Shadow vs GeForce Now: Cloud Gaming’s Bedste for 2023

Cloudspil er den hotte nye nye tech, hvor virksomheder som Nvidia, Microsoft og Google kaster deres hatte ind i ringen. På trods af uendelige ressourcer, der går hen imod disse nye tjenester, viser skybaserede platforme, der har eksisteret i årevis, stadig de store hunde, hvem der er chef. 

Derfor besluttede vi at kaste en nykommer og nogen fra den gamle vagt i en kamp. I denne Shadow vs GeForce Now-sammenligning lægger vi mestring imod penge for at se, hvilke der hersker højest. I en række runder sammenligner vi de to point for point, der dækker spilunderstøttelse, brugervenlighed, ydelse, dækning og mere. 

Hvis du vil lære mere om en af ​​disse tjenester, skal du læse vores Shadow review og Nvidia GeForce Now anmeldelse. Sørg også for at læse vores bedste sky-gaming guide for at få et indblik i, hvad vi ser efter, når vi bedømmer en tjeneste.

Opsætning af en kamp: Shadow vs GeForce Now

Vi kaster Shadow og GeForce Now ind i ringen for at se, hvem der kommer ud over en serie på syv runder. Hver runde er et point værd, og vi vil udpege point til vores konkurrenter, mens vi går. I slutningen fortæller vi scoringerne for at se, hvilke af disse sky-gaming-tjenester der er bedre. 

Som vi siger i alle vores sammenligninger, er det imidlertid en god ide at læse hvert afsnit i stedet for bare at skumme efter vinderne. Der er nogle runder, der har et stort fokus på personlig præference, og med to polariserende tjenester som vores konkurrenter, der ændrer ting. 

F.eks. Har Shadow og GeForce Now meget forskellige tilgange til prisfastsættelse, så vinderen i den runde kan være anderledes for dig afhængigt af dit budget. 

Sammenlignet med andre cloud-gamingtjenester er Nvidia GeForce Now og Shadow øverst i pakken, så det er svært at gå galt med begge sider. Når det er sagt, baseret på vores test, har man bestemt kanten.

1

Spilbibliotek

Den største forskel mellem Shadow og GeForce Now er måske biblioteket. Fra GeForce Now understøtter det kun spil fra udgivere, der har valgt at integrere med tjenesten. 

Selvom det er tilfældet for de fleste cloud-gamingtjenester, har flere udgivere trukket deres spil fra tjenesten i de seneste måneder, hvilket efterlader fremtiden for GeForce Now’s spilbibliotek usikker.

GeForce-nu-metro

Selv med udgivere som Bethesda, der trækker deres titler fra de virtuelle hylder, understøtter GeForce Now imidlertid en masse spil. Konkurrencedygtige titler som Fortnite og Counter-Strike: Global Offensive er tilgængelige såvel som flere mindre spil, herunder Celeste, Salt and Sanctuary og Torchlight II.

I modsætning til PlayStation Now, skal du dog eje en licens til disse spil (læse vores PlayStation Now-gennemgang og vores GeForce Now vs PlayStation Now-stykke). GeForce Now understøtter en håndfuld DRM-platforme, herunder Epic Games Launcher, Uplay og selvfølgelig Steam. 

Dog er det kun visse titler, der har support på tværs af DRM-platforme. Hvis du ejer et spil på en platform, som GeForce Now ikke understøtter, selvom det normalt understøtter dette spil, er du heldig. 

Skygge er meget mere tilgivende. I stedet for kun at støtte visse spil, giver Shadow dig en komplet Windows-installation i skyen. Det betyder, at ethvert spil, der normalt kan køre på en pc, kan køre på Shadow. Ligesom GeForce Now, har du brug for en digital licens til at spille et bestemt spil, men det er rigtigt med de fleste cloud-gamingtjenester. 

skygge-Slider1

Uden for at understøtte bogstaveligt talt hvert spil på pc har Shadows tilgang mange fordele, når det kommer til DRM-platforme. Hvis du ejer, siger, The Witcher 3 på GOG og ikke på Steam, er det ikke et problem med Shadow. Med GeForce Now er det imidlertid, da Witcher 3 kun understøttes på Steam. 

Ligeledes kan du spille DRM-gratis spil på Shadow, noget som alle andre sky-gaming-platforme går glip af. Den subtile forskel i tilgang mellem Shadow og GeForce Now ændrer alt, hvad det drejer sig om spilstøtte. Med GeForce Now’s usikre fremtid og Shadows uendelige titelstøtte er vinderen klar denne runde. 

