De ti største risici forbundet med Cloud Storage

Her på Cloudwards.net ønsker vi at sikre, at alle bruger den bedste cloud-lagrings- og backuptjeneste til deres omstændigheder og behov. Selvom vi synes, skyen bare er den bedste ting nogensinde, ville vi ikke udføre vores job rigtigt, hvis vi ikke anerkender risikoen ved at bruge skyen til lagring af data, samarbejde og alt andet, du kan tænke på. Det er trods alt en relativt ung teknologi, og mange finder stadig vej.

Nedenfor finder du en liste over 10 største risici, der ofte er forbundet med skylagring. Selvom hver af disse skulle være noget, man skal huske på, når man vælger en cloud-opbevaring eller online-backuptjeneste, er ikke alle nedenunder et så stort problem, som de er gjort til at være. De fleste skyfirmaer værd at deres salt har fundet måder at negere eller undgå dem på en eller anden måde, og forbrugere, der er villige til at shoppe rundt, kan let finde den perfekte service.

En anden har dataene


© Chris Watterston

Lad os først få den største elefant ud af rummet: lige nu finder du folk på Internettet bevæbnede med sloganet “det er ikke skyen, det er bare en andens computer.” Selvom det er sandt i den strengeste forstand, er det en grov overforenkling.

For det første er dine data spredt på flere servere med forskellige pakker forskellige steder. Dertil kommer, at de fleste anstændige skylagringsfirmaer har protokoller på plads til at beskytte dine data, og selv i tilfælde af et cyberattack eller en statsgaranti vil dine data forblive sikre og sikre.

Hvis dette er en af ​​dine største bekymringer, kan du dog overveje at bruge nogen af ​​vores bedste cloud-viden-nul-videnstjenester for at beskytte dine data. Vi har en grundig forklaring af, hvad “nul viden” er, men det koger sammen med det faktum, at du og kun du har nøglerne til dine data. Medmindre du deler din adgangskode med nogen, kan ingen andre få adgang til, hvad du har gemt.

Delt teknik

Skønt data ikke deles, er de faciliteter, de holder til i. Selvom de rigtige sikkerhedsforanstaltninger er på plads, skulle dette ikke være et problem, men der er en chance for, at det at have en ondsindet fil uploadet til den samme server, som dine data er på, også kan påvirke dig. Det er sjældent, men det har været kendt for at ske.

  Bedste Cloud IaaS (infrastruktur-som-en-tjeneste) til File Hosting 2023

At holde sig til en udbyder, der tager helligheden af ​​dine data alvorligt, hjælper selvfølgelig med dette. Men hvis dette er et vigtigt spørgsmål for dig, kan du overveje at opsætte din egen private sky gennem en NAS. Selvom det ikke er billigt, er det den bedste måde at sikre, at dine data er helt dine.

udfald

Et sidste problem med cloud-hardware er, at der er en chance, om end en lille, til, at den sky-tjeneste, du bruger, vil opleve en strømafbrydelse. Selvom det er ekstremt sjældent, er der et par eksempler på serverbrydende fejl i skycentre, der udslettede service.

Selvom dette sker ville være en katastrofe (fordi du bare ved, at det ville ske, når du havde brug for dine lagrede data mest), har mange af de bedste cloud-lagringstjenester, vi anbefaler, indbyggede sikkerhedsfunktioner (såsom at fordoble dine data) eller blot har ikke en historie med strømafbrydelser.

Regeringens indtrængen

Vi lever i en overvågningsstatens alder, og regeringer tildeler hver dag sig selv (eller deres ISP-kriser) mere og mere magt til at tjekke, hvad deres borgere gør online. Heldigvis har mange cloud-tjenesteudbydere bevist sig mere end i stand til at forudse disse overtrædelser af privatlivets fred gennem øget skysikkerhed eller ved blot at etablere butik andre steder.

Lige siden Edward Snowden sprængte fløjten om NSA’s praksis, har mange skylagringsfirmaer hævet og flyttet deres operationer fra amerikanske kyster. Da ingen sikkerhedsforanstaltninger truffet af noget selskab kan matche kraften i en warrance, anbefaler Cloudwards.net ikke at gemme dine data hos en U.S.-baseret udbyder, men i stedet for at vælge privatlivsvenlige lande.

Serverplacering

Hvilket bringer os til et andet punkt: da privatlivslovgivningen varierer meget overalt i verden, lønner det sig at sikre, at det land, du gemmer dine data i, opfylder alle dine krav. Hvis du også kan finde et sted, der giver dig en god forbindelseshastighed, er det en stor bonus.

