Bedste SSD ekstern harddisk for 2023: Når hastigheden er af essensen

Når det kommer til ydeevne, er der ingen erstatning for et solidt drev. Disse enheder kan prale af eksponentielt højere hastighed end traditionelle harddiske, mens de er mere kompakte og holdbare. I denne guide til de bedste eksterne SSD-harddiske vil vi vise dig, hvilke af vores favoritter der kan leve uden for din computer. 

Vi har fem valg, som hver bringer noget unikt til bordet. Vi vil tale lidt om, hvad vi kan lide ved hvert drev, dele ydelsesnumre, vi har samlet, og diskutere de tilbudte funktioner. 

Før vi kommer til vores valg, ønsker vi dog at afklare, hvad en ekstern SSD er, og hvorfor det er et bedre valg end en traditionel ekstern harddisk.

Bedste SSD ekstern harddisk 2023

Hvad er en ekstern SSD? 

“SSD” står for solid-state drev, og mens de gemmer data som enhver anden harddisk, gør de det på en meget anden måde. Traditionelle harddiske bruger en eller flere roterende plader til at gemme data med et hoved, der læser og skriver information til og fra disse plader. Hovederne er magnetiske, hvorfor traditionelle harddiske betragtes som ”magnetisk opbevaring.” 

Magnetisk opbevaring har eksisteret siden 1888 og er blevet brugt i en lang række forskellige opbevaringsmedier. Alt fra bånd til disketter til harddiske – det mere tekniske navn på traditionelle harddiske – bruger magnetisk opbevaring. 

På harddiske er magnetisk lagring dog et par problemer. Mens magnetisk opbevaring var stor i 1957, da den første harddisk blev introduceret, kræver denne form for opbevaring meget plads. 

Jo større kapacitet drevet er, jo flere plader kræver det. Jo flere plader det har brug for, jo længere tid tager det for læse- og skrivehovedet at komme rundt. Det er for ikke at nævne, at problemer med spindedrev mislykkes, da pladerne indeni er utroligt skrøbelige. 

Det er her SSD’er kommer ind. I stedet for at bruge magnetisk opbevaring, bruger SSD’er rent elektrisk opbevaring, deraf navnet “fast tilstand.” Data gemmes ikke på plader. Det er snarere gemt på små hukommelseschips. Dette gør ikke kun SSD’er mindre end traditionelle harddiske, men gør dem også mere pålidelige.

SSD’er og Flash Storage

For omkring et årti siden var flashlagring – hvilket SSD’er bruger – reserveret til flashdrev, SD-kort og din computers RAM. Disse lagringsløsninger med lav kapacitet fokuserede på hastighed snarere end kapacitet, og på grund af det var de ikke egnede til nogen ægte computerlagring. 

I de senere år er kapaciteten til flashlagring imidlertid steget markant med en 100 TB SSD introduceret i 2023. Det har gjort forbrugernes flashlagring i form af SSD’er meget billigere og mere tilgængelige.

Kombineret med introduktionen af ​​USB 3.1 – som har dobbelt så stor båndbredde for USB 3.0 – har producenterne været i stand til at placere SSD’er i eksterne kabinetter med ringe ydeevneeffekt.

I dag er der adskillige eksterne SSD’er at vælge imellem. Selvom de har forskelle i ydelse sammenlignet med hinanden, fungerer næsten alle eksterne SSD’er bedre end deres HDD-modstykker. Hvis du leder efter den hurtigst mulige eksterne opbevaring, er en SSD noget for dig. 

Valg af den bedste eksterne SSD-harddisk

Selvom vi kunne finde fem hurtige eksterne SSD’er og slå dem sammen til en liste, ville det ikke give meget variation. Der er masser af solide kunstnere til rådighed, og på grund af det er det ikke nok at være hurtig til at gøre klippet. I stedet fokuserede vi på balancen mellem hastighed, pris, funktioner og byggekvalitet. 

  Beste eksterne hardeskyf vir Mac in 2023: 'n Arsenal vir Apple

Derudover har vi inkluderet nogle specialiserede eksterne SSD’er, der har ulemper i et eller flere områder, men leverer funktionalitet, som intet andet eksternt drev gør. Selvom disse drev generelt ikke er de bedste eksterne SSD’er, er de bedst for nogle.

