Sådan fjernes blokering af YouTube: videostreaming for alle

Alle kender YouTube. Det er verdens mest besøgte websted efter Google.com, endda slå Facebook i antal besøgende. Det er gået fra et grundlæggende videodelingswebsted til et fuldt på mini-internet, hvor samfund blomstrer. Alligevel er det ikke alle, der altid har adgang til YouTube-videoer, hvorfor vi har sammensat denne hurtige og enkle guide til, hvordan man fjerner blokeringen af ​​YouTube.

YouTube kan blokeres af et hvilket som helst antal grunde. Måske er du i et land, der censurerer internettet, eller din chef er frustreret over, at du spilder tid på at se YouTube-videoer, når du skulle opdatere regneark. Måske vil du lytte til en sang online, kun for at opdage, at nogle pladeselskaber kun gør en del af deres valg af videoindhold tilgængeligt i dit land, hvilket kan blive irriterende.

Uanset årsagen, hvis YouTube er blokeret, har vi rettelsen nedenfor. Før vi finder ud af, hvordan du kan fjerne blokering af YouTube-videoer, skal vi se på grundene bag din blokerede YouTube-adgang.

Hvorfor blokeres YouTube?

youtube-blok

I øjeblikket har kun tre lande blokeret YouTube fuldstændigt (selvom antallet varierer): Kina, Iran og Nordkorea. I hvert land er målet at sikre, at deres befolkning er beskyttet mod udenlandsk internetpåvirkning, der kan få folk til at tro, at giftigt vand og regelmæssig autoritær undertrykkelse ikke er normen overalt.

Imidlertid bor de fleste af verdens befolkning på et sted, hvor internettet er (relativt) gratis – i det mindste i øjeblikket – og grunden til, at de ikke kan se videoer, er simpelthen fordi nogen sætter en blokering på stedet. Webmastere i store virksomheder såvel som små virksomheder, universiteter og skolesystemer har ofte løbende ordrer til at blokere al adgang til YouTube-videoindhold.

De mest brutale og uretfærdige regimer findes naturligvis ofte i familier, hvor forældre, der har teknisk erfaring, har sat forældrekontrol på, hvilke hjemmesider hjemmearbejde undgår teenagere og nysgerrige børn på grundskolen har adgang til (læs vores vejledning om, hvordan du beskytter dine børn online for mere om det).

YouTube-videoer blokeres ikke bare for at sikre, at folks liv er bedst muligt – skønt det kan se ud på den måde – det kan også være en måde at holde båndbreddeforbruget lavt eller sikre, at folk arbejder snarere end at gå i gang (siger forfatteren, der er lytter til en YouTube-playliste, mens du slipper dette stykke ud). Børn skal heller ikke se på videoindhold, der vedrører emner ud over deres ken.

  Sådan ser Stranger Things Online i 2023: Havoc i Hawkins

Da YouTube ikke var ligeglad med, hvem der får adgang til det, og hvornår det er let som kage at komme forbi disse blokke – hvad enten det drejer sig om statslige, erhvervsdrivende eller forældre – Dette inkluderer de blokke, som YouTube selv placerer, der er baseret på geografi. Du har dybest set fire muligheder, når du vil se blokerede YouTube-videoer. Vi rangerer dem rigtigt hurtigt for dig her, inden vi går nærmere ned i det nedenfor.

Hvordan fjerner jeg blokering af YouTube?

  1. Brug en proxy
  2. Brug en VPN
  3. Brug HTTPS
  4. Skift din DNS-server

Fjern blokering af YouTube med en webproxy

Den nemmeste og billigste måde at komme omkring en YouTube-blok på er ved hjælp af en web-proxy. En proxy får internetserveren til at tro, at din IP-adresse og placering er forskellig fra virkeligheden.

Den bedste YouTube-proxy er let at bruge og hurtig. Vi har sammensat en liste over de bedste proxyudbydere, men bemærk at du aldrig bør bruge en proxy undtagen YouTube, ellers kan der ske dårlige ting.

Dette skyldes, at proxies ikke er meget sikre. De maskerer din IP-adresse, men de beskytter ikke din internetforbindelse. Så hvis du for eksempel torrent med en proxy, er det stort set det samme som at vifte med et stort, rødt flag hos copyright-myndigheder. Vi taler mere om web-proxy-sikkerhed i vores VPN vs proxy-artikel.

Fjern blokering af YouTube med en VPN

En meget bedre måde end at bruge en web-proxy til at komme forbi enhver blok er at bruge et virtuelt privat netværk eller VPN. Den tilknyttede artikel har flere oplysninger, men ved hjælp af en VPN sender du dybest set din internetforbindelse via et andet sted, hvilket betyder, at du kan narre et modtagende websted til at tro, at du får adgang til det fra en anden enhed, et hus eller et land. En VPN kan omgå geoblocks på internettet, og det er en idiotsikker måde at fjerne blokering af YouTube.

  Sådan ser du hajtanken i 2023: Blod i vandet

Enhver af vores bedste VPN-valg vil brise gennem forældrekontrol eller admin-tilladelser, ligesom de var lavet af digitalt papir. En god VPN koster penge, så det kan være en hindring for nogle. Det er dog ikke ualmindeligt, at en VPN mindst har en pengene-tilbage-garanti på plads. Vi har også sammensat en liste over de bedste gratis VPN’er, men alle har en slags båndbreddehætte.

