Rezervimi më i mirë në internet për Muzikën 2023

Ne kemi pasur regjistrime të mëdha dhe CD që ju duhet të mbani në raft. Ato janë të gjitha dixhitale tani, gjë që bën të lehtë mbledhjen e dhjetëra mijëra këngëve, por edhe në formatin e skedarit .mp3, kjo do të shtohet. Këto këngë mund të mbushnin qindra gigabajt në hard drive-in tuaj. Për të ndihmuar hapësirën e lirë, ne kemi mbledhur kopjen më të mirë në internet për muzikë, me Backblaze si udhëheqës.

Disqet e vështirë janë të mëdha. Ata mund të marrin koleksionet tuaja të plota Bruce Springsteen, Taylor Swift dhe Depeche Mode me hapësirë ​​për të kursyer, por ato nuk janë të besueshme. Disqet mund të rrëzohen ose prishen, duke e heshtur muzikën tuaj përgjithmonë. Softveri i rimëkëmbjes mund të ndihmojë, por nuk mund të jeni i sigurt se do të tërheqë të dhënat tuaja, dhe ndërsa SSD nuk shkatërrohen aq shumë, ata përjetojnë më shumë gabime të të dhënave.

Pasi të keni kopje rezervë, mund të jeni i sigurt se asnjë mosfunksionim harduerësh, zjarri ose vjedhje nuk do të komprometojë gjurmët tuaja të preferuara të muzikës.

Rezervimi nuk do të çlirojë hapësirën tuaj të hard drive, megjithëse. Kjo është një punë për ruajtjen e cloud. Nëse kjo është ajo që ju nevojitet, shikoni listën tonë më të mirë të ruajtjes së cloud. Këtu, ne do të përqendrohemi në marrjen e kopje rezervë që do t’ju lejojë të mbroni më shumë këngët për më pak para. Ne do të flasim për atë dhe kriteret e tjera që kemi përdorur për të bërë listën para se të arrijmë në zgjedhjet tona më poshtë.

Rezervimi më i mirë në internet për Muzikën 2023

Whatfarë e bën kopjen më të mirë në internet për Muzikën

Vlera është para së gjithash. Disa shërbime ofrojnë vetëm disa plane, ndërsa të tjerët ju japin hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. Ata që ofrojnë një rezervë të pakufizuar do të jenë në një avantazh këtu. Sa më shumë hapësirë ​​të merrni para, aq më e mirë është vlera. Gjithmonë na pëlqen të shohim një provë ose një plan të lirë, gjithashtu. Nëse jeni duke kërkuar një kopje rezervë falas, mund të lexoni për zgjedhjet tona kryesore për të.

Shërbimi nuk duhet të jetë një dhimbje për t’u përdorur, ose. Vendosja e rezervës tuaj duhet të jetë e drejtpërdrejtë, pasi duhet të jenë kopje rezervë dhe rikuperimi i mëpasshëm. Klientët duhet të funksionojnë në shumicën e sistemeve, si dhe në internet dhe celular, dhe përvoja e përgjithshme e përdoruesit duhet të jetë aq e qetë sa nuk do të keni nevojë për të thirrur për ndihmë.

Rezervimi juaj fillestar zakonisht do të marrë një kohë të gjatë për të përfunduar. Sa kohë varet nga lidhja juaj e internetit, infrastruktura e shërbimit rezervë që përdorni dhe sa afër jeni me serverat e tij. Pasja e kopjimit të nivelit të bllokut në lojë do të ndihmojë që kopjimet e mëvonshme të bëhen më shpejt.

Siguria e duhur është mirë të keni, edhe nëse thjesht ruani muzikën tuaj. Kriptimi i fortë duhet të mbrojë të dhënat tuaja në cloud, si dhe brenda-tranzitit. Nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, është më mirë nëse shërbimi ofron vërtetim me dy faktorë për të ndihmuar në parandalimin e ndërhyrjes. Ne gjithashtu mirëpresim kriptimin me njohuri zero nëse është dhënë.

  Rezervimi më i mirë falas i reve të vitit 2023

1. Rezervimi më i mirë në internet për Muzikën: Zbardhet

Backblaze ka një histori të gjatë dhe është një nga shërbimet më të njohura sot. Ajo u rendit e dyta në listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet dhe do të ishte një zgjedhje e shkëlqyeshme për të kopjuar muzikën tuaj.

Shërbimi e mban të thjeshtë me vetëm një plan abonimi. Për 5 dollarë në muaj, ju merrni hapësirë ​​të pakufizuar rezervë për një kompjuter. Të kesh një plan mujor është i përshtatshëm, pasi mund të anulosh në çdo kohë, dhe shumica e të tjerëve nuk e ofrojnë opsionin. Do të merrni një zbritje prej 10 $ nëse paguani për një vit më parë, 25 dollarë nëse paguani për dy vjet.

