Cloudwards.net’s strategi for sikkerhedskopiering og opbevaring 2017

Et nyt år, en ny backupstrategi: for mig er 2017 det år, hvor jeg vil arbejde mere end nogensinde med foto- og videofiler, så jeg får brug for mere plads end nogensinde for at gemme dem.

Udover at gemme dem, har jeg også brug for en helt ny sikkerhedskopieringsstrategi til disse nye filtyper. Jeg er vant til at have flere gigabyte, der skal sikkerhedskopieres, men nu ser jeg på terabyte med data, der skal beskyttes mod tab.

Som du kan forestille dig, ville det være en katastrofe for mig og min virksomhed at miste noget af dette, så jeg tager min backup-strategi til et nyt niveau med flere løsninger, både hardware og software.

I øjeblikket lagrer jeg alle mine filer på to 4TB harddiske, hvilket kan virke meget, indtil du begynder at klippe video og begynde at tage højopløsningsbilleder. De fyldes op som vanvittige nu, og jeg er nødt til at udskifte dem så hurtigt som muligt. Dertil kommer jeg mere og mere mod 4K, så der er behov for fremtidssikring.

Nedenfor finder du min nøjagtige strategi, og der er også en video, hvor jeg forklarer nogle af mine valg indgående.

1. Hardware

Den HDD-udskiftning, jeg har valgt, er syv 8TB Seagate Archive harddiske til i alt 56 TB lagringsplads. Nu, da jeg har en RAID og en NAS opsat som en del af min sikkerhedskopieringsstrategi, vil jeg ikke bruge alt det, faktisk vil jeg endda miste noget af det på grund af RAID, men det skal holde mig går i overskuelig fremtid.

Årsagen til, at jeg gik til Seagate Archive, er fordi den producent tilbyder en stor pris / fordel-forhold; de er gode drev, og jeg kunne få dem for omkring $ 300 hver. De kan dog variere meget vildt i pris, så sørg for at holde øje med Amazon-siden, da de på skrivende tidspunkt er omkring 225 dollars (ouch!).

  Sådan installeres en VPN-tunnel i Windows 8

Da jeg ikke har en computertaske, der passer til syv HDD’er, bruger jeg TerraMaster D5-300, som i bund og grund bare er et rack, hvor jeg kan hænge fem af mine nye harddiske. Årsagen til, at jeg gik til TerraMaster, er, at den tilbyder store dataoverførselshastigheder, delvis takket være dens USB 3.0-stik, som jeg har brug for, når jeg redigerer video.

Med opbevaring ude af vejen, lad os se på, hvilken slags backup-løsning jeg vil have. Jeg nævnte RAID før, men inden jeg kommer til det, vil jeg tale om den Synology NAS, jeg skal bruge.

NAS er gode af to grunde: På den ene side, da de er tilsluttet internettet, kan du bruge en i stedet for en backup-udbyder og udskære mindst en månedlig regning. På den anden side fungerer de som en fantastisk sikkerhedskopi til din sikkerhedskopi, så du kan hvile let ved at vide, at alle de afskedigelser, du har oprettet, vil holde dine data sikre, uanset hvad der måtte komme.

For at konfigurere denne redundans, tilslutter jeg de to resterende harddiske til NAS, som igen vil forbinde til de fem Seagate HDD’er, der bruger Synology Hybrid RAID. Dette betyder kort sagt, at hvis det ene drev mislykkes, vil de andre fire være i stand til at afhente slakken. For flere detaljer om, hvordan RAID fungerer, anbefaler vi dette indlæg om Synology DiskStation.

Så for at sammenfatte: min computer vil være tilsluttet TerraMaster med fem harddiske og RAID 5 installeret, hvilket giver mig en, begrænset sikkerhedskopi. Dette sammen med alle andre enheder, jeg ejer, er derefter forbundet til min NAS, som har to HDD’er plus dets indbyggede lager, som fungerer som et andet begrænset sikkerhedslag. Dette skulle give mig al den lagerplads, jeg har brug for, selvom jeg er lidt bekymret over dataoverførselshastighederne, medmindre jeg skifter til RAID 0, hvilket igen ville give mig ingen buffer.

