GeForce Tani vs PlayStation Now: Big Boys Fight Cloud Gaming në vitin 2023

PlayStation Now dhe GeForce Tani Nvidia janë dy nga shërbimet më të vjetra të lojërave në cloud, të parat sapo po azhurnojnë çmimet e tij për të garuar me pëlqimet e Google Stadia dhe kjo e fundit përfundimisht u lëshua nga Nvidia pas një periudhe të gjatë beta. Edhe pse ato janë dy nga shërbimet më të mira të lojrave në cloud, vetëm një mund të fitojë në këtë krahasim të GeForce Tani vs PlayStation Now. 

Do t’i vendosim të dy drejtuesit në karakteristika, çmimet, mbështetjen e lojës, mbështetjen e platformës, performancën, mbulimin dhe lehtësinë e përdorimit, duke parë që ofron përvojën më të mirë të përgjithshme. Ne do të japim pikë për cilindo që konkurruesi të bëjë më mirë në një raund të veçantë, duke shpallur një fitues të përgjithshëm në fund. 

Megjithatë, ne rekomandojmë të lexoni rishikimin tonë të GeForce Tani dhe rishikimin e PlayStation Now. Në ato, ne shkojmë në thellësi të performancës, mbulimit, çmimeve dhe më shumë, duke krahasuar konkurrencën tonë me pjesën tjetër të tregut në vend të vetëm njëri-tjetrit. 

Vendosja e një luftë: GeForce Tani vs PlayStation Tani

Gjatë disa mijëra fjalëve të ardhshme, ne do të krahasojmë funksionin GeForce Tani dhe PlayStation Now. Kemi shtatë raunde, secila prej të cilave ia vlen një pikë. Përgjatë këtyre raundeve, ne do të flasim për dallimet midis secilit shërbim dhe pse preferojmë njërën ose tjetrën. Në fund, ne do të shpallim një fitues dhe do t’i akordojmë një pikë. 

Sigurisht, cilindo shërbim të ketë më shumë pikë do të jetë kampioni ynë. Në disa raste, megjithatë, nuk është aq e prerë dhe e thatë. Për shembull, PlayStation Now, zhvilluar nga Sony, është në dispozicion në shumë vende të botës, ndërsa Nvidia GeForce Tani është e kufizuar në Sh.B.A dhe shumicën e vendeve evropiane. Për shkak të kësaj, shërbimi më i mirë për ju mund të jetë i ndryshëm sesa fituesi ynë përfundimtar. 

Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të lexoni nëpër raunde, në vend se thjesht t’i anashkaloni fituesit. Ne do të shpërblejmë një fitues çdo herë, megjithëse arsyet për dhënien e kësaj pike mund të ndryshojnë bazuar në rrethana të ndryshme. Le të fillojmë në krye.

1

Biblioteka e lojës

GeForce Tani, e ngjashme me shërbimet si Vortex, ka një bibliotekë të licencuar të lojërave që mund të luani me shërbimin (lexoni rishikimin tonë Vortex). Edhe pse të gjithë titujt e mbështetur përdorin një platformë DRM si Steam, botuesi mund të zgjedhë nëse loja e tij është pjesë e GeForce Tani apo jo, e cila, siç mund ta shihni në krahasimin tonë Shadow vs GeForce Tani, nuk është diçka e mirë. 

Ka shumë lojëra që mungojnë nga GeForce Tani, me kompani si Blizzard dhe Bethesda duke tërhequr mbështetjen nga platforma. GeForce Tani mbulon ende gjërat thelbësore, me mbështetjen për Warframe, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive dhe Fortnite, por nëse po kërkoni të luani një lojë të caktuar, GeForce Tani mund të mos e mbështesë atë. 

PlayStation Tani ka një bibliotekë të kufizuar lojrash, gjithashtu, edhe pse jo në të njëjtën mënyrë si GeForce Tani. Kur blini një pajtim, nuk blini vetëm aspektin e lojërave në cloud të PlayStation Now, por edhe një bibliotekë me më shumë se 800 lojëra. Menjëherë pas regjistrimit, mund të futeni në veprim pa pasur nevojë të blini lojëra. 

Krahasuar me një shërbim si Shadow – ju mund të shihni se si ato përputhen në krahasimin tonë Shadow vs PlayStation Now – PS Tani ndjehet i kufizuar. Sidoqoftë, krahasuar me GeForce Tani, biblioteka shkëlqen. 

