Sådan deles filer på Google Drive i 2023

Fildeling er en nøglefunktion i enhver moderne skytjeneste. Det inkluderer Google Drive, den mest populære cloud-lagringsmulighed for alle. Mens de fleste lagerudbydere fungerer på samme måde, når det kommer til deling af filer, kan det tage tid at lære for dem, der er nye til cloud-lagring. I denne artikel hjælper vi dig med at vikle hovedet omkring det grundlæggende ved deling af filer med Google Drev.

Vi dækker deling af Google Drev-mapper og individuelle filer samt fordelene ved at bruge den til at dele dem, herunder samarbejde ved hjælp af dens fremragende kontorpakke, Google Dokumenter. Vi ser på nogle få svagheder, såsom tvivlsom sikkerhed.

For dem, der har flere spørgsmål om, hvordan Google Drive fungerer, har vi en artikel, der er afsat til emnet. Der er også vores fulde anmeldelse af Google Drev.

Hvad er Google Drive?

Google Drev-webgrænseflade

Google Drev-synkroniseringsmappe

Google Drive Google Docs

Google Drive Opret link

Google Drev-netværksindstillinger

Tidligere

Næste

Google Drev er en cloud-lagringstjeneste. Dets primære mål er at lade dig gemme filer på fjernservere i stedet for din computers harddisk. Hvis du gør det, spares plads på harddisken, så du kan synkronisere filer mellem enheder og dele filer uden at skulle beskæftige sig med generende e-mail-vedhæftede filer.

En grundlæggende Google Drev-konto er gratis og giver dig 15 GB lagerplads. Mens det deles med Google Fotos og Gmail, er det en af ​​de mest generøse gratis cloud-lagerplaner, der er tilgængelige. Hvis du har brug for mere filplads, tilbyder Google Drive 100 GB for $ 1,99 pr. Måned og 1 TB for $ 9,99 pr. Måned.

I de kommende måneder vil tjenesten blive omdannet, da Google One, og dens 1TB-plan vil blive fordoblet til 2 TB uden ekstra omkostninger. Det bør hvælge det i position til at være en af ​​de bedste tilbud inden for cloud-opbevaring, deroppe med pCloud og Sync.com.

Ud over fillagring kan Google Drev bruges til at synkronisere filer på tværs af enheder og, nøglen til denne artikel, dele filer med andre.

Upload af Google Drive-fil

Inden du kan dele en fil med Google Drev, skal du uploade den til en Google-server. Virksomhedens servere er placeret over hele verden, skønt de fleste er i USA. Dette giver mulighed for hurtigere datatilgang generelt og hurtigere upload af filer.

  Bedste Cloud Storage til Europa 2023

Hvis du vil uploade filer til Google Drev, kan du enten flytte filer til din Google Drev-synkroniseringsmappe eller uploade dem ved hjælp af Google Drev-webapplikation eller smartphone-app.

Google Drive-Upload-indhold

I stedet for at uploade individuelle filer, kan du uploade mapper. Enhver filformat op til 20 TB kan uploades, hvilket er en enorm cap efter skystandarder. De eneste undtagelser er Google Dokumenter, Slides og Sheets-filer. Dokumenter og lysbilleder har en grænse på 50 MB og lysbillederne har en grænse på 100 MB.

Google Drev Fildeling

Når du er uploadet, kan du begynde at dele dine mapper og filer med venner, familie, kolleger og klienter. Du kan gøre det fra Google Drev-synkroniseringsmappen i dit filsystem eller webgrænsefladen.

Deling af Google Drive Sync-mappe

For at dele indhold i din synkroniseringsmappe skal du højreklikke på den og holde musemarkøren over “Google Drev”. Der vil være tre muligheder: “del,” “visning på web” og “kopier link til udklipsholder.”

Google-Drive-Sync-mappe-deling

Den tredje mulighed, “kopier link til udklipsholder,” er den nemmeste måde at dele en fil på. Det genererer et URL-link, der peger på din fil, der kan indsættes i Slack-fora, sociale medier, regneark eller andre steder.

Vælg “del” for mere præcis kontrol.

Når du bruger “del” snarere end at generere et link, åbnes et vindue med delingsindstillinger. Der er mulighed for at indtaste e-mail-adresser til at sende links til og indstille tilladelser. Tilladelser inkluderer “kan organisere, tilføje og redigere” og “kan kun se.”

Google Drive-share-indstillinger

Du vil se et “avanceret” link nær bunden af ​​indstillingsvinduet. Brug det til at ændre tilladelser for specifikke personer. Der er et skifte for at forhindre, at redaktører også tilføjer nye mennesker.

Google Drive-share-Advanced-indstillinger

Google Drev-webgrænsefladedeling

Lignende delingsindstillinger er tilgængelige fra Google Drev-webgrænseflade. Højreklik på en mappe eller fil online, og du kan enten hente et “delbart link” eller vælge “del” for mere avancerede kontroller.

