Cloud-tilstand, januar 2023

Velkommen til denne seneste State of the Cloud, vores redaktionelle søjle, hvor vi ser tilbage på den måned, der har været, og ser frem til den der ligger foran os. I overensstemmelse med konventionen er denne januarudgave, hvor vi ser tilbage på det gamle år som helhed og fremsætter nogle forudsigelser for den der kommer.

Nå, 2023 var helt året, og vi ser tilbage på det med blandede følelser her på Cloudwards. Selvom det for det meste er gode nyheder, når vi overvejer de brancher, vi gennemgår – sky-spil starter, VPN’er spreder sig og bliver bedre, er kryptering forbedret overalt – når det kommer til vores rettigheder som helhed, ser ting ud til at være værre. 

I løbet af året blev der lavet masser af støj omkring reining i Facebook og de andre store tech-virksomheder, men bortset fra forhindringer, der var placeret i deres måde, blev der ikke løst meget. På samme tid virker mange regeringer overalt i verden mere hensigtsmæssigt end nogensinde med at kontrollere, hvad folk gør, både online og offline, og anvender det nyeste inden for teknik for at gøre det.

Når det er sagt, foretrækker vi ikke at identificere os for meget med dødsprofeter (ja, ikke fordi politiet bad os om at gå ned fra den sæbekasse en gang), men i stedet se efter sølvforinger såvel som tordensky. For kortfattetheds skyld vil vi dog hovedsageligt fokusere på de brancher, vi dækker.

Meddelelser fra fronten

VPN

Som vi forudsagde i sidste års SotC i januar, blev VPN-krige en temmelig stor ting i 2023. Vi skal sandsynligvis nævne, at det var meget en kold krig, dog med det meste af handlingen, der fandt sted bag kulisserne, og kun industrielle insidere fik enhver reel idé om, hvad der foregik. 

Udover skandaler og andre større nyheder var det mest fremtrædende sted, hvor denne konflikt blev bekæmpet, i prissætningen af ​​VPN’er. Der gik ikke en måned, hvor vi ikke modtog en e-mail fra en service eller, mere almindeligt, fra en læser, der fortællede os om nogle prisændringer (tak for det, folk, vi kunne ikke holde styr på dette uden dig). 

NordVPN ændrede for eksempel sine priser tre gange, lige fra nord for $ 100 pr. Tre år i begyndelsen af ​​året, til mindre end det, til nu at stabilisere sig på ca. $ 125 for den samme plan – og det forlader salgsfremmende tilbud ud af ligning. Privat internetadgang tog det et skridt videre og næsten fordoblet sine priser i en kort periode, før de bragte dem tilbage til realistiske niveauer.

  Cloud-tilstand, februar 2023

At vælge en vinder

Resultatet af forbrugerne ser ud til at være, at det lønner sig at holde øje med vores VPN-anmeldelser samt prissidens sider for de udbydere, de er interesseret i. En anden ting at huske på er at kontrollere stamtavlen til VPN-tjenesten, du ” tænker på at komme i seng med af to grunde.

For det første, i løbet om markedsandel, forbedrer nogle VPN’er produktet, hvilket er en god ting, og sandsynligvis årsagen til, at revisioner fra cybertech-firmaer annonceres så højt på mange af en hjemmeside. Den anden side af denne mønt er, at masser af tjenester skærer hjørner og prøver at nedbringe overhead for at forblive konkurrencedygtige. 

Samtidig er der opstået nye virksomheder som svampe efter en storm og søger at få indbetalt denne nye tidevand af privatlivets bevidsthed; det ser ud til, at der ikke går en uge, uden at vi får en anmodning om anmeldelse i vores indbakke. De fleste af disse tjenester er temmelig dårlige og ser ud til at få et minimalt levedygtigt produkt for at lave noget dej for derefter at investere igen, og vi anbefaler læsere at holde sig væk.

Takeaway burde være, at kontrol af anmeldelser, før du vælger en VPN, er vejen at gå, mens disse krige raser. Den måde, tingene går, ser ud til at være nogen tegn på våbenhvile snart, men vi stræber efter at holde dig opdateret.

Hakker og blokke

Udover den sædvanlige jockeying for markedsposition var der naturligvis nogle andre, sværere nyheder fra VPN-sfæren i 2023. Den største historie var sandsynligvis nyheden om, at NordVPN blev hacket i marts, men afslørede ikke bruddet før i oktober. 

Vi går ind i vores fulde mening i dette stykke, men resultatet er, at vi for det meste er irriterede over tjenesten ikke for at blive hacket, hvilket kan ske med ethvert firma, men snarere at kunderne ikke fik at vide, før medierne brød historien. Du kan regne med, at pengene, som folk betaler NordVPN, ville tjene dem en vis gennemsigtighed.

Samtidig med den skattekiste af data, som VPN’er har, bliver de sandsynligvis angrebet hele tiden, hvor ingen af ​​de berørte tjenester nogensinde har fortalt folk. 

