Millor emmagatzematge al núvol per a fitxers grans 2023

Al començament del mil·lenni, els discos durs només podien emmagatzemar desenes de gigabytes. Ara, tenen terabytes d’espai. Les unitats flash i els discs durs externs també són més grans. La demanda de més espai d’emmagatzematge no s’acaba mai i les empreses subministren. Els serveis d’emmagatzematge al núvol fan el mateix, de manera que hem creat una llista dels millors emmagatzematges en núvol per a fitxers grans.

Sync.com és la nostra millor selecció, però hi ha moltes altres bones opcions a considerar. No importa la quantitat d’espai que tingui la unitat, traslladar alguns fitxers importants al núvol millorarà el seu rendiment. A més, els vostres fitxers estaran segurs en cas que el disc dur es produeixi fallit o que no funcioni mal. Els programes de recuperació de dades no us ajudaran.

Hem escollit les nostres opcions entre els nostres millors serveis d’emmagatzematge al núvol. Si busqueu còpia de seguretat, llegiu la nostra llista dels millors serveis de còpia de seguretat en núvol. Podeu informar-vos sobre la diferència entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat aquí. Abans d’arribar als rànquings, anem a revisar els nostres criteris per al millor emmagatzematge en núvol per a fitxers grans.

Millor emmagatzematge al núvol per a fitxers grans 2023

El que fa que l’emmagatzematge en núvol sigui el millor per a fitxers grans

Primer, mirem els plans: la quantitat d’espai d’emmagatzematge que ofereixen i a quin preu. No té cap sentit carregar fitxers grans si l’espai d’emmagatzematge és com un disc dur dels anys 80. Tampoc està bé si el servei costa un braç i una cama. Fer bé els dos factors ofereix el millor valor i ho farem ressaltar. Si té un pla o judici gratuït, també marcarà la diferència.

Generalment, l’espai d’emmagatzematge no és el problema, però la mida del fitxer limita i limita el tràfic de càrrega. Alguns serveis no imposen límits, mentre que d’altres només permeten la mida dels fitxers a les desenes de gegabytes o col·loquen un tap a les càrregues diàries. Els proveïdors sense restriccions són els millors.

La rapidesa amb la qual podeu transferir els vostres fitxers dependrà del servei d’emmagatzematge al núvol, així com del vostre proveïdor de serveis d’internet i l’ordinador. Com més a prop estiguis de servei, millor serà la velocitat de connexió. La transferència de fitxers grans pot afectar l’ordinador, de manera que també és bo si un servei pot limitar l’ús dels recursos del sistema. El mateix passa amb el tràfic de càrregues amb un pla limitat.

Un cop els fitxers estiguin al núvol, probablement voldreu compartir-los. Hauria de ser ràpid, fàcil i capaç d’enviar directament a individus o grups d’individus. També us ha de proporcionar controls de contingut adequats per restringir l’accés no autoritzat, com ara dates de caducitat d’enllaços, permisos i protecció de contrasenya.

Fer tot allò que no hauria de ser tediós, de manera que és imprescindible fer una bona experiència dels usuaris. Les aplicacions (d’escriptori, web i mòbils) haurien de ser atractives, fàcils de navegar i treballar en la majoria de sistemes operatius.

1. Millor emmagatzematge al núvol per a fitxers grans: Sync.com

Sync.com va ser fundada a Toronto el 2011 i té una fama de gran seguretat i privacitat dels usuaris, el que el converteix en el servei d’emmagatzematge en núvol més segur. A més de situar-se a la part superior d’aquesta llista, també és el favorit en la nostra comparació d’emmagatzematge en núvol.

Abans de subscriure-us, podeu registrar-vos a Sync Starter, un pla gratuït amb 5 GB d’emmagatzematge, per donar-vos a conèixer el servei. Hi ha dos plans per a usuaris personals: Personal Pro 500 GB per 49 $ a l’any i Personal Pro 2TB per 96 $ a l’any. Aquesta última és una de les millors ofertes en emmagatzematge al núvol.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Carpeta de Sincronització-Lliscant-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Autenticació de dos factors-Autenticació-Lliscant-5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

Si necessiteu més espai, us podeu subscriure al pla BusinessTT 4TB per valor de 180 dòlars l’any. Això es redueix a 15 dòlars al mes, cosa que continua sent molt important. Per a diversos usuaris, podeu obtenir el pla Business Pro, que costa entre 60 i 180 dòlars, en funció de la quantitat d’espai i el nombre d’usuaris. Tanmateix, heu de tenir un mínim de dos usuaris per inscriure-s’hi.

  Millor programari de gestió de fotografies 2023

Sync.com no limita la mida del fitxer. Un representant va dir en un correu electrònic que tampoc limiten la transferència de dades.