  Hvad er et Botnet? Netværk gået dårligt

Dette er nogle svære valg at tage, men jeg er overbevist om, at jeg har valgt den rigtige strategi med RAID 5, da det vil vise sig at være meget praktisk at arbejde med. Det giver mig mulighed for at skifte fra min arbejdsstation til min bærbare computer, alt uden at skulle bekymre mig om, hvor jeg skal forlade alle de filer, jeg opretter. På samme tid har jeg opbygget en anstændig første forsvarslinje mod datatab.

Jeg vil dog også oprette en anden linje gennem nogle skytjenester, der vil beskytte dette netværk, hvis noget skulle stege hele systemet på en gang.

2. Software

Da RAID og NAS teknisk set ikke er fuld sikkerhedskopieringsløsninger, anbefaler jeg, at du altid stoler på en eller anden form for skytjeneste for at sikre dig, at dine data i det hele forbliver sikre. En enkelt strømstød kunne, og jeg gyser ved tanken, udslette hele det søde opsæt, jeg beskrev, og ikke kun ville jeg være ude af mange penge, min virksomhed kan muligvis aldrig komme sig efter tabet af data.

I opsætningen ovenfor kan jeg direkte sikkerhedskopiere TerraMaster med de fleste cloud-tjenester, men få af dem vil lade mig tage backup af NAS (undtagen CrashPlan, afhængigt af situationen). TerraMaster vil dog med fuld kapacitet holde 32 TB (en HDD er forbeholdt RAID), så nogle udbydere er ude, før løbet endda starter.

For min situation føler jeg, at Backblaze er min bedste mulighed, fordi det tilbyder ubegrænset sikkerhedskopiering, så jeg kan dumpe hele rodet på deres servere på én gang. Jeg kan også godt lide Backblaze’s pris, brugervenlighed og sikkerhed, så jeg kan tage mig af alle mine backup-behov på én gang. Ikke at Backblaze behøver at være den bedst egnede til dig: med nogle der kigger rundt, vil du også kunne finde den bedste sikkerhedskopi-løsning til dine behov.

  5 værktøjer, der gør styring af dokumentation mindre forfærdelig

Med det ude af vejen er det eneste, jeg stadig har brug for at passe på, at alle disse forskellige enheder og tilføjelser snakker med hinanden, så jeg kan skifte enheder, men alligevel stadig arbejde væk på den samme fil, som jeg aldrig har flyttet.

Sync.com er min almindelige service for denne type ting, og jeg ser ingen grund til at ændre mig, da jeg føler, at det tilbyder en god pris, lynhurtige synkroniser såvel som nul-viden sikkerhed, hvilket betyder, at ingen vil være i stand til at komme til mine data, medmindre jeg tillader dem at gøre det. I tandem med Sync.com bruger jeg også pCloud, hovedsageligt fordi den har en fantastisk mobilapp, som jeg har brug for, hvis jeg rejser, og jeg ikke kan bruge min bærbare computer.

Disse to tjenester giver mig mulighed for at forhindre, at mine splinterny harddiske bliver fyldt for hurtigt, da jeg bare kan lægge alt, hvad der ikke er en massiv videofil, og samtidig give mig øjeblikkelig adgang hvor som helst og når som helst..

Mellem al min nye hardware såvel som disse tre cloud-backup- og lagerudbydere skulle jeg være i stand til ikke kun at gemme alle de nye filer, jeg opretter, men de vil være sikre på interferens, og jeg burde være i stand til at få adgang til dem, når og når hvor jeg vil.

Hvis du har spørgsmål, fortæl mig det i kommentarerne nedenfor, tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me