Com configurar una unitat de xarxa núvol de la manera més fàcil

Totes les millors solucions d’emmagatzematge en núvol actuals disposen d’un client de carpeta de sincronització. Tot i que les carpetes de sincronització poden ser el mecanisme de facto per emmagatzemar fitxers en línia, tot i així, de vegades és molt més convenient utilitzar una unitat local assenyalada al núvol. Això és especialment cert per mantenir la visibilitat del contingut del núvol i reduir l’espai consumit al vostre disc dur alhora.

Al principi, però, esbrinar com configurar una unitat de xarxa d’emmagatzematge en núvol pot ser una proposta complicada, almenys fins que no esbrini el fàcil que tot pot ser. En aquesta guia, us ajudarem a descobrir-ho.

Veurem quins proveïdors d’emmagatzematge al núvol ofereixen clients de la unitat de xarxa a més de la carpeta de sincronització habitual, a més de mostrar-vos com associar l’emmagatzematge en núvol a una lletra de la unitat quan el proveïdor preferit no ho faci. Des de pCloud Drive i Egnyte Drive, a Mountain Duck i CloudBerry Drive, aquest article millorarà les vostres opcions per treballar amb fitxers allotjats al núvol.

Sincronitza les carpetes i els controladors de xarxa

Avui en dia, la majoria de solucions d’emmagatzematge en núvol ofereixen una descàrrega de client d’escriptori que crea el que es coneix com a “carpeta de sincronització” del vostre sistema de fitxers. Les carpetes de sincronització són útils per copiar automàticament el contingut de les carpetes i les edicions de fitxers a tots els dispositius connectats al vostre compte de núvol.

L’inconvenient de sincronitzar les carpetes, com ha sabut un lector de Cloudwards.net, és que, per funcionar, han d’emmagatzemar fitxers tant al núvol com al disc dur. Evidentment, per a aquells que vulguin utilitzar l’emmagatzematge en núvol per esborrar l’espai del disc dur, aquest enfocament no funciona.

Per resoldre aquest problema, la majoria de les solucions d’emmagatzematge en núvol han estat oferint una funció anomenada sincronització selectiva. Amb la sincronització selectiva, podeu desactivar la sincronització per a determinades carpetes i, per fer-ho, aquestes carpetes només s’emmagatzemaran al núvol i no al disc dur.

Si bé és útil i, en general, no és difícil de gestionar, l’inconvenient de la sincronització selectiva és que ja no podreu fitxer el contingut del vostre sistema de fitxers per a les carpetes per a les quals heu desactivat la sincronització. Per veure quins fitxers hi ha, haureu de tornar a activar la sincronització per a la carpeta o iniciar la sessió a la interfície web de la solució d’emmagatzematge al núvol..

Bé, això és gairebé sempre veritat. Dropbox Professional ara té una funció de “sincronització intel·ligent” que us permet veure els fitxers encara que heu desactivat la sincronització per a una carpeta. És per això que considerem que Dropbox és el millor emmagatzematge al núvol per sincronitzar-les, malgrat els seus molts defectes, en cas contrari.

Per a la resta de serveis, els controls de sincronització i de sincronització selectiva presenten un problema d’usabilitat. Per superar aquest problema, un dels millors enfocaments és utilitzar una unitat de xarxa d’emmagatzematge en núvol.

Unitat de xarxa d’emmagatzematge al núvol (o unitat virtual)

Una unitat de xarxa és una unitat mapejada. Sembla una lletra d’unitat normal del sistema d’arxius local, però en lloc d’espai al disc dur de l’ordinador, la lletra d’unitat apunta a un disc dur del servidor.

Per a les empreses, sovint aquesta unitat de xarxa apunta a un servidor on-premise connectat a través d’una xarxa d’àrea local (LAN). Per a empreses més petites o d’ús domèstic, també podeu configurar una unitat de xarxa per a un dispositiu NAS (emmagatzematge connectat a la xarxa) al qual us connecteu directament mitjançant WiFi.

Tanmateix, en el cas de l’emmagatzematge en núvol del consumidor, l’assumpte d’aquest article, aquest servidor es troba al centre de dades remot dirigit per l’empresa del núvol i el connecteu a internet. Aquesta empresa pot ser una empresa tradicional d’emmagatzematge en núvol com Dropbox o Google Drive, o un servei d’infraestructura en núvol com un dels esmentats a la nostra millor guia IaaS al núvol.