Les velocitats de càrrega i descàrrega són similars a altres serveis i Sync.com no limita el vostre ample de banda per defecte. La càrrega d’una carpeta d’1GB va trigar uns 15 minuts de mitjana. La baixada va trigar uns sis minuts en acabar. Les proves es van realitzar a través d’una xarxa a Mèxic.

Si el procés de sincronització utilitza massa els recursos del vostre sistema, hi ha l’opció d’accelerar-lo mitjançant la icona de la barra de tasques del client d’escriptori. També podeu limitar el trànsit mensual si sou un pla limitat.

Tanmateix, no hi ha disponible una sincronització a nivell de blocs, que accelera la transferència de fitxers que ja s’han carregat.

Altres motius ens agraden Sync.com

Podeu compartir els fitxers que heu enviat al núvol mitjançant el botó “compartir” de la interfície web. Si compartiu un fitxer, només podeu generar un enllaç i enviar-lo per correu electrònic o copiar-lo i enganxar-lo. Si és una carpeta, podeu convidar usuaris o generar un enllaç. Els que compartiu una carpeta tindran l’opció de descarregar-la com a carpeta comprimida en lloc de descarregar fitxers de forma individual.

També podeu compartir enllaços de càrrega que permeten a altres usuaris enviar contingut directament al vostre emmagatzematge.

També podeu establir permisos, adjuntar dates de caducitat i protegir amb contrasenya els vostres enllaços. Les dues últimes requereixen una subscripció Pro. També podeu establir límits de baixada i veure les estadístiques de baixada. Una pàgina “comparteix” us permet veure quines carpetes heu compartit i amb qui.

El client d’escriptori de Sync.com és fàcil d’utilitzar. Hi arribeu a través de la icona de la safata del sistema o de la carpeta de sincronització del gestor de fitxers del sistema. També us permet utilitzar la sincronització selectiva, que impedeix sincronitzar els fitxers en núvol amb el vostre ordinador de manera que no ocupin espai al disc dur.

La interfície és clara i intuïtiva, però fosca. Està disponible a Windows i a macOS, però no a Linux. Obteniu les mateixes funcions mitjançant el client web, a més d’altres que milloren l’experiència global.

Les aplicacions per a telèfons intel·ligents estan disponibles per a Android i iOS. Podeu utilitzar-los per accedir als vostres fitxers mentre no estigueu en línia i pengeu automàticament fotografies i vídeos al núvol.

Els plans de Sync.com són un valor excel·lent, amb opcions de compartir capaços i sense límits de mida de fitxer ni de transferència de dades. Els únics inconvenients són la manca de plans mensuals i la sincronització a nivell de blocs. Per obtenir més detalls sobre el servei, llegiu la nostra crítica de Sync.com.

2. pCloud

pCloud és una companyia amb seu als EUA que es troba a la part superior de la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol.

Ofereix plans per a usuaris personals i empresarials. Els usuaris personals poden triar entre Premium, que proporciona 500 GB per 4,99 dòlars al mes i Premium Plus, que us proporciona 2 TB per 9,99 dòlars al mes. Hi ha un descompte si pagues l’any per avançat o pots estalviar encara més efectius si compres una llicència de per vida.

Abans de subscriure-us, podeu utilitzar el pla gratuït de 10 GB. No n’hi ha prou per provar el servei per a fitxers grans, però és suficient per veure com és.

fitxers d'interfície web pCloud

Carpeta de sincronització de pCloud

Enllaç de fitxers de compartir pCloud

Enllaços de descàrrega de pCloud

Client de pCloud Drive

Anterior

Pròxim

pCloud et permet carregar fitxers de mida “il·limitada”, però té un límit de transferència de 500 GB mensuals per als usuaris Premium i 2TB al mes per als usuaris Premium Plus. Tot i això, no es tracta de taps petits i probablement no dificultaran la vostra feina.

El servei també té bones velocitats. Les proves realitzades fora de Boston, Massachusetts, van demostrar que es triguen uns set minuts en carregar-se i aproximadament un minut en descarregar una carpeta d’1 GB.

Altres motius ens agrada pCloud

Només cal que afegiu el nom o el correu electrònic d’un altre usuari per compartir un fitxer o una carpeta amb ells. Si volen compartir-ho, poden fer-ho amb enllaços de càrrega. Podeu definir contrasenyes i dates de caducitat per protegir els enllaços de compartir, però tots dos requereixen subscripció a un pla premium. Una taula útil que mostra estadístiques de les vostres accions us ajudarà a mantenir les pestanyes.

  Wix vs Weebly: Quin és el millor creador de llocs web per al 2023?

Tingueu en compte que si feu servir el complement de coneixement zero de pCloud per xifrar fitxers, no podreu compartir-los.

