Vortex Cloud Gaming Review – Opdateret 2020

Vortex anmeldelse

Vortex er en interessant cloud-gamingtjeneste, idet den tilbyder en meget overkommelig introduktion til den. Imidlertid hænger ydeevnen lidt, og brugervenlighed kan også bruge noget arbejde. Læs vores fulde Vortex-gennemgang for alle detaljerne.

Hvad er Vortex Cloud Gaming?

Vortex er “en gruppe mennesker, der brænder for computerspil,” hvilket er en velkendt erklæring, hvis du nogensinde har gennemset cloud-gamingtjenester. Når det kommer til de bedste cloud-gamingtjenester er det svært at rangere øverst, især da denne teknologi stadig er i sin spædbarn. I denne Vortex-gennemgang vil vi se, om det giver nedskæringen.

Det korte svar er “slags.” Vortex er billig og derfor tilgængelig. Det er en fantastisk måde at blive introduceret til cloud-spil og de mangler, der i øjeblikket følger med det, men det omfatter ikke, hvad cloud-spil er i stand til. Halvbagt design på skrivebordets ende af ting fører til en uhyggelig oplevelse, ligesom det begrænsede spilbibliotek også gør. 

Alligevel er det svært for prisen Vortex for prisen. Det giver en masse værdi for dine penge med lidt engagement. Selvom du ikke vil være i stand til at afspille hele dit Steam-bibliotek, skal du være i stand til at spille det meste på dit skrivebord og mobile enheder.

vortex-Slider1

vortex-slider2

vortex-slider3

vortex-slider4

vortex-slider5

Tidligere

Næste

Styrker & Svagheder

Funktioner

Vortex er temmelig karrig med hensyn til funktioner, og fokuserer snarere på at give den centrale sky-spiloplevelse. I FAQ-sektionen på webstedet siger Vortex, at det vil introducere VIP-konto med “en masse nye premium-funktioner” i “den nærmeste fremtid.” For nu er der dog kun én plan.

Denne plan understøtter Windows, macOS og Android. Du kan dog bruge enhver platform, der har adgang til Google Chrome (læs vores Google Chrome-anmeldelse). Når det er sagt, testede vi andre Chromium-baserede browsere, såsom Opera, og de fungerede også fint (læs vores Chromium-gennemgang og Opera-anmeldelse).

De fleste af funktionerne kommer med tilladelse til Android-applikationen. Du kan bruge en controller med din Android-enhed, og vi anbefaler, at du gør det, men Vortex har du dækket, hvis du ikke har en. Der er kontrol på skærmen i Android-applikationen. Selvom det ikke er et nyt koncept, giver Vortex dig mulighed for at omforme dem.

Du kan tilføje så mange elementer som du vil på skærmen og trække dem hvor som helst, du finder passende. Vortex leverer et standardlayout for hvert spil, hvoraf nogle er enklere end andre, men du kan tilpasse det, indtil kontrolplanen er behagelig.

Desuden kan du tilføje knapper til et tastatur og mus eller til en Xbox-gamepad. Det inkluderer tilføjelse af dedikerede knapper til bestemte museklik, hele cirkler til bestemte taster og avanceret thumbstick-bevægelse. Hvis du begynder at tilpasse og tilfældigvis bryde noget, kan du altid vende tilbage til standardcontrollerlayoutet uden at afbryde din session.

vortex review-android-controller-tilpasning

Ud over at tilpasse kontrollen på skærmen kan du også tilpasse, hvordan din berøringsskærm interagerer med spillet. Det inkluderer swiping for bevægelsesacceleration, DPI, hvor markøren bevæger sig, og hvilken tast der udløses, når du trykker på og dobbelttrykker. 

vortex review-android-touch-kontrol

Disse funktioner er velkomne i Android-applikationen, men det ser ud til, at Vortex favoriserede at tilføje dem der via desktop-applikationen. Da vi kommer ind i afsnittet “brugervenlighed” nedenfor, føles desktop- og browserbaserede versioner af Vortex golde med hensyn til tilpasning, hvilket er en skam, i betragtning af at Android-applikationen er så fleksibel.

Oversigt over funktioner til Vortex Cloud Gaming

Understøttede spil

I modsætning til Shadow (læs vores Shadow review) fungerer Vortex ikke på tværs af DRM-platforme som Steam, Origin og Battle.net. I stedet er der et bibliotek med spil, som du kan spille ved hjælp af platformen. Disse spil kræver stadig en licens, uanset hvem der administrerer denne licens, men dit fulde Steam-bibliotek er ikke tilgængeligt.

