Shadow vs PlayStation Now: Un enfocament al joc del núvol per al 2023

Ara, Shadow i PlayStation són dos dels millors serveis de jocs en núvol, tot i que s’adrecen a públics molt diferents. PlayStation és una plataforma de jocs en núvol senzilla i barata que s’integra perfectament amb la PS4. D’altra banda, Shadow, ofereix un rendiment sense compromís, encara que sigui a un preu elevat.

En aquesta comparació Shadow vs PlayStation Now, descobrirem quina és l’opció millor. Durant una sèrie de set rondes, les dues aniran a punt en suport de joc, suport de plataforma, rendiment, facilitat d’ús i molt més.. 

De vegades aportarem altres serveis de joc en núvol per a contextos, però aquesta comparació es centra principalment en els nostres dos competidors. Si voleu veure com funcionen amb la resta del mercat, consulteu la nostra revisió de Shadow i la revisió de PlayStation Now..

Setting a Fight: PlayStation Now vs Shadow

Tenim Shadow i PlayStation Now a cua per anar cap a cap sobre una sèrie de rondes. Hi ha set rondes en què les comparem i val la pena cada un. Al final, anem a analitzar els punts i declararem guanyador. 

Hi ha una gran quantitat d’espais en aquest format. El nostre objectiu és no només comparar els dos, sinó proporcionar un context sobre per què un servei pot guanyar una ronda sobre un altre. Algunes rondes no es poden resumir només concedint un punt. Per això, us recomanem que llegiu cada ronda per tenir una idea de quin és el millor servei per a vosaltres. 

Com és el cas de qualsevol comparació, hi ha alguns retrocessos entre competidors. Per exemple, Shadow és més car que PlayStation Now, però inclou les funcions i el rendiment per justificar aquest preu. De la mateixa manera, PlayStation Now inclou una biblioteca completa de jocs fora de la porta, mentre que haureu de comprar-los individualment amb Shadow.. 

No sempre hi ha una resposta concreta. Dit això, hem provat els dos serveis des de la inscripció fins a la transmissió en directe i, en aquesta comparació, esborrarà el que es basa millor en aquesta experiència.

1

Biblioteca de jocs

Shadow and PlayStation Ara tenen plantejaments molt diferents a la seva biblioteca de jocs. Shadow, com anem a veure a continuació, ofereix un escriptori complet de Windows 10, que us permet instal·lar qualsevol joc que normalment pogués funcionar a Windows. PlayStation Now, en canvi, té una biblioteca fixa de jocs que ofereix una mica més de 800 títols. Tot i això no és el final de la història. 

Com que Shadow funciona com una màquina Windows normal, haureu de comprar jocs a Steam, Uplay o a la botiga Epic Games per reproduir-los al núvol. El mateix passa amb els jocs sense DRM de plataformes com GOG. Tot i això, amb PlayStation, teniu accés a la biblioteca completa de jocs.

Playstation-ara-revisió-biblioteca

De forma similar a Project xCloud, no només compreu una subscripció a jocs en núvol amb PlayStation Now, sinó també una biblioteca completa de jocs (consulteu la nostra ressenya de Project xCloud). Aquesta biblioteca inclou jocs més nous com Control i Wolfenstein II: The New Colossus, i també antigues preferides de PlayStation com Uncharted 3 i Bloodborne.

Aquesta ronda és difícil, ja que comparem dos enfocaments radicalment diferents per emmagatzemar les prestatgeries de jocs virtuals. PlayStation Now proporciona una llista gratuïta i curada de jocs, amb principals títols multiplataforma i exclusives de PlayStation. Shadow, per contra, té una àmplia gamma de jocs, però hauràs de pagar per ells. 

Malauradament, aquesta ronda es caracteritza per preferir. Si us agraden els exclusius de PlayStation i voleu iniciar-vos en l’acció de seguida, PlayStation Now és, sens dubte, la millor opció. Dit això, a causa de la quantitat de contingut disponible a Shadow, li donem la victòria aquesta ronda.

Ronda: Punt de biblioteca de jocs per jocs de núvols d’ombra

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

2

Preu

Shadow és una de les plataformes de jocs de núvols més cares que hi ha, cosa confusa en comparació amb PlayStation Now, ja que és necessari que necessiteu comprar els vostres propis jocs. Malgrat l’etiqueta de preu elevat, Shadow paga la pena amb el cost d’una streaming de qualitat inigualable i una llista de funcions que altres competidors no poden seguir. 

