Brave Browser Review – Secure Surfing – Opdateret 2023

Modig browseranmeldelse

Den Modige browser er en relativt ny adgang til markedet, og vi må sige, det er bare godt. Det er sikkert, hurtigt og har endda en ny måde at belønne dig for at bruge den. Der er nogle ulemper, men intet større, som du kan læse i vores fulde modige anmeldelse.

Bedste browseranmeldelser

Modig lanceret i januar 2016. Baseret på Chromium fremhæver det sikkerhed og privatliv uden at ofre funktioner eller ydeevne. Denne modige gennemgang giver dig en idé, hvis den når disse mål.

Browseren pakker en imponerende liste over funktioner, og dens ydeevne er top, med store hastigheder og lavt RAM-forbrug. Vi nævnte Brave i vores anonyme browserguide, og med god grund. Der er mange praktiske sikkerheds- og privatlivsfunktioner, herunder en indbygget adblocker, “skjolde”, der blokerer cookies og trackere og fingeraftryk og endda en Tor-tilstand.

Modige er tilgængelige på desktop til Windows 7 og nyere og macOS X 10.10 og nyere samt Ubuntu, Debian, openSUSE og Fedora distributioner af Linux. På mobilen kræver browseren mindst Android 4.1 eller iOS 12.0. Til test brugte vi en bærbar computer, der kører Windows 10 og en iPhone med iOS 12.3.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Brave Browser

Funktioner

Mobil- og desktopversioner af Brave inkluderer en indbygget adblocker, som sparer dig for besværet med at installere en tredjepartsudvidelse. Du kan også oprette en “synkroniseringskæde” mellem dine enheder, så de deler dine bogmærker med hinanden. 

I stedet for at tvinge dig til at oprette en konto som de fleste browsere, udfører Brave det gennem engangskontrolkoder, der er tilgængelige i tekst- og QR-form. Desværre er “synkroniseringskæde” dog begrænset til bogmærker.

Brave-SyncChain

“Modige belønninger” er sandsynligvis den mest interessante funktion i Modig. Det er virksomhedens initiativ til at ændre, hvordan reklamer fungerer online, og det er en tankevækkende idé. Det betaler brugere, der vælger at se annoncer 70 procent af indtægterne genereret med en Ethereum-baseret cryptocurrency kaldet Basic Attention Tokens, som kan bruges til at tip indholdsskabere, der er registreret hos Brave. 

Du kan også konfigurere automatiske donationer til websteder, du besøger, angive, hvor mange annoncer du vil se i timen og tilpasse, hvor meget sidetid tæller som et besøg.

Fordi brugere tilmelder sig, tilpasses annoncerne ved hjælp af lokale data, hvilket eliminerer behovet for tredjeparts trackere og forbedrer dit privatliv i reklamesfæren. Systemet er som standard deaktiveret, så hvis du ikke kan lide ideen, behøver du ikke at deltage.

  Microsoft Edge Review - En forbedret browser - Opdateret 2023

Funktioner på skrivebordet

Fordi Brave er baseret på Chromium (læs vores Chromium review), kan det gøre brug af det store bibliotek med udvidelser. Ikke alle af dem fungerer, men normalt, så længe udvidelsen ikke gør noget med grænsefladen, fungerer det. Det øger eksponentielt hvad browseren kan gøre, fordi du kan tilføje en række funktioner gennem udvidelser.

Der er også extensions indbygget i browseren. WebTorrent lader browseren downloade torrents uden at bruge en enkeltstående klient. Det er praktisk, hvis du kun downloader torrents lejlighedsvist, men hyppigere downloadere foretrækker noget som uTorrent, fordi WebTorrents funktionalitet er grundlæggende, kun giver dig mulighed for at starte og stoppe en torrent.

Brave-WebTorrent

De andre indbyggede udvidelser er Google Hangouts og IPFS Companion. 

Hangouts-udvidelsen giver dig mulighed for at få meddelelser på tværs af faner fra platformen og fortsætte dine samtaler på andre enheder. 

IPFS Companion giver dig mulighed for at indlæse indhold via InterPlanetary File System, som er en peer-to-peer-dataprotokol designet til at gøre download af store filer mere decentraliseret.

