Shadow vs PlayStation Now: A Cloud Gaming Showdown for 2020

Shadow and PlayStation Now er to af de bedste cloud-gamingtjenester, skønt de imødekommer langt forskellige målgrupper. PlayStation er en enkel, billig sky-platform, der integreres perfekt med PS4. Shadow tilbyder på den anden side intet kompromis, dog til en høj pris.

I denne sammenligning af Shadow vs PlayStation Now skal vi finde ud af, hvad der er den bedre mulighed. I løbet af en serie på syv runder vil de to gå tå til tå i spilunderstøttelse, platformstøtte, ydelse, brugervenlighed og mere. 

Vi vil lejlighedsvist bringe andre cloud-gamingtjenester til kontekst, men denne sammenligning er hovedsageligt fokuseret på vores to konkurrenter. Hvis du vil se, hvordan de klarer sig mod resten af ​​markedet, skal du læse vores Shadow review og PlayStation Now-gennemgang.

Opsætning af en kamp: PlayStation Now vs Shadow

Vi har Shadow og PlayStation Now i kø for at gå head-to-head over en række runder. Der er syv runder, vi sammenligner dem i, og hver er et værd et punkt. I slutningen aftaler vi pointene og erklærer en vinder. 

Der er dog en masse vuggelokale i dette format. Vores mål er ikke kun at sammenligne de to, men også at skabe sammenhæng om, hvorfor en tjeneste kan vinde en runde i forhold til en anden. Nogle runder kan ikke opsummeres ved blot at tildele et point. På grund af dette anbefaler vi at læse gennem hver runde for at få en idé om, hvilken er den bedre service for dig. 

Som det er tilfældet med enhver sammenligning, er der nogle frem og tilbage mellem konkurrenter. F.eks. Er Shadow dyrere end PlayStation Now, men det leveres med funktionerne og ydeevnen for at retfærdiggøre denne pris. Tilsvarende indeholder PlayStation Now et komplet bibliotek med spil ud af porten, mens du bliver nødt til at købe dem individuelt med Shadow. 

Der er ikke altid et konkret svar. Når det er sagt, har vi testet begge tjenester fra tilmelding til streaming, og i denne sammenligning vil vi skitsere, hvilket er bedre baseret på denne oplevelse.

1

Spilbibliotek

Shadow and PlayStation Nu har meget forskellige tilgange til deres bibliotek af spil. Som vi kommer nærmere ind på, tilbyder Shadow et komplet Windows 10-skrivebord, så du kan installere ethvert spil, der normalt kan køre på Windows. PlayStation Nu har på den anden side et fast bibliotek af spil, der tilbyder lidt mere end 800 titler. Det er dog ikke slutningen på historien. 

Da Shadow fungerer som en almindelig Windows-maskine, skal du købe spil på Steam, Uplay eller Epic Games Store for at spille dem i skyen. Det samme gælder DRM-fri spil fra platforme som GOG. Med PlayStation har du dog adgang til det fulde bibliotek af spil gratis.

playstation-nu-review-bibliotek

I lighed med Project xCloud køber du ikke kun et cloud-spilabonnement med PlayStation Now, men også et komplet bibliotek med spil (læs vores Project xCloud-gennemgang). Dette bibliotek indeholder nyere spil som Control og Wolfenstein II: The New Colossus samt gamle PlayStation-favoritter som Uncharted 3 og Bloodborne.

Denne runde er hård, da vi sammenligner to radikalt forskellige tilgange til lagring af de virtuelle spilhylder. PlayStation Now giver en gratis, kurateret liste over spil, der indeholder store titler på flere platforme og eksklusiver fra PlayStation. Shadow har på den anden side en meget større bredde af spil, men du bliver nødt til at betale for dem. 

Desværre kommer denne runde til at foretrække. Hvis du kan lide PlayStation-eksklusive og vil springe ind på handlingen med det samme, er PlayStation Now utvivlsomt det bedre valg. Når det er sagt, på grund af den store mængde indhold, der er tilgængeligt på Shadow, giver vi det sejr denne runde.

Round: Game Library Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

2

Prisfastsættelse

Shadow er en af ​​de dyreste sky-gaming-platforme derude, hvilket er forvirrende sammenlignet med PlayStation Now, da du får brug for at købe dine egne spil. På trods af det høje prismærke, gør Shadow omkostningerne det værd med utrættelig streamingkvalitet og en liste over funktioner, som andre konkurrenter ikke kan følge med. 

