Icedrive-gennemgang – Masser af gratis opbevaring – Opdateret 2023

Icedrive anmeldelse

Icedrive er nyt i opbevaringsscenen, men viser allerede et stort løfte med sine hurtige hastigheder og store brugervenlighed. Det har nogle uslebne kanter, men du kan bare ikke slå 10 GB ledig plads nu, kan du ikke? Se vores fulde Icedrive-gennemgang for detaljerne.

Cloud Storage Anmeldelser

Icedrive blev lanceret i januar 2023. Fordi det er en ny service, mangler den funktioner, men vi antager, at flere er i værkerne. Det tilbyder en gratis 10 GB-plan og konkurrencedygtige priser for at hjælpe den med at få den til et stykke af den cirkel, som de bedste cloud-lagringstjenester har.

Det gratis tilbud og lokke premium-planer kan hjælpe med at få hoveder til at dreje, men Icedrive har også stærk sikkerhed, hurtige hastigheder, gennemsnitlige delingsfunktioner og anstændig kundesupport. Synkroniseringsprocessen kunne dog bruge yderligere funktioner. Det samme kan siges om desktop-klienten. Privatlivspolitikken mangler også noget af det, vi kan lide at se.

Hvis det ikke lyder som en deal breaker, og du gerne vil vide, hvordan Icedrive gør det med at finde et sted under solen, skal du holde dig med, når vi går nærmere ind i detaljerne i denne Icedrive-anmeldelse. Ellers kan du se vores bedste sammenligning med cloud-lager for alternativer.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Icedrive

Funktioner

Fordi Icedrive begyndte at operere for nylig, er det rimeligt, at det ikke har så mange funktioner under sit bælte, som sine konkurrenter gør. Når det er sagt, giver det delingsfunktioner og en synkroniseringsfunktion, skønt ikke en konventionel.

Synkronisering hjælper dig med at flytte dine filer til skyen, som giver dig mulighed for at undgå at miste dem til harddiskfejl, og deling giver dig mulighed for at sende filer til andre mennesker. Icedrive bruger ikke den konventionelle synkroniseringsmodel udviklet af Dropbox. Hvis du gerne vil se, hvordan Dropbox synkroniseres, skal du læse vores Dropbox-gennemgang.

I stedet monterer Icedrive et netværksdrev, der viser dine skyfiler og giver dig mulighed for at synkronisere filer til skyen og dine enheder.

Fordelen ved et netværksdrev er, at du kan få adgang til dine online filer fra din computer uden først at synkronisere dem. Det sparer plads og tid på harddisken. Når det er sagt, er ulempen det faktum, at du ikke kan få adgang til dine filer, hvis du er offline.

Icedrive fjerner imidlertid ikke behovet for harddiskplads, fordi det bruger et cache-system, der fremskynder adgangen til onlinefiler ved at gemme dem på din harddisk. Du kan ikke slukke for den, men du kan reducere den plads, den bruger til 1 GB. Du kan også fjerne det når som helst.

Denne tilgang svarer til den, der bruges af pCloud, som er en hæfteklamuleringsservice i mange af vores artikler. Selvom Icedrive kun bruger et netværksdrev, har pCloud et netværksdrev og en synkroniseringsmappe. Faktisk kan det synkronisere enhver mappe. Hvis du vil have det, skal du læse vores pCloud-anmeldelse.

Vi taler mere om, hvordan Icedrive synkroniserer og deler i det tilsvarende afsnit nedenfor.

Icedrive og Office

Icedrive kan forhåndsvise Office- og .pdf-filer, men det integreres ikke med Microsoft Office Online, Googles kontorpakke eller nogen tredjeparts dokumenteditor, såsom OnlyOffice eller Zoho Docs. Box integreres med Office Online og Googles kontorpakke,. Læs mere om dens produktivitetsfunktioner i vores Box-gennemgang. Hvis det ikke er egnet, kan du se vores bedste cloud-lager til samarbejdsliste.

Icedrive har heller ikke en integreret notat-app. Hvis du har brug for en app til at tage notater, kan du læse vores bedste artiklen til at tage apps til idéer. Microsoft OneNote integreres med Microsoft OneDrive og er tredje i denne sammenligning. OneDrive er en kapabel sky-tjeneste, og du kan lære mere om den i vores OneDrive-gennemgang.

is-drev-image-forhåndsvisning

Du kan også bruge Icedrive til at få vist dine billeder, men du kan ikke gøre meget andet. Hvis du vil have flere billedfunktioner, bør du lære om tjenesterne på vores bedste online lagerplads til fotoliste.

