Rezervimi më i mirë në internet për kompjuterë të shumëfishtë 2023

Ju keni renditur kopjen e shtëpisë tuaj, por tani ka një kompjuter tjetër, ose të shumtë, të përfshirë. Kompjuterët vijnë të lirë dhe ju mund t’i plotësoni ato me të dhëna domethënëse që nuk dëshironi t’i humbni në dritën e syve, kështu që duhet të dini se si të bëni më mirë kopje rezervë të disqeve të shumta në cloud.

Mund të blini pajtime të ndara në internet. Backblaze, me vetëm 5 dollarë për kompjuter, është një mënyrë e përballueshme për ta bërë atë, por, për një menaxhim më të lehtë, një abonim i vetëm funksionon më mirë. Në këtë udhëzues, ne do të shfletojmë opsionet për kopjen më të mirë në internet për shumë kompjuterë.

Shumë kompjuterë nënkuptojnë se disqet e shumëfishtë mund të rrëzohen dhe të marrin të dhënat tuaja me vete. Ju mund të mendoni se jeni të sigurt, nëse përdorni një SSD. Shtë e vërtetë që shkalla e dështimit të tyre është më pak se një përqind, por ato janë të prirur ndaj gabimeve të të dhënave. Shtë më mirë të mbështeteni në cloud, si dhe në rezervën lokale. Ky është rregulli 3-2-1, sidoqoftë. Nëse preferoni të kopjoni NAS, lexoni këtë artikull.

Së pari, le të hedhim një vështrim se cilat kritere na ndihmuan të zgjedhim zgjedhjet tona midis rezervave më të mira në internet. Nëse jeni duke kërkuar për ruajtje në vend (lexoni këtu për ndryshimin), shikoni listën tonë të krahasimit të ruajtjes së cloud për të marrë një kuptim të asaj që është në menu.

Rezervimi më i mirë në internet për kompjuterë të shumëfishtë 2023

Whatfarë e bën rezervën më të mirë në internet për kompjuterë të shumëfishtë

Planet që përfshijnë shumë kompjuterë janë një domosdoshmëri, me theks në kompjuterët e pakufizuar. Do të shohim që ju të merrni një sasi të mirë të hapësirës rezervë për lirë. Shërbimet rezervë kanë numër të ndryshëm të planeve. Sa më shumë që ata kanë, aq më mirë mund të jetë zgjedhja juaj. Shtë mirë nëse shërbimi ka një plan ose provë falas. Planet rezervë familjare janë ideale.

Ne do ta mbajmë në mendje sigurinë pasi mbajtja e të dhënave tuaja të sigurta në cloud është parësore. Siguria e qendrës së të dhënave është po aq e rëndësishme sa kodifikimi që shërbimi përdor. Ne na pëlqen të shohim encryption me njohuri zero sepse kjo do të thotë që askush, përveç jush, nuk do të jetë në gjendje të shikojë të dhënat tuaja. Autentifikimi me dy faktorë shkon pa thënë.

Përdorimi i rezervës në internet nuk do t’ju kërkojë të telefononi banorin gjenial të IT. Shtë më mirë nëse shërbimet janë të lehta për t’u përdorur. Rikthimi i rezervave sipas llojit të skedarit dhe një klient i drejtpërdrejtë dhe intuitiv janë karakteristika që ndihmojnë në arritjen e kësaj.

Rezervat rezervë zakonisht kanë nevojë për një kohë të gjatë për të përfunduar, por të kesh një lidhje të qëndrueshme dhe të shpejtë e bën atë më pak të dhimbshme. Sigurisht, kjo nuk varet vetëm nga infrastruktura e një shërbimi, por nga sa afër jeni me serverët e tij, gjithashtu.

1. Rezervimi më i mirë në internet për kompjuterë të shumëfishtë: IDrive

IDrive bën shtëpinë e saj në San Fernando Valley. Kompania filloi të veprojë në 1995, dhe përvoja e saj tregon. Edshtë fituar një vend në listën tonë më të mirë të krahasimit të kopjeve rezervë.

Rikthimi i pakufizuar i pajisjes është një shenjë dalluese e pajtimeve IDrive, përfshirë kompjuterët dhe disqet e jashtëm të vështirë (nëse përqendrimi juaj është në disqet, kontrolloni rezervën më të mirë në internet për artikullin me HD të jashtëm). Dy plane përshtaten për familjet: planet personale të 2TB dhe 5TB. Plani 2TB do t’ju kthejë pak më shumë se 50 dollarë në vit (pa abonim mujor), ndërsa plani 5TB do të kushtojë rreth 75 dollarë.