Tot i això, quan es tracta de monedes i centaus, PlayStation Now té l’avantatge. Amb una subscripció mensual de 10 dòlars i una subscripció anual de 60 dòlars, PlayStation Now pot ser la manera més barata de jugar a jocs al núvol (tret que tingueu en compte el pla gratuït limitat de GeForce Now). Aquesta subscripció us compra accés a més de 800 jocs. Feu un cop d’ull a la nostra peça GeForce Now vs PlayStation Now.

  Com veure les coses estranyes en línia el 2023: Havoc a Hawkins

Amb Shadow, haureu de gastar un mínim de 12 dòlars al mes si us registreu durant un any i fins a 50 dòlars al mes si compreu el seu pla mensual més alt. L’atorgament suposa beneficis addicionals. Per exemple, el pla Infinit ofereix traça de raigs en temps real i resolució 4K. PS Ara té il·luminació simulada i està bloquejat a 720p. 

Tot igual, donaríem la victòria a Shadow. El servei és més car, tot i que inclou les especificacions per combinar el seu preu. Tot i això, no tot és igual. PlayStation Now arriba amb jocs i hauràs de comprar-los per separat amb Shadow. Si comenceu de zero, això podria significar uns quants centenars de dòlars fora de la porta. 

En aquest context, PlayStation Now sembla molt més impressionant, cosa que permet saltar ràpidament a una llarga llista de jocs sense haver de caçar un acord ni pagar el preu complet. Dit això, en realitat no teniu jocs amb PlayStation Now. Els títols solen abandonar el servei a mesura que se n’afegeixen de nous, cosa que significa que el vostre registre enrere canvia constantment. 

Igual que la ronda anterior, aquesta es basa principalment en la preferència personal. Si ja teniu una biblioteca de jocs Steam, Shadow és l’opció millor, fins i tot amb la seva tarifa superior a la mitjana. Dit això, no neguem que PlayStation Now sigui més barat i, a més, inclou molts jocs fantàstics de seguida..

Ronda: Punt de preus per a PlayStation Now

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

3

Característiques

PlayStation Now és força limitada pel que fa a funcions, restringint la seva funcionalitat a les plataformes on està disponible. L’ombra és molt més realitzada, tenint les funcions existents de Windows i permeten experimentar-les al núvol. Un cop més, estem parlant d’un enfocament diferent. Dit això, Shadow té una cama més clara en aquesta ronda. 

Amb Steam, només podeu utilitzar Windows 10 (i no una versió desplegada de Windows 10) i res més (consulteu la revisió de Vortex per això). Amb Shadow, no podeu descarregar el navegador que vulgueu, veure vídeos de YouTube, personalitzar l’escriptori de Windows i, per descomptat, visitar Cloudwards.net..

ombra-windows-settings

Tanmateix, el fet que Shadow ofereix Windows té algunes aplicacions pràctiques per a jocs. Podeu instal·lar i reproduir qualsevol joc que normalment funcionaria en un PC. A diferència d’altres serveis de joc al núvol, que restringeixen les vostres opcions de joc a determinades plataformes DRM, Shadow és compatible amb tot. 

A més, no hi ha problemes de drets digitals amb Shadow. Per exemple, si Google Stadia no funciona, les partides es perden amb el servei (consulteu la nostra ressenya de Google Stadia). No passa el mateix per a Shadow. Com que les compres es fan amb Steam i similars, encara tindreu accés als vostres jocs, fins i tot si cancel·leu la subscripció a Shadow. Llegiu la comparació de Google Stadia i Shadow.

ombra-vapor-instal·les

Les funcions de PlayStation Now estan més centrades en allò que no pot fer que en lloc del que pot. A mesura que aprofundirem amb la ronda de “suport a la plataforma”, el servei només està disponible a PS4 i PC, l’últim dels quals proporciona una experiència subpar. A més, només podeu utilitzar un DualShock 4 amb PS Now. No hi ha assistència per a altres controladors ni el teclat i el ratolí. 

Pitjor que això, és possible que hagueu de fer cua per als jocs segons la demanda. Sony diu a les seves preguntes freqüents de PS Now que “és impossible endevinar durant quant temps estareu esperant” per jugar a un joc concret. Tal com vam assenyalar a la nostra ressenya, és com dir que no podeu veure nous episodis de Black Mirror a Netflix fins que altres usuaris no el tinguin. 

playstation-ara-revisió-faq

Ombra i PlayStation Ara tenen diferents enfocaments sobre el seu funcionament, cosa que fa que Shadow sigui el guanyador clar d’aquesta secció. PlayStation Now simplement té massa limitacions, mentre que Shadow proporciona tota la flexibilitat de Windows.

