PlayStation Now Cloud Gaming Review – Er det værd at det i 2020?

PlayStation nu gennemgang

Selvom den ældste sky-gamingtjeneste på vores liste langt, var PlayStation Now plaget af problemer ved lanceringen. Et par år efterhånden, og det er vokset til sin egen med kraftfuld teknologi og et stort bibliotek. Læs vores fulde PlayStation Now-gennemgang for detaljer.

Bedste Cloud-spil

PlayStation Now har eksisteret i et stykke tid, der blev lanceret i 2014 på PS4, PS3, PS Vita og PS TV. På grund af kompleksiteten i PS3’s arkitektur, skabte Sony brugerdefinerede PS3-baserede servere til tjenesten, hvilket leverede spil fra det ældre system til den (på det tidspunkt) nye PS4-konsol. 

Ved lanceringen var PS Now ikke imponerende, plaget af streaming-artefakter og input-lag efter kun få øjeblikke med spil. Nu, dog med et udvidet bibliotek og ny teknologi at lege med, er tjenesten vokset til sin egen med ydelser, der er værdige til vores bedste liste over cloud-gamingtjenester. 

I denne PlayStation Now-gennemgang vil vi detaljerede vores erfaringer efter at have tilbragt noget tid med tjenesten. Selvom der stadig er et par kinks, er PS Now meget bedre, end det var for et par år siden. Med et imponerende bibliotek af spil og en lav pris for at starte op er det et must-buy for enhver PlayStation-fan.

playstation-nu-applikation 1

playstation-nu-undergang 2

playstation-nu-bibliotek 3

playstation-nu-playstation-store 4

Tidligere

Næste

Styrker & Svagheder

Alternativer til PlayStation Now

Funktioner

Hvad er PlayStation nu?

PlayStation Now er ikke det samme som en service som Vortex (læs vores Vortex-anmeldelse). I stedet for at love et bibliotek med spil, uanset hvor du er, eller hvilken enhed du bruger, er PlayStation Now begrænset til to platforme: PS4 og Windows PC. 

Dens lodtrækning er mere i retning af at spille gennem PlayStations historie snarere end at have dine pc-spil på farten. En lang liste med titler er inkluderet – vi vil nævne nogle eksempler i afsnittet nedenfor – og du kan afspille disse på din PS4 og pc uden at miste gemme fremskridt. 

Du har dog brug for en PS4-controller for at gøre det. Selvom det ikke er et problem for PlayStation Now-abonnenter, der vil bruge tjenesten på deres PS4, er det et problem for pc-afspillere. A – controlleren PS4 bruger – kan koste så meget som $ 60. 

PlayStation Now har ingen tastatur- og musestøtte, hvilket er en skam. Hvis du spiller på pc, skal du enten købe en DualShock 4 og bruge et mikro-USB-kabel (som ikke er inkluderet) eller bruge yderligere $ 65 for at købe den trådløse DualShock 4-adapter. 

Derudover understøtter Windows 10 Xbox One-controller, ikke PS4, der kan forårsage nogle problemer, når du konfigurerer drivere. 

Der er andre problemer med tjenesten uden for det. Toppen af ​​Ofte stillede spørgsmål til PlayStation Now er dedikeret til spørgsmål om kø. Hvis der er for mange spillere, der prøver at spille det samme spil – Sony siger ikke, hvad det specifikke nummer er – skal du stå i kø for det spil. Så længe hvor længe du skal vente, er der ingen ordsprog. 

Det er heller ikke vores ord. I Ofte stillede spørgsmål siger Sony “det er umuligt at gætte, hvor længe du venter.” Det er uacceptabelt. Til $ 100 pr. År eller $ 20 pr. Måned skal abonnenter ikke være nødt til at vente med at bruge den service, de betaler for. Det er som at sige, at du ikke kan se den nye sæson af Stranger Things på Netflix, før andre brugere stopper. 

playstation-nu-review-faq

Det faktum, at du skal stå i kø, giver et glimt af, hvordan Sony tilbyder PlayStation Now. Mest sandsynligt har det et par servere i hvert datacenter dedikeret til PlayStation Network med brugere, der streamer ud af det, der i bund og grund er en super PS4. 

Dette afsnit er dog ikke alt sammen dårligt. PlayStation Now har en masse livskvalitetsfunktioner, der gør oplevelsen problemfri mellem pc og PS4. Gemme sendes for eksempel automatisk til skyen, så du nemt skifter mellem PS4 og PC.

  Projekt xCloud-gennemgang - En forhåndsvisning af en ny platform - Opdateret 2020

Der er desuden multiplayer-indstillinger, såsom online og sofa co-op, samt tale, tekst og videochat.