  @Max Rishikimi i SyncUp

Përveç kësaj, ju merrni 2TB ose 5TB (në varësi të planit) të hapësirës sinkronizuese, e cila arrin në 4TB ose 10TB të hapësirës aktuale. Nëse vendosni të paguani për dy vjet më parë, do të merrni një zbritje shtesë. Për të provuar shërbimin, IDrive ofron një plan falas me 5 GB hapësirë ​​rezervë.

IDrive kodon të dhënat tuaja duke përdorur një algoritëm AES 256-bit në tranzit dhe në pushim. Nëse doni kriptim privat, duhet ta aktivizoni para se të bëni kopjen tuaj të parë. Përndryshe, IDrive do të mbajë çelësin për të deshifruar të dhënat tuaja.

Shtë për t’u habitur që IDrive nuk ofron vërtetim dy-faktor përveç këtyre karakteristikave të shkëlqyera të sigurisë. Meqenëse nuk është në dispozicion për t’ju mbrojtur nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, duhet të siguroheni që fjalëkalimi juaj është i fortë.

Qendrat e të dhënave të IDrive banojnë në SH.B.A. Ata mund t’i rezistojnë katastrofave siç janë tërmetet, përmbytjet dhe zjarret. Alarmet, sensorët e mbikëqyrjes dhe lëvizjes mbrojnë të dhënat tuaja kundër ekuipazheve siç janë Oqeani 11.

Meqenëse IDrive nuk ofron një kopje rezervë të pakufizuar, është më e komplikuar të punosh me të. Do të duhet të zgjidhni dhe zgjidhni cilat skedarë dëshironi të kopjoni në bazë të vendndodhjes, sepse nuk do të keni mundësi të bëni kopje rezervë sipas llojit të skedarit. Plus, IDrive ka shumë opsione cilësimesh, kështu që do të duhet të mësoheni me këtë. Të gjitha gjërat e konsideruara, nuk duhet të dëshmojnë një dhimbje koke të madhe për shumicën e njerëzve.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë iDrive

IDrive nuk mund të mburrem me shpejtësinë e tij. Ngarkimet fillestare zgjasin një kohë, por ato pasuese janë shumë më të shpejta, falë rezervave të nivelit të bllokut. Për më tepër, ekziston një shërbim korrier falas që mund të ndihmojë që quhet IDrive Express. Ju gjithashtu mund të merrni shkarkimet tuaja duke përdorur atë.

Ju duhet të rezervoni kompjuterë të pakufizuar për përdorim të lirë të IDrive. Kjo ju siguron siguri dhe encryption private. Autentifikimi me dy faktorë mungon dhe përvoja e përdoruesit mund të jetë më e lehtë, por akoma nuk heq shumë nga cilësia e përgjithshme e shërbimit. Nëse doni të dini më shumë rreth veçorive të IDrive, lexoni përmbledhjen tonë të IDrive.

2. SpiderOak ONE

Nëse dëshironi që skedarët tuaj të jenë të sigurt dhe privatë, ndërsa jeni në gjendje të kopjoni kompjuterë të pakufizuar, SpiderOak ONE është shërbimi që ju nevojitet. Nuk janë të gjitha lajmet e mira, megjithëse, pasi shërbimi është i kushtueshëm.

Plani i parë ofron vetëm 150 GB për 5 dollarë në muaj, dhe tjetri ofron 400 GB për 9 dollarë në muaj. Këta të dy nuk ofrojnë shumë vlerë, por plani 2TB për 12 dollarë në muaj (129 dollarë në vit) është një marrëveshje solide. Ju mund ta provoni shërbimin duke përdorur një provë 21-ditore falas para se të vendosni të regjistroheni.

Siguria është veçoria më e rëndësishme për SpiderOak ONE. Kriptimi privat është parazgjedhje. Niveli i kriptimit është AES 256-bit dhe skedarët janë të koduara në tranzit duke përdorur SSL. Autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm për të ndihmuar nëse hakerat vjedhin fjalëkalimin tuaj, megjithëse për momentin vetëm për klientët e trashëguar (SpiderOak po bën disa azhurnime, me sa duket).

SpiderOak nuk i mban metadatat e skedarëve tuaj në një bazë të dhënash qendrore. Përkundrazi, një bazë e të dhënave lokale në kompjuterin tuaj kujdeset për të.

