Zapier vs IFTTT: Cila është më e mira për automatizimin në vendin e punës?

Kur bëhet fjalë për krijimin e marrëdhënieve të automatizuara midis aplikacioneve të bazuara në internet, dy shërbime më së shpeshti vijnë në mendje: Zapier dhe IFTTT. Të dy e bëjnë menaxhimin e rrjedhës së punës të thjeshtë me ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe mbështetje të shkëlqyeshme për aplikim.

Edhe pse ka shumë mbivendosje për sa i përket asaj që secili mund të bëjë, midis tyre ekzistojnë dallime të rëndësishme që mund të bëjnë ndryshimin kur zgjidhni mjetin më të mirë të automatizimit të detyrave për nevojat tuaja. Për t’ju ndihmuar të bëni atë zgjedhje, ne kemi bashkuar këtë përmbledhje kokë më kokë duke analizuar integrimet, përvojën e përdoruesit dhe kostot e secilit shërbim.

Sshtë koha për Zapier vs IFTTT.

Farë është automatizimi në vendin e punës?

Qëllimi i automatizmit të rrjedhës së punës është të zvogëlojë numrin e detyrave manuale, rutinore që ju nevojiten për të kryer, duke kursyer kohë, para dhe, ndoshta, duke zvogëluar mundësinë e gabimit dhe mbikëqyrjes në detyrat e përditshme..

Ndryshimi i vendit të punës moderne drejt cloud, duke përdorur mjete të tilla si ruajtja e cloud për të bashkëpunuar në skedarë, aplikacione të kontabilitetit për të menaxhuar financat, aplikacione të ekipit virtual si Slack dhe Trello për të fuqizuar forcat e largëta të punës dhe mjetet e mediave sociale për të përhapur vetëdijen e markës, ka e bëri jetën më të lehtë për të gjithë.

Mjetet e automatizimit në vendin e punës të shumëllojshmërisë Zapier dhe IFTTT kërkojnë të vazhdojnë atë prirje. Ata e bëjnë këtë duke i lidhur aplikacionet së bashku përmes marrëdhënieve shkak-pasojë, ose shkaktim dhe veprim. Do të thotë, diçka që ndodh në një aplikacion bën që një ngjarje të ndodhë automatikisht në një tjetër. Me terma të thjeshtë: nëse A, atëherë B.

Një shembull i një detyre rutinore që mund të automatizonit do të ishte prerjet e kartave Trello të krijuara rishtazi në një spreadsheet Google Sheets. Një tjetër mund të jetë krijimi i një shënimi në Evernote (lexoni rishikimin tonë të Evernote) sa herë që gjenerohet një cicërimë e re.

Ndërsa Zapier dhe IFTTT renditen si dy emrat e mëdhenj në industri, ka të tjerë atje si Integromat dhe Stringify. Në fakt, si industria e menaxhimit me shumë re, automatizimi i detyrave midis aplikacioneve cloud pritet të ketë një rritje të madhe në vitet e ardhshme, me një normë mbresëlënëse vjetore të rritjes vjetore prej 23.56 përqind nga tani dhe 2023, kur do të afrohet 20 miliardë dollarë.

Zapier vs IFTTT: Beteja e automatizmit

Zapier dhe IFTTT kanë shumë ngjashmëri në ato që janë në gjendje të bëjnë dhe mbështesin shumë të njëjtat aplikacione. Sidoqoftë, ka mjaft dallime që zgjedhja e njërit mbi tjetrin mund të jetë një gabim për nevojat tuaja të veçanta.

Ndërsa ne mendojmë se Zapier ka më shumë kuptim si një mjet biznesi dhe IFTTT është më i mirë për përdorim në shtëpi, të dy karakterizimet mbivlerësohen. Ashtu si me shumicën e krahasimeve të aplikacioneve të bazuara në internet që ne i kemi bashkuar, qoftë Dropbox vs Google Drive ose Hostgator vs Bluehost, linja fundore në këtë konkurs është ajo që është personale dhe specifike për nevojat tuaja.

Për t’ju ndihmuar të merrni atë vendim, ne do të thyejmë krahasimin tonë në tre raunde: integrimin, krijimin e rrjedhës së punës dhe koston. Pas çdo raundi, ne do të përmbledhim gjetjet tona dhe do të shpallim fitues. Pastaj, në fund të pjesës, ne do të zgjedhim një kampion të përgjithshëm. Le ta arrijmë atë.

