Google Stadia vs Shadow: Goliath dhe David Takohen në vitin 2023

Google Stadia dhe Shadow janë dy nga emrat më të mëdhenj në lojërat cloud. Të dy ofrojnë përvoja të shkëlqyera lojrash në distancë, duke fituar spote në udhëzuesin më të mirë të lojërave në cloud. Në këtë krahasim të Google Stadia vs Shadow, megjithatë, vetëm një mund të dalë fitimtar. 

Ne do të krahasojmë shërbimet në mbështetjen e lojës, mbështetjen e pajisjes, mbulimin, performancën, çmimin, lehtësinë e përdorimit dhe veçoritë për të parë se cili është opsioni më i mirë për paratë tuaja. Google Stadia dhe Shadow marrin qasje shumë të ndryshme për lojërat në cloud, dhe ne do të marrim parasysh të gjitha ato dallime përgjatë këtij udhëzuesi. 

Megjithatë, duhet të hidhni një vështrim në rishikimin tonë të Google Stadia dhe rishikimin e Shadow. Ky krahasim i Google Stadia vs Shadow i shërben qëllimit të, krahasimit të të dyve, por nuk do të lërë shumë hapësirë ​​për të folur rreth opsioneve të tjera. Ne do të sjellim shërbime të tjera të lojrave në cloud për pikat e referencës, por kjo krahasim është përqendruar kryesisht te dy konkurrentët tanë.

Vendosja e një luftë: Google Stadia vs Shadow

Ne kemi shtatë raunde që krahasojmë Google Stadia dhe Shadow në një kategori të ndryshme. Rounddo raund vlen për një pikë, dhe ne do të japim pikë për cilindo shërbim që mendojmë se është më i mirë në një raund të veçantë. Në fund, ne do të mbledhim rezultatet përfundimtare dhe do të shpallim fitues. 

Dhënia e një pike nuk është gjithmonë e qartë, sidoqoftë. Me atë se lojërat e reja si cloud janë teknologji, është e vështirë të thuash që një shërbim është përfundimisht më i mirë se tjetri në kategori të caktuara. Për shembull, Google Stadia mbulon shumë më tepër vende sesa Shadow, por kjo nuk do të bëjë ndryshim për sa kohë që jetoni në një rajon ku Shadow mbështetet. 

Për shkak të kësaj, ne ju rekomandojmë të përdorni rezultatet tona si tregues dhe jo një përgjigje konkrete. Disa raunde, siç është performanca, janë të qarta. Sidoqoftë, të tjerët varen nga vendi ku jeni, buxheti juaj dhe më shumë. 

Në vend që t’i mashtroni vetëm fituesit, ju rekomandojmë të lexoni çdo raund të kësaj krahasimi të Google Stadia vs Shadow për të marrë një ide se pse zgjodhëm një shërbim mbi tjetrin.

1

Biblioteka e lojës

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e lojës, në të vërtetë nuk ka asnjë konkurs midis Google Stadia dhe Shadow. Stadia, siç e theksuam edhe më parë, është shumë e ngjashme me një tastierë në lojërat që mbështet, me vetëm një pjesë të vogël të titujve që dërgojnë me shërbimin dhe disa goditje të rënda që po kalojnë rrugën që nga atëherë. 

Shadow, nga ana tjetër, mbështet çdo lojë PC të krijuar ndonjëherë. Ose, të paktën çdo lojë PC që mund të funksionojë në Windows 10. Ndërsa do të arrijmë në raundin “karakteristikat” më poshtë, Shadow ju jep një desktop plotësisht funksional të Windows 10. Gamedo lojë që mund të funksionojë në një makinë lokale Windows 10 mund të funksionojë me Shadow. Kjo përfshin lojëra nga platforma si Gog, gjithashtu. 

Shadow nuk është e vetmja platformë për të mbështetur lojrat në Steam dhe të ngjashme – lexoni rishikimin tonë të GeForce Tani për një shembull tjetër – por është e vetmja platformë e lojrave në cloud që ju jep një desktop të plotë në distancë. Për shkak të kësaj, Shadow nuk ka të njëjtat çështje licencimi që GeForce Tani ka përjetuar muajt e fundit.

shadow-avull-instalon

Megjithatë, do të duhet të blini lojëra me Shadow. Për dallim nga PlayStation Tani, Shadow punon vetëm me tituj që keni blerë tashmë në Avulli, Dyqanin Epic Games, Uplay dhe Origjinën (lexoni rishikimin tonë të PlayStation Now). Kjo pikë është e lehtë për tu falur me sa shpesh lojërat dalin në shitje në këto platforma. 

