Shadow vs GeForce Now: Më e mira për Cloud Gaming për vitin 2023

Lojërat në cloud janë teknologjia e re, e re, e shfaqur, me kompani si Nvidia, Microsoft dhe Google duke hedhur kapelat e tyre në rrjet. Megjithë burimet e pafund që shkojnë drejt këtyre shërbimeve të reja, platformat e lojrave cloud që kanë vite me radhë po tregojnë akoma qenët e mëdhenj që janë shefi. 

Kjo është arsyeja pse ne vendosëm të hedhim në një ndeshje një të porsaardhur dhe dikë nga garda e vjetër. Në këtë krahasim Shadow vs GeForce Tani, ne jemi duke bërë mjeshtëri ndaj parave për të parë se cili mbretëron suprem. Gjatë një seri raundesh, ne do të krahasojmë dy pikët për pikë, duke mbuluar mbështetjen e lojës, lehtësinë e përdorimit, performancën, mbulimin dhe më shumë. 

Nëse doni të mësoni më shumë rreth secilit shërbim, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Shadow dhe rishikimin Nvidia GeForce Tani. Gjithashtu, sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të lojrave në cloud për të marrë një ide se çfarë kërkojmë kur gjykojmë një shërbim.

Vendosja e një luftë: Shadow vs GeForce Tani

Ne po hedhim Shadow dhe GeForce Tani në ring për të parë se cili del në krye mbi një seri prej shtatë raundesh. Do raund vlen për një pikë, dhe ne do të jemi duke u djegur pikë për konkurrentët tanë ndërsa shkojmë. Në fund, ne do të vlerësojmë rezultatet për të parë se cila nga këto shërbime të lojrave në cloud është më e mirë. 

Sidoqoftë, siç themi në të gjitha krahasimet tona, është më mirë të lexoni secilën pjesë sesa thjesht të skalitni për fituesit. Ka disa raunde që kanë një përqendrim të madh në preferencën personale, dhe me dy shërbime polarizuese si konkurrentët tanë, që ndryshon gjërat. 

Për shembull, Shadow dhe GeForce Tani kanë qasje shumë të ndryshme për çmimet, kështu që fituesi në atë raund mund të jetë i ndryshëm për ju në varësi të buxhetit tuaj. 

Në krahasim me shërbimet e tjera të lojrave në cloud, Nvidia GeForce Tani dhe Shadow janë në krye të paketës, kështu që është e vështirë të gabosh me asnjërën. Kjo tha, bazuar në testimin tonë, sigurisht që ka përparësi.

1

Biblioteka e lojës

Ndoshta ndryshimi më i madh midis Shadow dhe GeForce Now është biblioteka e lojës. Duke filluar me GeForce Tani, ai mbështet vetëm lojëra nga botuesit që kanë zgjedhur të integrohen me shërbimin. 

Edhe pse kjo është e vërtetë për shumicën e shërbimeve të lojërave në re, shumë botues kanë tërhequr lojërat e tyre nga shërbimi gjatë muajve të fundit, duke lënë të pasigurt të ardhmen e bibliotekës së lojërave të GeForce Now.

GeForce-tani-metro

Edhe me botues si Bethesda duke tërhequr titujt e tyre nga raftet virtuale, GeForce Tani mbështet shumë lojëra. Tituj konkurrues si Fortnite dhe Counter-Strike: Global Offensive janë në dispozicion, si dhe lojëra të shumëfishta më të vogla, duke përfshirë Celeste, Salt dhe Sanctuary dhe Torchlight II.

Për dallim nga PlayStation Tani, sidoqoftë, do të duhet të zotëroni një licencë për ato lojëra (lexoni rishikimin tonë të PlayStation Now dhe copën tonë të GeForce Tani vs PlayStation Now). GeForce Tani mbështet një pjesë të vogël të platformave DRM, duke përfshirë Epic Games Launcher, Uplay dhe, natyrisht, Steam. 

Sidoqoftë, vetëm tituj të caktuar kanë mbështetje nëpër platformat DRM. Nëse zotëroni një lojë në një platformë që GeForce Tani nuk e mbështet, edhe nëse normalisht e mbështet atë lojë, nuk jeni me fat. 

