Rezervimi më i mirë në internet për jo-fitimprurësit dhe OJQ-të 2023: Rezervim për një botë më të mirë

Ne të gjithë e dimë se është mirë të ndihmojmë shokun tonë, por jo gjithmonë jemi dakord për mënyrën më të mirë për ta bërë këtë. Shtë e vështirë në një nivel individual. Për fat të mirë, ka jofitimprurës për të na ndihmuar të japim, duke përfshirë më shumë se 1.5 milion organizata të tilla në SH.B.A. Në këtë udhëzues të Cloudward.net, ne do të bëjmë pjesën tonë për t’i ndihmuar ata të menaxhojnë sipër dhe të kushtojnë më shumë fonde aty ku është e nevojshme duke rishikuar kopjen më të mirë në internet sherbime per jofitimprurese.

Organizata të tilla punojnë me shumë para dhe individë, dhe zakonisht duhet të mbajnë shënime të gjitha. Kjo është e barabartë me terabajtë e palexuar të të dhënave për tu ruajtur. Mbajtja e të gjitha atyre të dhënave në një HDD mund të duket e lehtë, por nuk është opsioni më i sigurt. Disqet e vështirë mund të rrëzohen ose mosfunksionimi, për të mos përmendur përmbytjet, zjarret dhe katastrofat e tjera mund të çojnë në dëme. SSD-të janë më rezistente ndaj dështimeve, por më të prirur ndaj gabimeve.

Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë të përdorni një kopje rezervë cloud. Para se të arrijmë në zgjedhjet tona nga ndër shërbimet më të mira rezervë në internet, le të shohim kriteret që kemi përdorur.

Rezervimi më i mirë në internet për Jo-Fitimet 2023

Whatfarë e bën rezervën më të mirë në internet për jofitimprurësit dhe OJQ-të

Meqenëse jofitimprurësit dhe OJQ-të zakonisht merren me para, kriteret tona të para do të jenë vlera. Do të shohim që ju mund të bëni kopje rezervë të të dhënave për pak para. Sa më shumë plane që ofron shërbimi, aq më mirë është fleksibiliteti i saj dhe çfarë fitoni për çmimin. Ne gjithashtu preferojmë shërbime që ofrojnë zbritje për jofitimprurësit dhe OJQ-të.

Të punosh në këto organizata nuk do të thotë që je një magjistar i IT-së. Kjo është arsyeja pse ne do të konsiderojmë se sa të thjeshtë janë kopjet rezervë në internet. Nëse përvoja e përdoruesit është e drejtpërdrejtë dhe tërheqëse, ne konsiderojmë se një plus.

Ju nuk dëshironi që dikush të rrëmbejë me të dhënat tuaja pasi të jetë në re. Ne do të shikojmë se si shërbimet menaxhojnë sigurinë. Gjithmonë ekziston një kriptim dhe ne do të shohim se çfarë lloji ata përdorin, nëse ato kanë autentifikim me dy faktorë dhe sa të sigurt janë qendrat e tyre të të dhënave. Ne gjithashtu na pëlqen të shohim encryption me njohuri zero sepse kjo do të thotë se askush nuk mund t’i lexojë të dhënat tuaja.

Krijimi i kopjeve rezervë mund të zgjasë shumë, por ne nuk duam që ai të zgjasë më shumë seç duhet, kështu që një lidhje e qëndrueshme gjithmonë vlerësohet. Stabiliteti nuk ka të bëjë vetëm me infrastrukturën e shërbimit, varet gjithashtu se sa i afërt jeni me serverat dhe ISP-në tuaj.

Tani që i dini kriteret tona, le të vazhdojmë me renditjen. Ne fillojmë me zgjedhjen tonë më të mirë, IDrive.

1. Rezervimi më i mirë në internet për jofitimprurësit dhe OJQ-të: IDrive

IDrive ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1995. Kompania ka njohuri dhe tregon. Sshtë në krye të krahasimit tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet.