Når det er sagt, er de største hits tilgængelige. Vortex understøtter nye titler som Resident Evil 2-genindspilningen, Risiko for regn 2 og Cuphead, med nye spil føjet til listen hver uge. Selvom biblioteket er omfattende, er det mest fokuseret på større udgivelser, hvor mange populære indietitler falder ved vejen.

  Projekt xCloud-gennemgang - En forhåndsvisning af en ny platform - Opdateret 2020

vortex-spil-bibliotek

Nogle nyere indiehits, såsom Celeste, er forståeligt nok fraværende, men klassiske titler som Super Meat Boy, Darkest Dungeon og Terraria mangler. Disse spil kræver ikke meget hardware for at køre, så du kan sandsynligvis komme forbi med en beskeden rig.

Imidlertid vil det med støtte til Android være rart at have nogle af de bedste indietitler på farten. 

Selvom de fleste spil kræver en licens til at køre, inkluderer Vortex også nogle gratis spil. Normale gratis-til-spil titler, såsom Fortnite, Apex Legends og Counter-Strike: Global Offensive er naturligvis inkluderet, men du har også adgang til andre spil. Bemærk, at Vortex Cloud Gaming giver dig adgang til Guild Wars 2, Bendy and the Ink Machine og Batman: The Telltale Series. 

Vi foretrækker, hvis Vortex arbejdede på tværs af DRM-platforme, men det bibliotek, det tilbyder, er omfattende. Hvis du er mere bekymret for at køre de nyeste udgivelser, end du er ved at spille gamle indie-favoritter, er biblioteket fint.

Pris

Vortex har nogle problemer – vi kommer ind på dem i de følgende sektioner – men de er lette at overse under hensyntagen til prisen. Der er ikke flere planer eller varigheder at vælge imellem.

Hvor meget koster Vortex sky-spil?

Vortex er ligetil i sine satser: du betaler $ 9,99 pr. Måned i så mange måneder, som du vil have tjenesten.

Den no-nonsense natur er tiltalende, ligesom den lave pris. Vortex gør det imidlertid ikke nøjagtigt klart, hvad du køber. Det siger ganske enkelt, at du køber en computer med “Nvidia-grafik”, som ikke siger meget om, hvor godt maskinen fungerer (se Nvidias egen cloud-gamingtjeneste i vores GeForce Now-gennemgang).

FAQ-sektionen på webstedet siger, at det vil starte et VIP-program med flere funktioner på et tidspunkt, formodentlig med en højere pris, men for nu er der kun basisplanen. 

For pengene køber du ikke nogen spil, men selve tjenesten. Sammenlignet med PlayStation Now, som koster mindre end $ 10 pr. Måned, hvis du køber et år på forhånd, er det skuffende. PS Now kommer med mere end 800 spil at spille, hvoraf 300 er PS4-titler, som du kan læse i vores PlayStation Now-gennemgang.

Ulempen er, at du når som helst kan annullere med Vortex. Du opkræver $ 10 pr. Måned hver måned, indtil du beslutter andet, hvilket er en dejlig tempoændring. De fleste cloud-gamingtjenester forsøger at rebveje brugere med håb om at streame ethvert spil på deres mobile enheder og tvinger brugerne til et årligt abonnement. Med Vortex betaler du kun for så længe du ønsker det. 

Med hensyn til betaling kan du bruge PayPal, et kreditkort eller en bankoverførsel, hvis du tilmelder dig via webstedet. Hvis du køber på appen, kan du bruge Google Pay eller, til Windows, Windows 10-købsmuligheden i appen. 

Når det er sagt, når du først har betalt, er pengene væk. Teknisk set tilbyder Vortex en refusionsperiode, men det er svært at kalde det. Hvis du har spillet i mindre end 15 minutter, kan du anmode om refusion. Hvis du dog går ud over det, er du heldig.

Brugervenlighed

Tilmelding med Vortex er en leg. Flere punkter på webstedet beder dig om at logge ind, og klikke på en af ​​dem bringer dig til en login / tilmeldingsside. Der skal du blot indtaste din e-mail, indstille en adgangskode og vælge, om du vil tilmelde dig postlisten. 

Derefter kan du faktisk købe et abonnement. Som nævnt ovenfor tilbyder Vortex kun en månedlig plan, hvilket betyder, at du ikke behøver at vælge mellem flere niveauer, før du tjekker ud. Indtast blot dine betalingsoplysninger, dine faktureringsoplysninger og klik på “betal nu.” Når dette er gjort, vil du blive mødt med en betalingsaccepteret skærm med en knap for at “spille nu.”