  Sådan håndteres Kodi-bufferingsproblemer

Round: Game Library Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

2

Prisfastsættelse

Shadow introducerede for nylig nye priser, og Nvidia GeForce Nu har lige efterladt en gratis, lukket beta, så der er meget at tale om denne runde. 

Start med den enklere af de to, GeForce Now har to abonnementsniveauer i skrivende stund. Der er en gratis version, der inkluderer begrænsede sessionlængder og standardadgang til spil, samt en betalt version, der inkluderer en håndfuld ekstra. 

For $ 5 pr. Måned får du prioriteret adgang til spil – hvilket betyder, at du ikke behøver at stå i kø – sessionlængder på op til seks timer, realtidsstrålesporing og en gratis introduktionstid på 90 dage. Den gratis version derimod tilbyder kun en times play-sessioner og standardadgang, så du skal muligvis vente med at spille visse spil, afhængigt af efterspørgslen. 

Der er dog et stort advarsel med Nvidia GeForce Now’s prisfastsættelse: det vil ændre sig. Grundlæggerplanen på $ 5 pr. Måned gælder kun i 12 måneder. Efter denne periode bliver abonnenter nødt til at betale, hvad Nvidia beslutter at opkræve på det tidspunkt, hvilket sandsynligvis vil være højere end den aktuelle pris.

Prisfastsættelsen får GeForce Now til at føle sig mindre som et fuldt udgivet produkt og mere som en betalt beta. Selvom mange af kninks er blevet udarbejdet – vi vil tale mere om dem senere – antyder den tidsbegrænsede prisfastsættelse, at Nvidia skynder GeForce Now på markedet og vil finde ud af økonomien senere. Det er sandsynligvis et svar på Google Stadia (læs vores Google Stadia-gennemgang og vores Google Stadia vs GeForce Now-sammenligning). 

Shadows nye priser

Shadow har for nylig revideret deres prisstruktur og tilbyder meget mere variation afhængigt af dit budget. Selvom det er meget dyrere end GeForce Now, tilbyder Shadow et komplet Windows 10-skrivebord. Endvidere er prisfastsættelsen statisk for tiden. Du behøver ikke at bekymre dig om, at din abonnementspris springer efter et år. 

Der er tre planer, men kun en er tilgængelig i skrivende stund. Boost-planen koster mellem $ 15 og $ 12 pr. Måned, afhængigt af om du køber et år på forhånd eller betaler for det månedligt. 

Til den pris får du svaret til en GTX 1080 med support til fuld HD-spil med 60 billeder i sekundet. Boost-abonnenter får også 256 GB lagerplads ud af porten med mulighed for at opgradere. 

Ultra- og uendelig-planerne er endnu ikke tilgængelige endnu – Shadow har en venteliste i gang – men de forbedrer Boost på flere måder. Begge planer er klassificeret til 4K-spil med strålesporing i realtid, og de leveres med en lageropgradering til at starte. Disse planer forventes lanceret i maj, så hvis du tilmelder dig ventelisten, kan du få adgang til dem med det samme. 

Denne runde er vanskelig. Skygge er utvivlsomt dyrere, men det er kun fordi Nvidia endnu ikke har frigivet deres priser for GeForce Now fuldt ud. Hvis du betaler, er Shadow den sikreste satsning. Når det er sagt, har GeForce Now en gratis plan, og Shadow gør det ikke. Det er nok til at sætte GeForce Now i bestyrelsen denne runde. 

Runde: Prisfastsættelsespunkt for GeForce nu

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

3

Funktioner

Når det drejer sig om skyspil, er funktioner en halv snes tid, med virksomheder, der sætter markedsføringskuglepunkter til teknologi, der lige får fat fra jorden. Vores to konkurrenter har stadig nogle unikke tilbud, der adskiller dem fra resten af ​​markedet.

Selv med markedsføringsheaplaen har Shadow den mest relevante funktion ud af enhver cloud-gamingtjeneste: et komplet Windows 10-skrivebord. Når du køber til Shadow, køber du ikke bare muligheden for at spille spil i skyen. Snarere køber du adgang til et højere-drevet, personlig fjernskrivebord.

skygge-vinduer-indstillinger

Alt, hvad du kan gøre på en normal pc, kan du gøre med Shadow (uden for torrenting; det er et nej). Din fjerncomputer leveres med den hardware, som enhver gamingcomputer også ville. Med avancerede planer understøtter Shadow realtidsstrålesporing med en Titan RTX-ækvivalent, 32 GB RAM og gigabit-netværk. 

Nvidia GeForce Now er begrænset til streaming af spil, men det kommer med et par fordele. Nemligt bliver spil automatisk installeret og lappet fra get-go, så du kan hoppe ind med det samme. Der er heller ikke nogen lagerplads at bekymre sig om. En af ulemperne med Shadow er, at spil optager lagerplads på din eksterne pc. 