  Bedste Black Friday-tilbud 2023: Shop Till You Drop

På en måde kan den vigtigste afhentning meget vel være, at det er en skam, at vi er tvunget til at ty til knap kendte tredjeparter blot for at forblive anonym på internettet. Hvis regeringer og internetudbydere simpelthen ville lade os være i fred, ville vi ikke være nødt til at gider.

Et godt eksempel på en regering med alt for stor interesse for, hvad dens borgere har op til, mens de surfer på Internettet, er Rusland. Efter at have indset, at dets folk brugte VPN’er for at komme forbi det drakoniske forbud, sendte den russiske kommunikationsmyndighed et stærkt brev til et antal VPN-tjenester med krav om, at de skulle sortliste de samme websteder, som Moderlandet gør.

Som du kan læse i dette stykke om det russiske VPN-forbud, var VPN’ernes svar et stort fedt hindbær, hvilket betyder, at russere i det mindste stadig kan gøre hvad de vil på internettet, indtil den næste gale idé til kom ud af Moskva.

Online gaming, men ikke sådan

sky-spil

Den anden store udvikling i 2023 var stigningen på sky-spil. Selvom folk har talt om det i lang tid, og vores foretrukne service, Shadow, har været hårdt på arbejde i længere tid end det, er det virkelig kun sidste år, at det gik ind i den generelle bevidsthed, takket være Google og Microsoft, der besluttede at lægge hud i, vel, spillet.

Men efter at have gennemgået alle større spillere på dette marked, kom vi væk slags skuffede over de store drenge. Sonys PlayStation Now-tjeneste og GeForce Now-beta er undtagelserne, men ingen af ​​dem var i stand til at bringe ekspertisen og musklerne til at bære på samme måde som Shadow gjorde, hvilket er mindre et selskab med flere milliarder dollars og mere et lille selskab fra Tyskland. 

Den største letdown var Googles Stadia, der tilbød færre spil end nogen anden, havde masser af problemer, da vi gennemgik det, og kom med en meh-controller lavet af bargain-bin-plast. 

Microsofts xCloud-forhåndsvisning var temmelig anstændigt, men kun sammenlignet med Stadia; når vi lægger ved siden af ​​Shadow, ville vi vælge det teutoniske alternativ enhver ugedag og to gange på søndag.

Problemer med cloud-spil

cloudwards-chef-redaktør-hver-dag

Dette rejser naturligvis spørgsmålet om, hvordan dette er muligt. Nogle af de største, dårligste megacorps leverer middelmådige oplevelser, mens Shadow tilbyder en fuldt realiseret. Der er flere grunde til dette, men den vigtigste, efter vores skøn, er den indfaldsvinkel.

  Cloud of State, juli 2023

Stadia, xCloud og til en vis grad PS Now lader dig streame spil. Du logger ind på en klient på din egen enhed, som derefter logger på en ekstern server, der starter dit spil op og lader dig spille. Det er dybest set en avanceret version af, hvad Netflix gjorde med Bandersnatch, Netflix-specialen, hvor du kunne interagere med historien, da den udviklede sig.

Shadow tager en langt mindre subtil tilgang og lader dig bare bruge en virtuel maskine. Når du tilmelder dig tjenesten, får du en klient – så meget er det samme – men du får brug af en virtuel maskine på et fjerntliggende sted. Helvede, når du logger ind, er det dybest set bare en Windows-boks. Forskellen ligger i det faktum, at det kører nogle seriøst avanceret hardware, som de fleste mennesker simpelthen ikke har råd til.

Du skulle tro, at Shadow-tilgangen stort set kun er en kompliceret løsning, og du ville have ret, stort set. Men med den teknologiske tilstand, hvor den er, fungerer det meget bedre end konkurrencen tilbyder. Selvom streaming-stil-metoden sandsynligvis vil være en meget bedre investering i det lange løb, i her og nu fungerer den simpelthen ikke så godt.

Resultatet er, at Big Tech’s tilgang for nu simpelthen går glip af mærket. I fremtiden, når vi alle har bredbånd, og de arbejder på børnesygdomme, vil deres version af sky-spil sandsynligvis tørre gulvet med, hvad Shadow laver. For tiden ser det imidlertid ud til, at den tyske tilgang er det bedste valg for forbrugerne.

Afsluttende tanker

Som du kan fortælle, var 2023 et hårdt år for VPN’er og cloud-spil, men som regelmæssige læsere af denne søjle ved, var der også meget andet, der foregik. Vi forudser, at i løbet af 2023 vil næsten alle onlinevirksomheder føle vægten af ​​regeringens snooping, så forventer masser af opdateringer om netop dette emne, især via vores Twitter-feed.

Når det er sagt, vil vi holde os med vores nytårsopløsning om ikke at forudsige for meget for det kommende år og lade nyhederne vaske over os i stedet. Vi håber, at du nød vores lille sammenfattning af året, der er gået, og vi håber at byde dig velkommen til disse sider i det kommende år. Tak, fordi du læste, og lad os vide det i kommentarerne nedenfor, hvis vi udeladte større historier.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me