Hija është shumë më falëse. Në vend që vetëm të mbështesni lojëra të caktuara, Shadow ju jep një instalim të plotë të Windows në cloud. Kjo do të thotë se çdo lojë që normalisht mund të kandidojë në një PC mund të kandidojë në Shadow. Ashtu si GeForce Tani, do t’ju duhet një licencë dixhitale për të luajtur ndonjë lojë të veçantë, por kjo është e vërtetë me shumicën e shërbimeve të lojrave cloud.. 

shadow-Slider1

Jashtë mbështetjes fjalë për fjalë çdo lojë në PC, qasja e Shadow ka shumë përfitime kur bëhet fjalë për platformat DRM. Nëse zotëroni, thoni, Witcher 3 në GOG dhe jo në Steam, nuk është problem me Shadow. Me GeForce Tani, megjithatë, është, pasi Witcher 3 mbështetet vetëm në Steam. 

Në të njëjtën mënyrë, ju mund të luani lojëra pa DRM në Shadow, diçka që u mungon të gjitha platformave të tjera të lojrave cloud. Dallimi delikate në qasjen midis Shadow dhe GeForce Tani ndryshon gjithçka kur bëhet fjalë për mbështetjen e lojës. Me të ardhmen e pasigurt të GeForce Tani dhe mbështetjen e pafund për titullin e Shadow, fituesi është i qartë këtë raund. 

  Si të lëvizni lojërat me avull në një tjetër makinë: Një udhëzues për vitin 2023

Raundi: Pika e Bibliotekës për Lojërat e Shadow Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

2

Çmimeve

Shadow kohët e fundit prezantoi çmime të reja, dhe Nvidia GeForce Tani thjesht la një beta të lirë, të mbyllur, kështu që ka shumë për të folur për këtë raund. 

Duke filluar nga më e thjeshta e të dyve, GeForce Tani ka dy nivele pajtimesh në kohën e shkrimit. Ekziston një version falas që përfshin gjatësi të kufizuar të seancave dhe qasje standarde në lojëra, si dhe një version me pagesë që përfshin një pjesë të vogël të shtesave. 

Për 5 dollarë në muaj, ju merrni akses përparësor në lojëra – domethënë nuk keni nevojë të radhitni – gjatësia e seancave deri në gjashtë orë, gjurmimi i rrezeve në kohë reale dhe një periudhë hyrëse 90-ditore falas. Versioni falas, nga ana tjetër, ofron vetëm seanca luajtëse një-orëshe dhe qasje standarde, kështu që mund t’ju duhet të prisni për të luajtur lojëra të caktuara, në varësi të kërkesës. 

Ekziston një vërejtje e madhe me çmimet e Nvidia GeForce Tani, megjithëse: do të ndryshojë. Plani i Themeluesve 5-muaj në muaj zbatohet vetëm për 12 muaj. Pas kësaj periudhe, pajtimtarët do të duhet të paguajnë gjithçka që Nvidia vendos të ngarkojë në atë kohë, e cila ka të ngjarë të jetë më e lartë se çmimi aktual.

Mimi e bën GeForce Tani të ndjehen më pak si një produkt i lëshuar plotësisht dhe më shumë si një beta e paguar. Megjithëse shumë prej ngërçeve janë punuar – do të flasim më shumë për ato më vonë – çmimi i kufizuar nga koha sugjeron që Nvidia po nxiton GeForce Tani të tregut dhe do të kuptojë ekonominë më vonë. Ka të ngjarë të jetë një përgjigje ndaj Google Stadia (lexoni rishikimin tonë të Google Stadia dhe krahasimin tonë të Google Stadia vs GeForce Tani). 

.Mimi i Ri i Shadow

Kohët e fundit Shadow rishikoi strukturën e saj të çmimeve, duke ofruar shumë më shumë larmi në varësi të buxhetit tuaj. Edhe pse është shumë më e shtrenjtë se GeForce Tani, Shadow ofron një desktop të plotë të Windows 10. Për më tepër, çmimi është statik për momentin. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për çmimin e pajtimit tuaj duke u rritur pas një viti. 

Ka tre plane, por vetëm një është në dispozicion në kohën e shkrimit. Plani Boost kushton midis 15 dhe 12 dollarë në muaj, në varësi të nëse blini një vit përpara ose paguani për atë çdo muaj. 

Me atë çmim, ju po merrni ekuivalentin e një GTX 1080, me mbështetje për lojëra të plotë HD me 60 korniza për sekondë. Abonentët e rritur gjithashtu marrin 256 GB ruajtje jashtë portës, me opsionin për të përmirësuar. 

Planet Ultra dhe Infinite nuk janë në dispozicion ende – Shadow ka një listë pritjeje – por ato përmirësohen pas Boost në një numër mënyrash. Të dy planet vlerësohen për lojëra 4K me gjurmim të rrezeve në kohë reale, dhe ato vijnë me një azhurnim të depozitave, për tu nisur. Këto plane janë planifikuar të fillojnë në maj, kështu që nëse regjistroheni në listën e pritjes, mund të merrni menjëherë hyrjen në to. 

