Què és el Cloud Storage i per què té importància el 2016

La pèrdua de dades per la manca d’espai d’emmagatzematge digital és un dolor, perquè estàs obligat a escollir el que queda i el que passa; sacrificar articles favorits per guardar-ne importants és, efectivament, una experiència frustrant, per dir-ho suaument.

En el passat, havia de netejar fitxers per deixar lloc a coses noves, per descomptat, per a dispositius com ara:

 • Unitats flash USB
 • CDs
 • DVDs
 • Targetes SD
 • HDD externs

Totes són opcions d’emmagatzematge excel·lents, ja que són barates i portàtils. Però, al tractar-se d’objectes físics, sempre es poden perdre, danyar o robar, i el mateix succeirà amb les vostres dades emmagatzemades dins d’ells.

En lloc d’utilitzar un disc dur extern o altres suports extraïbles, heu reflexionat sobre l’emmagatzematge en núvol?

Per descomptat, queda la pregunta: què és l’emmagatzematge al núvol i què el converteix en una opció atractiva el 2016?

Deixa’m explicar; L’emmagatzematge en núvol és una manera d’estalviar coses digitals en línia, que permet protegir dades valuoses de problemes que afectin coses com ara unitats flash, discos, etc..

No obstant això, igual que la resta de la vida, hi ha avantatges i contres per utilitzar aquest tipus de tecnologia.

Els avantatges i els contres de l’emmagatzematge al núvol

Pros Contres:
En qualsevol lloc i en qualsevol moment Inútil sense accés a internet
Intercanvi de fitxers públics Requereix pagaments mensuals
Ideal per a la recuperació de desastres Té problemes de seguretat i privacitat
Funciona en sistemes multi-OS Fàcil de confondre amb la còpia de seguretat del núvol

Els avantatges de l’emmagatzematge en núvol

L’emmagatzematge al núvol s’assembla molt a un disc dur extern quant a propòsits i funcionalitats; seleccioneu fitxers i els transferiu a alguna cosa fora d’un disc dur HDD intern.

Tot i això, a diferència d’un dispositiu d’emmagatzematge extern, el núvol funciona mitjançant una connexió a Internet i no un cable USB.

Molt sovint, els serveis d’emmagatzematge al núvol requereixen que els consumidors puguin moure fitxers mitjançant una interfície d’aplicació web o un programari instal·lat en un escriptori.

  Programari antivirus més segur 2023: seguretat sobretot

Normalment, ofereixen una opció per utilitzar-los tots dos.

Si estalvieu informació d’un disc dur, obteniu més espai i altres avantatges que sovint no estan disponibles per a suports d’emmagatzematge físic.

Prenent-ho tot amb tu

La millor part de l’emmagatzematge en núvol és la possibilitat d’accedir a fitxers de forma continuada.

Emmagatzematge al núvol empresarial

No cal que transferiu diferents fitxers a una unitat flash per portar-los a l’oficina ni enviar quinze correus electrònics amb diverses parts d’un projecte..

L’emmagatzematge al núvol proporciona eines de compartició, streaming i edició en línia.

La majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol permeten als usuaris obrir documents específics i fer-los canvis directament a la finestra del navegador. El benefici és que no cal transferir dades a un sistema i tornar-lo a carregar al núvol.

A més d’accedir als documents necessaris, també obtindreu l’avantatge d’accedir a fitxers de música i vídeo emmagatzemats al núvol.

M’encanta escoltar música, però la meva col·lecció és massa gran per enganxar a un reproductor de MP3. Utilitzant el núvol, puc accedir a fitxers de música i escoltar les meves cançons preferides des de qualsevol:

 • Informàtica
 • Telèfons intel·ligents
 • Tableta
 • Consola

Si hi ha una connexió a Internet prou forta com per reproduir contingut multimèdia.

Compartir amb la família, els amics i els companys de feina

A més d’accedir a dades des de qualsevol lloc, la tecnologia del núvol també ofereix la capacitat única de compartir fitxers amb qualsevol persona.

La característica de compartir sol ser específica només per als serveis d’emmagatzematge en núvol, ja que els proveïdors de còpia de seguretat en núvol no permeten als usuaris compartir amb altres persones (hi ha algunes excepcions a aquesta regla, com IDrive)..

Els deu principals riscos
Tecnologia compartida

Compartir és beneficiós tant a nivell personal com professional.

La família i els amics poden gaudir de veure imatges i vídeos; mentre que els col·laboradors poden col·laborar en projectes sense haver d’esperar correus electrònics.

Per descomptat, amb la compartició arriben problemes de seguretat.

La bona notícia és que només els usuaris amb una invitació i “clau” poden accedir a fitxers compartits; els documents no estan disponibles per al públic per cercar mitjançant una cerca a Internet..

Desavantatges del magatzem en núvol

Hi ha moltes maneres en què l’emmagatzematge en núvol és beneficiós, però per ser just, algunes zones han donat als consumidors motius de preocupació.

  Què és Google Drive i com funciona? Una guia pas a pas del 2023

La principal preocupació és la privadesa.