És possible que escoltin unitats de xarxa denominades unitats virtuals, unitats mapejades, unitats muntades o fins i tot unitats en núvol. Tot és el mateix. Només preferim fer servir la unitat de xarxa (pràcticament tot el temps).

Generalment, hi ha dues opcions per obtenir una unitat de xarxa d’emmagatzematge al núvol a l’ordinador. Podeu trobar un servei d’emmagatzematge al núvol que ofereix un client de la unitat de xarxa o podeu fer el servei del núvol a una carta de la unitat, que també s’anomena “muntar”.

  Millors serveis de còpia de seguretat al núvol per a Mac: actualització 2023

Per al muntatge, l’enfocament intel·ligent és utilitzar programari de tercers dissenyat per facilitar el procés. Aquestes eines incorporaran una carta de disc al vostre sistema de fitxers i enllaçaran l’emmagatzematge en núvol amb aquesta mitjançant les credencials d’usuari. Els exemples són Mountain Duck i ExpanDrive.

La primera opció, trobar una solució d’emmagatzematge en núvol amb un client natiu d’unitat de xarxa, generalment és més fàcil d’incorporar i més barata. Tot i això, només hi ha uns quants serveis d’emmagatzematge en núvol amb aquests clients, inclosos pCloud, Tresorit i Egnyte. Mirem primer, i després parlem de programari per a la unitat de xarxa

Proveïdors d’emmagatzematge al núvol amb funcions d’unitat de xarxa

És realment sorprenent, donada la utilitat de les unitats de xarxa, que la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol només ofereixen clients de sincronització. Hi ha molts grans noms de la indústria d’emmagatzematge al núvol, com Dropbox, Google Drive i OneDrive, que no ho són.

Per sort, algunes d’aquestes poques opcions es troben entre les nostres opcions preferides. pCloud i Tresorit, per exemple, no són només dues de les nostres solucions d’emmagatzematge en núvol personal preferides, sinó que també són dues de les solucions d’emmagatzematge en núvol més segures.

Egnyte Connect, que ofereix les capacitats de la unitat de xarxa a través del seu client Egnyte Drive, es classifica en el que considerem el millor servei de sincronització i compartició de fitxers empresarials disponible, superant Box Business, IBM Connections, Citrix Sharefile i la resta del camp. (No ens alarmem la nostra fantàstica xerrada, “la sincronització i la compartició de fitxers empresarials” és només un nom fantàstic per a l’emmagatzematge en núvol per a empreses).

Fem una ullada ràpida a cadascun dels tres, començant per pCloud.

pCloud Drive

Admetem ser parcial a pCloud, però tenim bones raons. En primer lloc, gràcies al seu complement Crypto, és molt segur. Crypto, tal com detallem en la nostra revisió pCloud, crea una carpeta de coneixement zero al servidor que utilitza una clau de xifratge separada que només és coneguda per vostè, és a dir, ningú més pot llegir els teus fitxers sense el seu permís..

Mentre que Sync.com us proporciona el xifrat de coneixement zero de forma gratuïta, aquest xifratge sempre està activat. En virtut de proporcionar-vos l’elecció del xifrat gestionat o de coneixement zero, pCloud és el servei més versàtil.

El fet és que el xifrat de final a extrem privat significa que Sync.com no pot desxifrar els fitxers per permetre coses com les previsualitzacions de fotos o la reproducció de suports. pCloud can, que al seu torn ens ha portat a donar-li les millors marques com a millor emmagatzematge en núvol de fotos i vídeos.

A més de tot això, pCloud es troba com una de les millors ofertes d’emmagatzematge al núvol. Si els 10 GB d’emmagatzematge gratuït que ofereix pCloud no són suficients, podeu obtenir una impressionant 2 TB d’emmagatzematge per només 8 dòlars al mes.

Un cop us hàgiu registrat al servei, podeu configurar la unitat virtual de pCloud mitjançant la instal·lació del client de pCloud, un procés que triga uns 30 segons. pCloud Drive fins i tot està disponible per a Linux, a més de Windows i MacOS.