Ky raund është i ndërlikuar. Hija është padyshim më e shtrenjtë, por kjo është vetëm sepse Nvidia ende nuk ka lëshuar plotësisht çmimet e saj për GeForce Tani. Nëse jeni duke paguar, Shadow është basti më i sigurt. Thënë kështu, GeForce Tani ka një plan të lirë dhe Shadow nuk e bën. ’Shtë e mjaftueshme për ta vendosur GeForce Tani në bord këtë raund. 

Raundi: Pika e mimeve për GeForce Tani

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

3

Features

Kur bëhet fjalë për lojërat në re, tiparet janë një duzinë, me ndërmarrjet që vendosin pikat e marketingut për teknologji që thjesht po heq këmbët nga toka. Megjithatë, dy konkurrentët tanë kanë disa oferta unike që i veçojnë ato nga pjesa tjetër e tregut.

Edhe me hoopla të marketingut, Shadow ka tiparin më të rëndësishëm nga çdo shërbim i lojrave në re: një desktop i plotë me Windows 10. Kur blini në Shadow, nuk blini vetëm aftësinë për të luajtur lojëra në re. Përkundrazi, ju jeni duke blerë qasje në një desktop të larguar të personalizuar me fuqi më të lartë.

hije-Windows-settings

Do gjë që mund të bësh në një PC normal, mund të bësh me Shadow (jashtë përrallave; kjo është një jo). Kompjuteri juaj i largët vjen me pajisje çdo kompjuter lojërash gjithashtu. Me planet e nivelit të lartë, Shadow mbështet gjurmimin e rrezeve në kohë reale me një ekuivalent të Titan RTX, 32 GB RAM dhe rrjetëzim gigabit. 

Nvidia GeForce Tani është e kufizuar në transmetimin e lojërave, por kjo vjen me disa përfitime. Përkatësisht, lojërat instalohen dhe shkulen automatikisht nga marrja, kështu që menjëherë të mund të hipni. Nuk ka vend për ruajtje as për t’u shqetësuar. Një nga pengesat me Shadow është që lojërat marrin hapësirë ​​ruajtjeje në PC tuaj të largët. 

  Si ta shikoni Shield Online në vitin 2023: Do të jetë një natë e gjatë

Ashtu si Shadow, GeForce Tani gjithashtu mbështet gjurmimin e rrezeve në kohë reale, gjë që nuk është për t’u habitur duke marrë parasysh Nvidia, mirëpo, i bën GPU-të që mund të pompojnë atë teknologji. Karakteristika më interesante e GeForce Now është se si integrohet me shërbime të tjera Nvidia. Për shembull, Nvidia Highlights ju lejon të kapni dhe shpërndani pamjet e lojrave tuaja.

Edhe pse kjo është një karakteristikë e këndshme për të patur, në të vërtetë nuk ka asnjë garë këtë raund. Shadow ofron gjithçka që GeForce Tani bën dhe më shumë, me mbështetje për pothuajse të gjitha aplikacionet Windows jashtë lojërave. 

Raundi: Karakteristikat Pika për Lojërat në Shadow Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

4

Performance

Me lojërat në cloud në gjendjen e tij aktuale, gjithçka zbret në performancë. Fatmirësisht, GeForce Tani dhe Shadow janë ndër më të mirat, duke lënë opsione si Vortex dhe Blacknut në pluhur (lexoni rishikimin tonë Vortex dhe rishikimin e Blacknut). Sidoqoftë, Hija ka avantazhin kur bëhet fjalë për besnikërinë grafike.

Duke mbajtur gjithçka të ndershme, ne testuam Doom, Cuphead dhe Counter-Strike: Global Offendues në të dy shërbimet. GeForce Tani vazhdonte me lehtësi me secilin prej titujve, madje edhe me veprimin e shpejtë të Doom. CS: GO prezantoi disa fshehje, duke e bërë atë të papërshtatshëm për lojëra konkurruese. Megjithatë, për disa ndeshje rastësore, performanca është e mirë. 

Ështja më e madhe që hasëm ishte vonesa e hyrjes në menutë. Megjithëse rrallëherë vumë re ndonjë lojë në lojë, kursori ynë mbeti vetëm pak në menutë. Shtë një çështje e vogël, por e mjaftueshme për të nënkuptuar që po luan një lojë në re, jo në vend. 