Ronda: Característiques del punt per a jocs d’ombra del núvol

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

4

Rendiment

Des de l’assistència al joc fins a les funcions fins a la fixació de preus, PlayStation Now ha creat una sòlida lluita contra Shadow. Tot i això, tot es tradueix en el rendiment i, per tant, ara es queda enrere. Hem provat tres partits en cadascun, amb Shadow running Doom, Counter-Strike: Global Offensive i Cuphead. De la mateixa manera, vam arrencar Doom, Mighty No. 9 i Bloodborne a PlayStation Now. 

  Guia de Kodi: tot el que sempre vau saber

A partir de PlayStation Now, vam poder carregar de forma immediata els jocs durant la tarda de la setmana (PS Now necessita de vegades fer cua). Tot es va sentir sensible, tot i que l’artefacte en streaming puntual va trencar la il·lusió. A més, vam experimentar molts retards.

Playstation-ara-revisió-doom

El retard d’entrada sembla ser un tema més gran en els títols més exigents. Per exemple, el nostre personatge de Doom es va quedar una mica, mentre que a Mighty No. 9. vam experimentar poc o gens de retard per a jocs ràpids com Doom, la finalització és massa. PlayStation Now ha millorat molt en el seu rendiment, però no és suficient per estar al nivell de Shadow. 

Parlant d’això, Shadow ofereix una experiència propera a una des d’un PC local. Durant la prova, no hem trobat amb cap retard o tartera. Això és perquè Shadow ofereix un equip complet amb Windows. En lloc de transmetre fitxers grans des d’un servidor empresarial, Shadow té localitzats tots els fitxers de jocs al vostre escriptori remot. 

ombra-vapor-instal·les

El major problema que vam trobar va ser un retard puntual a Windows, però res que afecti l’experiència del joc. A més, Shadow ofereix una resolució de fins a 4K sense cap problema. PS Ara, en canvi, està limitat a 720p. Tot i que aquest no és el final del món en una pantalla en alta definició, el flux de 720p PS Now té un aspecte horrible en 4K. 

En realitat no hi ha cap concurs en aquesta prova. És similar a comparar un PS4 a un PC. Segur, el PS4 és un sistema impressionant per al mercat al qual va dirigit, però no és res comparat amb un PC dedicat als jocs. De la mateixa manera, PS Now és un servei innovador i impressionant, però no arriba a prop de les altures de Shadow.

Ronda: Punt de rendiment de jocs d’ombra del núvol

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

5

Suport a la plataforma

El suport de la plataforma és un gran problema amb PlayStation Now. Actualment, podeu reproduir títols de PlayStation Now a la vostra PS4 i PC, i així ho serà. A més, necessitareu un controlador PS4 per jugar a PC. PlayStation Now no admet els controls de teclat i de ratolí. 

Contrastat amb Shadow, el problema és clar. Shadow ofereix clients per a Windows, macOS, Android, iOS i Linux, amb aplicacions de TV intel·ligent en un futur proper. L’ombra és més cara, però compleix la promesa de jugar als teus jocs preferits, independentment de quin dispositiu estiguis. PlayStation Now no ho fa.

Tot i això, localitzar PlayStation Now té els seus avantatges, és a dir, en què podeu descarregar alguns jocs a la vostra PS4. Tot i així, el joc en núvol es tracta de jocs sense necessitat de maquinari sofisticat o una pantalla enorme. Es tracta de la casa rodal de Shadow, que ofereix una experiència similar, tot i que jugueu al portàtil o al telèfon.

Ronda: Punt de suport a la plataforma per a jocs de núvols d’ombra

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

6

Facilitat d’ús

Quan es tracta de la facilitat d’ús, no hi ha molt a parlar amb Shadow, sempre que coneguis la teva manera d’escriure a l’escriptori de Windows. La inscripció al servei és indolora i, després d’esperar una hora, podreu accedir a la vostra màquina remota. 

