Programari antivirus més segur 2023: seguretat sobretot

La seguretat arriba primer a l’hora d’escollir un antivirus. Tot i que la usabilitat, el preu i el nombre de dispositius compatibles són importants, tot això serà en va si la protecció es queda perdurada. Amb els programes que vam provar a les nostres revisions antivirus, aquests cinc regnen suprem en protecció.

En aquesta guia per als antivirus més segurs, analitzarem els millors programes antivirus els uns contra els altres per oferir-vos les millors opcions del mercat. Compartirem com vam fer les nostres seleccions i, a continuació, comparem els resultats del laboratori amb les proves pràctiques per mostrar-vos el funcionament d’un antivirus concret..

Per descomptat, recomanem la majoria de Bitdefender, ja que compta amb excel·lents puntuacions de protecció, tones de funcions i una interfície intuïtiva per arrencar. Si bé estem mirant seguretat aquí, Bitdefender aconsegueix fer-ho bé i tot el que sigui bé.

Més sobre:

  • El millor programari antivirus 2023
  • El millor programari antivirus gratuït per al 2023
  • El millor antivirus per a Android 2023

El programari antivirus més segur 2023

Trieu el programari antivirus més segur

Hi ha molts factors que opten per l’elecció del programari antivirus, des d’utilització a funcions i més enllà. Aquesta directiva és senzilla. La seguretat és el nostre factor principal i tota la resta és secundària.

Avaluem la seguretat de dues maneres: resultats de laboratori i proves pràctiques. Les nostres proves pràctiques són rudimentàries, utilitzant eines de prova establertes disponibles en línia. És una manera per a nosaltres d’utilitzar l’antivirus és el món real i provar la seva funcionalitat bàsica.

Dit això, els resultats de laboratori són més concloents, per la qual cosa els fem servir com a factor principal per avaluar la seguretat. Ens referim a tres laboratoris independents que posen a prova antivirus algunes vegades a l’any mitjançant una llarga llista de programari maliciós real.

Però els números de protecció no són l’únic que mirem. La protecció addicional, proactiva, és un altre àmbit que ens preocupa. Inclou protecció de ransomware, protecció de càmeres web, un tallafoc i un navegador segur.

Els modes d’escaneig també són importants. La nostra expectativa és que un antivirus tingui un sistema complet i una exploració orientada, de manera que hi ha res més que això. En particular, busquem un rastreig de la UEFI que permeti eliminar els enrotllaments profunds.

No estem mirant els administradors de contrasenyes inclosos, amb l’excepció de Kaspersky. A les nostres proves, es van esborrar quan es van comparar amb els millors gestors de contrasenyes. Dashlane és una opció molt millor i la primera que us recomanem (llegiu la nostra ressenya de Dashlane).

Aquestes àrees es posen de manifest a totes les altres, però també considerem el preu, la usabilitat general i les funcions d’aquesta guia. Si hi ha un antivirus inclòs, però té una protecció excel·lent, encara s’inclourà en aquesta guia.

Primer sobre la seguretat per a cada antivirus, parlarem d’altres motius que ens agraden. Amb aquesta opció, anem a la nostra llista del programari antivirus més segur.

1. L’antivirus més segur: Bitdefender

Bitdefender està al capdavant dels resultats de laboratori. Va ser un dels quatre antivirus que va obtenir una certificació de nivell 1 a l’anàlisi de l’espectre complet del primer trimestre de MRG Effitas, que va provar 337 mostres de programari maliciós a 18 proveïdors..

Altres laboratoris van informar sobre números impressionants. Bitdefender va bloquejar el 100 per cent de programari maliciós de zero dies i generalitzat a l’anàlisi del mes d’abril del AV-Test. Aleshores, la mitjana de la indústria era del 99,5 per cent.

Interfície de Bitdefender-Interfície

Els comparadors AV han trobat resultats similars. Bitdefender ha obtingut Advanced +, el nivell més alt possible, en rendiment, detecció d’arxius i eliminació de programari maliciós. Durant les proves de juny, Bitdefender va bloquejar el 99,8 per cent del programari maliciós.