Dette er en af ​​grundene til, at vi gerne vil anbefale Sync.com (sandsynligvis den bedste service til den sikkerhedsindstillede, som du kan læse i vores Sync.com-anmeldelse) og pCloud (en anden privatlivssynet service, se vores pCloud-anmeldelse for flere detaljer), der har hovedkontor i henholdsvis Canada og Schweiz. Begge disse lande har lufttæt privatlivslovgivning, der garanteres at holde dine data sikre.

  monday.com vs Wrike: Two Big Names Battle i 2023

Lagring af dine data i udlandet er ingen reel hindring takket være Internettet, selvom du ønsker at skjule dit digitale fodaftryk samt holde data gemt væk sikkert, kan du tjekke en af ​​vores bedste VPN-udbydere for at finde ud af, hvordan du gør det. Hvis du ikke er sikker på, hvad en VPN er, har vi dig også dækket.

cyberkriminalitet


© Madalin Matica

Lad os tale lidt om cyberkriminalitet for at udfylde vores liste over sikkerhedsproblemer. Lige siden det store WannaCry ransomware-angreb har verden været på kant med hensyn til hackere, og forbrugere skal være opmærksomme på, at ikke alle cloud-lagerudbydere er skabt lige, når det kommer til sikkerhed.

Dropbox er den største fornærmede med en lang historie med sikkerhedsbrud (hvorfor vi anbefaler flere Dropbox-alternativer til de sikkerhedsbevidste). For at sikre, at ingen stjæler dine data, har du brug for en udbyder, der tilbyder god kryptering, ikke logger data og holder personalet langt væk fra forbruger-id’er. Se vores liste over mest sikre cloud-lagringstjenester for nogle virksomheder, som vi anbefaler.

Dataejerskab

Selvom du antager, at lagring af dine data online ikke påvirker dit ejerskab af dem, har flere advokater rejst problemet i fortiden og kan antages at gøre det i fremtiden. Selvom det for det meste er et spørgsmål i de retlige og glade USA, betaler det sig at tjekke licensaftalen, hver gang du tilmelder dig en service.

Da lovgivere stadig indhenter denne relativt nye teknologi, forbliver hele dette spørgsmål meget i flux. Hvis dette spørgsmål er et af dem, der holder dig op om natten (dog igen, vil en anstændig udbyder give dig en kontrakt, der klart angiver, hvem der ejer gemte data), så sørg for at holde dine øjne limet på Cloudwards.net, som vi følger denne sag nøje.

Juridisk ansvar


© PRSA-NY

I forlængelse af det forrige spørgsmål, hvis du ejer dataene, er lagringstjenesten lovligt ansvarlig for dem, hvis det viser sig at være i strid med lokale love? Dette spørgsmål vil sandsynligvis vise sig at være mere og mere relevant, når regeringer udvider overvågningsnetværk, og det er sandsynligt, at skylandskabet vil se nogle større forskydninger, når tankerne omkring dette spørgsmål udvikler sig.

  De fem værste skyfejl siden 2011

Som det nu er, er det det bedste forsvar mod juridiske konsekvenser at sikre, at ingen andre men du kan læse dataene. Det er det bedste valg at kryptere dine data, før du sender dem til skyen, især hvis det går i takt med at bruge nogen af ​​vores sikre udbydere.

Ingen hjælp


© De yderligere eventyr af Seraphim Seven og vampyren Eva

Bortset fra juridiske problemer har mange forbrugere haft problemer i fortiden, når de behandlede problemer, der opstod med deres skylagring. Ofte ville teknologisk support være langsom eller endda ikke-eksisterende. 

Selvom nogle leverandører stadig mangler i denne forbindelse (du kan læse alt om ét eksempel i vores Dropbox-gennemgang), har de fleste fanget den serviceorienterede holdning, der gør gode virksomheder gode. Enhver af vores bedste online backup-tjenester, for eksempel, vil tilbyde både e-mail og telefon support. Hvis det er en prioritering for dig at få hjælp i drop of a hat, er der en service derude, der imødekommer dine behov perfekt.

Konkurrerende standarder

Sidst, men ikke mindst, er et stort problem i skylandskabet, at der overhovedet ikke er nogen regulering. Cloudvirksomheder kan gøre stort set hvad de vil, og mange tjenester ser ud til at eksistere blot for at udnytte folks naivitet omkring alt hvad teknisk er (Hola VPN er et særligt uredeligt eksempel).

Samtidig betyder det at arbejde på en sådan tom skifer, at virksomhederne er fri til at eksperimentere, og nogle kan bringe virkelig revolutionerende tjenester til bordet. Vi har nævnt Sync.com før som den gyldne standard, når det kommer til sikkerhed, men en service som f.eks. Carbonite har virkelig flyttet målposterne for hele branchen, når det kommer til backupfunktioner, som du kan læse i vores Carbonit anmeldelse.

Selvom det kan være svært at vælge den rigtige service til dig takket være alle de træer, der står i vejen for den skov, her på Cloudwards.net er vi dedikerede til at bringe dig de allerbedste Cloud Storage anmeldelser, online backup anmeldelser samt grundig VPN anmeldelser på Internettet. Hvis du har spørgsmål til de ovenfor beskrevne risici, tøv ikke med at give os besked i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me