Hvad er Cloud Storage og hvorfor det betyder noget i 2016

At miste data på grund af mangel på nok digital lagerplads er en smerte, fordi du er tvunget til at vælge hvad der bliver og hvad der går; At ofre yndlingsartikler for at redde vigtige er faktisk en frustrerende oplevelse, mildt sagt.

Tidligere har jeg været nødt til at rense filer ud for at gøre plads til nye ting, selvfølgelig enheder som:

 • USB-flashdrev
 • cd’er
 • dVD’er
 • SD-kort
 • Eksterne HDD’er

Er alle fremragende opbevaringsmuligheder, da de er billige og bærbare. Men som fysiske genstande, kan de altid gå tabt, beskadiges eller stjæles, og det samme vil ske med dine data, der er gemt i dem.

I stedet for at bruge en ekstern harddisk eller andre flytbare medier, har du overvejet at bruge skylagring i stedet?

Naturligvis forbliver spørgsmålet, hvad der er skylagring, og hvad der gør det til en tiltalende mulighed i 2016?

Lad mig forklare; skylagring er en måde at gemme digitale ting online, så du kan beskytte værdifulde data mod problemer, der påvirker ting som flashdrev, diske osv..

Men ligesom alt andet i livet er der fordele og ulemper ved at bruge denne form for teknologi.

Fordele og ulemper ved Cloud Storage

For og imod:
Overalt, når som helst adgang Nytteløs uden internetadgang
Offentlig fildeling Kræver månedlige betalinger
Fantastisk til bedring af katastrofer Har sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger
Fungerer på tværs af multi-OS-systemer Let at forveksle med cloud backup

Fordelene ved Cloud Storage

Cloudopbevaring ligner meget en ekstern harddisk med hensyn til formål og funktionalitet; du vælger filer og overfører dem til noget uden for en intern HDD.

I modsætning til en ekstern lagerenhed fungerer skyen via en internetforbindelse og ikke en USB-kabel.

Oftest kræver cloud-lagringstjenester forbrugere at flytte filer ved hjælp af en web-appgrænseflade eller software installeret på et skrivebord.

  Sådan krypteres din harddisk

Normalt giver de en mulighed for at bruge begge dele.

Ved at gemme information på en HDD får du mere plads på den og andre fordele, der ofte ikke er tilgængelige for fysiske lagringsmedier.

At tage det hele med dig

Den bedste del af skylagring er muligheden for at få adgang til filer mens du er på farten.

Business Cloud Storage

Der er ingen grund til at overføre forskellige filer til et flashdrev for at tage dem til kontoret eller sende femten e-mails med forskellige dele af et projekt – til dig selv.

Cloudopbevaring giver værktøjer til deling, streaming og redigering online.

De fleste cloud-lagringstjenester giver brugerne mulighed for at åbne specifikke dokumenter og foretage ændringer til dem direkte i et browservindue. Fordelen her er, at der ikke er behov for at overføre data til et system og derefter indlæse dem i skyen.

Ud over at få adgang til nødvendige dokumenter får du også fordelen ved at have adgang til musik- og videofiler, der er gemt i skyen.

Jeg elsker at lytte til musik, men min samling er for stor til at sidde inde i en MP3-afspiller. Ved hjælp af skyen kan jeg få adgang til musikfiler og lytte til mine yndlingsmelodier fra ethvert:

 • Computer
 • Smartphone
 • Tablet
 • konsol

Hvis der er en internetforbindelse, der er stærk nok til at streame medieindhold.

Deling med familie, venner og kolleger

Udover at få adgang til data overalt tilbyder cloud-teknologi også den unikke mulighed for at dele filer med nogen.

Delingsfunktionen har en tendens til kun at være specifik for cloud-lagringstjenester, da cloud-backupudbydere ikke tillader brugere at dele med andre (der er visse undtagelser fra denne regellignende IDrive).

De ti største risici
Delt teknologi

Deling er gavnligt på både personligt og professionelt plan.

Familie og venner kan nyde at se billeder og videoer; mens medarbejdere kan samarbejde om projekter uden at skulle vente på e-mails.

Selvfølgelig med sikkerhed kommer sikkerhedsmæssige problemer.

Den gode nyhed er, at kun brugere med en invitation og “nøgle” kan få adgang til delte filer, dokumenter er ikke tilgængelige for offentligheden at finde via en internetsøgning.

  Sådan installeres et SSL-certifikat på WordPress

Ulemper ved Cloud Storage

Der er mange måder, hvor skyopbevaring er gavnlig, men for at være retfærdig har nogle områder givet forbrugerne anledning til bekymring.

Den største bekymring er privatlivets fred.

