Sådan håndteres Kodi-bufferingsproblemer

Kodi er som Netflix, Amazon, Hulu og endnu mere kombineret under ét tag. Den meget strømme ildkraft lover en næsten uendelig mængde indhold, alt uden at lægge en disk i eller forlade dit sæde.

Selvom alt det lyder som en drøm, er det en drøm, der let bliver til frustration, når du støder på problemer med buffering. Det endeløst spændende ikon kan sætte en Game of Thrones binge-session på ubestemt tid, mens du venter på, hvad der ser ud som en evighed, for dit indhold skal indlæses.

Vi er her for at hjælpe med at afhjælpe disse Kodi-buffer-onde med nogle hurtige tip for at få din video til at blive nede eller endda eliminere fuldstændigt. Hvis du gerne vil vide alt hvad der er at vide om Kodi udover, har vi også en komplet Kodi-guide til din læseglede.

Test din internethastighed

Det første sted at starte er med din internethastighed. Mange Kodi-opsætninger bruger WiFi og kører fra enheder som ChromeCast eller Amazon FireStick, som ikke engang har Ethernet-porte. Uden en direkte forbindelse til dit modem som en mulighed, bliver du nødt til at arbejde med det, du har.

For at begynde at fejlfinde din enhed skal du gå til speedtest.net for at kontrollere din forbindelseskvalitet. Dette er et tredjepartswebsted, så du behøver ikke at bekymre dig om internetudbydere, der skæver antallet.

Når du kører testen, skal du prøve at eliminere så mange baggrundsprocesser som muligt, der er forbundet til dit netværk. I mit tilfælde deaktiverede jeg WiFi på min telefon og pausede min backupsoftware for at få et nøjagtigt kig på mine hastigheder. Hvis der er et stort uoverensstemmelse mellem hastigheder uden disse processer er slået til, kan du måske bare holde dem fra ved streaming.

Som en generel regel kræver fuld HD 1080p-indhold mindst en 10 Mbps downloadhastighed for at streame jævnt. Hvis du sidder under det, kan dit internet være årsagen til bekymring.

Hvis du finder ud af, at dine speedtest.net-resultater er lavere, end hvad du havde forventet, skal du udføre en hård nulstilling på din router. Det er her du tager stikket ud af stikket i mindst 60 sekunder og derefter sætter det i igen. Hvis du stadig oplever problemer, skal du kontakte din internetudbyder for at se, om der er problemer i dit område. Hvis dine problemer fortsætter, skal du fortsætte til næste trin.

  Sådan ser du Netflix på dit tv i 2023

Forbedr din internethastighed

Hvis din forbindelseshastighed er langsom i nærheden af ​​din streamingboks, men hurtig i nærheden af ​​din router, bliver du nødt til at flytte nogle ting rundt. Flyt din boks tættere på adgangspunktet, og se, om hastighederne forbedres. Hvis du tilfældigvis har en dual-band router og har flere enheder tilsluttet, kan skift til 5GHz-båndet i stedet frigøre en vis båndbredde.

Flytning er ikke en permanent løsning, så du kan overveje at opgradere til en router med bedre rækkevidde, hvis du bruger en ældre enhed. For Kodi er dit bedste alternativ at købe en VPN-router. Vi har samlet en liste over de bedste VPN-routere for at hjælpe med at indsnævre søgningen, hvoraf mange tilbyder fremragende rækkevidde og er dobbeltbånd.

Den bedste løsning ville være en fast forbindelse. Hvis du bruger en streamingboks med en Ethernet-port, men bruger WiFi, kan du muligvis overveje igen. Lange netværkskabler er ret billige, så tag en op og kør den, hvis du ikke allerede har gjort det.

Hvis du er sikker på, at Internettet ikke er kilden til problemet, skal du fortsætte til en mere praktisk tilgang nedenfor.

Hæv Kodis video-cache

Det kan være nødvendigt at hæve mængden af ​​videocache, der er tilgængelig for Kodi. Cache er midlertidig opbevaring, der hjælper med at indlæse websteder (eller i dette tilfælde videoer) hurtigere. Cache gemmer oplysninger om steder, du har besøgt, eller videoer, du har set, så disse ting indlæses hurtigere, når du går tilbage til dem.

Det kræver dog hukommelse. Med enheder som ChromeCast er der ikke en tendens til, at der er tildelt meget hukommelse til cache som standard, så du løber muligvis kort. For at øge grænsen for videocachehukommelse for Kodi er der to metoder. Den ene er lettere end den anden, men vi vil lede dig gennem begge.

Den nemme måde: Ares Wizard

Den mere brugervenlige af de to indstillinger kræver, at du installerer en uofficiel Kodi-tilføjelse kaldet Ares-projektet. Hvis du bruger uofficielle tilføjelser, er der en masse gode ting i dette arkiv, så du skal sandsynligvis installere det alligevel.

Sådan får du det:

  Sådan ser du Cowboy Bebop i 2023, før Netflix ødelægger det

Fra Kodi-startskærmen skal du klikke på indstillingsikonet. Det ligner en tandhjul.

Vælg “filhåndtering” fra ikonerne. Det er den sidste mulighed på den nederste række.

Klik på “tilføj kilde” fra venstre kolonne. Det er den nederste mulighed.

Dobbeltklik på “.”