Els usuaris solen preocupar-se d’espiar els propietaris de servidors, o pitjor, el govern. L’emmagatzematge en núvol proporciona menys control sobre la seguretat de les dades en comparació amb un disc dur HDD real.

L’emmagatzematge al núvol també presenta problemes de connectivitat. Si Internet es perd o es fa lent, no hi ha manera d’arribar als fitxers emmagatzemats als servidors d’una altra persona.

En circumstàncies tradicionals, això no hauria de ser un problema; no obstant això, durant un desastre, no hi podria haver cap manera d’accedir a les dades al núvol.

Finalment, gairebé tots els proveïdors d’emmagatzematge al núvol permeten accedir a fitxers des de qualsevol navegador web; tot i així, n’hi ha que requereixen aplicacions per a telèfons intel·ligents per a aquells que vulguin entrar al seu compte mitjançant una tauleta o un telèfon.

És possible que els usuaris que utilitzin un dispositiu no intel·ligent no puguin instal·lar l’aplicació requerida.

Emmagatzematge personal al núvol

Les empreses públiques de núvols són excel·lents serveis que mantenen la seguretat de documents i d’altres dades.

Tot i això, sempre hi ha la preocupació per la seguretat.

Emmagatzema dades al núvol

Molta gent no està massa còmoda amb les empreses que emmagatzemen la seva informació. Molts usuaris també es preocupen que les parts titulars dels servidors veuran els seus fitxers o que el govern pugui intrusionar-se sense el seu permís.

Per a consumidors conscients de la privacitat, l’emmagatzematge personal del núvol és el camí a seguir.

El servidor del núvol resideix a casa vostra i es connecta a una xarxa local a través de Ethernet o Wi-Fi. Com els núvols públics, la versió personal pot transferir fitxers des de qualsevol ordinador adjunt.

Tanmateix, hi ha una limitació, a diferència dels núvols públics; els núvols privats només accedeixen als sistemes connectats mitjançant Wi-Fi.

Hi ha algunes opcions de núvols personals, com el Seagate Personal Cloud, que proporciona accés remot quan ningú és a casa si la seva aplicació multimèdia es descarrega a un telèfon o tauleta..

També es pot limitar a compartir la possibilitat de connectar-se a la xarxa domèstica del propietari.

Diferències entre emmagatzematge en núvol i còpia de seguretat en línia

Sovint els consumidors utilitzen de forma intercanviable els termes emmagatzematge en núvol i còpia de seguretat del núvol. Si bé l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat en línia permeten als usuaris guardar fitxers fora de lloc; no són el mateix.

  La guia definitiva sobre com comprar Bitcoin

L’objectiu de la còpia de seguretat en línia és emmagatzemar una còpia mirall de dades per protegir-la contra la pèrdua. Per disseny, els proveïdors de serveis inclouen automàticament tots els fitxers importants del vostre sistema, no només els individuals.

Per descomptat, els consumidors que utilitzin un servei amb capacitat limitada només poden escollir els fitxers que vulguin desar, en lloc de realitzar una còpia de seguretat del sistema.

Una de les grans coses sobre el programari de còpia de seguretat és que funciona de manera continuada i automàtica. El programari s’executa en segon pla, movent còpies de fitxers seleccionats a servidors fora de lloc.

El programari de còpia de seguretat també permet triar quan s’executa, de manera que no perd la amplada de banda.

L’avantatge dels serveis de còpia de seguretat en línia és que els fitxers sovint han de romandre al disc dur intern. Moltes, no totes, empreses eliminaran els fitxers dels seus servidors si els originals falten al seu disc dur.

Gairebé totes les empreses de còpia de seguretat mantindran els fitxers suprimits almenys 30 dies abans d’eliminar-los.

En resum…

L’emmagatzematge al núvol no és tan complicat com sembla. Si sou com jo i disposeu de més dades del que permet l’espai actual, pot ser que sigui un producte necessari que s’utilitzi, tret que vulgueu seguir muntant en HDD externs.

Hi ha molts proveïdors, com ara:

 • Sync.com
 • Google Drive
 • OneDrive
 • Dropbox

Que ofereixen una quantitat limitada d’espai lliure, ja que tots necessitem espai d’emmagatzematge addicional de tant en tant.

Tot i que no confieu en un tercer per mantenir la informació segura, hi ha serveis d’emmagatzematge en núvol que ofereixen seguretat de coneixement zero.

Igual que amb un disc dur extern, l’emmagatzematge en núvol és una altra forma de protegir la informació de l’usuari. Només inclou una gran quantitat d’extensius com compartir, en qualsevol lloc l’accés, el streaming, l’edició i altres coses.

Així, si us plau, no dubteu a compartir el vostre mètode preferit per guardar les dades de forma segura i, per què, a la secció de comentaris que hi ha a continuació.

Source1: https://www.techopedia.com/definition/26535/cloud-storage

Source2: http://computer.howstuffworks.com/cloud-computing/cloud-storage.htm

Source3: http://www.seagate.com/do-more/what-is-personal-cloud-master-dm/

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me