asana ka edhe prekje të këndshme në UI.

Meqenëse ka të ngjarë të punoni me disa aplikacione në internet, ne do të shikojmë se si ato integrohen me të dhëna nga platforma të tjera. Ne gjithashtu do të kontrollojmë çmimin, megjithëse asnjëra nuk është veçanërisht e kushtueshme.

Si krahasohen Asana dhe Trello

Trello dhe Asana kanë shumë të përbashkëta. Ata ju lejojnë të krijoni detyra dhe t’i rregulloni ato në lista. Ju gjithashtu mund të kategorizoni detyrat, duke i bërë ato më të lehtë për t’u menaxhuar. Ata ju lejojnë të mbani nën mend se kush është caktuar për çfarë dhe të krijoni nën-detyra. Ju mund të ftoni përdoruesit në ekipin tuaj dhe të rinovoni automatikisht të gjithë me ndryshime të rëndësishme për ta, gjithashtu.

Trello është një sistem i menaxhimit të detyrave që ju lejon të gjurmoni rrjedhën e punës ndërsa lëviz nga e majta në të djathtë. Shtë e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u futur, me pjesën më të madhe të ndërfaqes së saj që është vetë-shpjeguese.

Asana është ndër programet më të mira të menaxhimit të projektit dhe ju lejon të kontrolloni varësitë. Ajo funksionon më mirë me projekte më të mëdha në të cilat marrëdhëniet ndërmjet detyrave janë më të ndërlikuara.

Trello është më i drejtpërdrejtë dhe i thjeshtë për tu filluar, por Asana ka më shumë veçori. Nëse Trello bën gjithçka që ju nevojitet, aksesueshmëria e tij e bën atë zgjedhje të mirë, por nëse filloni të goditni kufizimet e saj, Asana bëhet më tërheqëse.

Edhe nëse nuk e shihni Trello kufizues, mund të ia vlen ta kontrolloni Asana për të parë nëse tiparet e saj mund ta bëjnë më të lehtë ditën tuaj të punës.

Features

Rrjedha kryesore e punës e Trello është zvarritja dhe heqja e detyrave nga kolona në kolonë për të treguar në cilën fazë është secila. Në thelb është një bord kanban dhe është mirë në atë që bën. Ju mund ta rregulloni atë me kolonat dhe etiketat tuaja dhe të merrni njoftime kur ndodhin gjëra të rëndësishme për ju.

  Google Ads vs Facebook Ads vs Bing Ads: PPC Marketing në vitin 2020

Të dyja platformat ju lejojnë të komentoni detyra të veçanta, kështu që bisedat mund të mbahen në një vend. Kjo ju lejon të mbani gjurmët lehtë dhe do të thotë që mund të zhyteni brenda apo jashtë diskutimeve të ndryshme ndërsa përfshiheni në secilën detyrë. Ju gjithashtu mund të shihni se çfarë kanë thënë të gjithë në lidhje me të nëse bashkoheni në një pjesë të rrugës.

Asana ju lejon të rregulloni detyra dhe t’i gruponi ato në mënyrën si bën Trello. Një ndryshim është mënyra se si grupohen seksionet e bën më të lehtë të mbash gjurmët se ku je në projekte të mëdha. Me Trello, nëse keni shumë kolona në tabelë, është më e vështirë të filtroni ato që nuk janë të rëndësishme për ju.

Asana gjithashtu ju lejon të shihni gjithçka në formatet e kalendarit dhe afatit kohor. Secila është e dobishme në mënyrën e vet për të marrë një përmbledhje të asaj që po ndodh. Kalendari ju lejon të planifikoni kohën tuaj dhe të shihni se çfarë duhet të bëni kur. Afati kohor ju jep një vështrim më të mirë të rendit të detyrave të mbetura në projektin tuaj dhe se si gjithçka përshtatet së bashku.