Raundi i parë: Aplikacionet e mbështetura

Së pari, ne do të zhyten në një nga faktorët më të rëndësishëm në zgjedhjen ndërmjet Zapier dhe IFTTT: aplikacione të mbështetura. Ne do të shqyrtojmë kategoritë e aplikacioneve, aplikacionet specifike dhe numrin e përgjithshëm të aplikacioneve para se të zgjedhim një fitues të rrumbullakët.

Aplikacione të mbështetura nga Zapier

Ju mund të shikoni listën e plotë të aplikacioneve të mbështetur nga Zapier në faqen e internetit të kompanisë. Për fat të keq, nuk ka asnjë numër të drejtpërdrejtë të numrit të të dhënave dhe nuk dëshirojmë të numërojmë pesë të kaluar (për shembull, pesë shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud për ruajtje falas).

Zapier pretendon mbi 1.000 lidhje, gjë që është mbresëlënëse. Numërimi dy vjet më parë ishte rreth 650 kur kompania kaloi një milion përdorues. Pas këtij suksesi qëndron fakti që Zapier vendos pjesën më të madhe të zhvillimit të aplikacionit në duart e përdoruesve të tij, qoftë kontribues individualë apo zhvillues të aplikacionit.

Si pasojë, përfaqësohen kategori të shumta të aplikacioneve. Nuk ka kategori të ruajtjes së cloud, kështu që ne duhet të bënim disa hetime për të zbuluar se çfarë mbështetet. Ndër gjetjet tona ishin Google Drive, OneDrive, Dropbox, Egnyte Connect, Box dhe SugarSync. Të humbur nga përzgjedhja ishin të preferuarat e njohura si iCloud, MEGA dhe pCloud.

Aplikacionet kryesore për marrjen e shënimeve Evernote dhe OneNote janë përfshirë të dyja, siç është edhe Fletorja Zoho dhe të gjitha aplikacionet e tjera të bazuara në internet të Zoho. Zgjedhjet tona më të mira për programet më të mira të kontabilitetit janë gjithashtu në Quickbooks dhe FreshBooks.

Mjetet e menaxhimit të projekteve të bazuara në ueb përbëjnë një nga tregjet më konkurruese të cloud sot, dhe Zapier mbështet dhjetra prej tyre. Disa nga të preferuarat tona janë Trello, Asana, JIRA, Podio, Wrike dhe Basecamp.

Në mënyrë kritike, ju do të zbuloni gjithashtu shërbimet e listës së gjërave për të bërë të përkrahur si Todoist, Wunderlist, Toodledo dhe Google Tasks të reja. Mungon, megjithatë, është një gjë e madhe në Any.do.

  @Max Rishikimi i SyncUp

Aplikacionet e faqerojtësve janë një kategori tjetër argëtuese për të automatizuar. Zapier mbështeti pesë shënues të veçantë në kohën e këtij shkrimi: Pinterest, Pocket, Instapaper, Pinboard dhe Vookmark.

Shërbimet e mediave sociale janë ndër më të zakonshmet të përfshira në marrëdhëniet e automatizuara të rrjedhës së punës, kështu që është mirë të shihni ato të mëdha të integruara në Zapier: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest dhe Linkedin.

Këto janë disa nga kategoritë kryesore dhe aplikacionet që përdoruesi i përditshëm do t’i gjejë tërheqës. Zapier është i madh në aplikacionet në vendin e punës, do të thotë që do të gjeni shumë më tepër mjete të ngrohta për njerëzit siç janë shënuesit e mediave sociale (Reklamat kryesore të Facebook (Facebook Lead Ads, MailChimp, ClickFunnels) dhe zhvilluesit e programeve kompjuterike (GitHub, Bitbucket, Visual Studios).

Aplikacionet e mbështetur nga IFTTT

IFTTT, me sa mund të themi, mbështet rreth dy të tretat e numrit të përgjithshëm të aplikacioneve që bën Zapier. Sipas uebfaqes së IFTTT, numërimi qëndron pak më shumë se 600. IFTTT kërkon një qasje më të brendshme për të shtuar aplikime sesa Zapier, e cila, pa dyshim, është arsyeja pse numërimi është aq shumë më i ulët.