Brave-BuiltInExtensions

En dejlig, men usædvanlig funktion ved Modig er muligheden for at blokere indhold på sociale medier, der er integreret på andre websteder. Det inkluderer individuelle indstillinger for Google- og Facebook-login-knapper samt indlejrede indlæg fra Facebook, Twitter og LinkedIn. Det er især godt, hvis du konfigurerer browseren til arbejde og ønsker at fjerne distraktioner.

Brave-SocialMediaBlock

Der er også en læseindstillingsfunktion kaldet “destillationsside”, der fjerner alt andet indhold end tekst og præsenterer det på en ren og læsbar måde.

Brave-DistilledPage

Funktioner på mobil

En cool funktion på Braves mobilversion er muligheden for at omdanne ethvert websted til en .pdf-fil. Selvom de fleste websider oversættes dårligt til .pdf-format, skiftes til “læsertilstand” før konvertering forbedrer konverteringen markant. Du kan endda udføre grundlæggende redigering af .pdf i browseren, inklusive tilføjelse af en signatur.

Brave-PDF

Der er også en desktoptilstand, der forhindrer websteder i at give dig den mobiloptimerede version. 

Selvom du kan tilføje en hvilken som helst søgemaskine du ønsker på desktop, er du på mobil begrænset til Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant og StartPage, men det er ikke et dårligt valg.

Brave-Søgemaskiner

Brugervenlighed

På desktop og mobil sporter Modige en glat og lydhør grænseflade, der er let at forstå og navigere. Alt er logisk placeret, og intet er for ukendt, men Modige presser stadig ind nogle nyskabelser, især på mobil.

Brugervenlighed på skrivebordet

Der er intet for usædvanligt ved skrivebordsgrænsefladen, og enhver, der har brugt Chromium-baserede browsere, såsom Chrome eller Opera (læs vores Opera-anmeldelse), vil finde modige velkendte. 

Fanerne er øverst, efterfulgt af adresselinjen, der er flankeret af navigationskontrollerne på den ene side og knapper til indstillingerne, din profil, Modige belønninger og skjolde (mere om dem i sikkerhedsafsnittet) på den anden. Der er ingen fanebladning, og selvom du kan fastgøre faner, kan du ikke placere dem i grupper.

  Safari Review - Apples standardbrowser - Opdateret 2023

Du kan tilpasse dele af, hvordan browseren ser ud og føles, fordi du kan bruge de mange Chrome-temaer (læs vores Chrome-anmeldelse), samt ændre farveskemaet i browseren mellem lys og mørk eller gøre det det samme som dit operativsystem.

Brave-CustomizationSettings

Brugervenlighed på mobil

På mobilen er dine bogmærker, historie og indstillinger i menuen øverst til venstre ved siden af ​​adresselinjen. Sammenlignet med andre mobilbrowsere er det let at administrere, redigere og slette bogmærker samt oprette mapper til dem.

Brave-MobileBookmarks

Menuen “skjolde” er på den anden side af adresselinjen og giver dig den samme slags information, som den gør på skrivebordet, inklusive annoncer, trackere og scripts blokeret, samt muligheden for at slå sikkerhedsindstillinger til og fra.

Brave-MobileShields

Du kan aktivere en fanebjælke, der vises under adresselinjen, som er en fremragende funktion, der mangler i andre mobile browsere. Det betyder, at du ikke behøver at gå ind i fanen menuen for at navigere, hvilket er fantastisk. Du kan også indstille fanebjælken til kun at vises, når din enhed er i liggende tilstand. Derudover kan du lukke alle faner ved at holde den almindelige fane-menu-knap inde i et par sekunder.

Brave-fanebladslinjen

Ydeevne

Brave er en hurtig browser. På skrivebordet når det højere hastigheder end Chrome og Mozilla Firefox, men det er langsommere end Vivaldi (læs vores Vivaldi-anmeldelse). På den anden side er mobil modig så hurtig som enhver af dens konkurrence, og den kører kun en lille smule langsommere end Firefox på iOS (læs vores Firefox anmeldelse).