  Bedste VPN'er til BBC iPlayer i 2023: 8 udbydere, der vil komme igennem

Ligesom Shadow understøtter GeForce Now også strålingssporing i realtid, hvilket ikke er overraskende i betragtning af Nvidia, ja, gør GPU’erne, der kan pumpe denne teknologi. Det mest interessante ved GeForce Now er, hvordan det integreres med andre Nvidia-tjenester. Nvidia Highlights, for eksempel, giver dig mulighed for nemt at fange og dele dine gameplay-optagelser.

Selvom det er en dejlig funktion at have, er der virkelig ingen konkurrence denne runde. Shadow tilbyder alt, hvad GeForce Now gør og mere, med support til næsten alle Windows-applikationer uden for spil. 

Round: Funktioner Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

4

Ydeevne

Med skyspil i sin nuværende tilstand kommer alt ned på ydeevne. Heldigvis er GeForce Now og Shadow blandt de bedste, hvilket giver muligheder som Vortex og Blacknut i støvet (læs vores Vortex-anmeldelse og Blacknut-anmeldelse). Stadig har Shadow kanten, når det kommer til grafisk troskab.

For at holde alt fair, testede vi Doom, Cuphead og Counter-Strike: Global Offensive på tværs af begge tjenester. GeForce Holdes nemt med hver af titlerne, selv med Doom’s hurtige handling. CS: GO præsenterede et par hikke, hvilket gjorde det uegnet til konkurrencedygtig spil. For nogle afslappede kampe er ydelsen dog fin. 

Det største problem, vi stød på, var input-forsinkelse i menuer. Selvom vi sjældent bemærkede noget bagved i spillet, lagde vores markør bare lidt i menuerne. Det er et lille problem, men nok til at indikere, at du spiller et spil i skyen, ikke lokalt. 

Vi var også skuffede over at se spil køre i fuld HD snarere end 4K. Nvidia GeForce Now’s beta understøttede forskellige opløsninger ganske imponerende.

GeForce-nu-slider2

Skygge var på den anden side ubeskrivelig fra en lokal spiloplevelse. I Doom var vi let i stand til at ramme 120 fps ved 1080p og 60fps ved 4K. CS: GO og Cuphead spillede også fremragende. Selvom der var lejlighedsvis fejl i streaming, var det ikke nok til at bryde oplevelsen. 

shadow-damp-installationer

Det føltes virkelig en til en fra en lokal spiloplevelse, der passer til alle de grafiske muligheder, som en pc-afspiller kunne ønske sig. Lige nu er Shadow den definitive sky-gaming platform, med indstillinger som Google Stadia og GeForce Nu ser vi mere end et par år forældet ud (læs vores Google Stadia vs Shadow sammenligning). 

Runde: Performance Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

5

Platform Support

Et af de sælgende point for sky-spil er muligheden for at spille spil på enhver enhed, du ønsker. Heldigvis ved Shadow og GeForce Now det og giver fremragende platformstøtte. Fra sidstnævnte kan du installere GeForce Now på Windows, macOS, Nvidia Shield, Android-enheder med 2 GB hukommelse eller mere og Android 5.0 eller nyere. 

Selv med disse platforme mangler GeForce Now et par OS’er, især Linux og iOS. Shadow understøtter disse platforme og endnu mere. Der er i øjeblikket klienter til Windows, macOS, Android, Android TV, iOS og Linux. Der vil også være apps, der kommer til LG-smart-tv’er i fremtiden. 

Shadow har en længere liste over understøttede platforme, men dens eventuelle integration med smarte tv’er gør forskellen for os. Evnen til at starte en app på dit smart TV og begynde at spille pc-spil uden yderligere hardware er det, hvad sky-spil handler om. I skrivende stund er Shadow det eneste firma, der ønsker at gøre denne drøm til virkelighed.

Round: Platform Support Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

6

Brugervenlighed

Mens du var i beta, havde GeForce Now et par problemer, nemlig når det kom til at organisere dine spil. Siden frigivelsen har Nvidia udstyret tjenesten med en splinterny brugergrænseflade, og selvom mange af vores originale problemer blev løst, er der en håndfuld nyheder. GeForce Now gør det ikke let at tilføje nye spil til dit bibliotek. 

Processen fungerer sådan: du søger efter et spil, du vil tilføje til dit bibliotek, klikker på en “plus” -knap, og det føjes til sektionen på hovedskærmen. Det er en simpel proces, men til en fejl. Der er ikke et dedikeret bibliotek eller understøttet spilskærm, hvilket betyder, at du ikke kan filtrere spil i dit bibliotek eller opdage nye. Alt håndteres gennem søgefeltet.