Përzgjedhja ka të ngjarë të jetë e mjaftueshme për konsumatorët në shtëpi dhe biznes të vogël, por shumë nga aplikacionet e vendit të punës të përfshira me Zapier nuk janë aty.

Aty ku IFTTT nënkupton Zapier është mbështetja e pajisjes, gjë që e bën atë të përsosur për automatizimin në shtëpi. Thelbësore për këtë avantazh është mbështetja për shpërndarës të zgjuar si SmartThings, iHome Control, Z-Ware dhe rreth 50 të tjerë. Asistentët e shtëpisë Amazon Alexa dhe Google Assistant janë gjithashtu të mbështetur.

Ekziston një kategori e tërë “pajisjesh” për tu shfletuar në faqen e internetit të IFTTT. Ju do të gjeni pajisje IoT si pjatalarëse, frigoriferë, furra, rondele, tharëse dhe prodhues kafeje.

Dëshmi se e ardhmja është tani: me IFTTT, ju mund t’i thoni Kafe tuaj WeMo të fillojë pirjen sapo kyçja e dorës tuaj FitBit ju regjistron si zgjuar. Ose, ju mund t’i thoni Alexa që t’i tregojë kazanit tuaj më të zgjuar që të ziejë ujë. Ose, ju mund të regjistroni automatikisht historinë tuaj të larjes dhe tharjes në një Fletë Google, e cila është e shkëlqyeshme për t’u siguruar që fëmijët tuaj janë në rregull me punët e tyre gjatë pushimeve në Belize.

Sado e vështirë të kalohet nga pajisjet, IFTTT mbështet një gamë të mirë të kategorive të reve, edhe nëse nuk është aq mbresëlënëse sa ajo që do të merrni me Zapier.

Për shembull, ndërsa Egnyte Connect nuk mbështetet, Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box dhe Amazon Drive janë në dispozicion. Ekzistojnë gjithashtu disa mundësi personale për ruajtjen e reve, për ata që kanë përbërjen e tyre në shtëpi, duke përfshirë QNAP, Seagate Personal Cloud dhe WD My Cloud, asnjë prej të cilave nuk merr mbështetjen e Zapier.

Ofertat e produktivitetit të punës përfshijnë menaxherë të listave të detyrave si Todoist dhe Toodledo, por jo Wunderlist. Aplikacionet e menaxhimit të projektit Trello dhe Asana janë të mbështetur, edhe pse jo Wrike ose Basecamp. Ndër aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve janë Evernote dhe OneNote, por jo Zoho Notebook apo edhe Google Keep.

Mbështetja e mediave sociale, të paktën, nuk është e dëmtuar nga ndonjë vrimë domethënëse: Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Tumblr, Pinterest dhe Twitch janë mbështetur të gjithë.

Ne gjithashtu na pëlqen përfshirja e muzikantëve, e cila kontribuon në pozicionimin e IFTTT si rrjet nervor për një smarthome të vetë-ndërtuar. Spotify, SoundCloud, Muzik, Musixmatch, Songkick dhe shumë më tepër janë të përfaqësuar, ndërsa Zapier ka vetëm Spotify dhe SoundCloud.

Një mendim i rrumbullakët

Nëse përdorni Zapier ose IFTTT do të varet kryesisht nga fakti nëse aplikacionet që përdorni janë të mbështetur. Në përgjithësi, Zapier duket se është më i drejtuar drejt zhvillimit të biznesit dhe softuerit, ndërsa IFTTT ka më shumë kuptim për përdorimin e shtëpisë, veçanërisht për mbështetjen e tij të zgjuar të pajisjeve..

Duke injoruar rastet e përdorimit, ne duhet t’i japim një raund një Zapier. Mbështet më shumë aplikacione dhe lejon çdo përdorues të shtojë aplikacione në formacion, për aq kohë sa ajo aplikacion ka një API që bazohet në REST ose XML-RPC.

Fituesi i Raundit Një: Zapier

Raundi i dytë: Krijimi i rrjedhës së punës

Tjetra, ne do të hyjmë në krijimin e rrjedhave të punës me Zapier dhe IFTTT. Me Zapier, një marrëdhënie e automatizuar midis dy aplikacioneve quhet “zap”, ndërsa IFTTT shkon me përcaktimin më tradicional të “applet” (ndërmarrja që i quante si receta).