Fituesi: Asana

Menaxhimi i varësisë

Një fushë në të cilën Asana bën më mirë se Trello është menaxhimi i varësisë. Kjo do të thotë që ju mund të specifikoni se cilat detyra duhet të bëhen përpara se të fillojnë të tjerët. Duke vepruar kështu ju mundëson të dalloni pengesat e mundshme dhe të shmangni situatat kur njerëzit janë duke pritur që të tjerët të përfundojnë përpara se të bëjnë ndonjë gjë.

Asana ju lejon të manipuloni ato marrëdhënie në afatin kohor dhe të shihni se si ato përshtaten së bashku.

Asana-varësitë

Versioni i menaxhimit të varësisë së Trello vjen përmes fuqisë së marrëdhënieve të kartave “Hello Epics”. Kjo ju lejon të shtoni marrëdhënie prindër-fëmijë në detyra dhe të shikoni se sa nga detyrat e fëmijës kanë përfunduar kur shikoni prindin.

Trello-varësitë

Qasja e Asana është më e fuqishme, si dhe është e disponueshme si paracaktuar, kështu që është fituesi ynë në këtë kategori.

Fituesi: Asana

Ndarja dhe puna ekipore

Versioni falas i Trello ju lejon të keni sa më shumë njerëz që dëshironi në ekipin tuaj. Asana ju kufizon në 15 anëtarë të ekipit në versionin e saj falas, megjithëse klientët që paguajnë nuk kanë kufizime të tilla.

Trello ju lejon të ndani bashkëngjitjet me njerëzit e tjerë, me kufijtë prej 10MB ose 250MB në varësi të planit që keni. Kufiri i Asana është 100MB, kështu që Trello merr pikët këtu.

Të dy shërbimet ju lejojnë të bashkëngjitni sa më shumë skedarë sa ju pëlqen, duke i bërë ato mënyra të shkëlqyera për të ndarë skedarë në internet.

Fituesi: Trello

Lehtësinë e përdorimit

Të dy aplikacionet janë dizajnuar mirë, me UI duke e bërë të qartë se si të bëjnë shumicën e gjërave. Ne e shohim qasjen e rafinuar të Asana më tërheqëse sesa blloqet e mëdha të ngjyrave të Trello, por ju mund të ndiheni ndryshe. Shikoni pamjet e ekranit dhe vendosni vetë.

Festimet e Asana gjithmonë sjellin një buzëqeshje në fytyrë dhe, kush e di, mund t’u japë anëtarëve të ekipit motivim shtesë për t’i bërë gjërat. Asnjëherë nuk dhemb ta bësh biznesin më të këndshëm të organizimit.

asana-festim

Dizajni i Trello është intuitiv. Pjesa më e madhe e asaj që është në ndërfaqe është e vetë-sqarueshme, me butona të etiketuar qartë që funksionojnë ashtu siç prisni. Zvarritja dhe heqja e detyrave funksionon mirë. Siç u përmend në udhëzimin tonë fillestar Trello, ne e përdorim këtu në Cloudwards.net dhe shumica prej nesh nuk kanë nevojë të konsultohen me manualin.

  Egnyte Connect vs Dropbox Business: New vs Old në 2020

Trello-kolona

Ndërsa madhësia e projektit rritet, paraqitja e thjeshtë e Trello mund të bëhet më e vështirë për të punuar me të. Ju mund të duhet të lëvizni për të gjetur kolonën që ju nevojitet dhe duhet të tërhiqni detyrat mbi disa kolona të palidhura në vendin që dëshironi.

Qasja e bazuar në seksionin e Asana është më e mirë në këtë drejtim, duke ju mundësuar të gjeni me lehtësi zonën për të cilën jeni të interesuar, edhe nëse projekti është i ndarë në shumë faza.

asana-Axhenda-template

Ne po i japim Trello nyjen për lehtësinë e përdorimit, megjithëse asnjë platformë nuk është e vështirë të kuptohet. Asana është e preferuara jonë për dizajn. Përveç dukjes më të butë, ajo paraqet mjaft butona dhe kontrolle të etiketuara qartë, të cilat ju japin shumë opsione pa qenë e vështirë të lundroheni.