Evenshtë edhe më e lehtë të falësh, duke marrë parasysh çmimin e Stadia. Me shërbimin e lojërave cloud të Google, do të duhet të blini lojëra gjithashtu, por ato lojëra funksionojnë vetëm në Stadia. Për më tepër, Google ngarkon çmim të plotë për lojëra, me vetëm anëtarët e Stadia Pro që marrin herë pas here zbritje të lehta. Në praktikë, kjo mund të nënkuptojë pagimin e plotë 59,99 $ për një lojë që kushton 20 dollarë ose më pak në avull. 

Biblioteka e Stadia gjithashtu është shumë e kufizuar. Sigurisht, ka disa goditje të rënda si Final Fantasy XV dhe Doom Eternal, si dhe lëshime të ardhshme si Cyberpunk 2077. Sidoqoftë, ju mund t’i luani të gjitha këto lojëra në Steam with Shadow. Për më tepër, ju prapë do t’i zotëroni ato lojëra nëse vendosni të blini një PC lojrash poshtë vijës. Hija është opsioni më i mirë, pa marrë parasysh në cilën mënyrë ta shikoni.

  Si të Shikojmë Patrullën Doom në vitin 2023: Shkuarja në DC

Raundi: Pika e Bibliotekës për Lojërat e Shadow Cloud

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

2

Çmimeve

Shadow me dorë zbriti raundin tonë të parë, por gjërat bëhen interesante kur bëhet fjalë për çmimet. Duke filluar me Shadow, ai ka tre nivele shërbimesh, megjithëse vetëm një është në dispozicion në kohën e shkrimit. Plani bazë, Boost, ekzekuton 12 dollarë në muaj kur faturohet çdo vit dhe vjen me 256 GB ruajtje dhe 1080p transmetim.

Mbi të, ekziston një plan Ultra dhe Plani i Pafund, të dy ofrojnë transmetim 4K, megjithëse sasia e ruajtjes ndryshon. Edhe pse 12 dollarë në muaj nuk janë të këqija për transmetimin 1080p, nivelet më të larta të Shadow kanë një qindarkë të bukur. Për shembull, plani i pafundëm shkon 50 dollarë në muaj kur faturohet çdo muaj. 

Shadow tarifon më shumë se çdo shërbim tjetër i lojrave në cloud, por gjithashtu ofron më shumë sesa çdo shërbim tjetër i lojrave në cloud. Stadia mund të transmetojë në 4K, por vetëm me Chromecast Ultra, dhe shumica e shërbimeve të tjera janë të kyçura në 1080p ose edhe në 720p. Shadow është një udhëheqës i industrisë, dhe vjen me çmimin që të përputhet. 

Stadia është shumë më modeste, duke fituar vetëm 10 dollarë në muaj për Stadia Pro, me një plan falas që do të vijë ca kohë në vitin 2023. Me njohuri abonimi, Stadia është më e lirë. Sidoqoftë, kjo nuk është faktorizim në kontrolluesin $ 70 Stadia dhe $ 70 Chromecast Ultra që kërkohet të transmetojnë në TV tuaj në 4K HDR. 

Për më tepër, nuk mund të regjistroheni tani në Stadia tani. Mënyra e vetme për të hyrë në platformën e lojërave në cloud të Google është të blini Premiere Edition $ 130, i cili vjen me një Chromecast, një kontrollues dhe tre muaj të Stadia Pro. Ju gjithashtu do të duhet të blini lojëra nga tregu i Stadia, i cili, siç përmendëm më lart, zakonisht është më i shtrenjtë se Steam. 

Ky raund është i çrregullt sepse kemi të bëjmë me shërbime që janë aktualisht në dispozicion, si dhe me shërbime që do të jenë në dispozicion në të ardhmen. Duke gjykuar bazuar në atë që është në dispozicion tani, Shadow është fituesi i qartë sepse nuk keni nevojë për ndonjë pajisje të pronarit për të filluar. Megjithatë, në të ardhmen, Stadia është alternativa më e mirë me planin e saj të lirë, kështu që ne po i japim fitoren kësaj raundi.

Raundi: Pika e icingmimeve për Google Stadia

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

3

Features

Megjithëse Google ka ndërmarrë shumë hapa për të garuar me tiparet e një kompjuteri lojërash ose tastierë, ende nuk është ende atje. Hija nuk e ka futur në këtë përpjekje, por nuk ka nevojë. Në vend të kësaj, ajo tërhiqet nga grupet e shërbimeve të tilla si Steam dhe vetë Windows për të siguruar një përvojë të plotë për përdoruesit. 