Zapier: Si të krijoni zaps

Ndonjëherë keni një ide specifike se cilat detyra dëshironi të automatizoni. Të tjerët, ju thjesht e dini se duhet të ketë një mënyrë për të punuar më shpejt dhe më të zgjuar. Për rastin e fundit, Zapier ofron një ndërfaqe të kërkueshme për të eksploruar zapset për të gjitha aplikacionet tuaja.

Për të hyrë në këtë ndërfaqe, futuni në llogarinë tuaj Zapier dhe klikoni në butonin “Integrimet”.

Ju mund të shkruani emrin e aplikacionit që dëshironi të përfshini në një zap ose ta zgjedhni atë nga lista. Pasi të zgjidhni një aplikacion, më tej poshtë faqes do të shihni se cilat zhurma janë në dispozicion për ju pa i ndërtuar ato vetë.

Ju gjithashtu mund të futni aplikacione njëkohësisht nëse doni të shihni marrëdhënie më specifike të rrjedhës së punës. Për shembull, nëse zgjidhni “Egnyte” dhe “Slack”, do t’ju tregohen boshllëqe të mundshme që përfshijnë ato dy aplikacione.

Zapier ofron një magjistar për t’ju përshkuar procesin e krijimit të një zap, i cili kërkon përcaktimin e një shkas dhe një veprim. Asnjë njohuri e veçantë për zhvillim nuk kërkohet për këtë, ndryshe nga shtimi i një aplikacioni të ri.

Në kufirin e majtë, ju mund të emëroni zap tuaj dhe të rishikoni dhe redaktoni hapat ndërsa i plotësoni ato. Paneli qendror i ndërfaqes përmban hapin aktual, duke filluar me zgjedhjen e një aplikacioni të shkas.

Ju mund të zgjidhni një aplikacion të palës së tretë ose një nga disa aplikacione Zapier. Opsionet përfshijnë një programues, i cili do t’ju ndihmojë të shkaktoni një veprim specifik në një aplikacion, të tilla si bërja e një postimi të njëkohshëm në Facebook dhe Twitter ose fillimi i një fushate me email të MailChimp.

  Si të shpejtoni lidhjen tuaj në internet: 10 këshilla për shpejtësi më të mirë

Pasi të bëni zgjedhjen tuaj, do t’ju tregohet një listë e shkaktuesve të mundshëm për atë aplikacion. Për shembull, zgjidhni Evernote dhe do të shihni tre shkaktues të zakonshëm të listuar:

  • Shënim i ri: nxit kur krijohet një shënim i ri
  • Shtuar një etiketë të re: shkakton kur një etiketë i shtohet një shënimi
  • Kujtesë e re: nxit kur një kujtesë e datës shtohet në një fletore

Zgjidhni një dhe do t’ju kërkohet t’i jepni leje Zapier për të hyrë në aplikacion. Shumë aplikacione përdorin OAuth, që do të thotë që Zapier nuk do të ruajë fjalëkalimin tënd. Ju gjithashtu mund të vendosni se sa kohë do të ketë Zapier lejen për të hyrë në të.

Zapier do t’ju ndjekë më tej përmes hapave specifikë të aplikacionit dhe do t’ju shkaktojë mendje. Me zap-in tonë Evernote, na u desh të zgjidhnim një etiketë specifike dhe të tregonim në cilat fletore që donim të aplikonim.

Sapo të keni bërë të gjitha këto, Zapier do të provojë një provë. Do të duhet të keni një ngjarje të kohëve të fundit për ta gjetur atë (me Evernote, ne kemi nevojë për një shënim të etiketuar së fundmi si “ide libri”).

Tjetra, do të duhet të zgjidhni aplikacionin tuaj të veprimit. Kjo është aplikacioni në të cilin do të ndodhë një veprim nëse do të shkaktohet nxitja juaj. Në përgjithësi, veprimet fillojnë rreth pesë minuta pas një shkas për abonentët ose 15 minuta më pas për përdoruesit e lirë (shih tre raundin, çmimet).