Backblaze-Slider1
© Cloudward.net

Backblaze-Slider2
© Cloudward.net

Backblaze-Slider3
© Cloudward.net

Backblaze-Slider4
© Cloudward.net

Backblaze-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Shtë e lehtë të konfiguroni kopjimin tuaj, pasi nuk keni nevojë të menaxhoni sa ose çfarë rezervoni. Meqenëse Backblaze mund të rezervojë sipas llojit të skedarit, duke përjashtuar sistemin dhe skedarët e përkohshëm, mund të përfshini skedarë muzikorë dhe ta lini atë të bëjë magjinë e tij. Nuk ka nevojë të krijoni një plan rezervë sepse gjithçka është e automatizuar.

Aplikacioni i desktopit përdor një qasje minimale të dizajnit, gjë që e bën përdorimin e drejtpërdrejtë, dhe ndërfaqja në internet nuk do t’ju japë as probleme. Usershtë miqësor për përdoruesit dhe është i lehtë për tu lundruar. Skeda “përmbledhje” tregon statusin e llogarisë tuaj dhe kartela “shikoni / rivendosni” ju lejon të keni qasje në skedarët tuaj.

Rikthimi fillestar kërkon shumë kohë, por Backblaze është një nga shërbimet më të shpejta. Nuk kufizon shpejtësinë tuaj të ngarkimit ose shkarkimit dhe ju mund të rritni numrin e temave rezervë që keni drejtuar për shpejtësi më të mëdha. Sa afër jeni me serverat e Backblaze, të gjithë në Kaliforni, do të jetë një faktor për shpejtësinë, gjithashtu.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bllokimet e shpinës

Ka shumë karakteristika të sigurisë, duke përfshirë encryption private. Nëse aktivizohet, do të mbani çelësin e enkriptimit. Përndryshe, Backblaze do ta mbajë atë. Pavarësisht, për të rikuperuar skedarët tuaj, ju do të duhet të dërgoni frazën tuaj në Backblaze. Kriptimi AES 128-bit mbron të dhënat tuaja në cloud, ndërsa SSL ruan skedarët tuaj brenda-tranzitit.

Do të merrni një kopje rezervë të lirë të pakufizuar, një përvojë të thjeshtë dhe intuitive të përdoruesit dhe shpejtësi të shpejtë rezervë me Backblaze. Kjo është arsyeja pse fiton vendin e parë në listën tonë. Nëse doni të mësoni më shumë, lexoni në përmbledhjen tonë të thelluar të Backblaze. Nëse nuk jeni i sigurt, gjithmonë mund të përfitoni nga prova 15-ditore përpara se të vendosni të regjistroheni.

2. IDrive

Dy opsione IDrive i përshtaten rezervës për muzikë – planet personale të 2TB dhe 5TB. Të dyja janë vjetore, sepse IDrive nuk ofron abonime mujore. Plani 2TB do t’ju kushtojë 52 dollarë në vit, ndërsa plani 5TB do t’ju kthejë rreth 75 dollarë. Do të merrni gjithashtu hapësirë ​​2TB ose 5TB, gjë që bën hapësirë ​​sinkronizimi 4TB ose 10TB. Para se të regjistroheni, provoni planin 5 GB falas.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudward.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudward.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudward.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudward.net

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Për dallim nga shërbimet rezervë të pakufizuara, IDrive kap hapësirën tuaj, gjë që e bën më të vështirë përdorimin. Do të duhet të menaxhoni kopjen rezervë me dorë duke zgjedhur dhe zgjedhur skedarë. Plus, ka shumë cilësime, të cilat mund të mposhtin përdoruesit e zakonshëm. Sidoqoftë, pasi të vendosni planin tuaj, mund ta lejoni IDrive të dalë në prapavijë pa u shqetësuar.

IDrive nuk është rrufe shpejt. Krijimi i rezervave fillestare mund të kërkojë një kohë për të ngarkuar dhe nuk ka asnjë mënyrë për të filluar kopje rezervë me shumë fije më vonë, siç mundeni me Backblaze. Për fat të mirë, ekziston një shërbim rezervë falas korrierësh, i quajtur IDrive Express, i cili ndihmon me ngarkime dhe shkarkime.

  Farë është një botnet? Rrjetet nuk shkuan keq

Ngarkimet pasuese janë gjithashtu shumë më të shpejta për shkak të rezervës në nivelin bllok.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IDRive

IDrive përdor encryption AES 256-bit brenda dhe në pushim. Do të duhet të aktivizoni kriptimin privat para rezervës suaj të parë, nëse dëshironi. Nëse nuk e bëni këtë, IDrive do ta mbajë çelësin tuaj. Nuk ka autentifikim me dy faktorë, kështu që e vetmja mënyrë për të mbrojtur fjalëkalimin tuaj është ta bëni atë të fortë.

