Er Torrenting ulovligt i 2023?

Enhver, der kender deres vej rundt på internettet, er klar over, at det at snagge en film eller en dyre softwarepakke uden omkostninger kun er en torrent væk. Det er mere end et moralsk dilemma. Der er også online sikkerhed at overveje, og om torrenting vil henlede opmærksomheden fra myndighederne.

For det første er aktiviteten med torrenting ikke i sig selv ulovlig. Teknologien er simpelthen en måde at dele indhold online. Hvor du kan komme i problemer er hosting, download eller distribution af ophavsretligt beskyttede filer. Det inkluderer mest populære film, musik og software.

Hvis du gør det, har du stjålet noget så sikkert, som hvis du gik ind i den lokale Walmart og sprint ud øjeblikke senere med dvd’er, der faldt ud af dine lommer med en sikkerhedsvagt i halvhjertet forfølgelse.

Om det er sikkert og sandsynligheden for at blive fanget, er svarene “ikke helt” og “der er en chance.” Lad os tale om at torrente lidt, før vi ser, hvor lovligt eller ulovligt det er. Hvis du i øjeblikket har problemer med at få adgang til P2P-websteder, kan du tjekke vores artikel om, hvordan du fjerner blokering af torrent-websteder.

Den spændende proces

Torrenting adskiller sig fra regelmæssig download på en kritisk måde. I stedet for at trække en hel fil fra en enkelt server bruger torrenting – også kaldet bittorrenting – en peer-to-peer fildelingsmetode, hvor specialiseret software griber små stykker af filen fra snesevis, måske hundreder af computere over hele verden og samler dem til en komplet version.

  Shadow vs GeForce Now: Cloud Gaming's Bedste for 2023

Manglen på centraliserede servere gør det svært at finde og lukke enhver enkelt værtscomputer involveret i kriminel aktivitet, men der er også legitime grunde til at bruge P2P-protokollen. Den ene er, at processen kan være hurtigere end direkte downloading uden overbelastning af servere. På trods af at det er synonymt med krænkelser af ophavsret, er bunden af ​​den kendsgerning, at simpelthen at bruge et P2P-netværk ikke gør dig til en kriminel.

Vi vil detaljeret forklare, hvordan præsident Bill Clintons underskrift om Digital Millennium Copyright Act ændrede copyright landskabet i 1998. Lovgivningen gav indehavere af ophavsret, ofte musiketiketter og filmstudier, en juridisk strategi, hvor man med succes kan forfølge retssager mod torrentoperatører, brugere og undertiden uskyldige tilskuere.

Juridiske problemer for Torrenters

Uanset om du deltager i ulovlig aktivitet eller ej, kan det faktum, at så mange retssager har målrettet torrenting, få dig til at overveje visdommen ved at bruge et P2P-netværk. Indehavere af ophavsret har været nådesløse med at forfølge faktiske og opfattede krænkere med forskellige grader af succes.

Værterne

ulovlig torrenting

Undertiden prøver torrenting at finde tilflugt bag tanken om, at klager over krænkelse af ophavsret skal rettes mod brugerne. Operatører har længe hævdet at være andet end uskyldige cloud-lagerudbydere. En sag involverede Hotfile, et populært fildelingswebsted i 2011, mod hvilket en gruppe større filmstudier anlagde sag.

På tidspunktet for arkivering havde sagsøgte modtaget mere end 10 millioner fjernelsesmeddelelser om hostet indhold, men gav ikke meget opmærksomhed. For mange penge stod på spil. Med tusinder af brugere, der modtog mindst tre meddelelser om fjernelse, var det vanskeligt for tjenesten at hævde, at den havde implementeret en streng “gentagelsesovertrædende” -politik.

  Sådan slås Netflix VPN-forbud fra april 2023

Dagen før en juryforsøg skulle begynde, afgjorde Hotfile sagen for $ 80 millioner. Megaupload og Grooveshark var to mere renegade torrent-tjenester målrettet efter DMCA.

Den uskyldige tilskuer

Der er også eksempler på, at folk bliver fanget i deres internetudbyderes hast med at vende kontooplysninger relateret til IP-adresser for påståede pirater – undtagen mange var ikke kunder, da copyright-krænkelsen opstod.

Da IP-adresser genanvendes fra at afgang til ankomne kunder, ser det ud til at være et tilfælde af simpel ulykke og ikke dårlig opførsel.

En Minnesota-kvinde var et sådant tilfælde, da den rådende strategi mod piratkopiering omfattede retssager mod enkeltpersoner i stedet for filværter. Efter at have downloadet 1.700 sange ulovligt, blev hendes fejl i dommen ved afvisning af et $ 4500 forligstilbud efterfulgt af en retsafgørelse mod hende, der startede med en bøde på 1,5 millioner dollars og i sidste ende landede til $ 220.000.

The Artful Dodger

Ingen enheder har haft (lidt) mere tid i det stormende rampelys end The Pirate Bay. Grundlagt i 2003 har denne fildelingschampion ramt millioner af dollars i standarddomme til dato og fængselstid for dets grundlæggere på grund af krænkelser af ophavsretten, skønt det ser ud til ikke at have til hensigt at betale, og webstedet fortsætter med at fungere.

Det bliver dog jaget fra servergård til serverfarme, mens kollega KickassTorrents er blevet lukket helt ned. Alt dette ser ud til at gøre er at tilskynde alternative torrentsteder til at springe op, så denne kamp er langt fra forbi.

Forbliv sikker, mens du spænder

Antivirus computerbeskyttelse

Hvis du torrent med en standardforbindelse, er det let for andre at spore dig gennem din IP-adresse. Ud over potentielle juridiske handlinger fra indehavere af ophavsret har internetudbydere sendt advarselsbreve til kunder, der besøger torrenting-websteder og muligvis endda throttle-forbindelseshastighed som straf.

  Sådan fjernes blokering af Youku

Hvis du planlægger at tage springet og spekulerer på, om der er en sikker måde at gøre det på, anbefaler vi dig at gå med en liberal fortolkning af ordet “sikkert.” Du kan bruge et virtuelt privat netværk, som stadig er lovligt, men hvor længe er nogens gæt (læs vores bedste VPN til torrenting-artikel). En anden mulighed er at bruge sky torrenting, hvilket virker temmelig lovende.

Men selv da er en VPN en smart investering. En udbyder opretter en krypteret dataforbindelse, der til alle praktiske formål gør din placering usynlig for alle, der prøver at snuppe. Tricket er at finde en VPN-udbyder, der ikke logger klientaktivitet og er placeret uden for de deltagende lande i Five Eyes: U.S., U.K., New Zealand, Australien og Canada.

Afsluttende tanker

Gå til din egen risiko, når du besøger et torrent websted, der betragtes som mistænkelig opførsel. Krænkelse af ophavsretten kan resultere i alvorlige bøder og fængsel, selvom truslerne generelt er værre end virkeligheden. Når det er sagt, ved du aldrig, hvornår du bliver reglen snarere end undtagelsen.

Hvis du vil udforske VPN’ernes verden lidt længere, kan du se vores artikel om de bedste VPN-indstillinger. Har du tanker om eller oplevelser med torrenting? Vi vil meget gerne høre dem i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me