Ne do të flasim më shumë rreth tij në “lehtësinë e përdorimit” raundin më poshtë, por Shadow u ofron pajtimtarëve një kompjuter Windows 10 në cloud. Përveç luajtjes së lojërave tuaja të preferuara, mund të instaloni edhe softuerin që dëshironi, të rregulloni cilësimet e Windows dhe të shfletoni internetin me makinën tuaj të largët.

hije-Windows-settings

Karakteristikat e Stadia janë më të përqendruara në lojëra, me mbështetje për arritjet dhe listat e miqve, si dhe biseda zanore. Shadow gjithashtu mbështet këto karakteristika, por ato trajtohen përmes platformave të tjera. Për shembull, ju mund të përdorni Discord për chat dhe Steam për arritje, ashtu si do ta bëni në një PC. 

Dallimi më i madh midis të dyve është pajisja. Stadia mbështet një gamë të kontrolluesve të palëve të treta, por vetëm në PC dhe Android. Për më tepër, mënyra se si i lidhni ata kontrollues ndryshon në varësi të pajisjes që po përdorni. Disa kontrollues mbështesin Bluetooth dhe lidhje me hardwired, ndërsa të tjerët kanë nevojë për një lidhje me tela të ngurtë.

Hija nuk i ka ato pengesa. Nëse normalisht mund të lidhni një kontrollues me Windows, mund ta lidhni atë me Shadow, qoftë ai me Bluetooth ose një kabllo USB. Ju gjithashtu mund të përdorni pajisje Nintendo Switch-like të krijuara për telefonat inteligjentë, siç është Razer Junglecat. 

Stadia ka më shumë veçori në kuptimin që Google ka ndërtuar sisteme posaçërisht për platformën. Shadow nuk ka asgjë të veçantë, por tërheq nga pasuria e veçorive në Windows dhe softverin që funksionon në sistemin operativ. Për shkak të kësaj, Shadow është fituesi i këtij raundi. 

Raundi: Karakteristikat Pika për Lojërat në Shadow Cloud

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

4

Performance

Për të gjitha ndryshimet midis Google Stadia dhe Shadow, më i madhi është performanca. Megjithë premtimin e dobët të Google për ofrimin e lojrave 4K HDR pa marrë parasysh se çfarë ekrani po përdorni, shërbimi bie i sheshtë kur bëhet fjalë për performancën. Hija, nga ana tjetër, është gjëja më e afërt që kemi parë në një përvojë të lojërave lokale.

  Si të shikoni Brooklyn Nine-Nine në vitin 2023: Noice!

stade-loje-Slider1

Duke përdorur kontrolluesin Stadia dhe Chromecast Ultra, oferta e Google funksionon mirë në disa fronte, megjithëse nuk arrin të tjerët. Kontrollori Stadia në të vërtetë përdor WiFi në vend të Bluetooth, duke çuar në një vonesë shumë më të vogël të hyrjes. Megjithatë, bazuar në testimin tonë, që në të vërtetë funksionon kundër shërbimit. 

Në vend që të kenë vonesë të vazhdueshme të hyrjes, elementët e ndryshëm të lojës kanë sasi të ndryshme vonesash. Në Destiny 2, dridhja e kontrolluesit, animacioni i armëve dhe tingulli do të fillonin të gjitha në pika të ndryshme kur qëlloni. Asnjë prej tyre nuk është shumë larg nga informacioni, por është shumë më i dukshëm sepse nuk janë sinkronizuar.

Ky problem, për fat të mirë, nuk është i pranishëm kur luani në shfletuesin tuaj. Në vend të kësaj, ajo është zëvendësuar nga një sasi e vogël – por ende e dukshme – e vonesës së hyrjes që pason çdo veprim. Edhe me këtë, është e vështirë të fajësosh Google. Vonesa në hyrje është e barabartë për kursin me lojërat në re, dhe Google është larg nga keqbërësi më i keq në atë front (lexoni rishikimin tonë Blacknut për një përvojë të vërtetë të lagësht).

stade-loje-slider2

Edhe pse vonesa në hyrje është standarde për shumicën e shërbimeve të lojërave në re, Shadow është larg standardit, për fat të mirë. Gjatë testimit tonë të Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive dhe Cuphead, ne nuk mund të perceptonim asnjë vonesë në hyrje. Në një provë të verbër midis Shadow dhe një kompjuter lokal për lojëra, ne nuk do të jemi në gjendje të tregojmë një ndryshim.

Ka disa ndërhyrje kur transmetojnë me Shadow në formën e objekteve video dhe belbëzuesit, por ato janë pak dhe shumë larg, dhe ata kurrë nuk shkatërrojnë përvojën. Edhe pse ne nuk do të rekomandojmë Shadow në ndonjë aplikacion konkurrues me lojëra si CS: GO dhe Fortnite, funksionon në mënyrë perfekte për pothuajse çdo qëllim tjetër. 