Të dyja platformat janë të thjeshta për t’u përdorur, por nëse keni nevojë për mbështetje, ju kujdeseni mirë. Trello ka qindra artikuj në sistemin e tij të ndihmës dhe një forum të plotë me përdorues të tjerë për t’ju ndihmuar. Ekziston gjithashtu një formë kontakti, nëse keni nevojë për ndihmë të mëtejshme.

Asana ju jep një turne të shkëlqyeshëm të karakteristikave të tij kur e përdorni për herë të parë, gjë që ju shpejton shpejt. Menyja e ndihmës ofron shumë mësime të mira në tekst dhe video. Ekziston gjithashtu një udhëzues i dobishëm për shkurtoret e tastierës. Ashtu si Trello, Asana ka një forum aktiv, ku pyetjet marrin përgjigje të shpejtë.

asana-ndihmë

Megjithëse mbështetja është e mirë në të dyja rastet, ne po i japim votës Asana-s, pasi butoni i saj i ndihmës është më i lehtë për t’u gjetur dhe këshillat e saj të përparuara janë më të disponueshme. Ne gjithashtu gjetëm faqet e tij të ndihmës më të lezetshme dhe më të shpejtë për tu shfletuar.

Fituesi: Asana

çmim

Secila platformë ju lejon të filloni falas dhe ka shumë për të ofruar përdorues që nuk paguajnë. Asana ju kërkon të jepni detaje të kartës së kreditit kur regjistroheni, por ekziston një mundësi për të kapërcyer atë hap nëse shikoni me kujdes.

Nëse regjistroheni për një paketë të paguar, të dy ofrojnë shumë karakteristika shtesë.

Paketa Gold Trello është 45 dollarë në vit, e cila është e arsyeshme. Për këtë ju merrni një kufi të shtuar të bashkëngjitjes prej 250MB. Ju gjithashtu duhet të përdorni gamën e plotë të ngritjeve të energjisë Trello, të cilat janë thelbësore nëse doni të përdorni të dhënat tuaja me platforma të tjera.

Ekzistojnë gjithashtu shpërblime kozmetike për bordet tuaja, të tilla si ngjitës shtesë dhe prejardhje me porosi. Ata ju lejojnë të rregulloni Trello me markën tuaj, e cila mund të ndihmojë ekipin tuaj të ndjehet në shtëpi dhe të sigurojë një ndjenjë identiteti.

Trello-ngjitëse

Oferta premium e Asana është më e shtrenjtë në 9,99 $ në muaj, por nuk do të prishë bankën. Kjo ju jep karakteristika shtesë, përfshirë afatin kohor të saj dhe varësitë e detyrave.

Ai gjithashtu heq kufirin e madhësisë së ekipit prej 15 përdoruesve, duke ju lejuar të ftoni sa më shumë njerëz që dëshironi në projektet tuaja. Ata që menaxhojnë ekipe të mëdha do të vlerësojnë përkrahjen e përparësisë së klientit të dhënë me planin, gjithashtu.

Oferta premium e Asana është më e shtrenjtë në 9,99 $ në muaj, por nuk do të prishë bankën. Kjo ju jep karakteristika shtesë, përfshirë afatin kohor të saj dhe varësitë e detyrave.

Ai gjithashtu heq kufirin e madhësisë së ekipit prej 15 përdoruesve, duke ju lejuar të ftoni sa më shumë njerëz që dëshironi në projektet tuaja. Ata që menaxhojnë ekipe të mëdha do të vlerësojnë përkrahjen e përparësisë së klientit të dhënë me planin, gjithashtu.

  Wrike vs Basecamp: Goditje të Tregtisë Dy Emra të Mëdhenj në vitin 2020

Fituesi: Asana

Integrimet e Aplikacioneve të Palëve të Treta

Asana dhe Trello ofrojnë shumë mundësi nëse dëshironi të punoni me shërbime dhe aplikacione të tjera. Ato ju lejojnë të ndani të dhëna, si dhe të bëni gjëra të ndryshme me programin. Të jesh në gjendje të punosh me të dhëna ekzistuese si ato mund të ju kursejnë shumë kohë kur filloni me cilindo shërbim.