Ekzistojnë dy plane personale në dispozicion: një me 2TB dhe tjetri me 5TB hapësirë ​​rezervë. Për më tepër, ju merrni hapësirë ​​sinkronizimi 2TB ose 5TB. Ju nuk mund të paguani çdo muaj, duhet të regjistroheni për një ose dy vjet. Ajo ofron disa zbritje. Për vitin tuaj të parë, ju merrni një zbritje nga çmimi i tij standard prej 69,50 $. Nëse paguani për dy vjet, zbritja zgjatet.

  A ka më i sigurt iCloud Gotten? Reja dhe Siguria e Apple

Jo-fitimprurësit marrin një 50 përqind zbritje në çmimin për 2TB, që arrin në 34,75 dollarë në vit. Ekziston gjithashtu një plan falas 5 GB i cili ju lejon të provoni shërbimin përpara se të bëni një pajtim afatgjatë.

Duke përdorur IDrive, do të duhet të menaxhoni kopjen rezervë, ndryshe nga shërbimet e pakufizuara që rezervojnë gjithçka. Kjo nuk bën një përvojë të thjeshtë të përdoruesit. Meqenëse ka shumë mundësi, mund të duhet që të mësoheni (përdoruesit e energjisë nuk do të marrin mend). Sidoqoftë, pasi të jetë vendosur, plani rezervë mund të funksionojë në sfond. Përdoruesi mesatar nuk duhet të ketë ndonjë problem.

IDrive kodon të dhënat tuaja me algoritmin AES 256-bit në pushim dhe në tranzit. Ai gjithashtu mund të deshifrojë të dhënat tuaja pasi që ai mban në çelësin tuaj si parazgjedhje, por ju mund t’i mbani ato nëse dëshironi. Për ta bërë këtë, do të duhet të aktivizoni kriptimin privat para se të bëni kopjen e parë.

Autentifikimi me dy faktorë nuk është i disponueshëm për t’ju mbrojtur nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Sigurohuni që keni një fjalëkalim të fortë për ta shmangur atë.

Qendrat e sigurta të të dhënave në Shtetet e Bashkuara mbajnë serverët e IDrive. Qendrat e të dhënave janë forcuar kundër fatkeqësive natyrore dhe zjarreve. Ata përdorin mbikëqyrje, alarme dhe sensorë lëvizjeje për të parandaluar ndërhyrjen.

Arsyet e tjera pse na pëlqen IDrive

Ne do të donim të shohim shpejtësi më të mira në ngarkimet fillestare, por, në realitet, ato mund të zgjasin një kohë. Për fat të mirë, ka një shërbim korrieri që ndihmon të quajtur IDrive Express. Mund ta përdorni edhe për shkarkime.

IDrive është i lirë kur merrni parasysh zbritjen e madhe jofitimprurëse. Ju mund të bëni kopje rezervë të pajisjeve të pakufizuara dhe ajo përdor encryption private për të mbrojtur të dhënat tuaja. Prapëseprapë, ai nuk siguron vërtetim me dy faktorë, as nuk është i lehtë për t’u përdorur. Në përgjithësi, është e mjaftueshme për ta bërë atë një numër në renditjen tonë. Nëse kjo mini-rishikim ju interesoi, mund të lexoni më shumë në rishikimin tonë të plotë të IDrive.

2. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE është shërbimi kryesor për ata që kërkojnë të mbajnë të sigurt dosjet e tyre kundër korrupsionit, vjedhjes dhe syve të priftit.

Shërbimi nuk është i lirë, por ka një zbritje për planet SpiderOak ONE nëse përdorni SpiderOak për jo-fitimprurës ose institucione akademike. Ekzistojnë plane të shumta, që sigurojnë fleksibilitet dhe një gjykim 21-ditor falas.

Plani më i lirë ofron 5 GB për 5 dollarë në muaj, i dyti ofron 400 GB për 9 dollarë në muaj, atëherë ka një plan 2TB për 12 dollarë në muaj dhe një plan 5TB që kushton 25 dollarë në muaj. Ka një zbritje të vogël nëse paguan për vitin.