Icedrive tilbyder ikke filversion til at hjælpe dig mod ransomware eller utilsigtede filændringer og sletninger. Hvis det er en funktion, du har brug for, skal du læse vores bedste cloud-lager til versionering af roundup.

Selvom Icedrive mangler flere hæftefunktioner, har dens mobilapp en funktion, som de fleste cloud-lagringstjenester ikke: mobil-backup. De fleste cloud-lagringstjenester kan automatisk sikkerhedskopiere fotos og videoer, men Icedrives smartphone-app giver dig også mulighed for at tage backup af dine dokumenter og lydfiler.

  4Sync-gennemgang - Opdateret 2023

Plus, IceDrive har privat kryptering fra ende til ende, som vi vil tale mere om i afsnittet “sikkerhed”.

Icedrive-funktionsoversigt

Icedrive-logoicedrive.net

Start fra $ 167 per måned for 150 GBAlle planer

Synkronisere

Synkroniser mappe

Blokniveau-synkronisering

Selektiv synkronisering

Båndbreddestyring

Synkroniser enhver mappe

Fildeling

File Link Sharing

Link adgangskoder

Datoer for udløb af link

Mappedeling

Mappetilladelser

Link Downloadgrænser

Upload links

Produktivitet

Forhåndsvisninger til fil

Rediger filer

Samarbejde i appen

Kontor online

Google Dokumenter

Noter App

Medieafspilning

Mobile apps

Slet filopbevaring

Versionering

WebDAV

Sikkerhed

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
Twofish

Nul viden

To-faktor godkendelse

Serverplacering
OS

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Før du abonnerer på nogen af ​​Icedrives tre premiumplaner, kan du oprette en konto og få 10 GB gratis, så du kan se, hvordan Icedrive fungerer. Det er mildest sagt et generøst tilbud.

Hvis 20 GB ledig plads ikke skærer det for dig, kan du dog abonnere på en af ​​de tre premium-planer til en konkurrencedygtig pris. 

Den første plan er Lite, der giver 150 GB lagerplads og 250 GB månedlig båndbredde. Du kan dog ikke betale pr. Måned. I stedet skal du betale $ 19,99 for et år i forvejen.

Det er den samme pris som Google Drevs 100 GB-plan. Google Drive har stadig flere planer, og nogle tilbyder mere end Icedrive gør. Hvis du har brug for meget mere lagerplads, skal du læse vores Google Drev-anmeldelse for prisoplysninger.

Icedrives næste plan, Pro, har muligheder for månedligt og årligt. Det er $ 4,99 pr. Måned, men hvis du betaler for året, får du en rabat, der bringer prisen ned til $ 49,99 pr. År. Planen giver 1 TB lagring og 2 TB månedlig båndbredde.

Det er et godt tilbud, og det slår Amazon Drevs 1TB-plan, der er $ 60 pr. År. Amazon Drive har dog meget planfleksibilitet, så hvis det passer dig, skal du læse vores Amazon Drive-anmeldelse.

Hvis du stadig har brug for mere, er den endelige mulighed Pro + -planen. Det giver dig 5 TB lagerplads og 8 TB månedlig båndbredde. Det er $ 17.99 pr. Måned eller $ 179.99 med den årlige rabat.

Ligesom pCloud har Icedrive livstids tilbud, som i øjeblikket er nedsatte. En livstidslicens kræver kun, at du betaler én gang. Lite er $ 59, Pro er $ 149 og Pro + er $ 499. 

Selvom disse planer har stor værdi, er pCloud’s levetidspriser $ 175 for 500 GB og $ 350 for 2 TB. 2TB-planen tilbyder mindre end Pro +, men det er en bedre aftale for brugere, der ikke har brug for 5TB. De, der gør, får dog mere for deres penge med Icedrive.

Brugervenlighed

Du skal registrere dig for en Icedrive-konto for at begynde at flytte dine filer til skyen. Det kan du gøre ved at bruge webappen, mobilappen eller desktop-klienten. 