Browseren opnår disse hastigheder med langt lavere RAM-forbrug end de fleste browsere, hvilket er imponerende, fordi Chromium-baserede browsere er berygtede for at være ressourcehungrige.

Sikkerhed

Der er en masse gode sikkerhedsfunktioner pakket i browseren. Menuen “skjolde”, der er placeret til højre for adresselinjen, giver dig en stor oversigt over alt, der blokeres eller er tilladt på den åbne side, og giver dig også mulighed for at kontrollere dine grundlæggende sikkerhedsindstillinger, såsom sporingsbeskyttelse, tvinge HTTPS-forbindelser og blokere scripts, cookies og enhedsgenkendelse.

Brave-ShieldsMenu

Som standard bruger browseren HTTPS Everywhere for at tvinge websteder til at bruge sikre forbindelser, og hvis du slukker for det eller indtaster et websted, der ikke tilbyder protokollen, får du en klar advarsel, der indeholder et symbol og tekst, der siger “ ikke sikkert. ”

Brave-HTTPSWarning

Den indbyggede adblocker er også fantastisk til sikkerhed, fordi skitserede annoncer ofte kan være køretøjer til malware eller trackere. Du kan også indstille en adgangskode til at beskytte dine gemte login på mobilen, hvilket holder dine data sikkert, hvis din telefon går tabt eller stjæles.

  Microsoft Edge Review - En forbedret browser - Opdateret 2023

Brave-LoginPasscode

Selvom Chromium opdateres hver anden uge, modtager Modige kun opdateringer hver tredje til fire uger. Det er ikke dårligt, men det kunne være bedre, fordi det at gå så længe uden en opdatering giver cyberkriminelle større mulighed for at gå på kompromis med browseren.

Browseren leveres også med Google Safe Browsing, der scanner de webadresser, du besøger for potentielle malware eller phishing-ordninger. Det er dog en afvejning med privatlivets fred, som vi berører nedenfor.

Privatliv

Selvom Modige er baseret på Chromium, der sender data til Google, har udviklerne fjernet den fra denne funktion, svarende til “UnGoogled Chromium” -projektet.

Når det er sagt, er der tjenester i Modige, der indsamler dine data, men de fleste er slået fra som standard, såsom forudsigelsestjenesten til søgninger og indlæsning af websider. Som nævnt bruger browseren Google Safe Browsing, som som standard er aktiveret og sender dele af dine browserdata til Google til analyse.

I teorien er disse oplysninger anonymiserede, men det er fuldt ud muligt for Google at krydse henvisning til flere anmodninger om at bestemme, hvilke websteder du har besøgt. Således skal du beslutte, om beskyttelsen er værd at miste privatlivets fred.

Brave-PrivacySettings

Browseren understøtter Tor, hvilket er usædvanligt. I modsætning til Tor Browser (læs vores gennemgang af Tor Browser) giver det dig imidlertid ikke mulighed for at se, hvor hver node i Tor-relæet, du har forbindelse til, er placeret eller give dig det samme niveau af kontrol over forbindelsen. Stadig er det en dejlig ekstra, og Modige har Tor Browser-beat i de fleste andre henseender.

Brave-Tor

Modige beskytter dig mod trackere og blokerer cookies fra tredjepart og fingeraftryk som standard, og den praktiske “skjold” -menu gør det nemt at tænde og slukke for disse beskyttelser og overvåge, hvor meget de laver.

Virksomhedens erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger er klar og kortfattet. Det siger, at Modig aldrig indsamler dine data med undtagelse af sikker browsing og forudsigelsestjenester, der kan deaktiveres. Selv annoncetilpasningen gennem Brave Rewards-programmet udføres lokalt på din enhed uden at sende resultaterne af analysen til Brave eller annoncøren.

Dommen

Brave er en fremragende browser, der kombinerer omfattende funktioner og en brugervenlig interface med stor ydeevne og solid sikkerhed og privatlivskontrol. Bortset fra dens langsomme opdateringsfrekvens er der ingen større ulemper, og vi anbefaler helhjertet Modig til nogen.

Hvad synes du om Modig? Gik vi glip af nogen betydelige ulemper ved browseren? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor! Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me