El client d’escriptori està disponible per a Windows, Mac i Linux. De fet, pCloud és el millor emmagatzematge en núvol per a Linux. Feu servir el client d’escriptori accedint a la icona de la safata del sistema o a la unitat pCloud del vostre sistema de fitxers. La sincronització selectiva us permet sincronitzar fitxers i carpetes que no necessiteu. La interfície és intuïtiva i fàcil d’utilitzar, però fosca.

Si esteu en un altre equip, podeu utilitzar la interfície web per accedir al vostre contingut. Us ofereix totes les eines de pCloud en un sol lloc, a més és més fàcil de navegar i més agradable. L’aplicació mòbil és senzilla i està disponible per a Android o iOS. Us permet accedir als vostres fitxers, compartir-los i penjar-ne de nous.

pCloud té un parell de plans de subscripció assequibles i no posa límits a la mida del fitxer, però hi ha límits al trànsit mensual. Aquest és el problema que vam escollir entre pCloud i Sync.com i el motiu pel qual es situa en el segon lloc. Si us interessa aprendre més sobre les seves funcions, llegiu la nostra ressenya de pCloud.

3. Google Drive

Google Drive és un servei d’emmagatzematge en núvol amb una xarxa global de centres de dades, cosa que el converteix en una bona forma per transferir fitxers grans.

El servei ha actualitzat recentment els seus plans i ara són un valor molt millor. Les subscripcions pagades comencen a 100 GB i acaben a 30TB. El pla amb la millor relació preu-emmagatzematge ofereix 2TB per 9,99 dòlars al mes. Si pagueu l’any per avançat, obteniu un descompte. També hi ha un pla gratuït que us proporciona un generós espai d’emmagatzematge de 15 GB.

Interfície web de Google Drive

Carpeta de sincronització de Google Drive

Google Drive Google Docs

Enllaç de creació de Google Drive

Configuració de la xarxa de Google Drive

Anterior

Pròxim

Els límits de mida del fitxer s’estableixen en 5TB per als tipus de fitxer que no són documents. No podreu penjar-ho tant en un dia, perquè hi ha un límit de transferència de 750 GB. Tot i així, no hauríeu de tenir cap problema per penjar els fitxers.

La velocitat de Google Drive és comparable a la d’altres serveis. Es va trigar uns 10 minuts a penjar-la en una carpeta d’1 GB i uns cinc minuts en descarregar-la. No hi ha cap còpia a nivell de blocs.

Altres motius ens agrada Google Drive

Podeu compartir els vostres fitxers generant un enllaç, copiant-los i enganxant-los o enviant-los per correu electrònic. Les persones que l’utilitzen poden visualitzar, comentar o editar el contingut segons els permisos que hàgiu establert. Podeu canviar-les al menú “Configuració de compartició”. També us mostra qui té accés al vostre contingut compartit i us permet compartir-lo a xarxes socials com Facebook i Twitter.

Dit això, es pot millorar l’ús compartit amb l’afegit de funcions de control de contingut com ara contrasenyes d’enllaç o enllaços de caducitat. Una pàgina que mostra tot el contingut compartit també seria benvinguda.

L’aplicació web és atractiva i us resultarà familiar si abans heu utilitzat una aplicació de Google. La interfície és fàcil de navegar i no us atorgarà amb funcions. Per si de cas, tenim una guia per a principiants a Google Drive.

El client d’escriptori segueix el model de sincronització i ve equipat amb sincronització selectiva. Té una interfície minimalista i senzilla d’utilitzar. L’aplicació mòbil està preinstal·lada en dispositius Android i us permet editar els fitxers sense descarregar-los. Per obtenir més informació sobre l’experiència de l’usuari, llegiu la nostra crítica de Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox és un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més antics i va inventar el model comú de sincronització i sincronització a nivell de bloc. Té més de 500 milions d’usuaris.

El seu pla Plus proporciona 1 TB d’emmagatzematge per 10 dòlars al mes. Si pagueu l’any, el preu baixa a 99 dòlars. Aquest és un valor decent, però no es troba a prop de serveis com Sync.com i pCloud. De fet, heu de pagar 20 dòlars, el doble del cost del pla comparable de pCloud, per subscriure-us a Professional i obtenir 2 TB d’espai (llegiu la nostra peça pCloud vs Dropbox).

Arxiu en línia de Dropbox Slide1

Lliscador de carpetes de sincronització de Dropbox

Sol·licitud de fitxers Dropbox Slide4

Diapositiva de sincronització selectiva Dropbox 5

Anterior

Pròxim

Si utilitzeu la càrrega per a un client web, la vostra transferència de dades serà de 20 GB, però no hi ha restriccions d’ample de banda amb el client d’escriptori. No obstant això, els plans pagats tenen un límit compartit de 200 GB.