PlayStation Now-funktionsoversigt

PlayStation Now-logowww.playstation.com

Start fra $ 500per måned Alle planer

platforme

Android

iOS

vinduer

MacOS

Browser

Understøttede spil

Dækning
textarea

Understøttede DRM-platforme
N / A

Vidensdatabase

Snak

E-mail

telefon

24/7 support

Understøttede spil

I modsætning til de fleste streamingtjenester er PlayStation Now ikke fokuseret på dit Steam-bibliotek. Selvom denne tilgang kan tilbyde et større bibliotek – læs vores Shadow review for et eksempel, og se, hvordan det sammenlignes i vores Shadow vs Playstation Now-stykke – det kommer også til en højere pris, da du bliver nødt til at købe en licens for hvert spil du vil spille. Med PlayStation Now er mere end 800 titler inkluderet gratis i modsætning til GeForce Now (læs vores GeForce Now vs PlayStation Now-stykke). Læs vores Shadow vs GeForce Now-stykke for at se, hvordan de to sammenligner hinanden.

playstation-nu-review-bibliotek

PlayStation Now-spil

Tjenesten trækker fra PlayStations lange historie og tilbyder titler, der går tilbage til PS2. Der er ikke noget originalt PlayStation-spil, hvilket giver mening, i betragtning af at de største hits er tilgængelige i PlayStation Store. Alligevel er spilbiblioteket imponerende i betragtning af prisen. 

Klassiske PlayStation-egenskaber som Jak og Daxter og Ratchet & Clank er til stede såvel som moderne eksklusiver, herunder Bloodborne og The Last of Us. Spil, der har modtaget en remaster – såsom God of War III Remastered og Metal Gear Solid HD Collection – er også inkluderet.  

Det er ikke at sige, at multi-platform titler er glemt. Sniper Elite 4, Fallout 4, Mafia III, Batman: Arkham City og mange, mange flere titler er inkluderet. Fra moderne titler til gamle favoritter inkluderer PlayStation Now lidt af alt. I betragtning af Sonys lange historie med at levere fremragende førsteparts titler, betyder det, at du har en masse gode spil at spille.

Der er dog ingen ignorering af, at biblioteket er begrænset. Selvom det ikke er så begrænset som, for eksempel, Blacknut (læs vores Blacknut-anmeldelse), inkluderer PlayStation Now ikke alt. Populære nye indietitler, såsom Celeste og Slay the Spire, er ikke inkluderet, og nylige førstepartitler, såsom Spider-Man, udelades også. 

Pris

PlayStation Now kan være meget dyrt, men heldigvis har du valget mellem flere varigheder, der tilbyder trinvise rabatter. Selvom de forudgående omkostninger synes høje, behøver du ikke købe noget spil.

Som det er tilfældet med et PlayStation Network-abonnement, kommer den bedste sats på lang sigt fra den årlige plan. Vi forventer, at de fleste vil lande der, da den årlige månedlige sats falder til under $ 10, hvilket til og med skaber selv de billigste sky-gaming-tjenester. Sammenlignet med de månedlige og kvartalsmæssige optioner er den årlige plan meget bedre. 

Vi kan godt lide fleksibiliteten i varigheden, men tremånedersplanen giver ikke mening. Når det tilføjes, er det omkring halvdelen af ​​prisen på den årlige plan, men tilbyder kun en fjerdedel af varigheden. Tilsvarende er den månedlige plan 140 $ dyrere end at købe et år på forhånd. 

Prisen er god i den årlige ende af tingene, især i betragtning af at mere end 800 spil er inkluderet, men det antages, at du allerede har en DualShock 4-controller. Som nævnt i afsnittet “funktioner” understøtter PS Now ikke tastatur- og musinput. Hvis du ikke ejer en PS4, kan det radikalt ændre forhåndsomkostningerne. 

Selv på den billige ende af tingene, skal du bruge yderligere $ 120 for at få en DualShock 4 og en trådløs adapter, hvilket bringer de samlede omkostninger til mere end $ 200, hvis du går efter en årlig plan. Selvom PlayStation Now er meget, hvis du allerede har en PS4 eller den controller, der ledsager den, er det meget dyrt at starte fra bunden. 

PlayStation nu gratis prøveperiode

Heldigvis tilbyder Sony en gratis prøveperiode i modsætning til de fleste cloud-gamingtjenester. Du har hele syv dage til at afprøve tjenesten, og derefter debiterer Sony dig automatisk for et månedligt abonnement. Vi kan godt lide, at rollover går til et månedligt abonnement i stedet for et årligt. Hvis prøveperioden glider dit sind, debiteres i det mindste kun $ 20 i stedet for $ 100.