Afegit, pCloud Drive apareixerà com a lletra d’unitat al vostre sistema d’arxius. Feu clic a la unitat i podeu navegar per carpetes i fitxers emmagatzemats de forma remota per pCloud.

Tot i que no està activat de manera predeterminada, podeu configurar qualsevol carpeta de la unitat de pCloud al mode “fora de línia”, que emmagatzemarà una còpia també al disc dur de manera que pugueu accedir al seu contingut sense accés a Internet. Per afavorir la col·laboració, també podeu fer clic amb el botó dret a qualsevol carpeta per concedir a altres usuaris la visualització i l’edició dels fitxers.

En general, és molt més fàcil fer feina amb fitxers mitjançant pCloud Drive que no pas fer servir l’aplicació web de pCloud, ja que podeu obrir i editar ràpidament qualsevol fitxer del vostre ordinador mitjançant qualsevol programari que necessiteu..

Tresorit Drive

Tresorit proporciona avantatges de seguretat encara més que pCloud. Per exemple, obteniu una autenticació de dos factors a més del xifrat de coneixement zero. La companyia també té la seva seu a Suïssa, que té lleis de privadesa més fortes que la majoria d’altres països del món. També està inclosa en la GDPR recentment acurada.

Tanmateix, com Sync.com, el xifrat de coneixement zero sempre està activat amb Tresorit, el que significa que les previsualitzacions i la transmissió de fitxers a través de la seva interfície web són ineludibles. Més dissuasori, el servei no és barat, tal i com s’observa a la nostra revisió de Tresorit.

  Dropbox Paper davant Google Docs: Què és millor per treballar en línia?

250 GB d’emmagatzematge en núvol costa més de 10 dòlars al mes, més que el preu de 2 TB d’emmagatzematge de pCloud. De fet, el pla d’emmagatzematge Tresorit 2TB té un cost de 24 dòlars, cosa que és una vergonya perquè és un servei d’una altra manera fantàstic.

Ni tan sols hi ha un pla gratuït. Tanmateix, almenys podeu provar Tresorit i la funció d’unitat de xarxa amb una prova gratuïta de 14 dies abans de fer-ho.

La unitat de Tresorit s’inclou convenientment a la descàrrega normal de client d’escriptori, de manera que no cal cap instal·lació addicional com amb PCloud. Per activar el servei, obriu el client de l’escriptori, aneu a “Configuració” i després “avançat”. Trieu “activar el fitxer directe obert” i després “habilitar Tresorit Drive”.

TresoritDrive

En endavant, podeu accedir al contingut del vostre fitxer de Tresorit mitjançant una lletra unitat del fitxer del vostre sistema de fitxers, tal com espereu.

Egnyte Drive

Tot i que Egnyte Connect pot ser un dels més divertits d’utilitzar solucions d’emmagatzematge en núvol que encara no hem provat a Cloudwards.net, no és per al consumidor mitjà. Això no és perquè és difícil d’utilitzar, tot i que tenim una guia per començar si volem alguns consells.

Més aviat, és perquè Egnyte s’adreça principalment a l’ús empresarial i, principalment, a empreses mitjanes i grans. Tanmateix, la companyia va afegir recentment un pla “Equip” per a una a tres persones després d’haver requerit almenys cinc llicències durant molt de temps.

El cost del pla d’equip és de 10 dòlars per empleat i obtindrà 1 TB d’emmagatzematge. Mentrestant, Egnyte Business us ofereix un emmagatzematge il·limitat de 5 TB, 10 TB o segons el pla amb què aneu.

No experimentarem totes les raons per les quals pensem que Egnyte és una solució d’emmagatzematge en núvol millor per a empreses que Dropbox Business, Box Business i la resta, ja que tenim una revisió sobre Egnyte Connect. Tanmateix, li donarem un gust:

  • Sincronització d’arxius a nivell de bloc ràpid
  • Google Docs i Office Online
  • Biblioteca d’aplicacions de tercers gran
  • Funcions segures d’intercanvi de fitxers
  • Funcions d’administració fortes

Una altra de les funcions, per descomptat, és l’oferta de mapes per a Egnyte. Egnyte va substituir el seu client original “Map Drive” per “Egnyte Drive” el 2016, i va ser una millora, afegint un clic de compartició de fitxers, integració SSO i suavitzant les operacions en general..