Do të keni mundësi të kërkoni në Zapier për një listë të aplikacioneve të mbështetura për të zgjedhur. Pasi ta keni bërë, do të paraqitet një listë e veprimeve popullore. Ju gjithashtu mund të shikoni veprime më pak të njohura duke klikuar “shfaqni mundësi më pak të zakonshme”.

Ne zgjodhëm Slack si aplikacionin tonë të veprimit dhe zgjodhëm një shkas për të dërguar një mesazh të ri direkt sa herë që shtohet etiketa jonë “ide e librit”. Duke vepruar kështu hap disa opsione të personalizimit, siç është bërja e DM të duket sikur erdhi nga ne në krahasim me një bot Zapier, duke hartuar një mesazh specifik dhe duke zgjedhur një ikonë bot..

Pasi të keni bërë zgjedhjet tuaja, do të jeni në gjendje të rishikoni veprimin.

Klikoni “vazhdoni” dhe Zapier do të testojë veprimin për t’u siguruar që funksionon. Pasi të keni mbaruar, mund të shtoni një hap tjetër ose të klikoni në “përfundim”.

Zapset mund të fiken ose ndizen ashtu si ju pëlqen. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është me panelin Zapier, ku gjithashtu mund të riemërtoni dhe modifikoni zaps.

Paneli gjithashtu ka skedat për të shqyrtuar zapat e pushuar (historia e detyrave) dhe autorizimet e aplikacionit (llogaritë e lidhura). Skeda e historisë së detyrave ju lejon të klasifikoni zapset sipas datës dhe statuset zap si “suksesi”, “ndalet / gaboi” dhe “pritja / planifikimi”.

Nga skedari i llogarive të lidhjes, mund të shtosh llogari të reja ose të çaktivizosh çdo që nuk përdor më. Kjo e bën më të lehtë pastrimin e autorizimeve të padëshiruara.

Në përgjithësi, Zapier është i lehtë për t’u përdorur. Ne nuk kemi prekur shumë gjëra më teknike që mund të bëni, të cilat përfshijnë një kurbë më të madhe të të mësuarit, por shumica e përdoruesve nuk do ta konsiderojnë të nevojshme të zhyten kaq larg në mekanikën e mjetit.

IFTTT: Si të krijoni aplikime

Aplikimet, sipas përcaktimit, janë programe të vogla të krijuara për të kryer funksione të shërbimeve. Për IFTTT, aplikacionet i referohen marrëdhënieve nxitëse dhe vepruese që krijoni midis programeve. Ashtu si me zapset, aplikacionet më të përdorura janë krijuar tashmë dhe gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni aplikacionet tuaja për të parë se çfarë është e mundur.

Uebfaqja e IFTTT ka një skedë “zbulim” dhe një “kërkim” për të gjetur aplikime. Skeda zbuluese është krijuar për të sugjeruar ide automatizimi që mund të mos keni menduar ndryshe.

Në shumicën e rasteve, do të doni të përdorni skedën e kërkimit, e cila ju lejon të kërkoni aplikacione specifike dhe të shfletoni sipas kategorive. Pasi të zgjidhni aplikacionin që dëshironi të ndërtoni përreth, IFTTT do të kthejë një listë të aplikacioneve të bëra paraprakisht.

Për shembull, shkruani “Sheets Google” dhe IFTTT do të sjellë përsëri rekomandime për gjëra të tilla si ruajtja e tweet-eve në një spreadsheet dhe automatikisht ndjekja e orarit të punës në Google Drive.

Klikoni në ndonjë nga rekomandimet për ta ndezur atë.

Para se të zbatoni një aplikim, do të duhet të autorizoni një lidhje midis çdo aplikacioni të përfshirë dhe IFTTT, natyrisht.

Nëse nuk po gjeni një aplikacion të paracaktuar që përputhet me funksionin që keni pasur në mendje, mund të krijoni tuajin duke klikuar butonin “Applet i ri” në anën e djathtë të ndërfaqes. Do të ridrejtoheni në një faqe të re me shprehjen “nëse kjo atëherë kjo” në një tekst të madh në të gjithë ekranin.

Klikoni në “atëherë” për të shtuar një shkas. Do të ridrejtoheni në një faqe me një listë të aplikacioneve të mbështetura. Shfletoni listën ose përdorni shiritin e kërkimit për të gjetur aplikacionin që keni ndërmend të përdorni.

