El millor antivirus per a Android 2023: la defensa del vostre Droid del programari maliciós

Els dispositius Android són objectius principals per al programari maliciós. Hi ha moltes maneres de lliurar-lo, inclosos els missatges de text, les aplicacions de tercers i, de vegades, fins i tot Google Play. Amb una gamma tan diversa d’amenaces, un antivirus és imprescindible.

En aquesta guia del millor antivirus per a Android, anem a buscar les cinc millors opcions del mercat. Alguns són gratuïts, d’altres de pagament, però tots haurien de mantenir-lo protegit independentment del que facis al dispositiu.

Google inclou Play Protect amb noves versions d’Android. És un antivirus integrat que, teòricament, us hauria de mantenir segur. Dit això, va funcionar malament en proves de laboratori. Comparatius AV, per exemple, només van trobar un 51,8 per cent efectiu. Les nostres opcions, d’altra banda, són del 99,9% efectives o millors.

Abans d’introduir-nos a les nostres seleccions, definirem com van fer la nostra llista. Tots ells, a part de F-Secure, només estan disponibles per a Android, de manera que és possible que no necessiteu un paquet d’escriptori complet per obtenir protecció..

Més sobre:

  • El millor programari antivirus 2023
  • Programari antivirus més segur 2023
  • El millor programari antivirus gratuït per al 2023

El millor antivirus per a Android 2023

Elecció del millor antivirus per a Android

Als propòsits d’aquesta guia, suposem que teniu més que un dispositiu Android. Totes les opcions que presentarem tenen variants d’escriptori i Android i estan disponibles com a part d’un paquet de diversos dispositius. Tanmateix, podeu obtenir les aplicacions d’Android pel vostre compte.

Tot i que només teniu un dispositiu Android, ens ajuda a proporcionar la nostra llista a les dues multituds. La selecció encara funcionarà i, com que tenen infraestructures d’escriptori i d’empresa, és probable que també tinguis una millor protecció.

Funcions dels antivirus

El focus en els dispositius Android és una seguretat passiva i forta. A diferència del vostre escriptori, no es produirà l’execució periòdica amb la interfície d’usuari extreta. Busquem antivirus que us protegeixin de les amenaces en temps real i escanegeu el dispositiu sense menjar els pocs recursos del sistema que té.

Això va de la mà de la usabilitat. Els antivirus d’escriptori inclouen una gran quantitat de paràmetres per una bona raó, però els parpelleigs no solen ser desitjats ni necessaris per a un dispositiu mòbil. Estem buscant una experiència senzilla per als usuaris que no s’impedeixi de la configuració.

Com que totes les nostres opcions ofereixen plans de diversos dispositius, també estem buscant la utilitat per a ordinadors. Això és útil per controlar tots els dispositius alhora, inclòs Android. Una manera ràpida de veure l’estat del telèfon sense entrar a l’aplicació també és agradable.

Per descomptat, no podem parlar d’antivirus sense fer esment de la protecció. Utilitzem resultats de laboratori per a les versions d’Android de cada aplicació. Atès que els telèfons i ordinadors de taula d’Android tenen una amenaça diferent, té sentit que els avaluem en aquest sentit.

Com que les nostres opcions inclouen plans de diversos dispositius, normalment es paguen. Tanmateix, la majoria ofereixen contrapartides gratuïtes, per la qual cosa esmentarem quines. Dit això, generalment hi ha avantatges per actualitzar.

Funcions d’Android

També hi ha funcions específiques per a Android. El primer és filtrar trucades i textos. L’antivirus ha de ser capaç de bloquejar trucades i textos de números que no siguin reconeguts o, com a mínim, avisar-vos sobre missatges que poden ser maliciosos.

També busquem serveis d’ubicació en cas que perdi el dispositiu. S’inclouen el seguiment del telèfon, el bloqueig remot i l’esborrament remot.

1. Kaspersky Internet Security Mobile

Kaspersky és una de les nostres opcions per obtenir els antivirus més segurs. Disposa d’excel·lents puntuacions de protecció dels laboratoris, una interfície fàcil d’utilitzar i una etiqueta de preu barata, per arrencar. L’experiència d’Android és igual de bona, inclosa totes les funcions descrites en els nostres criteris.