Siguria e fortë mbron skedarët tuaj, por SpiderOak ONE nuk merr një qasje të dobët në qendrat e tij të të dhënave. Ata janë në gjendje t’i rezistojnë sulmeve virtuale dhe fizike. Fatkeqësitë natyrore nuk janë problem.

Shumica e klientëve në desktop ndjehen të datuar dhe të ngathët sepse përqëndrohen në shërbime, dhe kjo vlen edhe për SpiderOak. Ndërfaqja në internet është e ngjashme me klientin e desktopit. Ju nuk mund ta ndryshoni planin tuaj rezervë nga distanca me të, dhe nuk do të mund të shihni aktivitetin e llogarisë suaj pasi nuk ka skedar shtëpiak. Aplikacioni i smartphone është i kufizuar në funksionalitet, gjithashtu, por i lehtë për t’u përdorur.

Arsyet e tjera që na pëlqen SpiderOak ONE

SpiderOak ka një infrastrukturë të mirë, e cila e ndihmon atë të arrijë shpejtësi të rregullta – rreth 1 GB në orë, sipas klientëve. Duke marrë parasysh shërbime të tjera, kjo është në rregull, dhe testet tona konfirmuan pretendimin.

  Cloudward paraqet: 17 Këshilla Pro për Automatizimin e Fluksit të Punës

Rezervimi fillestar do të zgjasë disa ditë, të paktën. Rezervimi i nivelit të bllokut do të ndihmojë pas kësaj, dhe gjithçka duhet të bëhet më e butë. Lexoni më shumë rreth shërbimit në rishikimin tonë SpiderOak ONE.

3. Shtëpi Zoolz

Zoolz është një kompani me qendër në SHBA që filloi në vitin 2010. Ajo dikur bënte vetëm ruajtje të ftohtë (bazuar në Amazon Glacier), por tani ajo bën edhe depo të nxehtë. Ju mund të përdorni Zoolz Home për të kopjuar disa kompjuterë.

Plani Familjar siguron 1TB hapësirë ​​rezervë për pesë përdorues dhe pesë kompjuterë. Do t’ju kushtojë 39,95 dollarë në vit. Plani i rëndë ju lejon të kopjoni të njëjtin numër kompjuterash për të njëjtin numër përdoruesish, por ju jep 4TB hapësirë ​​rezervë. Do të duhet të paguani 99,95 dollarë në vit për ta përdorur atë plan.

Zoolz është një shërbim me njohuri zero, kështu që ju mund të jeni i sigurt se askush por ju do t’i lexoni skedarët tuaj për shkak të kriptimit privat. Niveli i kriptimit është AES-256, i cili është në përputhje me shërbimet e tjera të cilësisë. Kriptimi nuk do t’ju ndihmojë kundër fjalëkalimeve të vjedhura, por vërtetimi i dy faktorëve, të cilin Zoolz ofron, do të.

Rishikimi i Zoolz

Kur kopjoni skedarët tuaj, Zoolz merr emrat e tyre, si dhe ata të drejtorive, sipas politikës së tij të intimitetit. Zoolz regjistron adresën tuaj IP dhe informacionet e tjera personale, gjithashtu. Zoolz deklaron se i përdor ato informacione për shërbime mbështetëse, gjë që është e arsyeshme.

Klienti i desktopit Zoolz, i quajtur Zoolz Intelligent, është në dispozicion për Windows dhe Mac. Procesi i rezervimit është i drejtpërdrejtë, për pjesën më të madhe. Do të duhet të “zgjedhni zgjuar” ose të zgjidhni manualisht përmbajtjen për të kopjuar dhe kjo e bën atë më të komplikuar sesa shërbimet si Carbonite ose CrashPlan.

Ka një klient të fuqishëm në internet që ju ndihmon të menaxhoni llogarinë tuaj. Faqja kryesore do të tregojë informacione rreth përdoruesve aktivë dhe serverëve, sa ruajtje të nxehtë dhe të ftohtë keni përdorur dhe statistika të tjera të përgjithshme.

Mund të qaseni në kopjen rezervë në telefonin tuaj duke përdorur aplikacionin për Android ose iOS. Aplikacioni është tërheqës dhe i gjithanshëm. Kjo do t’ju lejojë të kopjoni skedarë (dokumente, video, kontakte dhe kështu me radhë) nga telefoni juaj.