Gjithashtu ju lejon të përfitoni nga veçoritë nga shumë shërbime cloud dhe të shijoni pikat e forta të secilit prej tyre.

Qasja e Trello ndaj integrimit është ngritja e fuqisë së saj. Ka më shumë se 30 në dispozicion dhe ato ju lejojnë të punoni drejtpërdrejt me të dhënat që keni ruajtur në shërbime, duke filluar nga Twitter deri në Jira. Nëse doni të përdorni plotësisht ato, do të duhet të regjistroheni. Ato janë në dispozicion për përdoruesit që nuk paguajnë, por vetëm një mund të përdoret menjëherë, gjë që është mjaft kufizuese.

Asana gjithashtu ofron shumë mundësi. Integrimet e saj ju lejojnë të lidheni me shumë aplikacione. Disa prej tyre përfshijnë përdorimin e shërbimeve të tilla si Zapier dhe Dossier si ndërmjetës. Të tjerët janë ndërtuar në Asana, të tilla si mbështetja për Dropbox dhe Google Drive. Ekziston gjithashtu një shtrirje Chrome që ju lejon të shtoni URL si detyra.

Nëse e keni të vështirë të zgjidhni midis Asana dhe Trello, integrimi i Zapier-it të mëparshëm ju lejon të punoni me të dy dhe të merrni më të mirën nga të dy botët. Nëse po vendosni Asana për herë të parë, lexoni udhëzimin tonë të fillestarit Asana për këshilla se si të filloni.

Nuk ka asnjë fitues të qartë këtu. Të dy mjetet mbështesin shumë aplikacione të palëve të treta, kështu që ju preferoni ka të ngjarë të varen nga shërbimet që dëshironi të përdorni me të. Në shumicën e rasteve, do të gjeni se ato janë të disponueshme.

Fituesi: Tie

Aktgjykimi

Trello dhe Asana janë mjete të shkëlqyera. Nëse po shikoni të përdorni njërën prej tyre, asnjëra nuk është një zgjedhje e keqe. Ju madje mund t’i përdorni së bashku nëse dëshironi (megjithëse ju mund të dëshironi të përdorni Zapier ose IFTTT kur e bëni këtë). Për lehtësinë e përdorimit, Trello është opsioni ynë i preferuar. Ne ju rekomandojmë nëse ju duhen vetëm bazat.

Nëse keni nevojë për më shumë veçori, Asana është mënyra për të shkuar. Ka disa gjëra që bën që Trello jo. Nëse keni nevojë për njërën prej tyre, Asana është zgjedhja e qartë. Ne mendojmë se është më mirë edhe për projekte më të mëdha.

Asana është fituesja jonë e përgjithshme sepse preferojmë estetikën e saj dhe kënaqemi të punojmë me të më shumë. Karakteristikat e saj shtesë gjithashtu e bëjnë atë më të gjithanshëm.

Thënë kështu, të dy mjetet ia vlen të provohen nëse po organizoni një projekt në internet. Nëse po krijoni një ekip virtual, ose tashmë keni një të tillë dhe dëshironi ta përmirësoni atë, hidhini një sy mjeteve më të mira të softuerit të ekipit tonë virtual. Aplikimet për të cilat flasim mund të ju ndihmojnë.

Shpresojmë që t’ju kemi dhënë një ide të mirë se cila platformë i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Nëse i keni përdorur ose, do të donim të dëgjonim për përvojat tuaja. Nëse i keni provuar të dy, na tregoni se cilat preferoni dhe pse. Nëse ata kanë bërë një ndikim pozitiv në rrjedhën tuaj të punës ose mendoni se ka gjëra që mund të bëjnë më mirë, na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me