Uanset hvad du gør, skal du aldrig nogensinde gå med nogen af ​​de VPN-tjenester, vi taler om i vores værste gratis VPN-artikel, med særlig omtale til botnet Hola VPN. Hver af disse VPN-udbydere vil sælge dine data, som ved vores beregning er en for høj pris til at betale for at fjerne blokering af YouTube.

Hvis du bare ønsker en hurtig idé om, hvilke VPN-tjenester der bedst kan være, anbefaler vi, at du tjekker vores ExpressVPN-anmeldelse for hastighed, vores NordVPN-anmeldelse af den bedste værdi for dine penge på lang sigt og vores PIA-anmeldelse, hvis du vil bruge som lidt som muligt på en VPN på kort sigt.

Alle tre er fremragende VPN-tjenester med gode track records for at give en måde at fjerne blokering af dit ønskede YouTube-indhold og holde dine data private. Plus, alle tre VPN-indstillinger er hurtige at installere og blandt de bedste VPN’er til Chrome takket være deres brugervenlige browserudvidelser, hvilket gør dem nemme at bruge også.

Andre måder at fjerne blokering af YouTube

VPN’er er ikke en kur-alt, der altid fungerer til at fjerne blokering af YouTube. Nogle mennesker koster prisen, mens andre ikke kan installere den nødvendige software, fordi en administrator har begrænset tilladelse til at gøre det. Lad os se på to andre måder at komme til det blokerede YouTube-indhold, du ønsker.

Bemærk, at dem, der lider af statskontrol, under ingen omstændigheder bør få adgang til YouTube ved hjælp af følgende tricks. Din eneste mulighed i disse tilfælde er at tjekke vores artikler om den bedste VPN for Kina eller den bedste VPN for Iran og vælge en virtuel privat netværkstjeneste derfra.

Fjern blokering af YouTube med HTTPS


© Sohail World

Det første trick til at fjerne blokering af YouTube er det nemmeste, men du vil blive overrasket over, hvor ofte det fungerer. Mange steder, der blokerer for websteder, gør det ved at indtaste webstedets adresse i et program, hvilket normalt forlader adressen som “http: //.” Derfor er en måde at fjerne blokering af indhold fra YouTube at ændre adressefeltet til at læse “https://www.youtube.com” (bemærk, at ekstra “S”). Med denne finjustering kan du muligvis ignorere blokken med yderligere internetsikkerhed til at starte op.

  Sådan ser du Harry Potter: Your Marauder's Map for 2023

Skift DNS-server

En anden superenkelig måde at fjerne blokering af YouTube er at ændre DNS-adressen på din server. Mange blokke kører din anmodning til deres egen server, så ved at omgå den, forbigår du blokken. Hver smag af operativsystemet er lidt anderledes, men de fungerer alle mere eller mindre som dette.

  • Gå til “netværksindstillinger” (undertiden skal du finde en etiket til “adaptere”)
  • Find en “netværksforbindelsesegenskaber” (eller lignende navn)
  • Under “IPv4” skal du finde en fane eller etiket kaldet “DNS-server”
  • Skift serveren til “8.8.8.8” eller “8.8.4.4”, og genstart computeren

Du kan også gøre dette i nogle webbrowsere i stedet for på din computer. Bare søg efter navnet på din browser og “ændre DNS-indstillinger”, og det skulle gøre det trick.

Afsluttende tanker

Der er flere nyttige måder at fjerne blokering af YouTube-videoindhold på. Vores foretrukne måde at fjerne blokering af YouTube er ved hjælp af en VPN, fordi et par klik og et par bukke ikke bare får dig ind på YouTube-videoindhold, men også omkring andre geoblocks, såsom Netflix VPN-forbud. Andre metoder er mere ramte eller missede, men det er ingen grund til ikke at prøve.

Se vores VPN-artikler, hvis du gerne vil lære mere om dine muligheder, eller give resten af ​​vores websted en læsning for det nyeste og bedste inden for cloud-applikationer. Vi har selvfølgelig en vidunderlig Cloudwards.net YouTube-kanal, du også kan følge, når du først har brugt vores tip til at fjerne blokeringen af ​​siden.

Hvad synes du om vores måder at fjerne blokering af YouTube? Kender du nogen andre? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Fjern blokering af YouTube FAQ

Denne artikel har været i et par år, og for at gøre tingene lettere for dig har vi sammensat denne liste over de hyppigst stillede spørgsmål.

Hvordan kan jeg komme på YouTube i skolen?

Generelt har folk, der stadig er i skolen, normalt ingen penge, så vi anbefaler, at du bruger en YouTube-proxy til at komme forbi eventuelle blokke på plads. Den gode ting ved at bruge en web-proxy er, at det kun tager et par minutter at konfigurere, og du kan fjerne blokering af YouTube, Facebook og endda Instagram i et enkelt fald.

Hvordan fjerner jeg blokering af YouTube på Google Chrome?

Vi anbefaler at bruge en web-proxy-udvidelse til det. De fleste af de proxies, vi anbefalede ovenfor, har en Chrome-udvidelse, der vil lappe dig igennem til proxyserveren uden besvær.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me