  PlayStation Now Cloud Gaming Review - Er det værd at det i 2020?

vortex review-betaling-bekræftelse

Derfra vil du blive omdirigeret til den browserbaserede version af applikationen, der viser spilbiblioteket. Som nævnt har du brug for en licens til at spille de fleste spil på platformen. Heldigvis er det dog ikke begrænset til en bestemt DRM, eller i det mindste det er, hvad Vortex hævder. 

vortex review-spil-side

Hver gang du indlæser et spil, bliver du bedt om at logge ind på Steam, hvilket bliver meget irriterende, især hvis du har aktiveret tofaktorautentisering (læs vores “Hvad er tofaktors autentificeringsvejledning). Der er nogle undtagelser – Apex Legends beder dig f.eks. Logge ind på Origin – men for det meste bruger du Steam. 

Det kan udgøre et par problemer. For eksempel har vi en licens til The Witcher 3 købt fra GOG. Da lanceringen af ​​spillet sagde Vortex, at vi har brug for en licens, og nævnte endda GOG som en mulighed. Efter indlogning vil spillet dog ikke indlæses. Vi modtog ikke en fejlskærm eller nogen forklaring, blot en sort side.

vortex review-browser-applikation

Det er tilstrækkeligt at sige, hvis du vil spille et spil med Vortex, bliver du nødt til at eje det spil specifikt på Steam, på trods af at Vortex hævder andet.  

Start af et spil er en ret smertefri proces, skønt du bliver nødt til at kæmpe med lange belastningstider. Når du har valgt den ønskede titel, uanset om den kommer fra den lokale applikation eller fra browser-brugergrænsefladen, bliver du bedt om at logge ind på enten Steam eller den DRM-platform, som spillet er eksklusivt til. Derefter venter du bare på, at spillet lanceres. 

vortex review-spil-lancering

Det kan tage et par minutter, men indlæsningen er ikke så dårlig. Den eneste undtagelse er desktop-applikationen, som, som vi vil tale om i det næste afsnit, er ubrugelig. 

Ellers kan spil foretrækkes for lettere organisering, og Vortex viser alle detaljerne om hver titel, det understøtter, inklusive de understøttede controllerindgange, de kategorier, spillet passer ind i og bedømmelsen. 

Den eneste irritation er, når du afslutter en session. Vortex beder dig om at bedømme din oplevelse og give feedback. Du kan nemt lukke ud af dette vindue, men der er ikke en mulighed for at deaktivere yderligere pop op-vinduer. 

Vortexgenveje

Når du starter et spil med Vortex, logger du i det væsentlige på en virtuel maskine, hvilket betyder, at alt hvad du gør på maskinen er eksklusivt for det. For eksempel kan du ikke overføre din mus uden for spilvinduet uden først at bryde fra den session. 

For at bekæmpe dette problem har Vortex et antal genveje, du kan bruge. Når du f.eks. Bruger browseren, kan du bruge “ALT” plus venstre piletast for at lukke din session. Ingen af ​​disse tastaturgenveje forklares dog. Du kan lejlighedsvist se en pop-up, der fortæller dig, hvad du skal gøre, men vi kunne ikke finde de betingelser, under hvilke pop-up-en dukkede op. 

Det er dog kun i browserversionen. På Android viser Vortex dig alle genveje og går endda så langt som at give dig mulighed for at omskifte taster på den virtuelle controller. 

Det fremgår af vores afsnit om “brugervenlighed” og “ydeevne”, at Vortex er dedikeret til Android-applikationen. Selvom det er fantastisk til mobile spillere, bliver de, der leder efter en mere traditionel oplevelse med et tastatur og en mus, slog igennem at lære genveje. 

Manglen på tanker om, hvordan applikationskontrollerne på en computer viser sig også på andre måder. Hvis du f.eks. Trykker på flugtasten, vil din musesynkronisering blive brudt, så du kan bruge musen på din lokale session. Næsten alle pc-spil bruger imidlertid escape-tasten til at sætte spillet på pause. 

I nogle tilfælde kan du løse dette problem. For eksempel, når vi går tilbage gennem menuer i DOOM, kunne vi bruge backkontakten i brugergrænsefladen. 

I andre betød imidlertid manglen på funktionalitet for flugtnøglen, at dele af spillet ikke kunne nås uden omlægning igen. Dette er et enormt tilsyn, og det gør den allerede uklare oplevelse af sky-spil føles endnu mere besværlig.