  Sådan ser du sort spejl og bandersnatch i 2023

GeForce-nu-metro

Det virker lille, men i praksis får manglen på en dedikeret bibliotekside GeForce Now’s UI til at føle sig halvt bagt. Dit bibliotek vises på en skyder, fem spil ad gangen. Selvom det er fint til 15 eller 20 spil, bliver problemet tydeligt, hvis du har et bibliotek på for eksempel 100 eller mere. At banke gennem dine spil fem ad gangen er bare irriterende. 

GeForce-nu-udvidet-spil

Skygge er meget lettere at bruge, fordi det bare er Windows. Tilmeldingsprocessen er smertefri, hvor Shadow blot spørger, hvor du er placeret, og hvordan du vil have Windows installeret. Ellers skal du bare kontrollere din e-mail og installere Shadow-appen.

skygge-sign-up

Du kan dog ikke starte med at spille spil med det samme. Shadow tager nogen tid at installere Windows og få alt konfigureret, før du er klar til at springe ind. Processen er ikke for lang – vi modtog adgang efter mindre end en time – men det er ikke så øjeblikkeligt som GeForce Now. Desuden skal du installere de spil, du vil spille, når din maskine er klar. 

skygge-opstart

Stadig er ventetiden værd. Shadow leveres indlæst med Microsoft Edge og Shadow Control Panel, hvoraf sidstnævnte giver dig nogle genvejstaster til at starte ud af systemet. Da det er en komplet Windows-installation, var vi let i stand til at installere Google Chrome og få Steam i gang (læs vores Google Chrome anmeldelse). 

Efter det er Shadow ligesom at bruge Windows. Selvom det tager lidt tid at få alt opsat, er det ikke så slemt, alt taget i betragtning. Sammenlignet med GeForce Now tilbyder Shadow en meget mere strømlinet oplevelse, selv uden en dedikeret applikation. 

Runde: Brugervenlighedspunkt til Shadow Cloud-spil

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

7

Dækning

Som vi har set på andre områder, tager Shadow og GeForce Now langt forskellige tilgange til dækning. Fra Shadow er tjenesten kun tilgængelig i det kontinentale U.S.A., og selv da støttes nogle stater mere end andre: 38 af de kontinentale 48 betragtes som ”live”, hvilket betyder, at de fuldt ud støtter Shadow. 

De andre 10 er “efterforskningstilstand” -tilstande. Selvom Shadow er teknisk understøttet i disse tilstande, kan en række faktorer forstyrre oplevelsen, herunder mangel på infrastruktur eller hårdt terræn. Hvis du er i Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Arizona, Alabama, Georgien eller Florida, har du muligvis nogle problemer med Shadow. 

skygge-dækning

GeForce dækker nu meget større områder med sine servere. Det er tilgængeligt i USA og Europa uden specifikke begrænsninger for områder inden for disse placeringer. Selvom det er imponerende, kan Nvidias beslutning om at male med brede børsteslag betyde inkonsekvent ydeevne, afhængigt af hvor du befinder dig. 

I vores performance-testning fungerede Shadow meget mere konsekvent end GeForce Now, på trods af at vores testplacering officielt blev understøttet af begge. Selvom Shadows dækning ser mindre imponerende ud på papir, fungerer den bedre i praksis. Ved at lade dækningen være centraliseret til bestemte placeringer, er Shadow i stand til at levere en meget bedre oplevelse i de områder, den understøtter. 

Hverken er på niveau med Project Cloud (læs vores Shadow vs Project xCloud-sammenligning) med dens evne til at opfordre Microsoft Azure-netværket til udvidelsesmuligheder (læs vores Project xCloud-gennemgang). Vi er stadig nødt til at give sejren til Shadow. GeForce Now har en bredere spredning, men den hurtige ekspansion oversætter ikke i praksis.

Round: Dækningspunkt for Shadow Cloud-spil

Shadow Cloud Gaming Logo
GeForce Now-logo

8

Afsluttende tanker

Ud af syv runder i denne Shadow vs Nvidia GeForce Now-matchup er Shadow på toppen med seks sejre til GeForce Now’s en, hvilket er interessant, i betragtning af at de to er nakke og nakke i vores cloud gaming anmeldelser. Hvis noget, viser det bare, hvor ung sky-spil er som en ny teknologi, og desuden, hvor langt foran Shadow er fra konkurrencen. 

Vinder: Shadow

Er du enig i, at Shadow er den bedre mulighed, eller er du indstillet på GeForce Now? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me