Klienti i desktopit ndihet i paqartë dhe i datuar. Shumica e tyre, për shkak të përqendrimit të tyre në shërbime. Ndërfaqja në internet SpiderOak është e ngjashme me klientin e desktopit në funksionalitet. Ju nuk mund ta ndryshoni planin tuaj rezervë nga distanca dhe nuk ka pamje në shtëpi që tregon aktivitetin e llogarisë. Aplikacioni i smartphone është i kufizuar në funksionalitet, por i lehtë për t’u përdorur.

Kriptimi privat është parazgjedhja për SpiderOak ONE. Niveli i kriptimit është AES 256-bit dhe skedarët janë të koduara brenda-transferimit me SSL. Kompania nuk i mban metadatat tuaja në bazën e të dhënave të tyre, por i lë në kompjuterin tuaj. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i disponueshëm.

Edhe pse skedarët janë të koduar dhe privatë, SpiderOak ende ka qendra të të dhënave të mbrojtura nga ndërhyrësit virtualë dhe fizikë. Ata gjithashtu mund t’i rezistojnë katastrofave natyrore.

Arsyet e tjera pse na pëlqen SpiderOak NJNE

Nuk ka kopje rezervë ose shërbim të rivendosjes, por SpiderOak ka një infrastrukturë të mirë. Sipas klientëve të SpiderOak, kopjimi kërkon një orë për 1 GB. Sa i përket shërbimeve rezervë në internet, kjo është në rregull. Testet tona konfirmuan pretendimin e tyre. Rezervimet fillestare do të zgjasin, të paktën, disa ditë. Pas kësaj, gjithçka duhet të funksionojë më shpejt për shkak të rezervës në nivelin bllok.

  Dita e privatësisë së të dhënave 2015: Ekspertët më të mirë komentojnë për Privacyështjet e Intimitetit (+ Infographic)

SpiderOak ONE nuk është zgjidhja më e mirë për çdo përdorues, por është një zgjedhje e mirë falë kriptimit të tij privat, shpejtësisë së mirë dhe zbritjes jofitimprurëse. Nëse dëshironi arrat dhe bulonat, shikoni rishikimin tonë SpiderOak ONE.

3. CrashPlan

CrashPlan nuk ka plane personale sepse u tërhoq nga tregu i konsumit në gusht 2023. Sidoqoftë, plani i tij i biznesit të vogël është i lirë dhe bën një investim të shëndoshë duke marrë parasysh veçoritë e tjera që ofron shërbimi.

Ju merrni një kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter për çmimin prej 10 $, të ngarkuar çdo muaj, kështu që mund të anuloni në çdo kohë (ndryshe nga IDrive, kontrolloni këtë artikull për një krahasim). CrashPlan ju jep mundësinë për të kopjuar disqet e jashtme të pakufizuara. Mimi nuk është i madh në krahasim me shërbimet e tjera, por është larg nga më i keqi. Nuk ka zbritje për jofitimprurësit.

Instalimi dhe hyrja e klientit zgjasin disa minuta. Ju nuk do të keni probleme me përdorimin e klientit, por vendosja e kopjes rezervë tuaj mund të jetë më e thjeshtë. Nuk ka asnjë mënyrë për të bërë kopje rezervë bazuar në lloj, ju do të duhet ta bëni atë me dorë, edhe pse është një kopje rezervë e pakufizuar.

Klienti i desktopit është intuitiv dhe i thjeshtë për të lundruar. Nëse keni nevojë të mbikëqyrni kopjen rezervë, ndërfaqja në internet duhet të funksionojë. Ju mund ta përdorni atë për të kontrolluar statistikat e përdoruesit dhe për të monitoruar restaurimin e skedarëve.