Shërbimi është më i vështirë për t’u përdorur sesa Backblaze, nuk ofron një rezervë të pakufizuar dhe është më i kushtueshëm në këtë drejtim. Nëse doni një vështrim më të detajuar në karakteristikat e tij, lexoni rishikimin tonë IDrive.

3. CrashPlan Pro

CrashPlan nuk u shërben më përdoruesve personalë, por prapë mund të përdorni planin e tij të biznesit për të kopjuar muzikën tuaj.

Kushton 10 dollarë në muaj dhe siguron hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. Meqenëse shërbimi ju ngarkon në muaj, gjithmonë mund ta anuloni, ndryshe nga shumica e shërbimeve. Nuk është një pazar, veçanërisht në krahasim me Backblaze, por është akoma një marrëveshje solide. Nëse keni muzikë në disqet tuaja të jashtme, gjithashtu mund t’i rezervoni ato.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Instalimi i klientit është i lehtë dhe i shpejtë. Përdorimi i tij është pa dhimbje, por operacioni rezervë mund të jetë më i thjeshtë. Nuk ka rezervë të bazuar në llojin e skedarit, kështu që do të duhet të etiketoni dosje dhe skedarë që dëshironi të kopjoni, edhe pse po merrni hapësirë ​​të pakufizuar.

Lundrimi i klientit në desktop është i lehtë, siç është me ndërfaqen në internet. Ju mund të përdorni klientin e internetit për të mbikëqyrur kopjen rezervë tuaj duke konsultuar faqet që tregojnë statistikat e përdoruesit, krijoni raporte dhe monitoroni rivendosjen e skedarëve.

Rikthimi i rezervave duke përdorur CrashPlan nuk është i shpejtë. Shpejtësia rritet nëse çaktivizoni proceset e kompresimit, encryption dhe deduplication të skedarit, por ne nuk mund t’ju rekomandojmë ta bëni atë. Mund të bësh shpejtësi në qoftë se burimet e sistemit tuaj janë të ulëta, megjithëkëtë, dhe kopjimi i nivelit të bllokut do t’ju ndihmojë me kopje rezervë të ardhshme.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CrashPlan Pro

Ashtu si dy shërbimet e mëparshme, ju mund të zgjidhni një kriptim privat. Përndryshe, kompania do të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit. Farëdo që të zgjidhni, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë sepse nuk ka vërtetim të dy faktorëve.

AES 256-bit encrypts fotografi para transferimit, ndërsa AES 128-bit i mbron ato gjatë tij. Lexoni më shumë rreth sigurisë në rishikimin tonë të CrashPlan.

4. Karbonit

Carbonite ofron tre plane të pakufizuara për të zgjedhur nga: Basic, Plus dhe Prime. Basic ju jep hapësirë ​​të pakufizuar për 72 dollarë në vit. Për më tepër, Plus shton hard disk të jashtëm dhe rezervë automatik të videos për 112 dollarë. Shtë plani më i njohur.

Përveç gjithë kësaj, Kryeministri ka shërbimin e rimëkëmbjes ndërlidhës dhe kushton 150 dollarë në vit. Nuk është një investim i mirë, nëse nuk bëni kopje rezervë të plotë rregullisht. Nëse paguani dy vjet më parë, do të merrni 5 përqind zbritje ose nëse paguani për tre vjet, do të merrni një zbritje prej 10 përqind. Nëse një vit duket si një angazhim shumë i madh, ka një provë 15-ditore për të provuar shërbimin para se të regjistroheni.

Klienti i karbonit në desktop është i thjeshtë për t’u instaluar. Pjesa më e madhe e procesit është e automatizuar, kështu që ka vetëm një hap kur filloni rezervën (këshillohuni për listën e skedarëve dhe shtesave që Carbonite përjashton në faqen e saj të internetit). Aplikacioni do të kodojë ngjyrat e skedarëve tuaj, nëse e aktivizoni atë veçori, në mënyrë që të kontrolloni më lehtë gjendjen e tyre. Shtë në dispozicion për Windows dhe macOS.

  Si të krijoni një rrjet me re Drive Drive the Easy Way

Të njëjtat karakteristika janë në dispozicion në aplikacionin celular, i cili është i disponueshëm për Android dhe iOS. Ajo përmban një ndërfaqe tërheqëse dhe të qartë që mund të përdorni për të hyrë në skedarët tuaj të rezervuar dhe automatikisht fotografi rezervë. Ju nuk mund të rezervoni llojet e tjera të skedarëve, por të keni një kopje rezervë të pakufizuar të fotografive është akoma një marrëveshje e mirë.