El client d’escriptori és fàcil de configurar una lletra de la unitat per a unitat Egnyte.

A continuació, apareixerà la vostra unitat virtual Egnyte a “ubicacions de xarxa” (per a usuaris de Windows), des de la qual podreu accedir-hi com qualsevol altra unitat.

Tot i que els tres serveis d’emmagatzematge en núvol esmentats anteriorment són excel·lents a la seva manera, cap podria ser exactament la vostra tassa de te. Per a aquells que vulguin, per exemple, convertir Google Drive en una unitat mapejada, a continuació, veurem com fer-ho.

Com assignar una unitat de xarxa d’emmagatzematge al núvol

Hi ha diverses aplicacions de tercers que es poden utilitzar per muntar el servei de núvol que trieu com a unitat local del vostre ordinador. De fet, hi ha tantes que no les passarem per totes.

Tanmateix, examinarem l’ús d’un dels clients de xarxa en xarxa més populars, Mountain Duck, i recorrerem algunes alternatives de Mountain Duck en cas que no cregueu que tot s’aconsegueix fer servir..

Muntatge de l’emmagatzematge al núvol amb Mountain Duck

Mountain Duck està elaborat pels desenvolupadors del nostre millor programari de transferència d’arxius, Cyberduck i, de fet, utilitza la mateixa base de codi obert. Dit això, no és gratuït com Cyberduck: una llicència per a Windows o MacOS costa 39 dòlars.

Mountain Duck funciona amb els tres grans a Dropbox, Google Drive i OneDrive. També és compatible amb connexions API a diversos serveis IaaS, inclosos Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud, Wasabi i Backblaze B2..

Mountain Duck també admet WebDAV, que us permetrà muntar qualsevol servei d’emmagatzematge en núvol que admeti aquest protocol. Això afegeix pCloud, Amazon Drive i un munt d’altres opcions a la llista de possibilitats de “muntar”.

Per configurar Mountain Duck, descarregueu la versió de prova o una còpia registrada, obriu-la i, a continuació, feu clic a “instal·la”.

La instal·lació hauria de transcórrer uns segons, i haureu de reiniciar l’ordinador. En endavant, podreu accedir a Mountain Duck mitjançant una icona de la barra de tasques.

Per configurar una nova unitat de xarxa en núvol, feu clic amb el botó dret a la icona i seleccioneu “Marcador nou”. Això obrirà una finestra de connexió.

Feu clic al menú desplegable situat a la part superior per seleccionar el vostre emmagatzematge en núvol o el proveïdor de IaaS. Com a exemple de configuració, escollirem Dropbox.

  Què és Google Drive i com funciona? Una guia pas a pas del 2023

Omet els camps següents. L’únic altre pas que heu de fer en aquest moment és escollir una lletra d’unitat mitjançant el menú desplegable situat a la part inferior de la finestra de connexió.

Amb això, feu clic al botó “connectar”. En el cas de Dropbox, Google Drive i OneDrive, aquest llançarà el vostre navegador predeterminat de manera que podreu concedir el permís de Mountain Duck per accedir al vostre emmagatzematge..

Els tres serveis fan servir OAuth, de manera que les credencials d’inici de sessió no hauran de ser emmagatzemades per l’aplicació Mountain Duck ni en un altre lloc. Un cop autoritzeu la connexió, obtindreu un codi OAuth.

Introduïu aquest codi al camp d’autenticació que hauria d’haver obert a l’escriptori després de prémer “connectar”.

Un cop hagueu entrat, l’aplicació afegirà el vostre servei de núvol al vostre ordinador mitjançant la lletra assignada i ja ho fareu.

En endavant, només cal que feu clic a la lletra de la unitat per accedir als fitxers d’emmagatzematge al núvol. Per això, deixareu de veure el client Dropbox amb aquest propòsit i hauríeu de poder veure totes les carpetes i fitxers independentment de si estaven sincronitzats o no al vostre disc dur.

Mountain Duck també té algunes funcions més amb les quals podeu accedir fent clic amb el botó dret a la icona de la barra de tasques i seleccionant “preferències”. Aquests inclouen l’activació de Cryptomator, un servei de xifrat de final a extrem de codi obert.