Servicedo shërbim i lojrave në cloud ka probleme tani, nga zgjidhja e kufizuar e PlayStation Now deri në vonesën hyrëse të Google Stadia. Shadow gjithashtu ka disa probleme, megjithëse ato janë shumë më pak të rënda se sa konkurrenca. Nëse po kërkoni të futeni në lojërat në cloud dhe gjithçka që ju intereson është performanca, Shadow është një shitje e lehtë.

Raundi: Pika e Performancës për Lojërat në Shadow Cloud

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

5

Mbështetja e Platformës

Pas fillimit, mbështetja e platformës së Stadia ishte e pasaktë, duke punuar vetëm në Pixel, Chromecast Ultra dhe Chrome. Që nga ajo kohë, megjithatë, Google ka ndërtuar platformën, duke shtuar mbështetje për telefonat modernë Android dhe shumicën e kontrolluesve të palëve të treta. Problemi i të luajturit në TV tuaj nuk është zgjidhur plotësisht, megjithëkëtë. 

Për të luajtur Stadia në TV tuaj, do t’ju duhet një Chromecast Ultra dhe kontrollori Stadia. Ju mund të përdorni të dhëna si kontrolluesin Xbox One dhe DualShock 4 në telefonin ose laptopin tuaj, por luajtja në TV kërkon kontrolluesin Stadia. Kjo është mënyra e vetme për të marrë HDK 4K, gjithashtu. Lojë e shfletuesit është e mbyllur në 1080p. 

Shadow ka një mbështetje shumë më të gjerë, me aplikacione amtare për Windows, macOS, Ubuntu, Android dhe iOS. Për më tepër, Shadow po punon me LG për të sjellë aplikacionet e tij në TV të zgjuar. Midis platformave Shadow mbështet, ajo kap me të vërtetë idenë për të luajtur pa marrë parasysh se në cilin ekran jeni. 

Stadia afrohet, shumë më tepër sesa shërbimet si PlayStation Now dhe Project xCloud, por nuk është ende plotësisht e zhvilluar (lexoni rishikimin tonë të Projektit xCloud). Derisa Google mund të lëshojë një aplikacion që mund të ekzekutohet në TV pa nevojën e një Chromecast, Shadow është opsioni më i mirë. Kjo nuk do të përmendë mungesën e mbështetjes për iOS në Stadia.

Raundi: Pika e Mbështetjes së Platformës për Lojërat në Shadow Cloud

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

6

Lehtësinë e përdorimit

Për të gjitha problemet e tij, përdorimi i Google Stadia është si magji. Vendosja e pajisjeve të pronarit dhe sinkronizimi i llogarisë tuaj Google është një proces i përfshirë, por jo mbizotërues. Duket se Google harroi shumë elementë kritikë kur lëshoi ​​Stadia, por përvoja e përdoruesit nuk është në mesin e tyre. 

stade-kontrollues-çiftimit

Pas çiftimit të kontrolluesit dhe paraqitjes së kodit tuaj të ftesës – kombinimi i nevojshëm për të aktivizuar pajtimin tuaj Stadia Pro – mund të hidheni menjëherë në veprim. Abonuesit e Stadia Pro kanë qasje në një sërë lojrash falas, përfshirë Destiny 2 dhe Samurai Shodown. Meqenëse është një shërbim i lojrave në cloud, nuk do të keni nevojë për të shkarkuar këto lojëra, por përkundrazi “pretendoni” ato. 

  Shadow vs GeForce Now: Më e mira për Cloud Gaming për vitin 2023

Të pretendosh një lojë do ta shtojë atë në bibliotekën tënde. Magjia vjen kur të shkoni për të filluar lojën. Pa pasur nevojë të kontrolloni për azhurnime ose arna, loja juaj do të nisë. Nga konfigurimi, duhen vetëm disa sekonda për të filluar një lojë, pa marrë parasysh nëse po merrni titujt falas ose blini diçka nga dyqani Stadia. 

Hija është e lehtë për t’u përdorur, por kjo nuk do të vijë vërtet si befasi. Jashtë një lëshuesi me sy të zhveshur që tregon lajmet e fundit, Shadow është vetëm Windows 10. Nëse mund të bëni rrugën për rreth një PC, mund të bëni rrugën përreth Shadow. Dallimi i vetëm është një çift i çelësave të nxehtë për të dalë nga makina e largët.

hije-startup

Ata çelësa të nxehtë nuk marrin asnjëherë në mënyrën e shkurtoreve të Windows, megjithëse. Ende mund të përdorni “Windows Key + S” për të kërkuar dhe “CTRL + C” për të kopjuar tekstin në tastierën tuaj. Jashtë logos paksa transparente të Shadow në cep të ekranit, do të shtypemi fort për të vërejtur një ndryshim midis tij dhe një desktopi normal Windows 10. 