Megjithëse nuk do të zgjedhni se cilat lojëra do të kalojnë në shërbim, PlayStation Tani ofron një gamë të gjerë të mjaftueshëm të titujve për të kënaqur shumicën e lojtarëve. Ne na pëlqen të mendojmë që ajo të jetë e ngjashme me Netflix, në atë mënyrë. 

Ju nuk duhet të transmetoni të gjitha ato lojëra, ose. Për shkak se PS Tani mbështet PS4, mund të shkarkoni disa lojëra – rreth 300 nga lista e mbështetur – në lokal në tastierën tuaj. Në atë rast, ju do të merrni cilësinë më të mirë pa asnjë problem për shkak të latencës së rrjetit. 

GeForce Tani ka aftësinë të tërhiqet nga një grup lojrash më të mëdha. Thjesht ka më shumë lojëra në dispozicion në PC sesa PS4. Sidoqoftë, mbështetja e saj aktuale duket e paqartë në krahasim me PS Tani. Derisa GeForce Tani mund të implementojë një sistem si Shadow – lexoni përshtypjen tonë për Shadow për më shumë në lidhje me këtë – oferta e Sony do të jetë superiore. 

  Si të gjeni rreth një gabimi të proxy Netflix në vitin 2023

Raundi: Pika e Bibliotekës për PlayStation Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

2

Çmimeve

Prmimi është pak ngjitës për GeForce Tani. Ekzistojnë dy nivele shërbimesh, një opsion falas dhe një pagesë. Megjithatë, opsioni i Themeluesve të paguar është vetëm për “anëtarët themelues”. Në praktikë, kjo do të thotë që çmimi i listuar prej 5 dollarë në muaj është i mirë vetëm për 12 muajt e parë të shërbimit. Pas një viti, nuk ka asnjë fjalë se çfarë çmimi do të jetë GeForce Tani. 

PlayStation Tani ka qenë për ca kohë, me ndryshimin e vetëm të çmimeve që ka një ulje vonë në vitin 2023. Megjithëse shërbimi i përdorur për të arritur rreth 20 dollarë në muaj, tani është vetëm 10 dollarë në muaj, nëse paguani mujore, dhe gjysma e shumë nëse blini një vit përpara. Një shtresë falas do të ishte mirë, por është e vështirë të ankoheni se sa i lirë është PS tani. 

GeForce Tani mund të jetë më e lirë në letër, por kjo po injoron faktin se çmimi i saj do të ndryshojë. Ende ka disa arsye për të blerë në GeForce Tani, madje edhe në fazat e saj në rritje. Themeluesit marrin një periudhë 90-ditore prezantuese ku ata mund të provojnë shërbimin falas. Ju ende duhet të angazhoheni për një pajtim, por tre muajt e parë të transmetimit të lojërave janë falas. 

Për më tepër, GeForce Tani u jep më shumë mundësi atyre që paguajnë. Për shembull, përdoruesit me një anëtarësim të Themeluesve nuk duhet të bëjnë radhë për lojëra, ndërsa anëtarët e lirë mund t’u duhet. PlayStation Tani, nga ana tjetër, thotë se të gjithë pajtimtarët mund të duhet të radhiten, pavarësisht sa paguani. 

Megjithë ndryshimet e tyre, ky raund është i vështirë për t’u thirrur. Ne jemi të prirur ta japim atë në PlayStation Tani sepse çmimi i tij, të paktën, është i vendosur në gur. Kjo tha, GeForce Tani është më e lirë në kohën e shkrimit. Për më tepër, ajo ofron një shtresë falas dhe një larmi më të madhe për ata që duan të paguajnë, duke e shtyrë atë në epërsi këtë raund. 

Raundi: Pika e mimeve për GeForce Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

3

Features

Të dy konkurrentët tanë janë mjaft të kufizuar për sa i përket tipareve, duke anashkaluar gjërat e kaluara si opsionet e rezolutës. Në pjesën më të madhe, ajo varet nga mbështetja e kontrolluesit dhe mbështetja e platformës, të dyja favorizojnë GeForce Tani. PlayStation Tani, megjithatë, ka një ofertë unike: lojë lokale. 

Duke filluar nga atje, PS Tani ka një bibliotekë prej rreth 300 lojrash brenda 800 titujve të mbështetur që mund t’i shkarkoni lokalisht në PS4 tuaj. Në atë rast, ju do të merrni zgjidhjen e plotë dhe shkallën e kornizës së lojës, pa marrë parasysh nëse jeni të lidhur në internet apo jo. Fatkeqësisht, kjo veçori është e disponueshme vetëm në PS4; Përdoruesit e kompjuterave janë të kufizuar në cloud. 