Den bedste eksterne SSD-harddisk: Samsung T5

Når det kommer til balancefunktioner, pris og hastighed, ramte Samsung neglen på det sproglige hoved med T5. Drevet er ekspertfremstillet og leverer nogle af de bedste ydelser, vi har set, alt sammen mens de forbliver til en rimelig pris for at være en SSD. 

Med hensyn til hastighed samlet vi tal ved hjælp af CrystalDiskMark. T5 indkoblet med en sekventiel læsehastighed på 562,4 MB / s og en sekventiel skrivehastighed på 520 MB / s, som begge er over den annoncerede hastighed. Tilfældige læsninger og skrivninger var også solide med T5-clearingen med en hastighed på henholdsvis 160,1 MB / s og 195,7 MB / s. 

Samsun-t5-CrystalDiskMark

Den styrer også disse hastigheder til en rimelig pris. 1TB-modellen koster lidt over $ 150, med 2TB-uret på under $ 300. Vi anbefaler dog 500 GB-modellen, da det er den samme pris pr. Gigabyte som 1TB-modellen, som sjældent ses.

Sammenlignet med ADATA SD600 er Samsung T5 en klar aftale. Som du kan se i vores ADATA SD600-gennemgang, er dette drev omkring den samme pris pr. Gigabyte, begrænset til en maksimal kapacitet på 512 GB, bygget dårligere og fungerer ikke så godt som Samsung T5.

Andre grunde til, at vi kan lide Samsung T5

T5 er hurtig, men det er ikke den eneste grund til, at den rangerer først. Samsung har formået at bygge et drev, der ikke kun er attraktivt, men også holdbart, meget i modsætning til LaCie Rugged Mini (læs vores LaCie Rugged Mini-anmeldelse). Den vejer kun 51 gram og måler 57,3 mm med 74 mm, hvilket er mindre end et visitkort.

samsung-t5-2

I betragtning af dens hastighed og størrelse fungerer Samsung T5 til placering. Hvis du er en fotograf eller videograf, der hurtigt skal dumpe data, giver T5 en effektiv vej til det. Desuden er hastigheden tilstrækkelig til, at du fuldt ud kan redigere fra drevet. T5’s tilfældige læse- og skriveydelse gør den ideel til at trække flere chucks samtidig fra en stor fil. 

Selv i ikke-professionelle omgivelser lyser T5. Det er en fremragende måde at udvide bærbar opbevaring på, og med support til Android er det også en fantastisk måde at udvide telefon- eller tabletopbevaring. Du kan lære mere i vores fulde Samsung T5-gennemgang.

SanDisk Extreme Portable

Samsung T5 kan slå, og det ser godt ud til at starte, men et par dråber skrubber metalskindet op. Hvis du leder efter noget lidt mere robust, er SanDisk Extreme Portable SSD noget for dig. Drevet styrer samme ydelse som T5, mens det er lukket i et mindre hus. 

sandisk-ekstrem portable- 2

Det er dækket af et blødt gummi-hylster, der har en IP55-klassificering for støv- og vandbestandighed. Derudover tilbyder SanDisk en aluminiumvariant af 500 GB-drevet, hvilket øger stivheden og ydeevnen. Aluminiumsdrevet har en NVMe-controllergrænseflade, der kan prale med sekventielle læsehastigheder på op til 1050 MB / s.

Der er dog nogle ulemper, hvorfor Extreme Portable rangerer som nummer to. Den inkluderede krypteringssoftware, SecureAccess, er vildt forældet og beskytter kun dine data med AES-128 (læs vores beskrivelse af kryptering for at lære mere om det). 

Ydeevnen er på niveau med Samsung T5, og vi vil overveje byggekvaliteten endnu bedre, men funktionerne mangler. Alligevel er det svært at diskreditere SanDisk Extreme Portable SSD. 

  So sichern Sie ein iPhone im Jahr 2023 auf einer externen Festplatte

SanDisk er ekspert inden for flashhukommelse og det ekstreme bærbare viser det. Med sekventiel læser og skriver over 500 MB / s og tilfældigt læser og skriver over 150 MB / s er Extreme Portable en af ​​de mindste og hurtigste eksterne harddiske rundt omkring.