La nostra prova pràctica reflecteix aquests resultats. Bitdefender va tenir un 100 per cent d’èxit en bloquejar les mostres d’Amtso i Wicar. Les proves van des del fitxer de prova Eicar estàndard fins a un miner de criptocurrency JavaScript.

Bitdefender també té altres mesures de protecció, incloses la protecció contra ransomware i un navegador segur. Anomena al seu navegador segur “Safepay”, que s’utilitza per a transaccions en línia. És una versió separada de l’escriptori que tallarà totes les connexions que no sigui la activa.

  Com configurar una unitat de xarxa núvol de la manera més fàcil

Altres motius ens agrada Bitdefender

Les puntuacions de protecció de Bitdefender brillen, però també ho fan les altres funcions. Té una de les millors interfícies antivirus que hem vist, utilitzant l’espai disponible sense sentir-nos desordenats. Hi ha una graella a la pantalla principal que podeu personalitzar amb “accions ràpides”. Els mosaics obren altres àrees de l’aplicació, com la xarxa privada virtual, des de la pantalla principal.

També hi ha perfils que podeu ajustar al client. Bitdefender inclou uns quants configurats, que podeu personalitzar més. Els perfils augmentaran o eliminaran la protecció de certes maneres segons la tasca que realitzeu. Per exemple, un perfil de treball protegirà més contra els esquemes de pesca. Els perfils són opcionals si no els voleu utilitzar.

Configuració del perfil de Bitdefender

L’únic inconvenient de Bitdefender és el seu preu. Podeu obtenir un pla relativament barat, o fins i tot gratuït si només voleu una exploració bàsica. No hi ha funcions de protecció econòmiques, com ara un tallafoc, i només serveixen per Windows. És car, però recomanem la seguretat total fora de les opcions.

Podeu obtenir més informació sobre Bitdefender a la nostra revisió de Bitdefender o registrar-vos amb una garantia de devolució de 30 dies.

2. F-Secure

F-Secure és coll i coll amb Bitdefender en resultats de laboratori. Es va obtenir una certificació de nivell 1 en l’anàlisi d’espectre complet del primer trimestre de MRG Effitas i una certificació de nivell 2 en l’anàlisi Q2. Va caure en la prova de Q2 a causa del mal funcionament amb aplicacions potencialment no desitjades, però el sentit comú hauria de bloquejar la major part d’això.

S’ha fet bé amb altres laboratoris. AV-Test va trobar 100% efectiu contra programari maliciós generalitzat i zero en les seves avaluacions de maig i juny, que se situa per sobre del 99,6% de la mitjana de la indústria. El rendiment també va ser bo, amb només un retard del 12 per cent en llançar llocs web populars.

Interfície F-Secure

F-Secure ha tingut un millor rendiment que Bitdefender en els resultats de AV-Comparatives. Va bloquejar el 100 per cent de les mostres, obtenint una qualificació avançada. AV-Comparatives només li va atorgar dues de les tres estrelles possibles.

Labs van acordar que F-Secure va retornar un alt nivell de falsos positius. A la prova AV-Comparatives March, F-Secure va tenir 30 falsos positius de les 216 mostres utilitzades. Trend Micro va ser el segon màxim en només nou (llegiu la nostra ressenya de Trend Micro Antivirus +).

Les nostres proves pràctiques van ser bones, però. F-Secure va bloquejar les mostres de Wicar i cinc de les sis mostres d’Amtso. Ha fallat la categoria de descàrrega unitats per un, però el fitxer s’ha tret de la nostra màquina abans que no pogués fer cap mal.

Lloc web Antivirus F-Secure bloquejat

F-Secure inclou un tallafoc, supervisió en temps real i protecció de ransomware amb els seus plans. Si adquiriu el paquet total car, també obtindreu la VPN Freedome. És bo per un servei agrupat, adequat amb una política sense registres i basada a Finlàndia, que compta amb estrictes lleis de privadesa.