  Anmeldelse af Shadow Cloud Gaming - Opdateret 2020

Brugervenlighed

Kom godt i gang med PlayStation Now er klodset, i det mindste på pc. Kom godt i gang med PS4 er dog enkel. Alt hvad du behøver at gøre med PS4 er at gå til PlayStation Store, købe et abonnement og starte den forudindlæste PS Now-app. På pc skal du dog bruge skrivebordet PlayStation Store, der er mere end et par år forældet.

playstation-nu-review-butik

Derfra skal du navigere til PS Now-afsnittet og købe et abonnement eller en gratis prøveversion. Det er dog ikke problemet. Efter at du har købt dit abonnement, sker der ikke noget. Du er ikke bragt til en downloadside eller en liste over dine aktuelle abonnementer. Du får en generisk bekræftelses-e-mail, men det er det. 

Du er faktisk nødt til at gå tilbage til PlayStation Now-sektionen og downloade appen selv. Desuden anerkender PS Now-skærmen ikke, at du allerede er tilmeldt, så du vil stadig se de samme knapper til at starte en gratis prøveperiode. 

Det virker måske ikke som en big deal, men det kan ikke være forvirrende at opdatere til din konto-login. For os betød det at hoppe rundt på webstedet, indtil vi fandt downloadlinket. 

playstation-nu-review-køb-skærm

Endelig, efter installationen af ​​appen, kan du logge på. På skrivebordet er der dog ikke en anmodning om at gøre det. Appen indlæses med en liste over spil, hvor knappen “log ind” findes øverst til højre i vinduet. 

playstation-nu-review-ansøgning

Brug af PlayStation Now

PS Now-applikationen ser pæn ud på pc, men den udgør et par problemer med brugervenligheden. Der er for eksempel ikke en søgefunktion. Snarere er spil lagt ud i et bloklignende format, der ligner Netflix. Du kan oprette en liste, gennemse nye tilføjelser og se, hvad andre mennesker spiller. Hvad angår browsing i biblioteket har Sony, mærkeligt nok, spil opdelt i flere alfabetiske lister.

Der er også en underlig forsinkelse, når du ruller gennem grænsefladen. De fleste af disse problemer løses ved hjælp af controllertilstand, som giver dig mulighed for at bruge appen, som du ville gøre på din PS4, men manglen på søgefunktionalitet svinger stadig. Heldigvis kan du sætte appen i fuldskærmstilstand, så den fliselignende grænseflade ikke føles så klaustrofobisk. 

Når du har valgt et spil, kan du se nogle relaterede medier om det, vælge at spille det eller føje det til din liste. Selve grænsefladen fungerer godt, men manglen på organisering og filtrering gør det føles besværligt. Efter at have set, hvordan spil vises, når du har valgt et, er det klart, at Sony kunne gøre det til et fantastisk brugergrænseflade. Det er bare ikke endnu. 

playstation-nu-review-start-spil

Det tager et par øjeblikke at indlæse spillet, men det er generelt smertefrit. Når du starter din session, viser grænsefladen dig, hvordan du afslutter spillet og synkroniserer din sky gemmer. Hvis du er en PlayStation Plus-abonnent, kan du downloade dine cloud-gemme til PS Now direkte i applikationen.

PlayStation nu sky sparer

Der er en håndfuld ikke-åbenlyse brugervenlighedsproblemer med PS Now. Som nævnt i afsnittet “funktioner” ovenfor, sendes dine gemte til skyen, så du kan gå mellem PS4 og PC. Hvis du køber et spil, der er tilgængeligt på PS Now og ønsker at fortsætte din gemme lokalt, skal du manuelt synkronisere dit PS4-system med PS Now-serverne. 

Det samme er tilfældet den anden vej. Hvis du starter et spil lokalt og vil spille det på PS Now, skal du manuelt synkronisere dine gemte. Sony siger dog, at du kun kan gøre dette “nogle gange.” Hvis du har PS3-gemmer bundet til din konto, kan du muligvis synkronisere dine gemme og trofæer med din PlayStation Now-session, men det fungerer ikke altid. 

Kombineret med køen inspirerer PlayStation Now ikke meget tillid. Ofte stillede spørgsmål giver det stadig skuffende “måske” til mange meget vigtige spørgsmål. Det er som om PS Now blev klistret på det eksisterende PlayStation Network-økosystem uden fuld tanke, hvilket kan føre til problemer, når synkronisering gemmer eller starter en ny session. 

Der er endnu flere grå områder, når der tages hensyn til downloadbart indhold, PlayStation VR og PlayStation-kameraet. DLC, som du ejer, understøttes ikke, uanset om du købte den fra PlayStation Store eller modtog den fra en disk. Ligeledes kan du ikke bruge dit PlayStation-tilbehør, såsom PS VR eller PS-kameraet med PlayStation Now.