Andre grunde til, at vi kan lide SanDisk Extreme Portable SSD

Bærbarhed er hovedtrækningen af ​​SanDisk Extreme Portable SSD. Foringsrøret er robust, men der er også et lille hak i øverste højre hjørne, så du hurtigt kan koble det til en karabinhage, hvis du er på farten. Derudover har den en USB 3.1-forbindelse, hvilket gør det nemt at tilslutte. 

sandisk-ekstrem portable- 1

Desværre inkluderer SanDisk dog ikke et USB-C-til-USB-A-kabel. I boksen får du et USB-C-til-USB-C-kabel og en USB-C-til-USB-A-adapter, som har et lille hak, der svarer til kablet. 

Der er et par problemer med denne tilgang. For det første tilføjer adapteren yderligere bulk til kablet og et andet potentielt svigt, men vigtigere er, at adapteren kun kan bruges med det medfølgende kabel takket være hakket. 

SanDisk Extreme Portable har bestemt nogle ulemper, især med det medfølgende kabel og den medfølgende software. Bygningskvalitet og -hastighed kan dog ikke nægtes, hvilket gør det til en af ​​de bedste eksterne SSD’er. Du kan læse mere om det i vores SanDisk Extreme Portable-anmeldelse.

G-teknologi G-Drive Mobile SSD

Hvis byggekvalitet er det, du er interesseret i, kan G-Technology G-Drive Mobile SSD levere. Ligesom SanDisk Extreme Portable SSD har den en blød gummi-fornemmelse, men drevets top og bund er forstærket med metal. Drevet er også forstærket under ydersiden af ​​blødt gummi.

g-drive-mobil-1

Det ekstra materiale leveres med ekstra beskyttelse. G-Drive Mobile’s SSD er IP67-klassificeret for støv- og vandbestandighed. Derudover kan den overleve et fald på op til 10 fod på beton og håndtere op til 1.000 pund pres uden at bryde.

G-Technology skimpede ikke på ydeevne, da de heller ikke prøvede at gøre drevet stift. Sekventielle læse- og skrivehastigheder er på niveau med Samsung T5 og SanDisk Extreme Portable. Tilfældig hastighed er også fremragende, da G-Drive Mobile SSD overgår Extreme Portable, men forbliver lidt syd for T5. 

G-Drive Mobile SSD viser, at du også kan have din kage og spise den, men det koster en pris. Det kører dig mellem $ 50 og $ 100 mere end SanDisk Extreme Portable og Samsung T5, afhængigt af den kapacitet, du køber. Når det er sagt, kommer G-Drive Mobile SSD med en fem-års garanti, mens T5 og Extreme Portable kun tilbyder tre. 

Andre grunde til, at vi kan lide G-Technology G-Drive Mobile SSD

Selvom G-Drive Mobile SSD er dyrere end SanDisk Extreme Portable SSD og Samsung T5, retfærdiggør det sin pris. Ud over den begrænsede garanti på fem år giver G-Technology nogle af de bedste harddisksupport, vi har set. Der er en ordentlig videnbase for alle G-Teknologis produkter samt en kontaktformular. 

I betragtning af G-Teknologis fokus på mediernes fagfolk giver den ekstra support mening. Hvis du har et spørgsmål, svares det hurtigt, enten ved at gennemse de tilgængelige artikler i vidensbasen eller ved at nå ud via e-mail.  

G-Technology G-Drive Mobile SSD er bulkere og dyrere end Samsung- og SanDisk-kollegerne, men den leveres med en opside i support og opbygningskvalitet. Hvis disse områder er vigtige for dig, skal du læse vores G-Technology G-Drive Mobile SSD-gennemgang.

 

Samsung X5

Hvis du leder efter ydeevne uanset omkostningerne, kan Samsung X5 ridse den kløe. Det er en af ​​de dyreste eksterne SSD’er omkring, med 2TB-modellen indkoblet på mere end $ 800. Med sin Thunderbolt 3-forbindelse og NVMe-controller tilbyder den dog nogle af de hurtigste hastigheder, der er tilgængelige. 

samsung-x5

Det kan levere sekventielle læsehastigheder på op til 2.800 MB / s og sekventielle skrivehastigheder på op til 2.3000 MB / s takket være sin Thunderbolt 3-forbindelse. Selvom Thunderbolt 3 stadig bruger et USB-C-stik, er det ikke det samme som USB 3.1. Faktisk har den fire gange båndbredden på USB 3.1, hvilket gør den ideel til ultrahurtig overførselshastighed.