Konkurrentët, si Backblaze dhe IDrive, ekzekutojnë kopje rezervë fillestare shumë më shpejt. Pas transferimit fillestar, sidoqoftë, gjërat duken më mirë për Carbonite pasi rezervimi i nivelit të bllokut ndihmon në shpejtimin e procesit.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Nëse aktivizoni kriptimin privat, Carbonite do të përdorë AES 256-bit për të mbrojtur skedarët tuaj. Përndryshe, do të përdorë AES 128-bit. Në të dy rastet, shërbimi do të mbajë çelësin tuaj.

Faqe Hyrëse për Shqyrtimin e Karbonit

Carbonite kërkon që ju të bëni një fjalëkalim të fortë dhe siguron vërtetimin me dy faktorë nëse dikush e vjedh atë. Këto karakteristika krijojnë një profil të ashpër sigurie. Për më shumë, lexoni rishikimin tonë të Karbonit.

5. Shtëpi Zoolz

Zoolz mund t’i mbajë skedarët tuaj në “ruajtje të mediave” dhe të zgjedh skedarët audio, si dhe fotot dhe videot, për t’i parë pa u bufferuar ndërsa ato janë në ruajtje të ftohtë.

Në planin Familjar do të merrni 1TB hapësirë ​​rezervë për pesë përdorues dhe kompjuterë. Do t’ju kthejë rreth 40 dollarë në vit. Plani i rëndë nuk rrit numrin e përdoruesve ose kompjuterëve, por do t’ju japë 4TB hapësirë ​​për muzikën tuaj për 100 dollarë në vit.

Zoolz Intelligent është emri i klientit të desktopit Zoolz, është i disponueshëm për Windows dhe Mac. Në përgjithësi, procesi i rezervimit është i drejtpërdrejtë. Sidoqoftë, kërkon që ju të zgjidhni manualisht ose “zgjuani zgjedhjen” e të dhënave që dëshironi të kopjoni, sidoqoftë, gjë që e bën atë më të komplikuar sesa shërbimet e tjera (Carbonite ose CrashPlan, për shembull).

Klienti i aftë i uebit do t’ju ndihmojë të menaxhoni llogarinë tuaj. Ju mund të shihni informacione në lidhje me përdoruesit aktiv dhe serverët në faqen kryesore, si dhe sa ruajtje keni përdorur – të nxehtë ose të ftohtë – dhe statistikat e tjera të përgjithshme.

Aplikacioni Android ose iOS do t’ju lejojë të kontrolloni rezervën tuaj duke përdorur telefonin tuaj. Shtë e këndshme dhe ka shumë mundësi, përfshirë rezervimin e videove, kontakteve dhe skedarëve të tjerë në pajisje.

Për shkak se shërbimi integrohet me Amazon S3, ai mund të arrijë shpejtësi të mira. Ka serverë në SH.B.A., dhe Australi. Si shumica e të tjerëve, ai përdor algoritme transferimi në nivelin bllok.

Arsyet e tjera që na pëlqen Zoolz Home

Zoolz përdor encryption AES 256-bit dhe është me njohuri zero. Kriptimet nuk ndihmojnë nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, por vërtetimi i tij me dy faktorë do të. Politika e tij e intimitetit është e diskutueshme, megjithëse, siç thotë se shërbimi merr emrat e skedarëve dhe drejtorive dhe regjistron adresën tuaj IP dhe informacione të tjera personale.

Zoolz pretendon se është mbështetje, e cila është e arsyeshme. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth shërbimit, shikoni vlerësimin tonë të Zoolz.

Mendimet përfundimtare

Koleksioni juaj i muzikës do të jetë më i sigurt nëse e bëni kopje rezervë, por jo të gjitha shërbimet funksionojnë në mënyrë të barabartë. Disa mund të jenë të ndërlikuara për t’u përdorur ose kanë hapësirë ​​rezervë të kufizuar dhe të kushtueshme. Për dallim nga ato, ne mendojmë se Backblaze është një zgjedhje e shkëlqyeshme për të mbështetur muzikën tuaj. Ne kemi shkuar përtej vlerës dhe lehtësisë së përdorimit për ta bërë atë zgjedhje, duke parë shpejtësinë dhe sigurinë, gjithashtu.

Të gjitha shërbimet këtu janë ndër zgjidhjet më të mira rezervë që kemi testuar, kështu që nëse nuk ju pëlqen Backblaze për ndonjë arsye, nuk mund të gaboni me asnjë nga të tjerët. Whatfarë mendoni për listën tonë? A na ka munguar shërbimi juaj i preferuar? Na tregoni në lidhje me të në pjesën e komenteve.

Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me