Pasi të keni autorizuar hyrjen e aplikacionit, nëse nuk e keni tashmë, do t’ju paraqitet një listë e shkaktuesve të mundshëm për aplikacionin që keni zgjedhur.

Disa shkaktues kanë përkufizime nën-shkas, gjithashtu. Për shembull, nëse vendosni të shkaktoni një ngjarje sa herë që postoni një cicërimë, atëherë mund të zgjidhni nëse do të përfshini retweet dhe @replies.

Pasi të jeni gati, klikoni në “krijimin e shkas”. Do të ktheheni në ekranin fillestar të krijimit të aplikacionit, ku tani mund të klikoni në “atëherë” për të shtuar një veprim.

  Si të rikuperoni shkëmbimin e kutive postare të Outlook

Përsëri, ju mund të zgjidhni nga një listë e aplikacioneve, secila prej tyre ka një varg veprimesh të mundshme. Shembuj Google, për shembull, ju lejon të shtoni një rresht në një spreadsheet ose të azhurnoni një qelizë spreadsheet.

Në varësi të asaj aplikacioni që ju zgjidhni, do t’ju jepen mundësi të përcaktoni më tej atë veprim. Duke përdorur Google Sheets dhe veprimin “qelizë azhurnimi”, ne kemi qenë në gjendje të tregojmë një shteg dosjeje, emrin e spreadsheets, vendndodhjen e qelizës dhe të bashkëngjitni vlerat në tweet (ne kemi përdorur Twitter si një provë provë).

Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të rishikoni aplikacionin tuaj dhe të klikoni “përfunduar” nëse është i kënaqur.

Duke ecur përpara, ju mund të përdorni skedën “Applets” në zonën “Aplikimet e mia” për të parë çdo gjë që keni bërë. Për t’i aktivizuar ose fikur ato, thjesht klikoni në aplikacionin e dëshiruar dhe përdorni butonin kaloni.

Ju gjithashtu mund të shikoni dhe shkëputni shërbimet e autorizuara për qasje në IFTTT duke klikuar në butonin “shërbime” në të djathtë të skedës së aplikacioneve..

Do të duhet të klikoni në aplikacion, të klikoni në cilësimet në faqen e aplikacionit, të klikoni në shkëputje në faqen e cilësimeve dhe pastaj të konfirmoni të dini se çfarë po bëni. Me pak fjalë: IFTTT nuk e bën aq të lehtë menaxhimin e aplikacioneve të lidhura si Zapier, me të cilat mund të bëhet nga një faqe e vetme.

Ndërsa mund të shikoni një histori të aktivitetit duke përdorur ndërfaqen IFTTT, opsionet për auditimin e aplikacioneve dhe ngjarjeve nuk janë aq të konstruktuara ose informuese pasi ato janë në Zapier.

Dy mendime të rrumbullakëta

Të dy shërbimet janë të lehta për t’u përdorur, megjithëse fillestarët mund ta gjejnë IFTTT më të arritshëm. Zapier ofron më shumë mundësi për ndërtimin e marrëdhënieve të aplikimit dhe një tabelë më të mirë për mbikëqyrjen e gjithçkaje sesa IFTTT. Ne po sërish në anije me Zapier.

Fituesi i Raundit Dy: Zapier

Raundi i tretë: Prmimet

Duke pasur një ide më të mirë se çfarë mund të bëjë çdo mjet, është mjaft e mundur që ju keni bërë tashmë zgjedhjen tuaj midis Zapier dhe IFTTT bazuar në të cilën ka aftësitë që përputhen më mirë me nevojat tuaja.

Ka mbivendosje të mjaftueshme mes të dyve që vendimi nuk është i qartë për disa njerëz. Ju mund të gjeni që vendimi juaj mbështetet në konsiderata të tjera, të tilla si kostoja, objekt i raundit tonë përfundimtar.

Planet e Pricemimeve Zapier

Zapier ka një gamë të këndshme të opsioneve të pajtimit, duke filluar me një plan falas që do të jetë i mjaftueshëm për disa përdorues. Zapier Free ju lejon të mirëmbani pesë zaps aktivë në një kohë dhe ju kapërcen në 100 detyra në muaj (një detyrë është një përfundim i plotë).