Sidoqoftë, nuk janë të gjithë ata që ngrihen lart për PS4. Përveç kufizimit në PC dhe PS4 – më shumë në atë raundin “mbështetje të platformës” – mund të përdorni vetëm një DualShock 4 me shërbimin. PS Tani nuk i mbështet kontrollorët e tastierës dhe të miut ose të palëve të treta.

Sidoqoftë, është më keq se kaq, mund të duhet të bëni radhë për lojëra nëse kërkesa është mjaft e lartë. Në një situatë të tillë, Sony thotë se “është e pamundur të supozosh se sa kohë do të presësh”.

playstation-tani-rishikim-faq

GeForce Tani nuk e mbështet lojën lokale, por e ndihmon atë me një kontrollues shumë më të gjerë dhe mbështetje të platformës. Përveç mbështetjes së tastierës dhe miut, GeForce Tani mbështet pothuajse çdo kontrollues që mund të lidhet me kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare. Ai madje mbështet kontrollorët celularë Switch-esque, siç është Razer Junglecat. 

Për ne, lojërat në cloud kanë të bëjnë me opsionet, duke ju lejuar të luani çfarëdo lojë që dëshironi, në çdo pajisje që dëshironi. Kjo përfshin kontrollorët. GeForce Tani lejon lojtarët të përdorin gjithçka që ndjehen rehat me të, ndërsa PlayStation Now detyron përdorimin e pajisjeve të palës së parë. Edhe pse funksioni i shkarkimit i PS Tani është i bukur, ne do të duhet ta japim këtë raund në Nvidia GeForce Tani. 

Raundi: Karakteristikat e pikës për GeForce Tani

  Si të Shikojmë Patrullën Doom në vitin 2023: Shkuarja në DC
Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

4

Performance

Për të mbajtur gjithçka në gjendje të duhur, ne testuam lojëra të ngjashme në PlayStation Now dhe GeForce Tani, duke përfshirë një revole me ritme të shpejta, një platformer precize dhe një lojë mjaft të vështirë. Sigurisht, ka RPG, lojëra strategjike dhe më shumë nga dy konkurrentët tanë, por ata nuk i shtrinë kufijtë e përgjegjësisë dhe renditjes në të njëjtën mënyrë. 

Duke filluar me GeForce Tani, kemi testuar Doom 2016, Cuphead dhe Counter-Strike: Global Offensive. Doom dhe Cuphead vrapuan mrekullisht në rezolutën e bllokuar të GeForce Tani 1080p, duke shtyrë shpesh mbi 100 korniza për sekondë. Counter-Strike ishte po aq mbresëlënëse, megjithëse hiccup-i i rastësishëm i transmetimit do të dëshmonte tepër në një mjedis konkurrues. 

Edhe pse lojërat që testuam dukeshin të shkëlqyera, ne shpresuam mbështetje 4K në daljen e plotë të GeForce Tani. Kur testuam beta shumë muaj më parë, ne ishim lehtësisht në gjendje të arrinim 60fps në 4K në Doom. Tani që shërbimi është lëshuar për publikun, rezolutat janë të kyçura në HD të plotë, edhe nëse keni mjaftueshëm kornizë për të justifikuar një rezolutë më të lartë. 

Sidoqoftë, 1080p duket si një ëndërr krahasuar me PlayStation Now. Për testimin tonë, ne kemi luajtur disa orë të Bloodborne, Mighty No. 9 dhe Doom 2016. Lojërat u zhvilluan pa probleme për pjesën më të madhe, megjithëse hasëm më shumë artefakte të transmetimit të videos dhe vonesa hyrëse krahasuar me GeForce Tani. 

playstation-tani-rishikim-Doom

Megjithë ndryshimin e vogël në performancë, ky raund zbret në zgjidhje. PS Tani është mbyllur në 720p, gjë që është çmenduri. Shtë e vështirë të gjesh madje një ekran këto ditë që shkon natyrshëm në 720p, pa marrë parasysh nëse je në PS4 ose PC-në tuaj. 

Për më tepër, me daljen në mbështetje të PS4 Pro 4K, shumë përdorues do ta gjejnë veten duke përdorur vetëm një të nëntën e pikselave në dispozicion të TV-ve të tyre. 