  Sådan flyttes Steam-spil til et andet drev: En 2020-guide

Når det drejer sig om dimes og øre, har PlayStation Now imidlertid kanten. Med et månedligt abonnement på $ 10 og et årligt abonnement på $ 60, er PlayStation Now muligvis den billigste måde at spille spil i skyen (medmindre du går efter GeForce Now’s begrænsede gratis plan). Dette abonnement køber dig også adgang til mere end 800 spil. Se på vores GeForce Now vs PlayStation Now-stykke.

Med Shadow har du forladt et minimum på $ 12 pr. Måned, hvis du tilmelder dig et år, og op til $ 50 pr. Måned, hvis du køber dets højeste månedlige plan. Indrømmet kommer ekstraomkostningerne med fordele. For eksempel tilbyder den uendelige plan realtidsstrålesporing og 4K-opløsning. PS Now har simuleret belysning og er låst til 720p. 

Alle ting lige, vi ville give sejren til Shadow. Tjenesten er dyrere, skønt den leveres med specifikationerne, der svarer til dens prismærke. Alle ting er imidlertid ikke ens. PlayStation Nu leveres med spil, og du bliver nødt til at købe dem separat med Shadow. Hvis du starter fra bunden, kan det betyde et par hundrede dollars ud af porten. 

I den sammenhæng ser PlayStation Now meget mere imponerende ud, så du hurtigt kan hoppe ind på en lang liste med spil uden at skulle jage en aftale eller betale fuld pris. Når det er sagt, ejer du faktisk ikke spil med PlayStation Now. Titler forlader ofte tjenesten, når der tilføjes nye, hvilket betyder, at din efterspørgsel konstant skifter. 

Som den foregående runde er denne i vid udstrækning baseret på personlig præference. Hvis du allerede har et bibliotek med Steam-spil, er Shadow den bedre mulighed, selv med dens højere pris end gennemsnittet. Når det er sagt, kan man ikke benægte, at PlayStation Now er billigere og desuden inkluderer en masse gode spil med det samme.

Runde: Prissted for PlayStation nu

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

3

Funktioner

PlayStation Now er temmelig begrænset med hensyn til funktioner, hvilket begrænser dens funktionalitet til de platforme, det er tilgængeligt på. Skygge er meget mere realiseret, idet de tager de eksisterende funktioner i Windows og giver dig mulighed for at opleve dem i skyen. Igen snakker vi om en anden tilgang. Når det er sagt, har Shadow et mere tydeligt ben op i denne runde. 

Med Steam kan du kun bruge Windows 10 – og ikke en fjernet version af Windows 10 – og intet mere (læs vores Vortex-anmeldelse for det). Med Shadow er du fri til at downloade den ønskede browser, se YouTube-videoer, tilpasse Windows-skrivebordet og naturligvis besøge Cloudwards.net.

skygge-vinduer-indstillinger

Det faktum, at Shadow tilbyder Windows, har dog nogle praktiske applikationer til spil. Du kan installere og spille ethvert spil, der normalt kører på en pc. I modsætning til andre cloud-gamingtjenester, der begrænser dine spilvalg til bestemte DRM-platforme, understøtter Shadow alt. 

Der er desuden ikke problemer med digitale rettigheder med Shadow. For eksempel, hvis Google Stadia går i spil, går dine spil tabt med tjenesten (læs vores Google Stadia-anmeldelse). Det samme er ikke tilfældet for Shadow. Da køb foretages med Steam og lignende, har du stadig adgang til dine spil, selvom du annullerer dit Shadow-abonnement. Læs vores Google Stadia vs Shadow-sammenligning.

shadow-damp-installationer

PlayStation Now’s funktioner er mere centreret omkring hvad det ikke kan gøre snarere end hvad det kan. Da vi kommer ind på “platform support” -runden, er tjenesten kun tilgængelig på PS4 og PC, hvoraf sidstnævnte giver en subpar-oplevelse. Desuden kan du kun bruge en DualShock 4 med PS Now. Der er ingen support til andre controllere eller tastatur og mus. 

Værre end det er du muligvis nødt til at stå i kø for spil afhængigt af efterspørgsel. Sony siger i sin PS Now FAQ, at “det er umuligt at gætte, hvor længe du vil vente” til at spille et bestemt spil. Som vi påpegede i vores anmeldelse, er det som at sige, at du ikke kan se nye episoder af Black Mirror på Netflix, før andre brugere har. 

playstation-nu-review-faq

Shadow og PlayStation Nu har forskellige tilgange til, hvordan de kører, hvilket gør Shadow til den klare vinder i dette afsnit. PlayStation Now har simpelthen for mange begrænsninger, hvorimod Shadow giver al Windows fleksibilitet.