En cas contrari, les vostres úniques interaccions amb Shadow posaran en marxa la vostra màquina remota i utilitzaran les tecles de control de teclat previ per finalitzar la sessió..

registre d’ombra

PlayStation Now és molt més complex, sobretot en PC. Us recomanem que us registreu a la vostra PS4 i que gestioneu tot allò perquè l’embut de vendes a l’escriptori està mig al forn. Després d’inscriure’s a un compte a l’escriptori, haureu de trobar un enllaç de descàrrega en qualsevol altre lloc del lloc de Sony. A PS4, l’aplicació PS Now s’instal·la de manera predeterminada. 

L’experiència de PS4 és molt semblant a l’OS del PS4, mostrant jocs en format Netflix-esque. Ens preocupa més l’experiència en PC. En un intent de reflectir la interfície vista a les consoles, l’aplicació PC PS Now mostra una interfície similar a la rajola. Tot i així, és realment retardat, sobretot si feu servir un teclat i un ratolí. 

  Com mirar Archer en línia el 2023: Lana, Lana, LAANAAA

Playstation-ara-revisió-aplicació

Hi ha algunes altres qüestions menors. Per exemple, mai no us ha demanat iniciar la sessió; l’aplicació acaba de llançar-se immediatament a la pantalla de selecció del joc. A més, no hi ha cap barra de cerca, per tant, haureu de desplaçar-vos per la llista llarga de jocs per trobar el que vulgueu. 

Tots aquests problemes deixen que l’aplicació PC de PlayStation Now se sentia com una eina complementària per a la implementació del PS4, res més. 

Encara pitjor, heu de sincronitzar manualment els vostres estalvis entre la versió de PC de PS Now i la versió de la consola i, fins i tot, no tots els jocs són compatibles amb el joc creuat entre les dues plataformes. PlayStation Now és un servei de streaming de PS4 que de vegades, si teniu sort, funciona a PC. 

Per altra banda, Shadow és un servei de jocs en núvol completament complet que us permet experimentar els mateixos títols al vostre telèfon, escriptori i televisió. No hi ha molt a parlar quan es tracta de la facilitat d’ús de Shadow, però en el context de PlayStation Now, això és bo. Simplement funciona, independentment de quina plataforma estigui.

Ronda: Punt de facilitat d’ús del joc de núvols d’ombres

Logotip de jocs d
Logotip de PlayStation Now

7

Cobertura

Ara, Shadow i PlayStation tenen definicions salvatges: “cobertura”. A partir de Shadow, només està disponible als Estats Units i, fins i tot, no tots els estats són totalment compatibles.

D’altra banda, PS Now està disponible en una llarga llista de països, com ara Àustria, Canadà, Finlàndia, Dinamarca, Bèlgica, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Japó, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Portugal, Espanya, Suècia, Suïssa, EUA i Regne Unit.

PlayStation Now té una extensió molt més àmplia, però això és probable perquè té una incidència directa sobre la infraestructura de PlayStation Network existent. Tot i que no hi ha manera de saber-ho amb certesa, les preguntes freqüents de PS Now suggereixen que alguns servidors de la xarxa de PSN funcionen com a servidors de PS Now. Tot i això, no sembla que ho siguin prou.

 Tenint en compte que els jugadors poden necessitar fer cua, és probable que hi hagi massa escassos servidors per atendre la demanda, cosa que resulta molt més infuriant tenint en compte que aquests servidors només transmeten jocs a 720p. Shadow té una xarxa més petita, però suporta molt millor les de la seva xarxa. 

Shadow està oficialment disponible als 48 estats continentals dels Estats Units. Tot i això, només es considera “en directe” en 38 d’aquests estats. 

Els altres deu (Washington, Utah, Wyoming, Arizona, Idaho, Colorado, Montana, Alabama, Geòrgia i Florida) es consideren estats de “mode d’exploració”. Això vol dir que, a causa d’una varietat de factors, com ara el terreny i la infraestructura, Shadow pot tenir alguns problemes en aquestes àrees. 

cobertura d’ombra

Si es troba en un estat en viu, Shadow és fàcil guanyar aquesta ronda. No hi ha cap cua, els servidors poden gestionar una càrrega de treball molt més exigent i és més probable que un servidor estigui a prop geogràficament. 

Tanmateix, PlayStation Now admet una àmplia gamma d’ubicacions, fins i tot si les ubicacions no estan tan ben acceptades com els EUA amb Shadow. Per això, guanyem aquesta ronda a PS Now. 

Ronda: Punt de cobertura de PlayStation Now