Koha është pengesa më e madhe e Shadow. Stadia është e shkëlqyeshme në atë që ju mund të filloni të luani lojëra brenda disa sekondave. Shadow jo vetëm që ka nevojë për një orë ose më shumë për të konfiguruar makinën tuaj, por edhe kohën për të shkarkuar lojëra në të. Do të duhet të prisni për të instaluar lojërat tuaja ashtu si ju në një makinë Windows.

shadow-shenjë-up

Shadow është në thelb lojëra PC në cloud, dhe për të gjitha të mirat që vijnë së bashku me atë sistem, ka edhe disa të këqija. Stadia ofron një sistem të ndërtuar nga toka për të transmetuar video lojëra, dhe për shkak të kësaj, është në gjendje të sigurojë një sistem shumë më të thjeshtë. Edhe pse Shadow nuk është e vështirë për t’u përdorur, në asnjë mënyrë, nuk është aq i rrjedhshëm sa Stadia.

Raundi: Lehtësia e përdorimit për Google Stadia

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

7

mbulim

Raundi ynë i fundit është po aq polarizues sa i pari ynë, edhe pse jo në të njëjtën mënyrë. Hija është e disponueshme vetëm në SHBA kontinentale, dhe madje edhe atëherë, disa shtete nuk janë aq të mbështetura sa të tjerët (më shumë për atë në një minutë). Stadia, me fuqinë e rrjetit masiv të Google në lëvizje, është në dispozicion në vendet e botës. 

Lojërat në cloud të Google arrijnë në Belgjikë, Kanada, Danimarkë, Finlandë, Francë, Gjermani, Irlandë, Itali, Hollandë, Norvegji, Spanjë, Suedi, Mbretërinë e Bashkuar dhe Sh.B.A. – ose, për një përcaktim më të përmbledhur, pjesën më të madhe të Amerikës së Veriut dhe Evropës. Përhapja e saj është shumë më e madhe sesa Shadow, dhe ndryshe nga Vortex, Google është në gjendje të shërbejë në mënyrë adekuate për të gjitha ato zona (lexoni rishikimin tonë Vortex). 

Edhe pse Shadow është në dispozicion në 48 shtetet kontinentale, vetëm 38 prej tyre janë mbështetur plotësisht. Ndërkohë, Uashingtoni, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Kolorado, Arizona, Alabama, Xhorxhia dhe Florida njihen si shtete “mënyra e eksplorimit”, kështu që faktorë si terreni dhe infrastruktura mund të nënkuptojnë që do të keni një përvojë të veçantë.

shadow-mbulimi

Për shtetet që Shadow mbështet plotësisht, nuk ka mundësi më të mirë. Megjithatë, miliona përdorues të mundshëm të Sh.B.A kanë ngecur me një përvojë më të keqe, dhe ata jashtë vendit nuk e kanë fare opsionin. Stadia ka disa gabime, por mbulimi nuk është një prej tyre, me shërbimin në gjendje të shërbejë në mënyrë adekuate lojëra në Amerikën e Veriut dhe Evropë. 

Raundi: Pika e Mbulimit për Google Stadia

Logo Google Stadia
Logoja e Lojërave në Shadow Cloud

8

Mendimet përfundimtare

Kjo përputhje e Google Stadia vs Shadow është afër, shumë më tepër sesa krahasimet tona të tjera. Megjithatë, me katër fitore nga shtatë raundet, Shadow është kampioni ynë. Edhe pse Stadia zhvilloi një luftë të mirë, ajo nuk mund të konkurrojë me performancën e pakompromis të Shadow dhe tiparet që vijnë së bashku me një instalim të plotë të Windows.

Fituesi: Hija

Oferta e Google ka meritë, dhe kur tiparet e premtuara lëshohen dhe më shumë lojëra do të shkojnë në shërbim, Stadia do të jetë një forcë që do të llogaritet. Tani për tani, ndihet i dishepulluar dhe shterpë, dhe duke pasur parasysh rekordin e Google të braktisjes së shërbimeve që nuk janë menjëherë të suksesshme, kjo nuk do të sjellë mirë për të ardhmen. 

A jeni dakord se Shadow është opsioni më i mirë, apo jeni një tifoz i Stadia? Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me