No és tan bo com les nostres opcions per obtenir la millor VPN, però, especialment ExpressVPN (llegiu la nostra crítica ExpressVPN).

De forma estranya, F-Secure no inclou el gestor de contrasenyes amb cap pla. Seria una excepció a la nostra norma de “sense administradors de contrasenyes”. Li vam donar un alt índex en la nostra revisió de claus de seguretat segur i pensem que seria una bona incorporació en el futur.

Altres raons per les quals ens agrada F-Secure

F-Secure té un instal·lador lleuger, de només 1 MB, que acaba la instal·lació en menys d’un minut. Aquest enfocament lleuger continua a la interfície, que és una de les nostres parts preferides de F-Secure.

El client no té res especial, com ara accions o perfils ràpids. En canvi, F-Secure segmenta la seva potència perquè els usuaris només puguin accedir a les funcions que vulguin. Mai no haureu d’anar a la configuració, per exemple, però hi podeu trobar molta personalització.

Eines de seguretat F

F-Secure també té un gestor en línia per a tots els dispositius. Com que el focus es basa en plans multiusuaris, només té sentit la interfície del navegador. Podeu veure l’estat dels vostres dispositius, independentment de quina màquina estigueu, i configurar-hi la configuració parental.

El punt de venda de F-Secure és, però, la seva seguretat. Podeu obtenir més informació sobre la nostra revisió Antivirus F-Secure o registrar-vos amb una garantia de devolució de 30 dies.

3. Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky és una interessant inclusió per a aquesta llista. Té uns resultats excel·lents en el laboratori i la nostra prova pràctica també va ser impressionant, però hi ha denúncies que ha espiat els seus clients i que va informar al govern rus de la privadesa, poc amigable.

  Les millors eines d’analítica de xarxes socials per al 2023: en línia

Aquest pot ser un cas d’histèria relacionada amb Rússia, donat que el problema només es centra en els Estats Units. Encara volíem assenyalar-ho, sobretot si es planteja recollir una còpia de Kaspersky..

Si bé la seva privacitat és discutible, la seva protecció no ho és. Kaspersky va obtenir una certificació de nivell 1 en les anàlisis d’espectre complet de QG i Q2 de MRG Effitas. Avira va ser l’únic altre programari que va obtenir aquesta certificació dues vegades seguides.

Interfície antivirus de Kaspersky

Kaspersky també va passar la dura simulació bancària que té MRG Effitas. Dues terceres parts dels antivirus sotmesos a aquesta prova han fallat, inclòs F-Secure.

La nostra prova pràctica va ser bona, però no tan bona com F-Secure o Bitdefender. Kaspersky va fallar dues de les sis proves d’Amtso i tres de les 13 de Wicar. Però un cop descarregats els fitxers, Kaspersky els va identificar i eliminar.

Kaspersky també té una gran quantitat de característiques de protecció. Inclou un navegador segur, supervisió en temps real, un tallafoc, protecció contra la pesca, protecció contra ransomware, protecció de càmeres web i molt més. El recomanem a la nostra guia sobre com assegurar la vostra càmera web.

Bloqueig del seguiment de Kaspersky

Altres raons ens agrada Kaspersky

Kaspersky et dóna molt pels teus diners. Els plans són econòmics, amb menys de 50 dòlars, amb el nivell més elevat en cinc dispositius, i inclou un gestor de contrasenyes, VPN i Safe Money, un navegador segur similar a Safepay.

Kaspersky-Safe-Money

El gestor de contrasenyes de Kaspersky va ser una de les nostres opcions per al millor gestor de contrasenyes. Excel·lent en la facilitat d’ús i en la facilitat d’ús i, per a un programari agrupat, ens agrada molt. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió de Kaspersky Password Manager.

La VPN no fa tanta calor. Kaspersky Secure Connection és només una remodelació de Hotspot Shield, un proveïdor de VPN que hem considerat com a “just” en la nostra revisió de Hotspot Shield. La seva facilitat d’ús i les funcions són decents, però una política de privacitat preocupant fa que sigui una elecció deficient per a una VPN.