  Sådan ser du ledningen online i 2020, fordi det er for godt til TV

Round: Funktioner Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

4

Ydeevne

Fra spilstøtte til funktioner til prissætning har PlayStation Now kæmpet for en solid kamp mod Shadow. Dog kommer det hele ned på præstationer, og på den front falder PS Now bag. Vi testede tre spil på hver med Shadow, der kører Doom, Counter-Strike: Global Offensive og Cuphead. Tilsvarende startede vi op Doom, Mighty No. 9 og Bloodborne på PlayStation Now. 

Fra PlayStation Now kunne vi øjeblikkeligt indlæse spil i løbet af en ugedags eftermiddag (PS Now kræver undertiden kø). Alt føltes lydhør, selvom den lejlighedsvise streaming-artefakt hurtigt brød illusionen. Desuden oplevede vi en masse input-forsinkelse.

playstation-nu-review-doom

Inputforsinkelse ser ud til at være et større emne for mere krævende titler. For eksempel halterede vores karakter i Doom bare lidt, mens vi oplevede lidt til ingen forsinkelse i Mighty nr. 9. For hurtige spil som Doom er den bageste for meget. PlayStation Now har forbedret sig meget i sin præstation, men ikke nok til at være på niveau med Shadow. 

Når vi taler om dette, tilbyder Shadow en næsten en-til-en oplevelse fra en lokal pc. Under vores test har vi aldrig fundet nogen stamming eller input forsinkelse. Det skyldes, at Shadow tilbyder en komplet Windows-computer. I stedet for at streame store filer fra en virksomhedsserver har Shadow alle dine spilfiler lokaliseret til dit fjerntliggende skrivebord. 

shadow-damp-installationer

Det største problem, vi stød på, var nogle lejlighedsvise forsinkelser i Windows, men intet, der påvirker gameplay-oplevelsen. Desuden tilbyder Shadow op til 4K-opløsning uden problemer. PS Nu er derimod begrænset til 720p. Selvom det ikke er verdens ende på en fuld HD-skærm, ser 720p PS Now-strømmen forfærdelig ud i 4K. 

Der er virkelig ingen konkurrence denne runde. Det svarer til at sammenligne en PS4 med en pc. Javisst, PS4 er et imponerende system til det marked, den sigter mod, men det er intet i forhold til en dedikeret spil-pc. På stort set samme måde er PS Now en imponerende, ny tjeneste, men den når ikke tæt på Shadows højder.

Runde: Performance Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

5

Platform Support

Platformsstøtte er et stort problem med PlayStation Now. I øjeblikket kan du streame PlayStation Now-titler på din PS4 og pc, og det er det. Desuden har du brug for en PS4-controller til at spille på pc. PlayStation Now understøtter ikke tastatur- og musekontroller. 

I kontrast til Shadow er problemet klart. Shadow tilbyder klienter til Windows, macOS, Android, iOS og Linux, med smarte tv-apps, der kommer i den nærmeste fremtid. Skygge er dyrere, men den opfylder løftet om at spille dine yndlingsspil, uanset hvilken enhed du er på. PlayStation Now gør det ikke.

Lokalisering af PlayStation Now har imidlertid sine fordele, nemlig ved at du kan downloade nogle spil til din PS4. Alligevel handler sky-spil om spil uden behov for sofistikeret hardware eller en enorm skærm. Det er Shadow’s styrehus, der giver en lignende oplevelse, uanset om du spiller på din bærbare computer eller din telefon.

Round: Platform Support Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

6

Brugervenlighed

Når det kommer til brugervenlighed, er der ikke meget at tale om med Shadow, så længe du kender din vej rundt på Windows-skrivebordet. Tilmelding til tjenesten er smertefri, og efter en kort times ventetid kan du få adgang til din fjernmaskine. 

Ellers vil dine eneste andre interaktioner med Shadow starte din fjernmaskine og bruge forudgående hotkeys til at afslutte din session.

skygge-sign-up

PlayStation Now er meget mere kompleks, især på pc. Vi anbefaler, at du tilmelder dig din PS4 og håndterer alt der, fordi salgstragten på skrivebordet i bedste fald er halvt bagt. Når du har tilmeldt dig en konto på skrivebordet, skal du finde et downloadlink et andet sted på Sonys websted. På PS4 er PS Now-appen som standard installeret. 