Desktop-klienten fungerer kun på Windows. Manglen på Linux-support er ikke overraskende, men manglen på macOS-support er. Hvis du har brug for det ene eller det andet, skal du læse vores bedste cloud-lager til Mac og bedste cloud-lagring til Linux-artikler for ideer. Når du har installeret desktop-klienten, bliver du bedt om at montere et drev, hvilket kun kræver, at du klikker på en knap.

is-drive-desktop-indstillinger

I modsætning til nogle cloud-lagertjenester har Icedrive en tynd desktop-klient. Det består af et netværksdrev og et ikon i systembakken. Systembakkeikonet giver dig mulighed for at afmontere drevet eller få adgang til indstillingerne. Indstillingerne giver dig mulighed for at aktivere eller deaktivere grundlæggende indstillinger, såsom at slå Icedrive til ved opstart, kontrollere for opdateringer og rydde cachen.

Der er dog en mærkbar mangel på andre indstillinger, f.eks. Et link, der åbner webklienten, en hjælpesektion eller en bjælke, der viser, hvor meget plads du har tilbage. Når det er sagt, hvis du klikker på ikonet, åbner det din Icedrive-netværksmappe. Desktop-klienten er enkel og let at bruge, men den skal have flere muligheder for at gøre det mere nyttigt.

is-drive-web-klient

Webklienten er enkel og klar. Du kan bruge navigationsmenuen til venstre for at gå gennem dine filer, krypterede mapper, filer, der er delt med dig, for nylig uploadede filer og slettede filer. Det nederste højre hjørne har en nyttig bjælke, der viser, hvor meget plads du har tilbage. Hvis du har en masse filer, kan du finde specifikke filer ved hjælp af søgefeltet øverst.

Icedrive-indstillinger

Du kan klikke på dit kontonavn i øverste højre hjørne for at få adgang til en menu, der giver dig mulighed for at åbne dine kontoindstillinger, statistikker og apps samt få hjælp. Fanen Privatliv i konto-menuen er overraskende, fordi du kan bruge den til at downloade personlige oplysninger relateret til din konto eller slette den. De fleste tjenester kræver, at du sender en e-mail for at gøre det.

  SecureSafe-gennemgang - Opdateret 2023

is-drive-mobil-app

Smartphone-appen afviger ikke fra den opskrift, som de fleste cloud-lagringstjenester bruger. Når du går ind i appen, ser du dine filer og mapper, som du kan organisere i gitter- eller listevisninger. Knappen “+” nederst til højre giver dig mulighed for at oprette en mappe, uploade en fil eller mappe og tage et foto, der uploades direkte til skyen.

Du kan bruge burgerikonet til venstre for at navigere i filer, der er delt med dig, krypteret opbevaring, recents, favoritter og papirkurven. Du kan også få adgang til den nyttige backup-funktion, indstillinger og hjælp. 

Der er ingen måde at markere filer til offline adgang, men Icedrive går i offline tilstand, hvis du går offline. Det giver dig kun mulighed for at gennemse dine filer, selvom du ikke kan forhåndsvise dem. Automatisk upload af foto og video mangler også. 

Den samlede oplevelse af at bruge Icedrive er glat, men manglen på macOS-support og fælles funktioner, som vi har forventet fra smartphone-apps, forringer det. Når det er sagt, i betragtning af Icedrive er en ny tjeneste, håber vi, at fremtidige opdateringer vil rette disse ting.

Fildeling & Synkronisering

De centrale funktioner i cloud-lagringstjenester er fildeling og synkronisering, fordi de bestemmer, hvordan du vil uploade dine data til skyen og dele dem, når de kommer derhen. Icedrive har basale fildelingsfunktioner, som du kan få adgang til fra webklienten eller mobilappen. Hvis du har brug for at dele fra skrivebordet, skal du læse vores bedste cloud-lager til delingsvejledning.

is-drive-aktie-for-mail

Webklienten giver dig mulighed for at dele filer ved at oprette et delingslink, som du kan kopiere og indsætte eller sende via e-mail. Hvis du opretter et link, kan du beskytte det ved at indstille en udløbsdato og adgangskode. Der er dog ingen måde at indstille en downloadgrænse. Du kan deaktivere det offentlige link, men det er ikke den samme funktion.