Ne gjithashtu ishim të zhgënjyer kur shikuam lojëra duke ekzekutuar në HD të plotë sesa 4K. Beta e Nvidia GeForce Tani mbështeti rezoluta të ndryshme mjaft mbresëlënëse.

GeForce-tani-slider2

Hija, nga ana tjetër, ishte e padepërtueshme nga një përvojë lokale lojërash. Në Doom, ne ishim lehtësisht në gjendje të goditnim 120fps në 1080p dhe 60fps në 4K. CS: GO dhe Cuphead performuan gjithashtu në mënyrë të shkëlqyeshme. Edhe pse ka pasur gabim të rastit në transmetim, nuk ishte e mjaftueshme për të prishur përvojën. 

shadow-avull-instalon

U ndje me të vërtetë një-për-një nga një përvojë lokale lojrash, e përshtatshme me të gjitha opsionet grafike që një lojtar PC mund të dëshironte. Tani për tani, Shadow është platforma përfundimtare e lojrave në cloud, me opsione si Google Stadia dhe GeForce Tani duke kërkuar më shumë se disa vjet të vjetra (lexoni krahasimin tonë të Google Stadia vs Shadow). 

Raundi: Pika e Performancës për Lojërat në Shadow Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

5

Mbështetja e Platformës

Një nga pikat e shitjes së lojrave në re është aftësia për të luajtur lojëra në çdo pajisje që dëshironi. Fatmirësisht, Shadow dhe GeForce Tani e dinë këtë dhe ofrojnë mbështetje të shkëlqyeshme të platformës. Duke filluar nga kjo e fundit, mund të instaloni GeForce Tani në Windows, macOS, Nvidia Shield, pajisje Android me 2 GB memorje ose më shumë dhe Android 5.0 ose më vonë. 

Edhe me ato platforma, GeForce Tani mungon disa OS-të, veçanërisht Linux dhe iOS. Shadow mbështet ato platforma dhe madje edhe më shumë. Aktualisht ka klientë për Windows, macOS, Android, Android TV, iOS dhe Linux. Do të ketë gjithashtu aplikacione që vijnë në TV të zgjuar LG në të ardhmen. 

Shadow ka një listë më të gjatë të platformave të mbështetura, por integrimi i saj eventual me TV të zgjuar bën ndryshimin për ne. Mundësia për të lansuar një aplikacion në TV-in tuaj të zgjuar dhe për të filluar lojën e kompjuterave pa pajisje shtesë fizike është ajo që lojërat cloud janë të gjitha. Në kohën e shkrimit, Shadow është e vetmja kompani që kërkon ta bëjë atë ëndërr realitet.

Raundi: Pika e Mbështetjes së Platformës për Lojërat në Shadow Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

6

Lehtësinë e përdorimit

Ndërsa ishte në beta, GeForce Tani kishte disa çështje, përkatësisht kur ishte fjala për organizimin e lojërave tuaja. Që nga lëshimi, Nvidia ka pajisur shërbimin me një UI krejt të re, dhe megjithëse shumë prej çështjeve tona origjinale u zgjidhën, ka një pjesë të vogël të lajmeve. GeForce Tani nuk e bën të lehtë shtimin e lojërave të reja në bibliotekën tuaj. 

Procesi funksionon si kjo: ju kërkoni një lojë që dëshironi të shtoni në bibliotekën tuaj, klikoni në një buton “plus” dhe shtohet në seksionin në ekranin kryesor. Shtë një proces i thjeshtë, por për një faj. Nuk ka një bibliotekë të dedikuar ose ekran të lojërave të mbështetura, do të thotë që nuk mund të filtroni lojëra në bibliotekën tuaj ose të zbuloni të reja. Gjithçka trajtohet përmes shiritit të kërkimit.

  Guide Kodi: Gjithçka që dëshironi të dini gjithmonë

GeForce-tani-metro

Duket e vogël, por në praktikë, mungesa e një faqe bibliotekare të veçantë e bën UI të GeForce Tani të ndjehet gjysëm e pjekur. Biblioteka juaj tregohet në një rrëshqitës, pesë lojëra në kohë. Edhe pse kjo është në rregull për 15 ose 20 lojëra, problemi bëhet i dukshëm nëse keni një bibliotekë, të themi, 100 ose më shumë. Mbledhja e lojërave tuaja pesë në një kohë është thjesht e bezdisshme. 