Però és opcional. Kaspersky té prou funcions per justificar el preu fàcilment, inclòs un netejador de privadesa que arrossega els vostres fitxers per identificar dades. És un excel·lent antivirus amb un preu reduït, un conjunt de funcions excel·lent i uns índexs de protecció òptims.

Podeu obtenir més informació a la nostra revisió completa de Kaspersky Anti-Virus o registrar-vos amb una garantia de devolució de 30 dies.

4. Seguretat de Norton

Norton Security ho va fer al mateix temps que Kaspersky i F-Secure en els resultats de laboratori. MRG Effitas li va atorgar una certificació de nivell 1 en la seva anàlisi d’espectre complet Q2 i una certificació de nivell 2 en la seva anàlisi Q1..

Tot i que el nivell 2 és una certificació inferior, el que significa que l’antivirus va bloquejar almenys el 98 per cent de programari maliciós, Norton gairebé no ho va fer en la prova Q1. Una petita quantitat de bloqueigs de comportament, al voltant del 2 per cent, van suposar la immersió de Norton.

Interfície Norton

Tot i així, està clar que la protecció és excel·lent. El test AV va trobar al 100% efectiu contra el programari maliciós de dia zero i generalitzat a l’abril, per sobre de la mitjana del 99,5%. Entre els dos tipus d’atacs, AV-Test va provar més de 5.600 mostres.

AV-Comparatives també va mostrar un bloqueig del 100 per cent en les seves proves de maig. Tot i l’excel·lent rendiment, Norton va patir el mateix problema falsament positiu que va fer F-Secure. No va ser tan dolent, però, fer retrocedir 11 falsos positius sobre 80.

Norton també té totes les mesures de protecció proactives que ens agrada veure. Inclou protecció contra ransomware, protecció antivirus i un tallafoc que s’adapta als programes que utilitzeu amb freqüència que es connecten a Internet.

Si, per algun motiu, el programari maliciós l’encarrega a la vostra màquina, Norton netejarà gratuïtament el dispositiu o us donarà un reemborsament complet. El 100% de garantia de Norton és un dels punts més forts.  

Altres motius ens agrada la seguretat de Norton

Symantec és una gran empresa i això significa que Norton pot oferir una llarga llista de plans. El seu preu és igual a altres proveïdors, al voltant de 30 dòlars per a la protecció bàsica i al voltant de 50 dòlars per a diversos dispositius i una suite premium, però ofereix un paquet de seguretat de nivell més elevat que pocs altres proveïdors tenen..

  Com solucionar un disc dur extern que no apareix al 2023

Podeu agrupar el router i VPN de LifeLock o Norton amb Security Deluxe. Per 300 dòlars anuals, obtindreu totes les funcions de Deluxe, amb suport per a fins a cinc dispositius, i fins a un milió de dòlars en reemborsament de fons robats.

Necessari d'instal·lació de Norton

LifeLock també té protecció proactiva contra el robatori d’identitat. Obteniu alertes sobre el vostre número i crèdit de seguretat social, activitat bancària sospitosa i targeta de crèdit, 401 (k) i activitat d’inversió, delictes comesos al vostre nom i un informe de crèdit anual de tres oficines..

Tot i amb tota aquesta protecció, però, és una bona idea seguir els nostres sis consells per evitar el robatori d’identitat.

Norton presenta alguns problemes, incloent-hi una molesta extensió de la barra d’eines i el navegador, però, en general, l’experiència i el nivell de protecció dels usuaris superen aquests cons. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió de Norton Security o provar-la amb una generosa garantia de devolució de 60 dies.

5. ESET NOD32

ESET ha tingut resultats diversos en proves de laboratori. Algunes proves ho elogien amb excel·lents puntuacions de protecció, mentre que altres es mantenen planes. La nostra prova pràctica va ser impressionant, però les múltiples opcions d’exploració i manipulació de programari maliciós d’ESET li guanyen un lloc a la nostra llista.