Kaspersky-Mobile

Hi ha dues versions de Kaspersky Internet Security Mobile, una de pagament i una gratuïta. Si heu comprat Internet o Seguretat total per a l’escriptori, podeu afegir el telèfon Android a la llista de dispositius del vostre pla. Internet Security Mobile també es pot comprar per separat per 10 dòlars anuals.

La versió gratuïta inclou exploració manual, protecció en temps real i controls per a un dispositiu perdut o robat. També admet Android Wear, el que significa que podeu supervisar la vostra seguretat sense treure-ne el telèfon.

La versió de pagament inclou funcions dignes de la tarifa anual de 10 dòlars. Podeu executar les exploracions automàticament en una programació, raó suficient per actualitzar-se per si soles. També inclou filtres de text i de trucades, així com protecció contra les estafes de phishing.

  Millor gestor de contrasenyes per a Mac 2023

Resultats de protecció de Kaspersky

AV-Test va donar a Kaspersky una puntuació perfecta en protecció i rendiment durant la seva anàlisi de juliol. Va ser del 99,8 per cent i del 100 per cent efectiu contra el programari maliciós i el programari maliciós Android descoberts en les quatre setmanes anteriors, respectivament. El test AV va utilitzar gairebé 6.000 mostres i va trobar que la mitjana de la indústria era només del 97,4 per cent en aquell moment.

AV-Test també va provar la durada de la bateria, la velocitat i el trànsit, que van passar per Kaspersky. També va provar avisos falsos, dels quals Kaspersky no tenia cap. Durant el lot de proves de juliol, la mitjana de la indústria per falsos avisos va ser de tres.

MRG Effitas ha trobat resultats similars. Durant la seva revisió de Q2 a Android, Kaspersky va trobar el 100 per cent efectiu contra programes maliciosos provats. La llista d’exemples inclou tot, des de programari maliciós financer fins a estafes SMS.

AV-Comparatives tarifa els antivirus d’Android en forma de pass / falla i Kaspersky va aprovar la revisió de seguretat d’Android d’Agost. El laboratori va provar taxes de protecció, així com l’impacte de la vida de la bateria.

Es va trobar que Kaspersky tenia un 99,9% efectiu enfront de les 2.604 mostres utilitzades sense falsos positius. L’antivirus també va estar al capdamunt per obtenir un rendiment de la bateria més baix, un màxim del 3 per cent durant les proves. La prova de durada de la bateria va incloure 45 minuts de navegació web, 85 minuts de mirar fotos i molt més.

Kaspersky és un antivirus Android barat i altament segur que té un impacte mínim en la durada i la durada de la bateria. Podeu descarregar la versió gratuïta per provar-la o llegir la nostra revisió anti-virus de Kaspersky per obtenir informació sobre l’actualització a un pla de diversos dispositius.

2. Bitdefender Mobile Security

Bitdefender és la nostra primera opció per al millor programari antivirus. El classifiquem constantment el millor de la seva classe per la seva excel·lent experiència d’usuari, els seus elevats punts de protecció i la qualitat de les seves característiques. La seva versió d’Android també és bona, però no tan impressionant com la de Kaspersky. Tot i així, aconsegueix un segon lloc fàcil a la nostra llista.

Bitdefender-Mobile

Ofereix versions gratuïtes i de pagament i, com Kaspersky, podeu utilitzar la variant de pagament si teniu un pla de seguretat total per a l’escriptori. La versió gratuïta també és bona, amb escaneig sota demanda i instal·lació, a més de protecció en temps real.

Però en falten algunes funcions. La variant de pagament compensa això. Podeu comprar Bitdefender Mobile Security per 14,99 dòlars anuals o instal·lar-lo com un dels vostres dispositius en un pla de seguretat total.

Inclou totes les funcions de la versió gratuïta, a més de protecció web, integració Android Wear i eines antirrobo. També té App Lock, que requereix un PIN per accedir a les aplicacions que especifiqueu.

La nostra característica preferida, però, és el Pilot automàtic. És un monitor de seguretat que us proporciona una visió detallada del nivell de protecció del vostre dispositiu. A partir de la configuració i el patró d’ús del maquinari, l’Autopilot recomanarà accions de seguretat a dur a terme.