CrashPlan ju siguron encryption fund-në-fund, si dhe pushim. Niveli i AES i përdorur është 256-bit. CrashPlan do t’i mbajë çelësat tuaj të enkriptimit, por mund të aktivizoni kriptimin privat. Pavarësisht, sigurohuni që të zgjidhni një fjalëkalim të fortë, sepse nuk ka një vërtetim të dy faktorëve. Versioni është në dispozicion për të ndihmuar kundër ransomware.

Arsyet e tjera pse na pëlqen CrashPlan

Ne nuk na pëlqen më shumë sepse CrashPlan nuk performon mirë në departamentin e shpejtësisë. Ju mund të çaktivizoni disa prej proceseve që përdor ndërsa rezervoni skedarët tuaj, por ne nuk ju rekomandojmë. Testet tona na tregojnë se mund të ngarkoni rreth 10 GB në ditë.

Rikthimi i një kompjuteri për 10 dollarë është një marrëveshje e mirë. Siguria është gjithashtu në nivelin. Nëse nuk e keni parasysh shpejtësinë më të ngadaltë, CrashPlan mund të jetë një zgjedhje e mirë për ju. Lexoni më shumë rreth veçorive të tij në shqyrtimin tonë të plotë të CrashPlan

4. Karboni i sigurt

Carbonite ofron ruajtje të pakufizuar, por ofron tre plane në vend të një. Thelbësore është më e lirë me 72 dollarë në vit. Plus kushton 112 dollarë, por përfshin kopje rezervë të jashtme të HDD dhe video automatike. Kryeministri shton një shërbim ndërlidhës për 150 dollarë. Sidoqoftë, ato plane nuk ofrojnë zbritje.

OJQ-të marrin një zbritje prej 10 përqind në planin Carbonite Safe Backup Pro, i cili është një plan që synon bizneset e vogla. Për 287,99 dollarë në vit, do të merrni 250 GB rezervë cloud dhe do të jeni në gjendje të rezervoni kompjuterë të pakufizuar. Nëse abonoheni paraprakisht për dy vjet, merrni një zbritje shtesë prej 5 përqind. Nëse regjistroheni për tre vjet, merrni 10 përqind.

Puna me karbonit është e thjeshtë. Klienti i desktopit (për Windows ose macOS) është i thjeshtë për t’u instaluar. Ju duhet vetëm të bëni një hap kur filloni rezervën, sepse shumica e procesit është i automatizuar. Karbonit madje e bën të lehtë kontrollimin e statusit të skedarëve tuaj duke siguruar kode me ngjyra.

Ekziston gjithashtu një klient në internet që mund të përdorni për të kontrolluar statusin e kopjes rezervë tuaj, të menaxhoni llogarinë tuaj dhe të përdorni skedarët tuaj. Carbonite Mobile ju lejon të bëni ato operacione në Android ose iOS. Ndërfaqja është minimale. Ne nënkuptojmë se në një mënyrë të mirë, pasi nuk është e rrënuar.

  Si të fshini një hard disk në çdo sistem operativ

Carbonite do të mbrojë të dhënat e ruajtura në serverat e tij duke përdorur encryption 128-bit AES. Ai do të mbajë mbi çelësin e enkriptimit për ju, por ju mund të aktivizoni kriptimin privat. Nëse e aktivizoni atë, Carbonite do të përmirësojë nivelin e kriptimit në AES 256-bit. Carbonite kërkon që ju të bëni një fjalëkalim të fortë. Nëse dikush arrin ta godasë atë, vërtetimi me dy faktorë është aty për t’ju ndihmuar.

Arsyet e tjera pse ne na pëlqen karbonit

Nuk ka më shumë pasi procesi i rezervimit të Carbonite nuk është i shpejtë, për dallim nga disa prej konkurrentëve të tij. Nëse jeni të interesuar të lexoni më shumë, drejtohuni në shqyrtimin tonë të thelluar të karbonit.

5. Rezervimi i CloudBerry

Për dallim nga kopjimi i rregullt në internet, CloudBerry Backup nuk përfshin hapësirë ​​për ruajtje të paketuar dhe nuk do të ruajë skedarë. Funksionon më shumë si një pult, që ju ndihmon të menaxhoni planet rezervë në platformat e tjera të cloud. Në terma të teknologjisë, quhet Infrastrukturë-si-Shërbim, ose IaaS. Nëse keni nevojë të menaxhoni shumë kompjuterë dhe serverë, CloudBerry mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju.