PS4-oplevelsen ligner meget PS4’s operativsystem, der viser spil i et Netflix-esque-format. Vi er mere bekymrede over pc-oplevelsen. I et forsøg på at spejle grænsefladen, der ses på konsoller, viser PC PS Now-appen en lignende fliselignende grænseflade. Men det er virkelig ubehageligt, især hvis du bruger et tastatur og en mus. 

  Sådan ser du Grimm Online i 2020: Monster Hunting i Oregon

playstation-nu-review-ansøgning

Der er også andre mindre problemer. For eksempel bliver du aldrig bedt om at logge ind; appen startes lige med det samme på skærmen til valg af spil. Der er desuden ikke en søgefelt, så du bliver nødt til at rulle gennem den lange liste med spil for at finde den du ønsker. 

Alle disse problemer efterlader PlayStation Now-pc-appen som en ledsagerværktøj til PS4’s implementering, intet mere. 

Endnu værre er det, at du manuelt skal synkronisere dine gemte mellem pc-versionen af ​​PS Now og konsolversionen, og selv da understøtter ikke alle spil krydsspil mellem de to platforme. PlayStation Now er meget en PS4-streamingtjeneste, som nogle gange – hvis du er heldig – fungerer på pc. 

Shadow er på den anden side en fuldt udbygget cloud-gamingtjeneste, der giver dig mulighed for at opleve de samme titler på din telefon, skrivebord og tv. Der er ikke meget at tale om, når det kommer til Shadows brugervenlighed, men i forbindelse med PlayStation Now er det en god ting. Det fungerer ganske enkelt, uanset hvilken platform du er på.

Runde: Brugervenlighedspunkt til Shadow Cloud-spil

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

7

Dækning

Shadow og PlayStation Nu har meget forskellige definitioner af “dækning.” Fra Shadow er det kun tilgængeligt i USA, og selv da understøttes ikke alle stater fuldt ud.

På den anden side er PS Now tilgængelig i en lang liste over lande, herunder Østrig, Canada, Finland, Danmark, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, USA og England.

PlayStation Now har en meget bredere spredning, men det er sandsynligvis fordi det er piggybacking på den eksisterende PlayStation Network-infrastruktur. Selvom der ikke er nogen måde at vide det helt sikkert, antyder PS Now FAQ, at nogle servere ud af PSNs netværk fungerer som PS Now-servere. Det ser dog ikke ud til, at nok af dem er.

 I betragtning af at spillere muligvis er nødt til at stå i kø, er der sandsynligvis for få servere til at håndtere efterspørgslen, hvilket er desto mere irriterende i betragtning af at disse servere kun streamer spil på 720p. Shadow har et mindre netværk, men det understøtter dem inden for sit netværk meget bedre. 

Shadow er officielt tilgængelig i alle 48 af de amerikanske kontinentale stater. Imidlertid betragtes det kun som “live” i 38 af disse stater. 

De andre 10 – Washington, Utah, Wyoming, Arizona, Idaho, Colorado, Montana, Alabama, Georgia og Florida – betragtes som ”efterforskningstilstand” -stater. Det betyder, at på grund af en række faktorer, herunder terræn og infrastruktur, kan Shadow have nogle problemer i disse områder. 

skygge-dækning

Hvis du er i live tilstand, er Shadow en let gevinst denne runde. Der er ingen kø, serverne kan håndtere en meget mere krævende arbejdsbyrde, og det er mere sandsynligt, at du har en server tæt på dig geografisk. 

PlayStation Now understøtter dog en bredere vifte af placeringer, selvom disse placeringer ikke understøttes så godt, som USA er med Shadow. På grund af det giver vi PS Now gevinsten denne runde. 

Round: Dækningspunkt for PlayStation nu

Shadow Cloud Gaming Logo
PlayStation Now-logo

8

Afsluttende tanker

Ud af vores syv runder har Shadow fem sejre til PlayStation Now’s to. Selvom det lyder som et skred for Shadow, mødte vi lignende scoringer i vores Shadow vs GeForce Now matchup. Det er ikke, at PlayStation Now er en dårlig service, men snarere at Shadow bare er ligaer foran resten af ​​markedet.

Vinder: Shadow

Selvom Shadow er mere kraftfuld og fleksibel end PlayStation Now, er der grunde til at holde sig med Sonys tilbud. Hvis du er PS4-fan, er PlayStation Now en fremragende service. Spillestreamingsaspektet er glansløst, men muligheden for at downloade og spille mere end 300 spil (med yderligere 500 eller deromkring i skyen) lokalt er værd at prisen på et abonnement alene. 

Er du enig i, at Shadow er vinderen, eller er PlayStation Now en bedre mulighed? Fortæl os dine tanker i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me