PlayStation Tani performon shumë më mirë sesa disa vjet mbrapa, por edhe me përmirësimet e transmetimit, rezolucioni i ulët është një vrasës. Edhe pse Sony mund të largohej me transmetimin 720p disa vjet më parë, ekranet kanë lëvizur shumë larg asaj rezolucioni, duke e bërë atë të vjetëruar për çdo aplikacion në ekran të plotë. 

Raundi: Pika e Performancës për GeForce Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

5

Mbështetja e Platformës

Mbështetja e platformës është aty ku shohim një ndryshim edhe më të madh sesa performanca midis GeForce Now dhe PlayStation Now. Oferta e Sony është shumë e kufizuar, në gjendje të ekzekutohet vetëm në PC dhe PS4. Shërbimi i Nvidia, megjithëse nuk është aq i fortë sa Shadow për sa i përket mbështetjes së platformës, mund të kandidojë në një listë të gjatë të pajisjeve të ndryshme. 

Aktualisht, GeForce Tani është në dispozicion në Windows, macOS, Android dhe Nvidia Shield. Mbështetja e macOS është e madhe, siç është edhe mbështetja e plotë për Android. Edhe shërbimet masive të lojrave në cloud si Google Stadia luftojnë kur bëhet fjalë për pajisjet celulare (lexoni rishikimin tonë të Google Stadia për më shumë rreth kësaj, dhe shihni se si ai krahason në pjesën tonë të Google Stadia vs GeForce Tani). Ende nuk ka ndonjë aplikacion të GeForce Tani për TV të mençur, por mbështetja në Shield e mbush atë rol bukur. 

Siç kemi theksuar më parë me PlayStation Tani, nuk do të kuptoni se çfarë ka të bëjë me lojërat në cloud: aftësia për të luajtur lojërat tuaja kudo dhe në çdo kohë që dëshironi. GeForce Tani e kap atë frymë në mënyrë të përsosur, duke ju lejuar të transmetoni lojëra pa marrë parasysh nëse jeni në TV, kompjuter ose telefon. 

Raundi: Pika e Mbështetjes së Platformës për GeForce Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

6

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është një raund interesant, pasi as GeForce Tani as PlayStation Now nuk e ka kuptuar plotësisht. Duke filluar me të parën, GeForce Tani ka një aplikacion tërheqës dhe të lehtë për t’u kuptuar, si në Windows ashtu edhe në Android. Sidoqoftë, është e thjeshtë të kesh faj, duke e bërë një detyrë aq të përditshme sa të shtosh një lojë në bibliotekën tënde të ndjehesh si e përditshme.  

Në vend që të tregoni një faqe bibliotekare ose një listë të lojërave të mbështetura, GeForce Tani ju jep një shirit kërkimi. Kur doni të shtoni një lojë në bibliotekën tuaj, mund ta kërkoni dhe klikoni “shtoni”. Pastaj, loja do të shfaqet në bibliotekën tuaj. Biblioteka juaj, megjithatë, është një rrëshqitës që shfaq vetëm pesë ndeshje në një kohë. 

  VPN më e mirë për Hulu në vitin 2023: Mundje me ndalesën e VPN

GeForce-tani-zgjeruar-game

Megjithëse GeForce Tani tregon informacione për secilën lojë në bibliotekën tuaj – përfshirë zhvilluesin, mbështetjen e kontrolluesit dhe datën e lëshimit – nuk ka një faqe të dedikuar për të parë të gjithë bibliotekën tuaj menjëherë. Ju keni ngecur duke lëvizur megjithëse lojërat tuaja pesë e gjysmë në një kohë, të cilat mund të bëhen shpejt të bezdisshme nëse keni një bibliotekë Steam me 100 ose më shumë. 

GeForce-tani-ndërfaqe

Fatkeqësisht, PlayStation Tani nuk është shumë më mirë. Aplikimi PS4 është i mirë, përshtatet në mënyrë të përkryer me sistemin PS dhe mbështetjen e kontrolluesit. Në PC, megjithatë, PS tani lufton. Ju jeni të detyruar të lëvizni nëpër lojëra linja rradhazi, në mënyrë modele Netflix. Edhe pse ai navigacion funksionon për një telekomandë ose një kontrollues, ai ndihet i ngadaltë dhe i ngathët në tastierë dhe miun. 

playstation-tani-rishikim-aplikimit

Për më tepër, nuk ka asnjë mënyrë për të kërkuar, filtruar ose shfletuar lojëra në aplikacionin PC. Ju mund të lëvizni nëpër listat e kuruara të Sony, dhe kjo është ajo. Aplikimi për PC është, nga sa mund të themi, një port i drejtpërdrejtë i PS4, i cili tregon ose një keqkuptim ose mosrespektim të mënyrës se si përdorshmëria e aplikacionit duhet të jetë në një desktop. 