  Vortex Cloud Gaming Review - Opdateret 2020

Ydeevne

Sony anbefaler en beskeden 5 Mbps til streaming af PlayStation Now, hvilket er den samme hastighed, som Netflix anbefaler til HD-video. Før vi startede vores test, brugte vi Speedtest.net for at sikre, at vi opfyldte mærket. Til vores test havde vi et ping på 10 millisekunder, en downloadhastighed på 83.04 Mbps og en uploadhastighed på 9.01 Mbps. 

PlayStation Now på pc

Godt over mærket startede vi PS Now og indlæste et par spil. Vi testede en række titler, men det meste af vores tid blev brugt med DOOM 2016, Mighty No. 9 og Bloodborne. Heldigvis behøvede vi ikke at stå i kø for nogen af ​​disse spil, skønt vores test blev udført midt på eftermiddagen på en onsdag. 

Spilene føltes overraskende lydhøre. Der var et par problemer med artefakter, men de blev hurtigt løst. Ud af alle de spil, vi testede, var der heller aldrig en svag forbindelsesfejl. Hvis du spiller et spil, og din forbindelse falder, vil PS Now advare dig om at gemme og forlade spillet. 

Når det er sagt, var der en anstændig mængde input-forsinkelse. Det brød ikke oplevelsen – selv hurtige skud som DOOM kunne spilles – men det blev mærkbart. Det ser ud til, at spørgsmålet er mere udtalt om nyere titler, som DOOM, da vi ikke havde mange inputproblemer med Mighty No. 9. 

playstation-nu-review-doom

Alle spil er låst til 720p og går derfra baseret på din forbindelse. Spil ser ikke dårligt ud på en standard 1080p skærm, men at spille på en 4K-skærm er ikke et godt tidspunkt. Teksturer ser mudrede ud med mærkbar artefakter. Desværre er der ingen måde at justere din opløsning på. 

På trods af at være låst til 720p og har den mindste smule input-forsinkelse, er PlayStation Now meget anvendelig. Vi prøvede det faktisk for et par år siden og kan tale med, hvor meget det er forbedret. Spil kan spilles, hvilket er mere end de fleste cloud-gamingtjenester kan sige. Når det er sagt, får du stadig ikke en ideel oplevelse. 

Du kan dog få en solid oplevelse med en håndfuld titler. Mere end 300 spil fra biblioteket kan downloades og spilles lokalt på din PS4, inklusive alle DLC eller tilføjelser, du ejer. Denne service er desværre ikke tilgængelig på pc.

Dækning

PlayStation Now er tilgængelig i mange lande, herunder Østrig, Canada, Finland, Danmark, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, USA og USA Storbritannien. Hvad angår hvor mange datacentre der tjener disse lande, er det svært at sige. 

Sony angiver ikke det antal datacentre, det har til PlayStation Now. Der er dog et par spor fra PlayStation Now FAQ. Som nævnt ovenfor er du muligvis nødt til at stå i kø for et spil, hvilket antyder, at der er for få datacentre dedikeret til platformen. 

I betragtning af hvor stort PlayStation Network er samlet set er der sandsynligvis mange servere dedikeret til at køre tjenesten. Hvor mange af disse servere, der er dedikeret til PlayStation Now, er dog et mysterium. Ligesom med datacentre kan vi antage, at der ikke er mange, i betragtning af at Sony ikke anbefaler at starte en session i spidsbelastningstider for at undgå kø.

Dommen

PlayStation Now er ikke en imponerende cloud-gamingtjeneste Mange PS4-spil er tilgængelige til download lokalt, hvilket gør hikke, der følger med cloud-spil, forældede.. 

Er PlayStation nu værd? 

Derfor anbefaler vi dog ikke det. PS Now er en fantastisk service for fans af PlayStation, der ønsker at spille gennem en efterslæb med titler, der ellers ikke ville være tilgængelige. Det er fint at downloade PS4-spil lokalt, men med de problemer, der følger med skybesparing, er det bedre at købe disken. At spille tilbage til PS2 er dog en godbid. 

Baseret på vores testning, spiller ældre eller mindre efterspurgte titler også til bedre resultater. Desuden kan du hente og spille PS2 og PS3-spil på tværs af din computer og PS4, hvilket er fantastisk. Generelt er PS Now ikke den bedste cloud-gamingtjeneste, men den tilbyder en historie med spil, som få andre gør. 

Planlægger du at bruge den syv-dages prøveversion af PlayStation Now? Fortæl os om din oplevelse i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me