Resultats de protecció de Bitdefender

Bitdefender va rebre qualificacions perfectes de l’AV-Test durant la seva avaluació d’Android al juliol. Va tenir millors resultats que Kaspersky, de fet, amb un bloqueig del 100 per cent de programari maliciós en temps real i de quatre setmanes.

Va passar les proves sobre la durada de la bateria, el rendiment i el trànsit, també amb zero falsos positius. Tot i això, no té tantes funcions com Kaspersky. La llista de funcions de l’AV-Test inclou la supervisió de trucades i de text que, malauradament, Bitdefender no té.

MRG Effitas va trobar un 99,8 per cent efectiu en la seva anàlisi T2. Bitdefender va ser eficaç al 100% en la majoria de les 16 proves. Costa molt de desenvolupar programari espia, en particular, falta el 2,56 per cent d’aquestes mostres.

Els comparadors AV ho van trobar molt eficaç, més encara que Kaspersky. Bitdefender va bloquejar el 100 per cent d’amenaces sense falsos positius. També es va classificar en la categoria més alta per a la durada de la bateria al costat de Kaspersky.

El Bitdefender és més car i manca d’algunes funcions, sobretot el filtratge de trucades i text. Tot i això, inclou excel·lents controls de privadesa i una versió limitada de la xarxa privada virtual de Bitdefender. Es tracta d’allò que és important per a vosaltres.

Per a la protecció, hi ha pocs altres antivirus que es classifiquen de forma constant com Bitdefender i que siguin vàlids per a l’aplicació Android. Podeu obtenir més informació sobre la variant d’escriptori a la nostra revisió Antivirus de Bitdefender o provar la versió d’Android de forma gratuïta.

  Com veure la Copa Mundial de la FIFA en línia

3. Trend Micro Security Mobile

Trend Micro és un fort antivirus que ens agrada per la seva interfície fàcil d’utilitzar, l’abundància de característiques de protecció i un sistema de suport robust. Manca d’algunes funcions, com ara una trituradora d’arxius, però en general ens agrada. La versió d’Android també és bona solament o com a part d’un paquet de seguretat.

Tendència-Micro-mòbil

Trend Micro ofereix una prova gratuïta de la seva seguretat a Android, però no hi ha cap pla gratuït. Podeu instal·lar l’aplicació al dispositiu Android, però se us demanarà que introduïu una targeta de crèdit i que activeu la renovació automàtica.  

Aquest és el nostre únic problema real amb Trend Micro. Llegint atentament la pàgina del producte, està clar que l’antivirus no és gratuït, però encara es troba a la pestanya “Eines gratuïtes” del lloc web. Un cop s’acabi el judici, podreu cercar programari maliciós, però no gaire.

Una subscripció a Mobile Security tindrà un cost de 29,99 dòlars anuals, cosa que no suposa una bona oferta per compte propi. Tanmateix, podeu utilitzar seguretat mòbil si compreu seguretat màxima, que inclou protecció per a fins a 10 dispositius. Tenint en compte que el paquet només costa 59,95 dòlars per a 10 dispositius, té més sentit.

Tanmateix, rebeu moltes funcions per al preu. Trend Micro inclou protecció bàsica, incloent-hi el rastreig de programari maliciós, la preinstal·lació d’escaneig i la protecció contra robatoris. També té funcions de rendiment, com ara el verificador d’ajuda del sistema i el gestor d’aplicacions.

La nostra característica preferida és el mode “Només un telèfon”. Quan la bateria estigui molt baixa, Trend Micro detindrà tots els processos actius i mantindrà només la funcionalitat del telèfon. No és tan útil, tenint en compte que els bancs de poder estan a tot arreu, però no deixa de ser una bona característica.

Resultats de protecció de micro tendències

AV-Test mostra excel·lents resultats per a Trend Micro. Va ser 100% efectiu contra les proves de programari maliciós que es van fer al juliol del 2023. Aleshores, les mitjanes de la indústria per a la detecció i detecció en temps real de programari maliciós descobert en les quatre setmanes anteriors van ser del 97,4 i el 96,7%, respectivament..

