Torrenting és il·legal el 2023?

Qualsevol persona que conegui el seu camí per Internet s’adona que l’enganxament d’una pel·lícula o un paquet de programari car, sense cost, només és un torrent. Això presenta més que un dilema moral. També hi ha seguretat en línia per considerar i si el torrenting cridarà l’atenció de les autoritats.

En primer lloc, l’activitat de torrenting no és inherentment il·legal. La tecnologia és simplement una manera de compartir contingut en línia. Si us podeu posar en problemes, podeu allotjar, descarregar o distribuir arxius protegits per drets d’autor. Inclou pel·lícules, música i programari més populars.

Si ho fas, hauríeu robat una cosa tan segurament com si entrés al Walmart local i sortís un instant després amb els DVD que cauen de les butxaques amb un vigilant de seguretat en la tasca de mig cor..

Quant a si és segur i la possibilitat d’atrapar-se, les respostes són “no completament” i “hi ha una possibilitat”. Parlem de torrent una mica abans de veure com és legal o il·legal. Si actualment teniu problemes per accedir a llocs P2P, potser voldreu consultar el nostre article sobre com desbloquejar els llocs de torrent..

El procés de torrenting

El torrenting difereix de la descàrrega regular d’una manera crítica. En lloc de treure un fitxer sencer des d’un sol servidor, el torrenting (també anomenat bittorrenting) utilitza un enfocament d’intercanvi de fitxers peer-to-peer en què el programari especialitzat agafa petites peces del fitxer de desenes, potser centenars, d’ordinadors de tot el món i els reuneix en una versió completa.

La manca de servidors centralitzats fa que sigui difícil trobar i desactivar qualsevol ordinador amfitrió implicat en activitats delictives, però també hi ha raons legítimes per utilitzar el protocol P2P. Una és que el procés pot ser més ràpid que la descàrrega directa, sense sobrecarregar servidors. Tot i que és sinònim de violacions dels drets d’autor, la conclusió és que el fet d’utilitzar una xarxa P2P no et converteix en delicte.

  Què és Torrenting? 4 coses que cal saber

Detallarem com la signatura del president Bill Clinton a la Digital Millennium Copyright Act va canviar el panorama dels drets d’autor el 1998. La legislació proporcionava als titulars dels drets d’autor, sovint etiquetes musicals i estudis de cinema, una estratègia legal per dur a terme demandes contra operadors de torrents, usuaris i, de vegades, públics innocents.

Problemes legals per als torrenters

Tant si es dedica a l’activitat il·legal com si no, el fet que tantes demandes s’hagin apuntat contra el problema pot provocar que es repensi la saviesa d’utilitzar una xarxa P2P. Els titulars dels drets d’autor han estat immensos en perseguir infractors reals i percebuts amb diversos èxits.

Els amfitrions

torrents il·legals

De vegades, les operacions de torrentatge intenten refugiar-se de la idea que les queixes per infracció dels drets d’autor han d’adreçar-se als usuaris. Els operadors fa temps que afirmen que no són res més que innocents proveïdors d’emmagatzematge en núvol. Un dels casos va ser Hotfile, un popular lloc web per compartir arxius el 2011, contra el qual un grup d’estudis cinematogràfics importants va presentar una demanda.

En el moment de l’arxivament, l’acusat havia rebut més de 10 milions d’avís de retirada per contingut allotjat, però va prestar poca atenció. Hi havia molts diners en joc. Amb milers d’usuaris que van rebre almenys tres avisos de retirada, va ser difícil per al servei argumentar que havia implementat una política estricta de “reincidents”..

El dia abans de començar un procés del jurat, Hotfile va resoldre el cas per 80 milions de dòlars. Megaupload i Grooveshark van ser dos serveis de torrents renegats més objectius després de la DMCA.

  Com veure The Sopranos Online el 2023: Fuhgeddaboutit

L’Innocent Bystander

També hi ha exemples de persones atrapades en les presses del seu proveïdor de serveis d’internet per transmetre la informació del compte relacionada amb les adreces IP dels presumptes pirates, excepte molts que no eren clients quan es van produir infraccions del copyright..

Com que les adreces IP es reciclen de la sortida a clients que arriben, sembla ser un cas de desgràcia simple, no de mal comportament.

Una dona de Minnesota va ser un d’aquests casos, quan l’estratègia anti-pirateria vigent va incloure demandes contra individus en lloc dels amfitrions. Després de descarregar 1.700 cançons de manera il·legal, el seu error en la decisió de rebutjar una oferta de solució de 4.500 dòlars va ser seguit per una sentència judicial contra ella que va començar a una multa de 1,5 milions de dòlars i que finalment va arribar a 220.000 dòlars..

The Artful Dodger

Cap entitat ha gaudit (patit) més temps en el torrenting calor que The Pirate Bay. Fundat el 2003, aquest camp de compartició d’arxius ha acumulat milions de dòlars en sentències per defecte fins a l’actualitat i el temps de presó per als fundadors per infraccions de drets d’autor, tot i que sembla que no té intenció de pagar i el lloc web continua funcionant..

Tanmateix, està sent perseguit des de la granja de servidors fins a la granja de servidors, mentre que el col·lega KickassTorrents s’ha tancat completament. Tot això sembla fer-ho, animar els llocs de torrent alternatius a brotar, de manera que aquesta lluita no s’ha acabat.

Mantingueu-vos segur mentre torneu

Protecció antivirus

Si torneu amb una connexió estàndard, és fàcil per a altres persones fer-vos el seguiment a través de la vostra adreça IP. A més de les possibles accions legals per part dels titulars dels drets d’autor, els proveïdors intel·lectuals han enviat cartes d’avís als clients que visiten llocs de torrenting i fins i tot poden accelerar la velocitat de la connexió com a càstig.

  Com veure dissabte a la nit en directe el 2023: riu Galore

Si teniu previst aprofundir i us pregunteu si hi ha una manera segura de fer-ho, us recomanem que aneu amb una interpretació liberal de la paraula “segur”. Podeu utilitzar una xarxa privada virtual, que encara és legal, tot i que durant el temps que algú suposa (consulteu el nostre millor VPN per fer articles sobre torrents). Una altra opció és utilitzar el torrenting del núvol, que sembla bastant prometedor.

Tanmateix, fins i tot llavors una VPN és una inversió intel·ligent. Un proveïdor crea una connexió de dades xifrada que, per a tots els propòsits pràctics, fa que la vostra ubicació sigui invisible per a qualsevol persona que intenti tombar-se. El truc és trobar un proveïdor de VPN que no registri l’activitat del client i que es trobi fora dels països participants als Five Eyes: EUA, EUA, Nova Zelanda, Austràlia i Canadà.

Pensaments finals

Amb l’acte de visitar un lloc web torrenting considerat un comportament sospitós, procedeu pel vostre propi risc. Les infraccions de drets d’autor poden comportar multes i presons greus, encara que en general les amenaces siguin pitjors que la realitat. Dit això, mai no se sap quan esdevindràs la regla en lloc de l’excepció.

Si voleu explorar el món de les VPN una mica més enllà, consulteu el nostre article sobre les millors opcions de VPN. Tens pensament o experiència amb torrenting? Ens agradaria escoltar-los als comentaris que es mostren a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me