Arsyet e tjera që na pëlqen Zoolz Home

Shërbimi integrohet me Amazon S3 dhe që e ndihmon atë të arrijë shpejtësi të mira. Ka serverë në SH.B.A., U.K. dhe Australi. Rikthimi i skedarit përdor algoritme transferimi në nivelin bllok. Për të parë më shumë detaje rreth asaj se si shërbimi kryen, lexoni përmbledhjen Zoolz Home.

4. Acronis True Image 2023

Acronis True Image 2023 është lëshimi më i fundit nga Acronis i cili ka qenë në biznes që nga viti 2003. Një rekord i tillë i gjatë bën përvojë të mirë dhe tregon në produktin e tij.

Ju mund të blini një plan jetësor, por ai ka disa paralajmërime, kështu që ne ju rekomandojmë të merrni një plan mujor. Abonimet e përparuara dhe Premium kufizojnë numrin e kompjuterave që mund të rezervoni në pesë.

Avancuar kushton 4,16 dollarë në muaj (ose 49,99 dollarë në vit) për 250 GB. Premium do t’ju kushtojë $ 8.33 në muaj (99,99 $ në vit) për 1TB. Nëse paguani për të rritur madhësinë e ruajtjes, do ta merrni me një çmim të ulur. Kjo është gjithashtu e vërtetë për numrin e kompjuterëve (deri në pesë).

Acronis përdor nivelin e kodimit të AES 256-bit. TLS / SSL mbron të dhënat tuaja në transferim. Ekziston gjithashtu një veçori e re nga Acronis e quajtur Acronis Active Protection, e cila ju ndihmon kundër sulmeve të ransomware. Nëse dështon, mund të mbështeteni në versionimin për të tërhequr skedarët tuaj. Nuk ka asnjë vërtetim të dy faktorëve.

Ju mund të shifroni skedarët përpara se t’i dërgoni në serverët e Acronis. Procesi kërkon që ju të shkruani fjalëkalimin, të cilin vetëm ju e dini. Skedarët do të mbeten të koduar në cloud deri sa t’i deshifroni ato. Kjo e bën Acronis True Image me njohuri zero.

Acronis ruan të dhënat në shumë servera në qendrat e saj të të dhënave. Ata përdorin skanimin biometrik, kartat kryesore, patrullimet dhe monitorimin për të siguruar sigurinë e skedarëve tuaj. Fatkeqësitë natyrore dhe zjarret janë gjëra për të cilat nuk duhet të shqetësoheni, pasi infrastruktura është rezistente ndaj tyre.

Klienti i desktopit është i thjeshtë për të lundruar, por teksti duhet të jetë më i madh. Acronis ju jep mundësinë për të kopjuar gjithçka, në vend që të zgjidhni skedarë specifikë. Kjo kërkon më shumë hapësirë, por e bën krijimin më të lehtë të një plani rezervë. Nëse vendosni ta bëni atë në atë mënyrë, mund të përjashtoni skedarët që nuk doni të kopjoni. Njoftimet janë të dobishme dhe do t’ju mbajnë të azhurnuar.

  Dita e privatësisë së të dhënave 2015: Ekspertët më të mirë komentojnë për Privacyështjet e Intimitetit (+ Infographic)

Ju mund të përdorni pultin në internet për të ekzekutuar kopje rezervë manuale dhe për të rikuperuar skedarët. Kjo e bën atë të dobishëm për menaxhimin në distancë. Ndërfaqja në internet është e qartë dhe nuk do t’ju ngatërrojë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Acronis Imazhi i Vërtetë 2023

Acronis është i shpejtë për kopjet rezervë fillestare, ndryshe nga shumica e shërbimeve. Kjo është një nga arsyet për të tërhequr vëmendjen ndaj kostos së saj të lartë. U deshën vetëm 15 minuta për të kopjuar një dosje 1 GB.

Nëse keni nevojë për të kufizuar gjerësinë e brezit, ekziston një mundësi mbytjeje ose mund të kaloni ndërmjet shpejtësisë “optimale” dhe “maksimale”. Testet tona përdorën atë optimale, por vullneti maksimal, me sa duket, do të arrijë shpejtësi më të mëdha. Nëse dëshironi të shihni tabelën e shpejtësisë dhe veçoritë e tjera, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Acronis True Image 2023.

5. ElephantDrive

ElephantDrive është një platformë rezervë, sinkronizim dhe shkëmbim skedar që siguron funksionim të mirë. Filloi të ofrojë rezervë cloud në 2007.

