Cloud of State, juli 2023

Hej, og velkommen til skyens tilstand i juli 2023, Cloudwards.net månedlige oversigt over de største nyheder vedrørende skyen og privatlivets fred, med nogle andre teknologier, der smides ind her og der. Det er informativt og vil give dig en fnise her og der, så det er ikke underligt at de fleste af verdens ledere abonnerer på det (vores advokater vil gerne hævde, at vi ikke har kontrolleret dette).

Det har været en vild måned, og der har været en masse nyheder fra tech-verdenen, men det meste er den slags, der får dig til at hæve øjenbryn i bekymring snarere end forbløffelse. Hvis du vil se, hvor vi slap, foreslår vi, at du tjekker vores juni-udgave. Ellers skal du køre i en vild tur.

Sjovt med Facebook (hvis privatlivets fred var sjovt)

Den-Zuck-i-DC
© Scoopnest

Som vi har med stort set enhver skystat siden deres start for et par måneder siden, vil vi starte med Facebook. Selvom nogen endda fjernt kendte har undgået den sociale medieplatform i årevis nu på grund af dens data-salg og ad-targeting måder, trak Cambridge Analytica-skandalen låget af en grim cesspit. Og det var kun starten.

Tag for eksempel den seneste nyhed om, at virksomheden simpelthen ikke kan stoppe med at lække brugernes oplysninger. I dette særlige tilfælde lade Facebook producenterne af alle slags enheder (overvejende smartphones og tablets) få adgang til brugerdata i et forsøg på at optimere (et yndlingssummerord for markedsejere) producentens service. Naturligvis blev brugerne ikke hørt om sagen.

  Cloud-tilstand, januar 2023

Det viser sig, at ganske mange af disse producenter er kinesiske, hvilket betyder, statsejede virksomheder i et af de mest undertrykkende lande i verden, nu har nogle af dine personlige oplysninger. Selvom du ikke er i Mellemriget, skal du tilsyneladende bruge en af ​​vores bedste VPN til Kina-valg.

I øvrigt, den gang engang forsøgte Facebook at gøre noget godt og følge privatlivslovene som beskrevet af GDPR, låste den flere tusinde forretningsbrugere ud, så der er.

Ikke at Facebook er det eneste firma, der handler med Kina. Nyheden brød i sidste måned om, at Apples administrerende direktør er en uofficiel diplomat til Kina, der mægler aftaler på vegne af USA, hvilket er en dybt foruroligende sammenfiltring af forretnings- og regeringsinteresser (medmindre du mener, at Apple har det amerikanske folks bedste interesser; vi gør ikke).

Vær ond: Google lærer af de store drenge

Google-Evil-Eyes

Apropos forvirrede motiveringer: Det engang venlige selskab, der havde sit motto “ikke være ondt”, ser ud til at have haft en ændring af hjertet. Det har i samarbejde med det amerikanske militær udviklet avanceret drone AI, et scoop bragt til dig af The Intercept.

Hvis det ikke var nok med at oprette killerrobotter, blev virksomheden også afkaldt en bøde af Europa-Kommissionen for at misbruge sin dominerende markedsposition. Påstandene var, at Google forinstallerede sin egen software på Android-telefoner og forhindrede andre parter i at kæmpe for kundernes opmærksomhed. Efter en to-årig undersøgelse blev EF enig med påstandene, og Google står over for en bøde på 11 milliarder euro.

Det ser ud til at en ny, open source Android, når alt kommer til alt, er en god idé.

Musk duft problemer

Elon-Musk
© CNBC

  Bedste Black Friday-tilbud 2023: Shop Till You Drop

Selvom det ikke er helt ondt, ser det ud til, at Elon Musks mange virksomheder-cum-hobby-heste løber ind i nogle grimme problemer. Hans solenergivirksomhed kører på dampe. Det lukkede ni faciliteter med et fald i salget. Det kan skyldes en faldende efterspørgsel, da oliepriserne har taget et tumle, eller det kan være, at produktionen blev overvurderet i første omgang, ligesom det var med Tesla.

I bilfremstillingsfronten ramte virksomheden endelig sit mål i begyndelsen af ​​juli, men ikke før afskedigelse af et betydeligt antal arbejdstagere samt fyring af en fyr, der hævder, at han blev fyret for at have forsøgt at organisere en fagforening. Selvom det næppe er overraskende, at en så stærk som Musk ikke er fan af kollektive forhandlinger, er det et slag for hans arbejdsstyrke.

Det er dog ikke alle sorte skyer for Elon. Chicago gav okay for, at hans Boring Company (af flammekontorens berømmelse) begyndte at arbejde på hyperloop-projektet i byen. Ideen er, at rør under tryk vil løbe under byen og tilbyde ekstrem hurtig og billig offentlig transport. Dog ikke et dag efter meddelelsen var en forfatter for The Verge i tvivl om den økonomiske matematik bag projektet.

Den kolde krig er tilbage fra en varm ferie

Vi afslutter denne runde af juni’s store historier med den muntre nyhed, at Rusland ifølge en britisk ex-spook kæmper for en kold krig med Vesten. Bemærk spændingen i den sætning: de forbereder sig ikke på en, de kæmper for en nu.

Udover den omfattende hacking af routere i hele verden, som vi rapporterede om tidligere, er der indikationer af, at besøgende til dette års verdensmesterskab i Rusland har deres enheder hacket, ofte eksternt. Når besøgende på sportsfesten vender hjem, er han i virkeligheden en digital spion for Putin og hans lektioner, lide det eller ej.

  Cloud of State, august 2023

Mindre historier

Topmøde
© ZDNet

Lad os se på de mindre historier, hvor den mest muntre er, at Vesten igen er førende inden for supercomputer-spillet, takket være Summit, en ny maskine, der bor på Oak Ridge National Laboratorium. Topmødet kan beregne op til 122 petaflops af data i modsætning til 93 Kinas Sunway TaihuLight er i stand til.

Et massivt brud på MyHeritage afslørede e-mail-adresserne til 92 millioner brugere, en ny rekord. Virksomheden understreger, at det kun var e-mail-adresser, der blev afsløret. Dens DNA-database blev ikke påvirket, heldigvis.

En forsker kom til den konklusion, at automatisering ikke vil true dit job. Advarsel (du vidste, at der ville være en) er, at økonomien forbliver stabil. I betragtning af at bankfolk er op til mange af deres før-recession-tricks igen, anbefaler vi, at vores læsere lærer at enten programmere eller vedligeholde AI’er ved hjælp af et korrespondancekursus eller noget.

Windows 98 fejrede 20-års fødselsdag i juni. I tilfælde af at du undrer dig over, hvorfor dette er bemærkelsesværdigt, bruger masser af mennesker såvel som institutioner stadig det praktisk talt gamle OS. De værste lovovertrædere er regeringer, hvilket virkelig ikke er nogen overraskelse, i betragtning af at London har bedt borgerne om at sende deres kreditkortoplysninger via e-mail …

Afsluttende tanker

Med det vil vi samle op for måneden. I juli forventer vi, at der vil være masser af ulykke og raseri over de nye EU-regler om upload, såvel som flere Facebook-afsløringer (en velsignelse for kederede journalister).

Vi håber, at du bliver med igen om et par uger. Indtil da skal du være i sikkerhed og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me