Të dy konkurrentët tanë janë subpar këtë raund, duke e bërë madje një shërbim mediokër të lojërave në cloud si Blacknut të duket i mirë (lexoni rishikimin tonë Blacknut). Në PS4, PlayStation Tani është fituesi. Sidoqoftë, ne kemi dyshuar se ka një pjesë më të madhe të njerëzve të interesuar për lojëra cloud në platformat e tjera, dhe në atë front GeForce Tani është fituesi, përkundër të gjitha gabimeve të tij. 

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për GeForce Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

7

mbulim

Sony ka një avantazh të madh me PlayStation Tani kur bëhet fjalë për mbulimin. Jo vetëm që PS tani ka qenë rreth më e gjatë se GeForce Tani, por Sony ka infrastrukturën ekzistuese nga Rrjeti PlayStation, ose PSN. 

Në të njëjtën mënyrë që Microsoft është në gjendje të përdorë rrjetin e tij Azure për Project xCloud, Sony mund të përdorë serverët e tij PSN për PlayStation Tani (lexoni rishikimin tonë të Projektit xCloud). 

Lista e vendeve të mbështetura është e gjatë, duke përfshirë Austri, Kanada, Finlandë, Danimarkë, Belgjikë, Francë, Gjermani, Irlandë, Itali, Japoni, Luksemburg, Hollandë, Norvegji, Portugali, Spanjë, Suedi, Zvicër, SH.B.A. UK. Thënë kjo, është e paqartë se sa hapësirë ​​e serverit Sony po i kushton PlayStation Tani. 

Duke pasur parasysh që përdoruesit mund të duhet të bëjnë radhë dhe që kemi provuar një sasi të duhur të vonesës së hyrjes, ne nuk jemi të prirur të mendojmë se Sony nuk po i kushton shumë kuaj fuqi rrjetit të tij të lojërave në cloud. Mbulon një distancë shumë më të madhe se GeForce Tani, por me një kosto të madhe për performancën. 

Qasja e Nvidia është shumë më modeste, duke përfshirë SHBA dhe shumicën e vendeve në Evropë. Në faqen e statusit të GeForce Tani, përmendet edhe serverët e “partnerit të aleancës” në Japoni dhe Rusi, duke sugjeruar që shërbimi do të jetë në dispozicion në shumë rajone së shpejti. 

Megjithëse ka më pak sipërfaqe fizike sesa PlayStation Now, GeForce Tani është më e pajisur për të trajtuar rajonet që mbështet, me serverë të shumtë dhe shumë sipër. PlayStation Tani ka më shumë serverë dhe një rrjet më të madh, por ato janë përhapur shumë të hollë, duke çuar në probleme të performancës. Për shkak të kësaj, ne po i japim GeForce Tani fitoren për këtë raund të fundit. 

Raundi: Pika e Mbulimit për GeForce Tani

Logoja e GeForce Tani
Logoja e PlayStation Now

8

Mendimet përfundimtare

GeForce Tani është fituesi i qartë i kësaj krahasimi, duke mposhtur PlayStation Tani në gjashtë nga shtatë raundet tona. Megjithëse shërbimi ka përjetuar disa dhimbje në rritje gjatë muajve të fundit, është në formën e duhur të jetë një pretendent në hapësirën e lojërave në cloud. Për sa i përket performancës, të paktën, është ndër më të mirat. 

Fituesi: GeForce Tani

Megjithatë, PlayStation Tani ka meritë. Në shumë mënyra, është e ngjashme me Xbox Game Pass, duke ju lejuar të shkarkoni më shumë se 300 lojëra në tastierën tuaj. Për këtë qëllim, PS Tani është e shkëlqyeshme. Lojërat në re, nga ana tjetër, janë një histori ndryshe. Megjithëse PS Tani është përmirësuar me kalimin e viteve, rezolucioni i mbyllur, radhë dhe vonesa në hyrje janë shumë. 

A jeni dakord që GeForce Tani është fituesi? A jeni pajtimtar i secilit shërbim? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me