Duke përdorur planin falas, ju mund të bëni kopje rezervë të 2 GB të të dhënave deri në tre pajisje. Nuk është shumë, por do t’ju lejojë të provoni shërbimin. Për 9,95 dollarë në muaj ju mund të rritni numrin e pajisjeve në 10 dhe sasinë e hapësirës rezervë në 1TB. Nëse keni nevojë për më shumë, gjithmonë mund të kërkoni për planin e biznesit, i cili ju siguron 2.5TB për 25 pajisje. Do t’ju kushtojë 39,95 dollarë në muaj.

ElepthanDrive kodon skedarët tuaj duke përdorur encryption AES-256 bit përpara se të largohen nga pajisja juaj. SSL 128-bit i mbron ato gjatë transferimit. Si parazgjedhje, ElephantDrive mban çelësin për të deshifruar skedarët tuaj. Nëse doni kriptim me njohuri zero, mund të vendosni çelësin tuaj privat. Ju madje mund të hiqni dorë nga enkriptimi për të shpejtuar kopjen rezervë. Sigurisht, ne nuk e rekomandojmë atë.

Nuk ka asnjë autentifikim me dy faktorë, prandaj sigurohuni që fjalëkalimi juaj të jetë i fortë. ElephantDrive ruan një pjesë të madhe të informacionit tuaj, duke përfshirë fjalëkalimin tuaj, dhe kjo është shqetësuese. Lexoni politikën e privatësisë para se të vendosni të përdorni këtë shërbim.

Shtë e thjeshtë për të kopjuar skedarët duke përdorur ElephantDrive, pasi thjesht mund të tërhiqni dhe të hidhni skedarët tuaj në dosjen që krijon, pastaj të prisni që ngarkimi të përfundojë. Farë është e çuditshme është që ju mund të bëni kopje rezervë të dosjeve duke përdorur klientin e desktopit, por nuk mund t’i riktheni ato. Do të duhet të përdorni ndërfaqen në internet.

Ndërfaqja në internet është e pastër. Shtë e lehtë për të gjetur cilësimet tipike, por ka mundësi komplekse që do t’ju kënaqin nëse jeni teknik. Shërbimi është i përshtatshëm për ata që duan të krijojnë një kopje rezervë dhe ta harrojnë atë. Rivendosja është konfuze, pasi duhet të përdorni opsionin “shkarkim” sepse opsioni “rivendosje” nuk funksionon.

Aplikacioni celular do të rezervojë foto dhe kontakte nga telefoni juaj, por kjo është e gjitha. Përveç kësaj, ju mund të përdorni fotot, skedarët audio dhe video që keni ruajtur në internet.

Arsyet e tjera na pëlqejnë ElephantDrive

ElephantDrive është një nga shërbimet më të shpejta rezervë. Ajo që i mungon, sidoqoftë, është një mënyrë për të monitoruar transferimin tuaj. Nëse ka probleme me ngarkimin, nuk do të mund të shihni se çfarë po ndodh. Ekziston një mënyrë për të kufizuar përdorimin e gjerësisë së bandës ElephantDrive, nëse kopja rezervë ndërhyn me burimet e sistemit.

Rishikimi ElephantDrive

Ne na pëlqen që shërbimi ofron shpejtësi të shpejtë, së bashku me një proces të drejtpërdrejtë rezervë, por vlera mund të jetë më e mirë. Politika e diskutueshme dhe gabimet e bëjnë atë edhe më pak tërheqës. Nëse doni të dini më shumë rreth ElephantDrive (veçanërisht kuarcat dhe gabimet e tij të intimitetit), lexoni rishikimin tonë të ElephantDrive.

Mendimet përfundimtare

Rezervimi online për shumë kompjuterë është i lehtë për tu arritur. Gjetja e një rezervë të mirë nuk është. Pengesa e parë është çmimi, sepse po rezervoni pajisje të shumta. Zgjedhja jonë më e mirë, IDrive, ju jep vlerë të mirë, së bashku me siguri të mirë, encryption private dhe mundësinë për të kopjuar pajisje të pakufizuara. Nëse dëshironi diçka tjetër, shikoni në shërbimet e tjera në listë.

A jeni dakord me zgjedhjet tona? A përdorni diçka tjetër për të kopjuar kompjuterat tuaj në shtëpi? Diçka shumë më mirë? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me