Me versionin falas, nuk mund të përfshini aplikacione premium në zaps. Disa shembuj të aplikacioneve premium përfshijnë Salesforce, Shopify, PayPal dhe Quickbooks Online (lexoni rishikimin tonë të Quickbooks).

Kufizime të tjera me Zapier Free janë që nuk ju lejohet të krijoni zaps me shumë hapa ose detyra të riprodhimit automatik. Autoreplay do të thotë nëse një detyrë dështon për shkak të diçkaje si një shërbim përkohësisht poshtë, Zapier do të përpiqet përsëri, kështu që ju nuk duhet të bëni manualisht.

Nëse këto kufizime nuk funksionojnë për ju, ju keni marrë katër nivele të pajtimeve. Ështja është se këto pajtime nuk janë të lira.

Planet: Falas: Fillestar: Profesionale: Professional Plus:
Kostoja mujore (e faturuar çdo vit) falas $ 20 $ 50 $ 125
Kostoja Mujore (Faturuar Mujore) falas $ 25 $ 62.50 $ 156,25
zaps 5 në një kohë 20 në një kohë 50 në një kohë 125 në një kohë
Detyrat për muaj 100 1000 3000 10000
Aplikacione Premium jo po po po
Detyrat e autorizimit jo jo po po

Niveli më i ulët, Zapier Starter, do t’ju kthejë 20 dollarë në muaj – dhe vetëm nëse paguani për një vit më parë. Shkoni muaj pas muaji dhe do t’ju kushtojë 20 përqind më shumë.

Për shumicën e përdoruesve të biznesit në shtëpi dhe të vegjël, plani fillestar shpresojmë se do të jetë i mjaftueshëm pasi kostoja më shumë sesa dyfish nëse duhet të përmirësoni në Zapier Professional. Professional Plus, ndërkohë, është plotësisht i shtrenjtë me 125 dollarë në muaj, nëse paguani një vit përpara (kjo është 1500 $ para).

Zapier ka një politikë të kthimit të parave nëse jeni të pakënaqur, i cili përfshin rimbursime për ata që harruan të anulojnë shërbimin e tyre ose ishin thjesht të pakënaqur pas përdorimit të tij për disa muaj.

Planet e çmimeve IFTTT

IFTTT është falas pa kufizime të çfarëdo lloji. Nuk ka mundësi të abonimit fare, gjë që është befasuese duke pasur parasysh që konkurrenca është e rrallë në tregun e automatizmit të aplikacionit.

Nëse po pyesni sesi qëndron FTTT në biznes, kompania kryesisht mbështetet te investitorët. Sipas Crunchbase, ajo ka marrë mbi 60 milion dollarë fonde.

Rreth tre mendime

Raundi i tretë pa diskutim bie në favor të IFTTT. Ndërsa ka pasur thashetheme se IFTTT ka shuar shërbimet e abonimit, asnjë nuk është realizuar. Vënia e kostos për investitorët nuk do të zgjasë përgjithmonë, natyrisht, pasi atyre u pëlqen të shohin një kthim.

Tani për tani, nuk ka asnjë arsye të mos zgjedhni IFTTT mbi Zapier nëse ka aplikacionet që përdorni nëse Zapier Free i plotëson nevojat tuaja.

Fituesi i Raundit të Tretë: IFTTT

Aktgjykimi

Në dy raunde në një, ne nuk kemi asnjë problem duke thënë që Zapier është shërbimi më mbresëlënës i automatizmit. Kjo mund të mos thotë që është shërbimi më i mirë për ju, megjithëse.

Për ata që kërkojnë të automatizojnë përdorimin e pajisjeve shtëpiake, Zapier nuk do të ndihmojë. Shumica e përdoruesve të biznesit në shtëpi dhe të vegjël do të gjejnë të gjitha aplikacionet që u duhen nën ombrellën e IFTTT. Meqenëse IFTTT është falas dhe Zapier mund të jetë i kushtueshëm, ata përdorues do të duan që së pari të japin një IFTTT. Nëse IFTTT nuk i plotëson nevojat tuaja, atëherë, Zapier (shiko çfarë bëmë atje?).

Fituesi i fundit: Zapier

Cila nga të dy është mjeti juaj automatik i zgjedhjes? Ndani mendimet tuaja më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me