Indtast denne URL i den adresselinje, der vises nøjagtigt, hvordan den ser ud her:

http://ares-repo.eu

Klik på “OK” og giv kilden et navn som “AresWizard”.

Gå tilbage til startskærmen og klik på “tilføjelser”. På det næste skærmbillede skal du vælge “download” fra bunden af ​​sidebjælken.

Derfra skal du klikke på “installere fra zip-fil.

Naviger til den mappe, du har navngivet før (i vores tilfælde “Ares Wizard”), og vælg den eneste zip-fil inde (repository.aresproject.zip). Vent på en tilføjet installeret anmeldelse.

Efter underretningen skal du vælge “installere fra depot” nu. Klik inde på “Ares Project.”

Følg derefter stien Program tilføjelser > Ares Wizard og klik på “install.”

Vent på tilføjelsen installeret anmeldelse, og du er god til at gå. Nu skal vi øge videocachen. Gå tilbage til hovedmenuen, og følg stien Add-ons > Program tilføjelser > Ares Wizard. Giv det et par sekunder at installere filer til første gangs opsætning.

Nu inden i Ares Wizard, følg stien Tweaks > Guiden Avancerede indstillinger > Næste. Inde der ser du den tilgængelige RAM på hvilken enhed du bruger. Bemærk det, fordi vi har brug for det senere.

Klik på “generer indstillinger.” Indenfor skal du øge videocache-størrelsen til halvdelen af ​​din tilgængelige RAM. Må ikke rod med noget andet derinde.

Klik på “anvend indstillinger”, og genstart Kodi igen.

Tillykke, du har nu forhøjet video cache-grænsen.

Den hårde måde: XML-fil

Fortsæt på din egen risiko. Du bliver nødt til at rode med noget kode her, og selvom det er ret grundlæggende, skal du ikke gøre det, hvis du ikke har det godt. Vi gør stort set det samme, som vi gjorde med Ares Wizard, så der er ingen grund til at prøve begge ting.

Kopier disse linjer til en notepadfil:

1

1.5

104857600

Når du har gjort det, skal du gemme filen som “advancedsettings.xml.” Gem naturligvis ikke det med anførselstegn. Vi er nødt til at få denne fil til Kodi “userdata” filplacering, som vil variere afhængigt af OS:

  • Android: Android / data / org.xbmc.kodi / filer / .kodi / brugerdata /
  • iOS / privat / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / brugerdata /
  • Linux: ~ / .kodi / brugerdata /
  • Mac: / Brugere // Bibliotek / Applikationssupport / Kodi / userdata /
  • Windows: Søg “% APPDATA% \ kodi \ userdata” og tryk på enter
  Sådan ser Westworld Online i 2023: Mod en robotutopi

Når du har flyttet filen til dets sted, skal din videocachehukommelse øges.

Brug mindre filer

Efter alt dette oplever du muligvis stadig problemer, hvis de filer, du prøver at streame, er for store. Dette kan rettes med en hurtigere internetforbindelse, men det er ikke en øjeblikkelig løsning.

Hvad der er en øjeblikkelig løsning er HEVC Video Club. Denne tilføjelse kan findes i et antal lagre og bruger H.256-codec til at streame HD-videoer. De fleste videoer bruger H.264, en codec, der tillader HD-streaming med relativt små filstørrelser.

H.256 (eller HEVC) er endnu mere effektiv, med en gennemsnitlig HD-film, der kun kommer ind på omkring 300mb. Du er begrænset til hvad der er tilgængeligt i HEVC Video Club, men der er ret meget at tidevende dig indtil du kan fremskynde den internetforbindelse.

Find en hurtigere VPN

Hvis du bruger Kodi, bruger du sandsynligvis en VPN. Hvis ikke, skal du starte, da en VPN holder dine oplysninger private og beskytter dig mod juridiske problemer.

VPN står for virtuelt privat netværk. Grundlæggende viser en VPN ikke den oprindelige IP-adresse og returnerer i stedet VPN-udbydernes IP-adresse gennem en af ​​deres gateways. Du kan lære mere om, hvad VPN’er er her.  

Årsagen til problemer med buffering kan være din VPN. Hvis du bruger en gratis VPN-tjeneste, er chancerne for, at du konkurrerer om ressourcer med mange andre brugere. Det skaber flaskehalse. Abonnementstjenester har en tendens til at have flere servere og færre brugere pr. Server – for ikke at nævne bedre sikkerhedsforanstaltninger og et stærkere engagement i brugernes privatliv.

Vores top muligheder for den hurtigste VPN er ExpressVPN og TorGuard. Vi har også en liste over de fem bedste VPN’er til Kodi. Alternativt kan du gennemse vores VPN-anmeldelser for at få flere ideer.  

Afsluttende tanker

Buffering er den værste del af streaming, men forhåbentlig hjalp denne hurtige guide dig. Hvis du har gjort alt, og der stadig er problemer, skal du alvorligt overveje din internetforbindelse og router.

Hvis du vil have mere indhold til at streame, så tjek vores foretrukne uofficielle Kodi-tilføjelser. Hvis du bare leder efter måder at gøre Kodi til din egen, så tjek vores top officielle Kodi-tilføjelser. Du kan også tjekke vores Kodi-arkiv for flere guider og anmeldelser bygget rundt om Kodi-økosystemet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me