També va superar les proves de rendiment, sense diferències notables en la durada de la bateria, la velocitat o el trànsit. Tampoc va tornar els resultats positius durant la instal·lació d’aplicacions legítimes ni l’ús d’una botiga d’aplicacions de tercers. La secció de funcions de l’avaluació del test AV també és bona. Trend Micro marca la casella de control parental.

MRG Effitas la va trobar eficaç al cent per cent en la seva anàlisi de Q2 a Android. Va superar les 16 proves, incloent mostres que van des d’aplicacions potencialment no desitjades i adware fins a phishing SMS. Hi va haver 223 mostres en total.

AV-Comparatives la va aprovar durant la seva avaluació d’Android d’Agost. Va ser eficaç al cent per cent contra les mostres utilitzades sense falsos positius. També va classificar-se en la categoria més alta pel que fa a ús de la bateria, drenant menys del 3 per cent respecte a l’ús normal.

Trend Micro té una excel·lent seguretat i una llarga llista de funcions. Com a part d’un dels seus paquets d’escriptori, la versió d’Android val la pena. Per si sol, és massa car i no val la pena de les molèsties.

Si voleu obtenir més informació sobre la versió d’escriptori de Trend Micro, podeu llegir la nostra ressenya de Trend Micro Antivirus +. Podeu descarregar l’aplicació d’Android de forma gratuïta i provar també les funcions incloses amb la versió de pagament.

4. F-Secure Mobile

F-Secure no ofereix el seu antivirus Android sol. Podeu descarregar-lo i utilitzar-lo durant el vostre telèfon durant 30 dies al vostre telèfon, però després no funcionarà tret que us actualitzeu a un pla de diversos dispositius. F-Secure protegeix Android en els seus paquets Safe i Total.

F-Secure-Mobile

Com Trend Micro, és difícil accedir-hi si només necessiteu protegir el telèfon Android, però, com a part d’un paquet de protecció, és ric en funcions. Disposa de protecció estàndard contra programari contra el malware per al vostre dispositiu que explora el que hi ha al telèfon i la instal·lació.

També té protecció bancària i de navegació, que ens agrada molt. La protecció de navegació generalment us allunyarà dels llocs web maliciosos mentre navegueu pel web. El Navegador segur verifica els llocs web bancaris que visiteu perquè no resultin víctimes de cap tipus de dol.

Si perdeu el dispositiu, hi ha eines per localitzar-lo, esborrar-lo i bloquejar-lo. Tots els vostres dispositius estan gestionats en una interfície d’interès de navegador còmoda, de manera que podreu veure l’estat del vostre telèfon Android i fer les accions necessàries si es perden.

La interfície d’usuari del navegador és on també podeu accedir a les funcions parentals. F-Secure té alguns dels millors controls parentals que hem vist i, en un pla de diversos dispositius, té sentit. Té un filtre de contingut, control d’aplicacions, límits de temps i cerca segura.

  Revisió Boxcryptor

Resultats de protecció F-Secure

AV-Test té bons resultats per a F-Secure, almenys per a protecció. Va ser del 99,9% eficaç contra el malware detectat en temps real i el 100 per cent efectiu contra el malware descobert en les quatre setmanes anteriors.

La usabilitat té problemes, però. F-Secure va obtenir quatre punts i mig de sis punts. Va passar proves de durada de la bateria, velocitat i trànsit, però va tenir problemes amb falsos positius. Va donar dos avisos durant la instal·lació d’aplicacions d’una botiga d’aplicacions de tercers i un fals advertiment per a aplicacions legítimes de Google Play.  

Malauradament, MRG Effitas no va incloure F-Secure en la seva revisió de Q2 d’Android.

Els comparadors AV també van tenir bons resultats. Va trobar un 99,9 per cent efectiu F-Secure contra programari maliciós sense falsos positius. L’antivirus també ha rebut la qualificació més alta per a la vida de la bateria, cosa que significa que es va drenar, com a màxim, un 3 per cent respecte a l’ús normal.