Google Drive-web-UI-deling

Som med deling fra synkroniseringsmappen er generering af et link enklere, men det kan være farligt. Links kan bruges af alle, der får adgang til dem. Brug af “share” -indstillingen til at indtaste e-mail-adresser og indstille tilladelser giver et mål for sikkerhed.

  Sådan installeres et SSL-certifikat på WordPress

Hvis du deler Google Dokumenter, Slides eller Sheets-filer, kan du give brugerne tilladelse til kun at se, redigere eller kommentere filer. Kommentarer lader andre efterlade kommentarer i margenerne på Google-filer, som er en funktion, vi ofte bruger på Cloudwards.net til at producere indhold. Redigeringsprivilegier lader også andre efterlade forslag til redigeringer, der kan godkendes eller ikke.

GoogleDocs-file-kommentarer

Op til 100 personer kan kommentere og redigere et delt Google-dokument på samme tid. Mere end det kan se det, men det er lettere at distribuere et universelt link end input 100 e-mail-adresser.

Avancerede delingsindstillinger giver dig automatisk mulighed for at sende links til Facebook, Google+, Gmail og Twitter for at øge dit publikum.

Google-Drive-Web-UI-Share-indstillinger

Google Drive deles med mig

Google Drev giver andre mulighed for at dele mapper og filer med dig. For at hjælpe med at administrere disse inkluderer webgrænsefladen en speciel “delt med mig” -visning for at se, hvilket indhold der er tilgængeligt for dig.

Google Drive-Shared-Med-Me

Listen inkluderer både den delte fil og navnet på den person, der delte den med dig.

Desværre er der ikke nogen lignende opfattelse af at kontrollere, hvilket indhold du har delt med andre. Det gør det nemt at miste oversigt over links. Det bedste, du kan gøre, er at scanne listen over filer i visningen “mit drev” og kigge efter “link” -ikonet ved siden af ​​et objekt, hvilket angiver, at det er blevet delt.

Det kan være tidskrævende, og det er let at overse filer. Forhåbentlig vil Google overveje en funktionstilføjelse til at ordne tilsynet.

Google Drev-svagheder

Google Drev gør det nemt at distribuere filer, men ud over at se på delingsfiler er der foruroligende fejl med, hvordan Google Drev handler om fildeling.

Den største svaghed er, at Google ikke lader dig indstille adgangskoder eller udløbsdatoer for links. Link-adgangskoder sikrer, at kun dem med et kodeord kan bruge et link til at se eller downloade delt indhold. Uden dem kan enhver, der får linket, se det.

Udløbsdatoer for link indstiller en timer for, hvor længe et fillink er godt til. Udløbsdatoer giver en rimelig løsning på, hvor let det er at miste oversigt over hvilke links, du har oprettet, og de problemer, der følger med det.

  Zapier vs IFTTT: Hvilken er bedst til automatisering af arbejdspladsen?

De fleste cloud-lagerudbydere går også glip af disse tællinger. De få undtagelser er nævnt i vores bedste cloud-lagring til fildelingsartikel. Det bedste af flokken er Sync.com, som giver dig mulighed for at indstille adgangskoder, udløbsdatoer og downloadgrænser.

Sync.com-Manage-Links

Sync.com krypterer også fildeling ved hjælp af privat kryptering fra ende til ende. Det er dog en anden sag.

Takeaway er, at selvom det er fantastisk til fildeling og et af de bedste cloud-lagringsværktøjer til samarbejde, er Google Drive langt fra perfekt.

Som et sidste ord af forsigtighed giver Google Drive-aftalevilkår virksomheds spillerummet til at scanne gemt og delt indhold. Der er mange grunde til dette, herunder målrettet markedsføring, men der er især en grund, der er relevant for denne artikel: ophavsretligt beskyttet materiale.

Hvis du planlægger at opbevare torrent film på din Google Drive-konto og dele dem med andre, skal du overveje din plan igen. Systemet bruger hash-matching til at registrere piratkopieret indhold og tillader muligvis ikke delingen, hvis det markerer noget mistænkt.

Google-Drive-Overtrædelse

Selvom vi ikke går ind for piratkopiering, ville du have det bedre med en cloud-videnudbyder, hvis du skulle opbevare torrentede filer. Sync.com, pCloud og Tresorit er de bedste indsatser, med MEGA en fjern fjerdeplads.

Afsluttende tanker

Uden fildeling ville Google Drive ikke være så overbevisende en cloud-opbevaringsløsning som den er. Det skyldes, at fildeling ligger bag hvad Google Drive gør bedst, hvilket er samarbejde.

Medforfatter til Google Dokumenter, deling af præsentationer og distribution af regneark er alle vigtige elementer i Google Drev-oplevelsen. For det meste er fildeling med Google Drev ligetil, og denne artikel burde have bragt dig på den rigtige vej.

Naturligvis er ingen perfekte. Hvis du stadig føler dig fortabt og har brug for rådgivning, så fortæl os det i kommentarerne herunder, og vi deler mere end gerne vores viden. Glem ikke at tilmelde dig din 15 GB gratis Google Drev-lagerplads for at starte deling af filer eller give vores bedste cloud-lagerplads til delingsanmeldelse og læse for flere muligheder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me