Mappedeling fungerer på samme måde, hvilket betyder, at du ikke kan invitere folk til at få adgang til din mappe og give dem forskellige tilladelser.

Der er en side “delt med mig”, der giver dig adgang til filer og mapper, der er delt med dig, men der er ingen side, der viser dig, hvad du har delt med andre. Upload-links, som ville give andre mulighed for at uploade filer til dit lagerplads, mangler også. Der er heller ingen måde at dele direkte på sociale netværk.

Mobilappen har de samme delingsfunktioner, men den beriger dem med et kædelinkikon, der fortæller dig, hvilke filer og mapper du har delt.

is-drive-net-drev

Som nævnt er der ingen synkroniseringsmappe. For at synkronisere dine filer fra desktop-klienten bruger du Icedrives netværksdrev. Alt, hvad du placerer i det, synkroniseres til skyen. Når det er sagt, ved du ikke, hvor lang tid det vil tage, før dine data synkroniseres til skyen. Tilføjelsen af ​​fil- og mappeikoner for at underrette dig om status for din overførsel ville hjælpe med det.

Vi uploadede flere mapper ved hjælp af netværksdrevet, men de vises ikke automatisk i webklienten, når deres overførsel var afsluttet. Vi måtte opdatere klienten manuelt for at gøre dem tilgængelige. Mobilappen viste dem, så snart de uploadede, men vi måtte også opdatere den manuelt ved en lejlighed.

Synkroniseringsmappen er ikke tilgængelig, så du kan ikke synkronisere nogen mappe fra din computer. På grund af dette forventede vi at kunne kopiere filer og mapper til Icedrives netværksmappe ved hjælp af en højreklik-indstilling, men der er ikke en.

Vi oplevede ikke forsinkelse eller hængende under synkroniseringsprocessen, men netværksdrevet har brug for arbejde for at gøre det mere brugervenligt. Fildeling kunne også forbedres ved at tilføje mappetilladelser, uploade links, downloadgrænser og deling fra skrivebordet.

Fart

Icedrive har servere i USA og EU. Jo tættere du er på dens servere, jo bedre vil dine overførselshastigheder være. Når det er sagt, vil de også være afhængige af din internetudbyder.

Vi var tæt på EU-serverne, fordi vi udførte vores test over en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 9,84 megabits per sekund og en downloadhastighed på 105,45 Mbps.

Første forsøg: Andet forsøg Gennemsnit:
Upload tid: 00:15:10 00:14:08 00:14:39
Downloadtid: 00:01:11 00:01:19 00:01:15

Vores uploadtid var i gennemsnit 14 minutter og 39 sekunder, hvilket er næsten det nøjagtige tidspunkt, det skal tage i teorien uden overhead. Downloadhastigheden var endnu bedre og nåede i gennemsnit et minut og 15 sekunder, hvilket er hurtigt og den forventede tid.

  Forlagsanmeldelse - En ny slags service - Opdateret 2023

Der er ingen måde at gashåndtage overførselshastigheder for at forhindre dem i at tage for meget af din dataplan. Der er heller ingen synkronisering på blokniveau, hvilket vil hjælpe med at fremskynde overførslen af ​​efterfølgende uploads.

Sikkerhed

I modsætning til de fleste cloud-lagringstjenester, der bruger Rijndael AES-algoritmen til at kryptere data, bruger Icedrive Twofish-algoritmen. Det var en af ​​finalisterne i Advanced Encryption Standard-processen, men Rijndael-algoritmen blev valgt som vinder. 

Når det er sagt, er Twofish-algoritmens kryptering ikke svag og afhænger i vid udstrækning af, hvor god Icedrives implementering af den er. AES-algoritmen har en fordel, fordi den har modtaget meget mere opmærksomhed gennem årene, hvilket betyder, at den har sofistikerede implementeringer på markedet.

Icedrive bruger din krypteringsadgangssætning til at generere 256-bit nøgler, der er samme længde som AES 256-bit. Det genererer dem på klientsiden og overfører dem ikke til dets servere, hvilket kun betyder, at du har adgang til dem. Det gør det til privat, ende-til-ende-kryptering.

Hvis du er en gratis bruger, får du dog ikke fordelen ved kryptering. Det er forbeholdt brugere, der abonnerer på Icedrises premiumplaner. Når det er sagt, vil TLS / SSL-protokollen beskytte dine filer under transit mod angreb, såsom mand-i-midten-angreb, selvom du er en fri bruger.