Preferim Boxcryptor (consulteu la nostra crítica de Boxcryptor) com un programa de xifrat de coneixement zero de tercers per a l’emmagatzematge en núvol, però Cryptomator s’aconsegueix la feina i es basa en la donació..

Alternatives d’ànec de muntanya

Si bé pensem que Mountain Duck compleix la facturació, tal com es va prometre, aquí hi ha algunes altres aplicacions de xarxa que funcionen bé per muntar serveis en núvol..

Drive CloudCloud

Els creadors de CloudBerry Backup (llegiu la nostra ressenya de CloudBerry Backup) venen el seu programari de muntatge de unitats, CloudBerry Drive, per 39,99 dòlars. També podeu descarregar una versió de prova que sigui correcta durant 15 dies. En aquest moment només s’admet Windows.

A diferència de CloudBerry Backup, CloudBerry Drive no admet les connexions a serveis d’emmagatzematge en núvol, com Dropbox o Google Drive. Només hi ha connexions IaaS al núvol, és a dir, les opcions d’unitat virtual són bastant més limitades que amb Mountain Duck.

Les opcions IaaS són decentes, incloses Rackspace, Azure, Amazon S3 i Wasabi.

NetDrive

NetDrive inclou més opcions de connectivitat que CloudBerry Drive, inclosos serveis d’emmagatzematge en núvol com Box, Google Drive, Dropbox, OneDrive i Amazon Drive. També és compatible amb una solució personal d’emmagatzematge en núvol (què és això?) A Owncloud i WebDAV.

Només uns quants serveis IaaS al núvol tenen connectivitat API integrada amb NetDrive, però: Amazon S3, Rackspace Cloud Files (OpenStack) i Google Cloud.

Podeu provar NetDrive amb una prova gratuïta de 7 dies. Si us agrada el servei, una subscripció d’un any costa 20 dòlars per un dispositiu o podeu pagar 50 dòlars per una llicència de tota la vida. Els mateixos desenvolupadors fan una eina de sincronització núvol a núvol anomenada CloudSync, un competidor d’Otixo (llegiu la nostra ressenya d’Otixo).

ExpanDrive

ExpanDrive admet una àmplia gamma de serveis al núvol. Les opcions d’emmagatzematge al núvol inclouen Google Drive, G Suite, Amazon Drive, Box, OneDrive i Dropbox. Per a IaaS, trobareu compatibilitat amb Rackspace Cloud Files, Amazon S3 i Backblaze B2. El protocol WebDAV també s’inclou.

Igual que Mountain Duck, ExpanDrive s’integra amb Cryptomator per protegir els vostres fitxers amb xifrat privat, de final a extrem, i té versions tant per a Windows com per a MacOS. ExpanDrive és més car, però, a 50 dòlars per una sola llicència.

Pensaments finals

Drew Houston, el fundador de Dropbox, va revolucionar l’emmagatzematge al núvol amb el seu model de carpeta de sincronització. Per a la majoria de les persones, aquest és el més probable és la manera més fàcil d’afegir fitxers a l’emmagatzematge al núvol i accedir-hi més endavant. Tot i això, les carpetes de sincronització també poden resultar problemàtiques per a aquells que desitgin esborrar espai del disc dur, fins i tot amb sincronització selectiva. En aquests casos, recomanem una alternativa per a unitats de xarxa.

Si bé escolliu un proveïdor d’emmagatzematge en núvol amb un client integrat en unitat de xarxa, com pCloud o Egnyte, pot ser l’aproximació més senzilla, la majoria de solucions d’emmagatzematge en núvol no tenen aquesta funció. En aquests casos, o per a aquells que vulguin muntar una unitat virtual IaaS, el programari per a la xarxa funciona amb el millor funcionament, sent Mountain Duck la nostra millor selecció.

Hem detectat altres solucions de programari que també podeu provar, incloses CloudBerry Drive, NetDrive i ExpanDrive. Però, sí, no hem esmentat algunes altres opcions. Explica’ns quins creus que hauríem d’incloure a continuació i per què i deixa’ns els comentaris o preguntes addicionals que puguis tenir. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me