F-Secure té sentit en un paquet de seguretat, com Trend Micro. Malauradament, aquest és l’únic lloc on el podeu aconseguir, de manera que els usuaris només amb Android no tenen sort. Podeu llegir la nostra revisió Antivirus F-Secure per obtenir més informació o registrar-vos a una prova de 30 dies.

5 / Avast Mobile Security

Avast és una opció antivirus ideal perquè és tan accessible. Ofereix una llarga llista de funcions, especialment en el pla gratuït i puntuacions de protecció decents, per arrencar. No és tan segur com els altres antivirus d’aquesta llista, per la qual cosa hauria de tenir en compte la vostra decisió.

Avast-Mobile

La seguretat per a mòbils és gratuïta, per la qual cosa és bo per a aquells que no voldreu passar-hi cap centenari. Ofereix protecció i escaneig en temps real per al dispositiu Android. Les noves aplicacions s’escanejaran automàticament abans d’instal·lar-les.

Ens agrada molt el monitor WiFi. Avast cercarà les xarxes WiFi abans de connectar-vos a les mateixes i us advertirà de vulnerabilitats. Si utilitzeu WiFi pública sovint, això pot ser molt útil.

Disposa de controls per rastrejar la ubicació del dispositiu, bloquejar-la i eixugar-la. Si pagueu per l’actualització de Mobile Security Pro, també podeu capturar en secret l’àudio o el vídeo del lladre i registrar-vos automàticament la targeta SIM perduda..

L’actualització també té altres funcions, com ara SecureLine VPN. Tanmateix, no ho hem acceptat amablement en la nostra revisió VPN de Avast SecureLine.

Resultats de protecció Avast

AV-Test té els millors resultats per Avast. Va trobar un 99,8 per cent efectiu contra programari maliciós en temps real i un 100 per cent efectiu contra programari maliciós descobert les quatre setmanes anteriors. Com que tots dos estaven per sobre de la mitjana de la indústria, Avast va obtenir una puntuació perfecta de protecció.

La usabilitat també és bona. El test AV li va atorgar una altra puntuació perfecta. Avast va passar proves de velocitat, durada de la bateria i trànsit. Tampoc va donar cap advertència falsa sobre descàrregues de Google Play o botigues d’aplicacions de tercers.

MRG Effitas no va incloure Avast en la seva revisió d’Android 2. La prova d’eficàcia d’Android 360 des del 2023 té, però, números. Durant aquest temps, MRG Effitas va trobar un avast del 93,4 per cent efectiu. En la mateixa prova, Bitdefender i Kaspersky van obtenir un 99,3 per cent de taxes de detecció.

AV-Comparatives va trobar un 92,3 per cent efectiu en la seva prova més recent, cosa que no va ser aprovada. Dit això, durant la prova, hi va haver un error a les aplicacions Avast i AVG on no consultarien els serveis en núvol a Android 7.0 o posterior en determinades circumstàncies.

Avast es va aprovar durant les proves del 2023. AV-Comparatives va trobar un 99,9% efectiu en aquell moment. Durant el mateix període, Kaspersky va ser del 99,8 per cent efectiu i Bitdefender el 100% efectiu.

No té resultats impressionants de prova, però Avast és un bon antivirus gratuït i gratuït de Android que us hauria de fer créixer. Malauradament, no entra dins d’un paquet de seguretat més gran, és a dir, que podeu gastar-ne més si voleu actualitzar tots els vostres dispositius.

Per això, recomanem Avast Pro per a ordinadors. És un pla intermedi que protegeix un únic dispositiu i pensem que es combina bé amb l’oferta d’Avast d’Andast. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió Avast Pro o descarregar l’aplicació de forma gratuïta.

Pensaments finals

Aquests són els nostres comentaris per al millor antivirus per a Android. Ofereixen una protecció superior a Google Play Protect i disposen de més funcions per arrencar. Tot i que de vegades haureu de pagar una prima elevada, la protecció addicional i les funcions val la pena.

Recomanem Bitdefender o Kaspersky en general. Les altres opcions són excel·lents, però vinguin amb inconvenients d’una manera o d’una altra. Si necessiteu una opció econòmica, Avast és una opció fantàstica sense gastar diners.

Feu servir un antivirus al dispositiu Android? Si és així, quina? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me