  So formatieren Sie eine externe Festplatte im Jahr 2023 auf einfache Weise

Samsung X5 er dybest set den større, dårligere bror til T5. Den bruger den samme software til at beskytte dit drev med adgangskode, som krypterer dine data med AES-256. Som T5 kan du også bruge softwaren til at tjekke om firmwareopdateringer og slukke for adgangskodebeskyttelse, hvis du vælger det. 

Andre grunde til, at vi kan lide Samsung X5

Samsung X5 kører som en sportsbil, men er bygget som en tank. Du ville dog ikke vide det først. Faktisk er designet inspireret af sportsbiler med en elegant sølvtop og røde accenter overalt. Derudover har drevets bund en mat finish for at forhindre, at det glider. 

Det er dog ikke skrøbeligt. Under beklædningen er flere beskyttelseslag, herunder en ramme, der forstærker drevet indefra og en køleplade, der holder hukommelseschipsene inden i køligt. Baseret på Samsungs test vil drevet forblive under 45 grader celsius ved stuetemperatur og kan modstå et fald på to meter takket være magnesiumlegeringsrammen. 

Kort sagt er Samsung X5 den bedste af de bedste. Men det kommer med en pris, der skal matche. Det koster næsten $ 0,50 per gigabyte, med lidt rabat, når du bevæger dig højere i varigheden. Når det er sagt, er det i det væsentlige Samsungs højeste ende NVMe SSD i et Thunderbolt 3-kabinet. Med det overvejede er prisen ikke så dårlig.

Western Digital My Passport Wireless SSD

Western Digital My Passport Wireless SSD er ikke så imponerende, når det kommer til ydeevne. Det bruger USB 3.0 til dataoverførsel, som topper den sekventielle læsehastighed på under 400 MB / s og er næsten lige så dyr som Samsung X5. Som navnet antyder er den imidlertid trådløs.

western digital-mit-pas-trådløs-SSD

Du kan få adgang til dine data trådløst og streame film fra drevet, men det er ikke dets ideelle funktion. Drevet kaster faktisk sit eget 802.11ac WiFi-signal, så fotografer og videografer kan optage og redigere direkte fra og til drevet uden nogen forbindelse. Derudover kan du forhåndsvise filer ved hjælp af en smartphone eller tablet med en app som FiLMiC Pro.

Desuden har My Passport Wireless SSD en indbygget SD-kortlæser, der giver placeringsfotografer og videografer mulighed for at dumpe medier uden behov for en computer. Dette er især nyttigt i naturfotografering, hvor minimalt udstyr er vigtigt.

Andre grunde til, at vi kan lide Western Digital My Passport Wireless SSD

I betragtning af Western Digitals fokus på feltprofessionelle med My Passport Wireless SSD, skulle det ikke komme som en overraskelse, at det kan klare en juling. SSD indeni er beskyttet mod stød, vibrationer og falder op til en meter, uanset om den fungerer eller ej. Western Digital inkluderer endda en drop-protector til drevet i kassen. 

Med sin trådløse funktionalitet og stive opbygningskvalitet er My Passport Wireless SSD stor, men Western Digital bruger den ekstra plads til god brug. Der er også pakket inden i en 6 700 mAh strømbank, der leverer 1,5A strøm, når drevet er slukket og 0,9A, når det er tændt. 

Western Digital My Passport Wireless SSD er et yderst specialiseret eksternt drev med en pris, der skal matche. For nogle brugere er det simpelthen en overpris, underpresterende ekstern disk. For dem, der laver lokaliseringsarbejde, er det imidlertid en gave, der er bygget med et sæt funktioner, der optimerer portabilitet, strøm og arbejdsgang. 

Afsluttende tanker

Hvis du leder efter en generel ekstern SSD, er det svært at slå Samsung T5. SanDisk Extreme Portable SSD giver en mindre form, G-Drive Mobile SSD er mere stiv, og Samsung X5 har hurtigere hastighed, men balancen mellem pris, ydelse, funktioner og opbygning er stærkest med T5.

De andre læner sig tungere på et eller andet område, hvilket afhængigt af dine behov kan være en god ting. Hvis ingen af ​​drevene ovenfor er det, du leder efter, skal du kontrollere vores andre eksterne harddiskanmeldelser. 

Hvilken ekstern SSD bruger du? Hvorfor valgte du det? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me