Sådan sikkerhedskopieres Google Chrome: En guide til 2023

Sikkerhedskopiering af dine data er vigtig, og selvom du bestemt skal bruge en af ​​de bedste online backup-tjenester for at sikre, at dine data er sikre, behøver du ikke en for at beskytte din browseprofil i Chrome. Denne vejledning viser dig, hvordan du sikkerhedskopierer Google Chrome og sørger for, at intet i browseren går tabt, hvis din computer møder en uheldig afslutning.

Chrome er en af ​​de mest sikre webbrowsere omkring, men det betyder ikke, at dine oplysninger i sagens natur er sikre, hvis din enhed dør. Hvis dette sker, er der sandsynligvis en masse data gemt i browseren, som du vil hente. Dette inkluderer apps, bogmærker, favoritter, udvidelser, browserhistorik, indstillinger, temaer, åbne faner, autofyldformularindhold og betalingsmetoder.

Hvis du mister adgang til disse data, bliver du nødt til at downloade alle dine udvidelser, indtaste dine oplysninger – f.eks. Adgangskoder og adresser – igen og indstille dine præferencer igen, som du kan lide dem. Da din browserhistorik er forsvundet, kan du også glemme at jage den ene artikel, du vagt husker at læse et par uger tilbage.

Hvis du lige installerer Chrome for første gang, skal du tjekke vores Google Chrome-gennemgang for at finde ud af alt, hvad browseren er i stand til. Lad os nu se, hvordan du sikrer, at dine browserdata er sikre og sikre.

Sådan sikkerhedskopieres Google Chrome i browseren

Den nemmeste måde at tage backup af Google Chrome på er at gøre det gennem browseren. For at gøre det skal du oprette en Google-konto eller logge ind med din eksisterende. Start med at klikke på de tre prikker i browserens øverste højre hjørne og derefter på indstillingen “indstillinger” nær bunden af ​​denne menu.

Tre-Dots

Herfra ser du en stor, blå knap mærket “tænd for synkronisering …”. Når du klikker på den, føres du til Googles login-side.

TurnOn-Sync

Her kan du enten logge ind med en eksisterende Google-konto eller oprette en ny ved at klikke på “Opret konto.” 

  monday.com vs Wrike: Two Big Names Battle i 2023

Log på

For at oprette en ny konto skal du indtaste dit navn, fødselsdato og ønsket Gmail-adresse samt en adgangskode. Når din konto er oprettet, skal du gentage trinnene ovenfor for at komme til loginskærmen igen.

Tilmeld

Uanset hvad, når du er færdig med at linke din konto med browseren, kan du vende tilbage til indstillingsmenuen og klikke på “tænd for synkronisering” igen, hvilket vil bede dig om at bekræfte.

TurnOn-Sync-Bekræft

Herfra skal du klikke på “administrer synkronisering” for at se, hvilke oplysninger der overføres. Du kan enten vælge at synkronisere alt, eller vælge og vælge fra listen, der vises på skærmbilledet nedenfor. Når du har besluttet, hvad der skal synkroniseres, gøres det automatisk tilgængeligt på tværs af enheder, så længe du logger ind med den samme Google-konto.

Styre-Sync

Sådan sikkerhedskopieres Chrome-bogmærker, historie & Mere

For at opsummere kan du sikkerhedskopiere Google Chrome ved hjælp af din Google-konto ved at følge disse trin.

  1. Gå ind i indstillingsmenuen
  2. Opret eller log ind på en Google-konto
  3. Gå tilbage til indstillingsmenuen, og klik på “tænd for synkronisering”
  4. Klik på “administrer synkronisering” og vælg, hvad du vil gemme på din konto

Sådan sikkerhedskopieres manuelt Google Chrome

Hvis du ikke ønsker, at Google skal have alle dine oplysninger på dets servere – hvilket betyder, at du ikke bruger en Google-konto – kan du stadig tage backup af browseren manuelt. 

Disse instruktioner giver dig mulighed for at beskytte alt, der er gemt i Chrome, men hvis du kun ønsker at tage backup af Chrome-bogmærker, kan du se vores instruktioner til, hvordan du eksporterer og importerer Chrome-bogmærker.

Først skal du spore din Chrome-profilmappe, der er gemt lokalt på din enhed. Den nøjagtige placering kan variere afhængigt af dit operativsystem, men som standard er mapperne placeret på følgende steder:

  • På computere, der kører Windows 7 og nyere: C: \ Brugere \\ AppData \ Lokal \ Google \ Chrome \ Brugerdata \ Standard
  • På computere, der kører Windows XP: C: \ Dokumenter og indstillinger \\ Lokale indstillinger \ Programdata \ Google \ Chrome \ Brugerdata \ Standard
  • På macOS X-enheder: Brugere // Bibliotek / Applikationssupport / Google / Chrome / Standard
  • På Linux-maskiner: Linux: /home//.config/google-chrome/default
  Sådan installeres et SSL-certifikat på WordPress

Husk, at du bliver nødt til at erstatte “” dele af stierne med dit eget brugernavn.