Brugere bekymrer sig normalt for spionering af serverejere eller, værre, regeringen. Cloudopbevaring giver mindre kontrol over datasikkerhed sammenlignet med en faktisk HDD.

Cloudopbevaring leveres også med potentielle tilslutningsmuligheder. Hvis internettet går tabt eller går langsomt, er der ingen måde at nå filer, der er gemt på en andres servere.

Under traditionelle omstændigheder bør dette ikke være et problem; under en katastrofe kunne der imidlertid ikke være nogen måde at få adgang til data i skyen.

Endelig giver næsten alle leverandører af cloud-lager dig adgang til filer fra enhver webbrowser; nogle kræver dog smartphone-applikationer til dem, der vil indtaste deres konto via en tablet eller telefon.

Forbrugere, der bruger en enhed, der ikke er smarttelefon, kan muligvis ikke installere det krævede program.

Personlig skyopbevaring

Offentlige skyvirksomheder er fremragende tjenester, der holder dokumenter og andre data sikre.

Der er dog altid bekymring for sikkerhed.

Gem data i skyen

Mange mennesker er ikke alt for komfortable med virksomheder, der lagrer deres oplysninger. Mange brugere er også bekymrede for, at parter, der ejer serverne, vil se deres filer, eller at regeringen muligvis vil trænge ind uden deres tilladelse.

For privatlivsbevidste forbrugere er Personal Cloud-opbevaring vejen.

Cloud-serveren er hjemme i dit hus og opretter forbindelse til et lokalt netværk via enten Ethernet eller Wi-Fi. Ligesom offentlige skyer, kan den personlige version overføre filer fra enhver tilknyttet computer.

Der er dog en begrænsning i modsætning til offentlige skyer; private skyer har kun adgang til systemer, der er tilsluttet via Wi-Fi.

Der er et par personlige cloud-muligheder derude, som Seagate Personal Cloud, der giver fjernadgang, når ingen er hjemme, hvis dens medie-app er downloadet til en telefon eller tablet.

Deling kan også være begrænset til dem, der kan oprette forbindelse til ejerens hjemmenetværk.

  Hvad er et Botnet? Netværk gået dårligt

Forskel mellem Cloud Storage og Online Backup

Ofte bruger forbrugere udtrykkene skylagring og cloud-backup om hverandre. Mens både skylagring og online backup giver brugerne mulighed for at gemme filer offsite; de er ikke den samme ting.

Formålet med online backup er at gemme en spejlkopi af data for at beskytte dem mod tab. Ved design inkluderer tjenesteudbydere automatisk alle vigtige filer på dit system, ikke kun individuelle.

Naturligvis kan forbrugere, der bruger en service med begrænset kapacitet, kun vælge de filer, de vil gemme, i stedet for at udføre en samlet sikkerhedskopi af systemet.

En af de store ting ved backupsoftware er, at det fungerer kontinuerligt og automatisk. Softwaren kører i baggrunden og flytter kopier af valgte filer til offsite-servere.

Backup-software giver dig også mulighed for at vælge, hvornår det kører, så det spilder ikke båndbredde.

Ulempen med online backup-tjenester er, at filer ofte skal forblive på den interne harddisk. Mange, ikke alle, virksomheder vil slette filer fra deres servere, hvis originaler mangler på din HDD.

Næsten alle backup-virksomheder vil opbevare slettede filer i mindst 30 dage – før de fjernes.

Sammendrag …

Cloudopbevaring er ikke så kompliceret, som det lyder. Hvis du er som mig og har flere data, end den nuværende plads tillader, kan det være et nødvendigt produkt at bruge, medmindre du vil fortsætte med at hælde på eksterne HDD’er.

Der er mange udbydere, som:

 • Sync.com
 • Google Drev
 • OneDrive
 • Dropbox

Som tilbyder en begrænset mængde ledig plads, da vi alle har brug for ekstra lagerplads fra tid til anden.

Selv hvis du ikke har tillid til en tredjepart til at holde informationen sikker, er der cloud-lagringstjenester, der giver nul-viden sikkerhed.

Ligesom med en ekstern harddisk er cloud-lagring endnu en måde at beskytte brugeroplysninger på. Det kommer bare med en masse cool ekstraudstyr som deling, adgang overalt, streaming, redigering og sånt.

Så du er velkommen til at dele din foretrukne metode til sikker opbevaring af data, og hvorfor det er tilfældet, i kommentarfeltet nedenfor.

Kilde1: https://www.techopedia.com/definition/26535/cloud-storage

Kilde2: http://computer.howstuffworks.com/cloud-computing/cloud-storage.htm

Kilde3: http://www.seagate.com/do-more/what-is-personal-cloud-master-dm/

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me