CloudBerry tarifon ndryshe sepse nuk ka asnjë hapësirë ​​të përfshirë. Do të duhet të blini një licencë një herë dhe të paguani kopjen rezervë të zgjedhjes suaj. Për shembull, do të duhet të paguani 5.57 dollarë në muaj për 250 GB në Amazon S3. Ne rekomandojmë Wasabi pasi është i lirë dhe i shkallëzuar (0,0039 $ për GB të ruajtur dhe 0,04 dollarë për GB të shkarkuar).

Duhet të vendosni shumë për të bërë kopje rezervë me CloudBerry. Ju duhet të shtoni të gjitha llogaritë e ruajtjes së cloud individualisht (mund të zgjidhni nga 65 destinacionet e ruajtjes). Ka shumë mundësi për të zgjedhur dhe që mund të jenë marramendëse.

Aksesi në internet mbështet vetëm Amazon S3 dhe PC juaj duhet të veprojë si një host me CloudBerry Backup që funksionon. Mbaron puna, por nuk jep shumë karakteristika. Nuk ka asnjë aplikacion mobil dhe është i kuptueshëm, duke marrë parasysh se me sa ofrues mund të lidhen CloudBerry.

Ju mund të shtrëngoni sigurinë e CloudBerry, megjithëse ajo që mund të arrini varet nga partneri i ruajtjes. CloudBerry përdor SSL në tranzit, por kriptimi nga ana e burimit dhe pushimi varet nga ofruesit.

Me partnerin e duhur, CloudBerry mbështet deri në 256-bit AES nga ana e klientit. Shumë kompani rezervë mbështesin vetëm kriptimin nga ana e serverit, që do të thotë që ju nuk e kontrolloni çelësin e enkriptimit dhe çdokush me letrat kredenciale mund të lexojë të dhënat tuaja. Kjo është arsyeja pse encryption nga ana e klientit CloudBerry mund të jetë një ndihmë e madhe. Vetëm sigurohuni që të mos humbni fjalëkalimin tuaj, sepse askush nuk mund ta marrë atë për ju.

Arsyet e tjera pse na pëlqen rezervimi i CloudBerry

Meqenëse transferoni kopjen rezervë në shërbimet e palëve të treta, testimi i shpejtësisë së CloudBerry nuk është i mundur. Testet tona treguan rezultate të mira, por ato u bënë në një skenar më të mirë. CloudBerry nuk mbështet kriptimin dhe kompresimin e cila do të ngadalësonte procesin për shërbimet tona të zgjedhura.

CloudBerry është i ndryshëm nga shërbimet klasike rezervë në internet. Shtë e lirë dhe e shkallëzueshme, por jo e lehtë për përdoruesit që nuk janë të dashuruar me IT. Edhe pse nuk është për të gjithë, ai akoma arrin të bëjë atë që është krijuar për të.

Mendimet përfundimtare

Jo shumë shërbime kujdesen për jofitimprurësit, por ka disa nga të cilat mund të zgjidhni. Zgjedhja e duhur mund të bëjë një ndryshim të madh në punën tuaj të përditshme, për të mos përmendur ndikimin në financat tuaja. Ne mendojmë se IDrive duhet të jetë zgjedhja juaj kryesore, pasi ofron një zbritje të madhe, kompjuterë të pakufizuar dhe encryption private.

CrashPlan dhe SpiderOak ONE janë zëvendësues të besueshëm, ndërsa ju duhet të merrni parasysh dy të fundit vetëm nëse ju pëlqejnë tiparet e tyre specifike.

Whatfarë mendoni për zgjedhjet tona? A dini ndonjë shërbim tjetër që ofron një zbritje për jofitimprurjet? Na tregoni në komente. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me