Chrome-Mappe-Location

Husk, at i tilfælde af Windows er dine AppData- eller Application Data-mapper som standard skjult. Hvis du ikke kan finde disse mapper, skal du åbne “kontrolpanelet”, vælge “udseende og personalisering” og derefter “fil Explorer-indstillinger.”

Kontrolpanel

Skift til fanen “visning” og rulle ned, indtil du ser “skjulte filer og mapper posten.” Bare marker afkrydsningsfeltet “Vis skjulte filer, mapper og drev”, og du er god til at gå.

Vis-Skjult-Files

Denne tilgang fungerer på alle versioner af Windows, fra XP og op, men hvis du kører Windows 10, kan du opnå det samme resultat meget hurtigere. Åbn blot en hvilken som helst mappe, åbn fanen “visning” i topmenuen, og marker afkrydsningsfeltet “skjulte elementer” inde i afsnittet “show / skjul.”

Microsoft Windows 10-skjulte-filer

Hvis du kun har en brugerprofil, vil den være placeret i mappen kaldet “standard.” Kopier blot denne mappe til din sikkerhedskopi-placering – hvad enten det er på en ekstern enhed eller i skyen – så har du alt hvad du har brug for for at gendanne Chrome til det normale i fremtiden.

Chrome-Standard-Folder

Hvis du har mere end en profil, er den lidt mere forvirrende. Hver profil efter din første placeres i en mappe med navnet “ProfilX”, hvor “X” er et tal, der øges for hver profil, du opretter. Således kaldes din anden profilmappe (husk, din første kaldes “standard”) “Profil1”, din tredje vil være “Profil2” og så videre.

Chrome-Profil-mapper

Husk, at hvis du sikkerhedskopierer en af ​​disse profiler og ikke den standardprofil, har du stadig brug for sidstnævnte for at tage backup af dine udvidelser. Dette skyldes, at udvidelser deles mellem profiler og kun gemmes i standardmappen.

Bakket op-Up-profiler

Derfor anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer både standardprofilen og eventuelle yderligere profiler på samme tid.

Mappe-Copy

Da brugerprofilerne kan gemme en hel del data, kan det tage lang tid at kopiere. Husk at lukke Chrome helt på forhånd, ellers afbrydes processen på grund af filerne, der er i brug.

  Bedste Online Backup til England 2023

Sådan gendannes Google Chrome

Når tiden kommer til at gendanne din brugerprofil i Google Chrome, afhænger måden, hvordan du gør dette, på, hvordan du sikkerhedskopierede dine data. Hvis du brugte din Google-konto, er processen så enkel som at logge ind med din nye browserinstallation, og Chrome vil automatisk downloade alle de data, du sikkerhedskopierede.

Første-gangs-login

I fremtiden, hvis du ønsker at få Google til at glemme, hvad den ved om dig, kan du følge vores guide til, hvordan du sletter din Google-historie. Google hævder, at dette vil slette alle de oplysninger, det har gemt på dig, men i betragtning af virksomhedens mindre end stjernernes registrering af privatlivets fred er det svært at stole på dem på dette.

Omdøbt-mappe

Hvis du manuelt sikkerhedskopierede din profil, skal du navigere til den samme mappe som beskrevet ovenfor i afsnittet om manuel sikkerhedskopi. Når du er der, skal du omdøbe “Standard” -mappen til noget andet, såsom “StandardOLD”, og derefter indsætte din sikkerhedskopierede mappe på det samme sted. Næste gang du starter Chrome, logges du automatisk på din gendannede profil.

Afsluttende tanker

Selvom Chrome bestemt ikke er en perfekt browser – især i betragtning af dens alvorlige bekymringer for privatlivets fred – er dens evne til hurtigt at synkronisere dine oplysninger mellem enheder en enorm opadrettelse til verdens mest populære webbrowser. 

Selv hvis du ikke ønsker at bruge en Google-konto for at begrænse, hvad Google ved om dig, er det stadig utroligt nemt at tage backup af Chrome, hvilket kun kræver et par enkle trin til at udføre. Alt dette gør intet for at beskytte dig mod Chromes største fejl – privatliv – så sørg for at downloade den bedste VPN til Chrome og læse vores anonyme browseguide, mens du er her.

Hvad synes du om Chromes backup-proces? Er du enig i, at det er hurtigt og enkelt, eller foretrækker du en mere ligefrem måde at tage backup af uden at bruge en Google-konto? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me