Icedrive har ikke tofaktorautentisering, så du skal oprette en stærk adgangskode.

Privatliv

Det er dejligt at have privat kryptering for at sikre dit privatliv, men privatlivspolitikken skal være opmærksom på de personlige oplysninger, du sender.

Icedrises privatlivspolitik siger, at Icedrive og dets ejere “tager en proaktiv tilgang til brugerens privatliv og sikrer, at de nødvendige skridt tages for at beskytte dets brugeres privatliv gennem hele deres besøgendeoplevelse.” Tjenesten overholder også alle britiske love og krav til brugernes privatliv. 

Fortrolighedspolitikken siger, at brugere, der kontakter Icedrive eller Icedrives ejere, “leverer personlige oplysninger, der anmodes om på deres egen risiko.” Det siger også, at dine personlige oplysninger holdes private og opbevares sikkert som beskrevet i databeskyttelsesloven fra 1998. 

Dine kontaktoplysninger bruges til at abonnere på e-mail-nyhedsbrevsprogrammer, men kun hvis du giver din tilladelse.

Privatlivspolitikken er ikke så detaljeret, som nogle, vi har set. Det siger for eksempel ikke, om Icedrive indsamler yderligere data, f.eks. Metadata. For et eksempel på en mere robust tilgang, skal du læse afsnittet “privatliv” i vores Tresorit-gennemgang.

Når det er sagt, er Icedrive i overensstemmelse med den almindelige databeskyttelsesforordning. For at få flere oplysninger om det, kan du læse vores GDPR-guide.

Icedrive bruger privat kryptering, så den ikke har adgang til indholdet af dine filer. Desuden siger den, at den ikke deler nogen personlige oplysninger, som du leverer til tredjepart. 

Det er alligevel alarmerende at læse, at brugere leverer kontaktoplysninger til Icedrive på deres egen risiko. Derefter siger Icedrive, at det holder sådanne oplysninger sikre og private. Det er ikke den bedste beskrivelse af at beskytte brugernes privatliv, og på grund af manglen på detaljer om, hvorvidt Icedrive indsamler metadata, markerer vi det som en glip.

Kunde service

is-drive-support-side

Hvis du støder på et problem, kan du bruge Icedrive’s supportside til at hjælpe dig med at løse det. Det er opdelt i flere kategorier, men hvis det ikke hjælper, kan du også søge i det. Der er ikke mange artikler, men de er klare. Antagelig vil Icedrive tilføje mere, når det vokser.

Hvis du ikke finder noget svar, kan du kontakte Icedrive’s team ved at oprette en billet eller via Skype på “support_66327.” På kontaktsiden siger, at holdet svarer inden for 24 til 48 timer, men vi fik svar inden for tre timer. Det er ret hurtigt, men det er ikke overraskende, fordi Icedrives hovedkvarter er i Europa. Der er dog ingen support 24/7.

Dommen

Icedrive er en dygtig tjeneste, der sandsynligvis skylder sin mangel på funktioner til lancering relativt for nylig. Det mest åbenlyse plus er, at det tilbyder en 20 GB gratis plan og premium-planer, der har stor værdi. Det er også enkelt og nemt at bruge, men det mangler funktioner, der vil gøre det mere brugervenligt.

Desuden mangler fildeling og synkronisering af funktioner, som de bedste cloud-lagringstjenester i vores cloud-lageranmeldelser har. Icedrises overførselshastigheder skuffede ikke, men der er ikke et globalt netværk af servere, der garanterer sådanne hastigheder til brugere over hele verden.

Vi kan godt lide at Icedrive tilbyder privat kryptering, selvom det er bag en betalingsmur. Manglen på tofaktorautentisering er dog en stor miss.

Udover sikkerhed er privatlivets fred for dine data også vigtig. Vi fandt ikke alarmerende klausuler i privatlivspolitikken, men manglen på detaljer er foruroligende. Endelig var Icedrive’s supportteam hurtigt til at svare på vores forespørgsel.

Hvad synes du om Icedrive? Tror du, det er værd at bruge dit tid takket være dens stærke sikkerhed, gode overførselshastigheder og gode abonnementsaftaler? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me