GeForce-tani-zgjeruar-game

Hija është shumë më e lehtë për t’u përdorur sepse është thjesht Windows. Procesi i regjistrimit është pa dhimbje, me Shadow thjesht duke pyetur se ku jeni vendosur dhe si dëshironi të instalohen Windows. Përndryshe, gjithçka që ju duhet të bëni është të verifikoni emailin tuaj dhe të instaloni aplikacionin Shadow.

shadow-shenjë-up

Ju nuk mund të filloni të luani lojëra menjëherë, megjithëse. Shadow kërkon ca kohë për të instaluar Windows dhe për të konfiguruar gjithçka, para se të jeni gati për të hyrë brenda. Procesi nuk është shumë i gjatë – ne morëm qasje pas më pak se një ore – por nuk është aq i menjëhershëm sa GeForce Tani. Për më tepër, do të duhet të instaloni lojërat që dëshironi të luani pasi makina juaj të jetë gati. 

hije-startup

Akoma, pritja ia vlen. Shadow vjen i ngarkuar me Microsoft Edge dhe Paneli i Kontrollit të Shadow, kjo e fundit i cili ju jep disa elementë kryesorë për të dalë nga sistemi. Për shkak se është një instalim i plotë i Windows, ne kemi qenë lehtësisht në gjendje të instalojmë Google Chrome dhe të funksionojmë me avull (të lexosh rishikimin tonë të Google Chrome). 

Pas kësaj, Shadow është njësoj si të përdorni Windows. Edhe pse kërkon pak kohë për të rregulluar gjithçka, nuk është shumë e keqe, të gjitha gjërat konsiderohen. Në krahasim me GeForce Tani, Shadow ofron një përvojë shumë më të efektshme, madje pa një aplikim të përkushtuar. 

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për lojërat në hije Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

7

mbulim

Siç kemi parë në fusha të tjera, Shadow dhe GeForce Tani marrin mënyra të ndryshme për mbulimin. Duke filluar me Shadow, shërbimi është i disponueshëm vetëm në Sh.B.A. kontinentale, dhe madje edhe atëherë, disa shtete mbështeten më shumë se të tjerët: 38 nga kontinenti 48 konsiderohen “live”, domethënë ata mbështesin plotësisht Hijen. 

10 shtetet e tjera janë shtetet e “mënyrës së eksplorimit”. Edhe pse Shadow mbështetet teknikisht në këto shtete, një sërë faktorësh mund të ndërhyjnë në përvojë, duke përfshirë mungesën e infrastrukturës ose terrenit të ashpër. Nëse jeni në Uashington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Arizona, Alabama, Georgia ose Florida, mund të keni disa çështje me Shadow. 

shadow-mbulimi

GeForce Tani mbulon zona shumë më të mëdha me serverat e saj. Shtë në dispozicion në Sh.B.A dhe Evropë, pa ndonjë kufizim specifik për zonat brenda atyre vendeve. Megjithëse mbresëlënëse, vendimi i Nvidia për të pikturuar me goditje të gjerë furça mund të nënkuptojë performancë jo konsistente, në varësi të vendit ku jeni. 

Në testimin tonë të performancës, Shadow performoi shumë më shumë në mënyrë të qëndrueshme sesa GeForce Tani, megjithë vendndodhjen tonë të testimit të mbështetur zyrtarisht nga të dy. Megjithëse mbulimi i Shadow duket më pak mbresëlënës në letër, funksionon më mirë në praktikë. Duke e lënë mbulimin të përqendruar në vende të caktuara, Shadow është në gjendje të ofrojë një përvojë shumë më të mirë në zonat që mbështet. 

Asnjë nuk është në nivelin e Project Cloud (lexoni krahasimin tonë Shadow vs Project xCloud), me aftësinë e tij për të thirrur në rrjetin Microsoft Azure për zgjerueshmëri (lexoni rishikimin tonë të Projektit xCloud). Megjithatë, ne duhet t’i japim fitoren Shadow. GeForce Tani ka një përhapje më të gjerë, por ajo zgjerim i shpejtë nuk përkthen në praktikë.

Raundi: Pika e Mbulimit për Lojërat në Shadow Cloud

Logoja e Lojërave në Shadow Cloud
Logoja e GeForce Tani

8

Mendimet përfundimtare

Nga shtatë raundet në këtë ndeshje të Shadow vs Nvidia GeForce Tani, Shadow është në krye me gjashtë fitore ndaj GeForce Tani, e cila është interesante, duke marrë parasysh që të dy janë qafë dhe qafë në rishikimet tona të lojrave në cloud. Nëse ndonjë gjë, do të tregojë se sa lojërat e reja në cloud janë një teknologji në zhvillim e për më tepër, sa larg Shadow është nga konkurrenca. 

Fituesi: Hija

A jeni dakord që Shadow është opsioni më i mirë, apo jeni i vendosur me GeForce Tani? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me