  Anmeldelse af Shadow Cloud Gaming - Opdateret 2020

Ydeevne

Ifølge Vortex var pingen, vi testede med, “god”, hvilket ifølge Vortex’s standarder betyder, at det vil levere den bedst mulige kvalitet. For at sætte nogle tal ned testede vi vores internethastighed med speedtest.net, hvor vi scorede et ping på 9 millisekund, en downloadhastighed på 54,6 Mbps og en uploadhastighed på 10,45 Mbps.

Selvom det ikke er den hurtigste hastighed, er det langt over, hvad Vortex anbefaler. Det siger, at du skal have mindst en 10-Mbps internetforbindelse ved hjælp af LAN uden nogen andre programmer, der kører. Vi overholdt disse standarder under vores test. 

Vi prøvede at teste så mange platforme som muligt, men det stod et par problemer. Ved hjælp af applikationen på Windows 10 kunne vi ikke engang få et spil til at starte. Vi prøvede adskillige gange, hver prøve krævede en anden verifikation på Steam. Efter indtastning af vores legitimationsoplysninger vil den virtuelle maskine imidlertid langsomt gå op til at gennemgå. 

Tastetryk tog det op til 15 sekunder at registrere, og spil tog mellem fem og 10 minutter at indlæse. Alt var ud over træg; det var ubrugelig. Den lokale applikation er en vittighed sammenlignet med browserversionen, som på trods af sine problemer indlæste spil hurtigt.

Browserversionen var meget bedre. Vi testede en række spil, inklusive DOOM 2016, Borderlands 2 og Cuphead. Vores beslutning var låst til lige over 720p i alle disse titler, hvilket fortæller. Det ser ud til, at Vortex favoriserer billedhastighed frem for opløsning, hvilket i nogle tilfælde er fint. Men hvis du har en skærm i høj opløsning, bliver spil virkelig mudrede.

Opløsning er dog ikke problemet: input-lag er. De spil, vi testede alle, kræver en vis mængde præcision, og i den sammenhæng falder Vortex fra hinanden. Musbevægelse har en mærkelig glidende virkning som en dårligt programmeret platformspil, og tastetryk tager en mærkbar tid at registrere. 

Spil kan stadig spilles, men ikke i en ideel form. Din bedste indsats til spil, der kræver en vis mængde præcision, er at sænke vanskeligheden.

Chokerende nok kom den bedste oplevelse fra Android-applikationen. Som nævnt ovenfor føles Android-appen som den mest fremhævede, og det ser ud til, at al Vortex’s præstationsoptimering også har været fokuseret der. Præcisionsfokuserede spil har stadig en anstændig mængde input-forsinkelse, men ikke næsten lige så meget som at spille i en browser.

Dækning

Vortex er en af ​​de få sky-gaming-tjenester, der starter sin service internationalt. I stedet for at fokusere på en region, har Vortex servere over hele kloden, herunder datacentre i USA, Europa, Mellemamerika og Sydasien. Når det er sagt, er der ikke for mange servere i alt, hvilket betyder, at du muligvis skal rejse en rimelig afstand for at spille dine spil. 

I alt er der 15 datacentre, hvoraf fem er i Europa, med yderligere fire i det amerikanske Canada får et, selvom canadiske brugere også kunne drage fordel af det østlige amerikanske center. Mellemamerika får en anden, og Sydamerika får en mere. Der er også et datacenter i nærheden af ​​Indonesien.

De, der har fulgt, vil måske bemærke, at det kun tilføjer 13 datacentre. Vortex hævder, at der er 15, men kortet, det giver til reference, viser kun 13 punkter. Hvad angår de to andre datacentre, er der ingen ordsprog, hvor de er placeret. 

Dommen

Vortex er ikke en dårlig cloud-gamingtjeneste, især til den pris, der er stillet. Men hvor begrænset denne teknologi er, viser det sig at være for meget at skære ethvert hjørne, og Vortex er et udstillingsvindue for det. Platforme, skydespilere og endda nogle RPG’er kan ikke spilles med mængden af ​​input-forsinkelse. Selvom Vortex lever op til sit krav om 60fps-spil, gør det det på bekostning af forsinkelse. 

Når det er sagt, spiller der ikke har brug for præcision på delt sekund godt, og med hvor billig Vortex er, er det værd at prisen for adgang alene er. Kombineret med den fremragende Android-support ser Vortex ikke så dårligt ud.

Hvad synes du om Vortex? Har du planer om at prøve det? Fortæl os om din oplevelse i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me