  Backupify núvolament vs vs

Els centres de dades de Dropbox es troben als EUA de manera que les vostres velocitats seran les més ràpides. El resultat de les proves va ser excel·lent: una càrrega mitjana de 16 minuts per a una carpeta d’1 GB, descarregant-ne unes sis per la mateixa, tenint en compte que les vam fer del sud-est d’Àsia. Podeu utilitzar l’acceleració per limitar la velocitat, però no haureu de fer-ho perquè la sincronització utilitza pocs recursos del sistema.

Altres motius ens agraden Dropbox

Quan compartiu un fitxer o una carpeta, hi genereu un enllaç. Podeu enviar-lo per correu electrònic o copiar-lo i enviar-lo manualment. No ho podeu assegurar si sou subscriptor de Dropbox Plus, però els usuaris de Dropbox Professional poden afegir contrasenyes i dates de caducitat als enllaços.

Hi ha una pàgina que també us mostra què heu compartit. Fins i tot es pot compartir des del client de l’escriptori fent clic amb el botó dret al fitxer o la carpeta i seleccionant “compartir”. Una altra funció útil és “sol·licitud de fitxers”, que permet que altres persones puguin fitxers a una carpeta específica del vostre compte.

Dropbox ofereix una experiència d’usuari elegant. El client d’escriptori és senzill, utilitzant una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. La sincronització selectiva també està disponible. Funciona amb Windows, Mac i Linux. El client web és sorprenent, fàcil de navegar i mostra informació de manera clara.

També hi ha una aplicació per a mòbils per a Android i iOS. Et permet carregar fotos i vídeos des del telèfon automàticament. Si voleu saber-ne més, llegiu la nostra ressenya de Dropbox.

5. OneDrive

El servei d’emmagatzematge en núvol de Microsoft té diversos plans per triar, però només un parell és adequat per a fitxers grans: Office 365 Personal i Office 365 Home. El primer obté 1 TB d’espai d’emmagatzematge per 6,99 dòlars al mes o 69,99 dòlars si pagueu per l’any. El segon proporciona a 5 usuaris 1 TB cadascun per 9,99 dòlars al mes o 99,99 dòlars anuals. OneDrive té una tapa de mida de fitxer de 20 GB.

Fitxers d'interfície web OneDrive

Control lliscant de carpeta de OneDrive

OneDrive App Launcher

OneDrive Creació de fitxers enllaç

OneDrive Word Online

Anterior

Pròxim

La velocitat de OneDrive és ràpida i estable. Es va trigar uns sis minuts a carregar una carpeta d’1 GB i un minut a descarregar-la, cosa que no és d’estranyar tenint en compte que Microsoft té una xarxa global de centres de dades. Només hem penjat fitxers amb sincronització perquè hem trobat errors amb la càrrega manual. Malauradament, la còpia a nivell de blocs només està disponible per als fitxers Office.

Altres motius ens agraden OneDrive

Compartir no és gaire diferent respecte d’altres serveis. Podeu generar un enllaç al vostre contingut i enviar-lo per correu electrònic, compartir-lo a les xarxes socials o incrustar-lo en una pàgina web. Els plans premium us permeten afegir dates de caducitat, però no hi ha cap protecció de contrasenya.

Tampoc hi ha cap manera de comprovar el que heu compartit. L’aplicació web és fàcil de navegar amb el menú de l’esquerra mentre que el contingut és al centre. Les diferents opcions d’ordenació us permeten organitzar-lo com vulgueu. La interfície té molt espai negatiu, línies clares i colors que posen l’accent en allò que és important i la fa atractiva.

L’aplicació d’escriptori segueix el model de sincronització, de manera que té una carpeta de sincronització i una icona de safata del sistema. El menú de la safata del sistema us ofereix una llista de fitxers, que us permet accedir als vostres fitxers més ràpidament. També us permet utilitzar la sincronització selectiva.

L’aplicació mòbil és agradable, fàcil d’utilitzar i disponible per a Android o iOS. Per obtenir més detalls sobre el servei i les seves característiques, consulteu la nostra revisió OneDrive.

Pensaments finals

La càrrega de pel·lícules en alta definició, textures, música i altres fitxers grans no ha de ser una tasca i no ho serà si escolliu el servei adequat. La mida del fitxer i els límits d’amplada de banda tenen un paper més gran que l’espai d’emmagatzematge. La majoria dels serveis no els imposen, la qual cosa es reflecteix en tots els serveis d’aquesta llista, tret de la darrera.

La nostra millor selecció, Sync.com, té preus barats, sense límits per penjar fitxers a més de la quota d’espai d’emmagatzematge i un gran suport. pCloud no queda enrere, mentre que Dropbox i OneDrive poden presumir de la seva velocitat de transferència.

Quin servei sembla un bon ajust per a les vostres necessitats? Feu servir un servei que no figura? Expliqueu-ho tot en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me