Igual que amb Norton, ESET va obtenir una certificació de nivell 1 en la prova Q2 de MRG Effitas i una certificació de nivell 2 en la prova Q1. Les taxes de detecció inicials a la prova del primer trimestre eren bones, però no excel·lents. ESET va perdre dues mostres de les 337 provades, en va bloquejar dues altres en 24 hores i en va bloquejar una altra.  

Interfície ESET NOD32

Altres laboratoris tenien alguns problemes, però. El test AV va trobar 100% efectiu contra programari maliciós generalitzat, però va topar amb atacs de zero dies. Només va bloquejar el 97,9 per cent al novembre de 2023 i el 98,9 per cent a desembre, per sota de la mitjana del 99,5 per cent de la indústria.

AV-Comparatives va trobar una taxa de bloqueig del 99,1 per cent entre febrer i juny de 2023 quan va controlar ESET. Tanmateix, hi ha una variació en la prova i la puntuació es va reduir el pitjor mes, abril, que tenia una taxa de protecció del 98,2 per cent.

ESET va bloquejar totes les mostres que vam utilitzar en les nostres proves pràctiques: sis d’Amtso i 13 de Wicar. Ens agrada que ESET us notifiqui que funciona. Altres antivirus funcionen en segon pla i no indiquen que s’hagi bloquejat una amenaça.

Gestiona especialment bé les aplicacions potencialment no desitjades. Durant la instal·lació, podeu triar si ESET us ha de notificar els PUA o bé bloquejar-los automàticament. Quan vam descarregar-ne un, ESET ens va notificar i ens va preguntar si volíem procedir.

ESET NOD32 aplicació potencialment no desitjada

Els modes d’escaneig també són impressionants. ESET pot escanejar a nivell de fitxer, impressionant tenint en compte que alguns antivirus ni tan sols poden tocar les carpetes. També té una exploració completa de la UEFI per capturar qualsevol programari maliciós que ha funcionat de manera massa profunda en el vostre sistema operatiu.

Altres motius ens agraden ESET

La interfície d’ESET, especialment en exploració, funciona bé. Podeu arrossegar i deixar anar un fitxer o una carpeta a la interfície i la exploració començarà immediatament. És una manera més intuïtiva de manejar les exploracions orientades que la navegació mitjançant una jerarquia de carpetes.

Configuració d'exploració ESET NOD32

Si actualitzeu el paquet de protecció base NOD32, obteniu funcions addicionals. Internet Security inclou un navegador bancari segur que separa l’escriptori normal del banc. Com Bitdefender, talla totes les connexions fora de la sessió bancària.

Si afegiu Smart Security, podeu afegir una capa addicional de protecció de ransomware. Inclou encriptació de fitxers, és a dir, qualsevol carpeta, arxiu o extraïble es pot protegir si teniu ransomware i s’intenta agafar-los.

Configuració d’instal·lació d’ESET Smart Security

Tots els plans són també econòmics, sempre que només necessiteu protegir un sol dispositiu. ESET té un estrany esquema de preus en comparació amb altres antivirus principals, que us permet triar el nombre exacte de dispositius que necessiteu i cobrar 10 dòlars per.

Obteniu molts diners pels vostres diners, però no menys important que sigui una interfície intuïtiva. En aquest sentit, no queda AVG (llegiu la nostra crítica sobre AVG), però no deixa de ser bo. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió ESET NOD32 o provar-la amb una garantia de devolució de 30 dies.

Pensaments finals

Globalment, Bitdefender, Kaspersky i F-Secure són els antivirus més segurs del mercat. ESET i Norton també són bons, però hi ha algunes cons que impedeixen recomanar-les per a la part superior d’aquesta llista.

La ciberdelinqüència cada vegada és més rampant i el primer pas per protegir-lo contra un fort antivirus. Un gestor de contrasenyes també ajuda molt a protegir-vos contra atacs de força bruta i keyloggers.

Quin antivirus està utilitzant? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me