Final Cut Pro X Review – Gran editor per a Mac – Actualitzat el 2020

Revisió Final X Pro X

Final Cut Pro X és una potent eina que s’ha utilitzat per editar pel·lícules de grans pressupostos i vídeos de YouTube. L’inconvenient és que és difícil d’utilitzar i només està disponible a Mac, però, per a la persona adequada, aquesta és definitivament l’eina adequada, tal com es pot llegir en aquesta crítica de Final Cut..

revisions d’editor de vídeos

Final Cut Pro X és un programari d’edició de vídeo exclusiu per a Mac, de gamma alta, utilitzat pels professionals per realitzar pel·lícules. Els seus grans crèdits pressupostaris inclouen The Social Network, Wolverine i els paisos No Country for Old Men dels germans Coen. 

També és popular entre els creadors d’aficionats, amb més de 2,5 milions d’usuaris que hi han treballat. En aquesta revisió Final Cut Pro X, veurem si destaca prou per justificar el seu alt preu.

En resum, ens va agradar fer servir Final Cut Pro, però ens va resultar difícil imaginar-ho tot. Es necessita temps per aprendre, però és perquè hi ha tantes ofertes. El recomanem a qualsevol, professional o d’una altra manera, que tingui seriós per treballar amb vídeo.

Si l’utilitzeu per a pel·lícules grans, potser necessiteu espai d’emmagatzematge addicional, així que consulteu el nostre millor emmagatzematge en núvol i el millor emmagatzematge en núvol per a guies de fitxers grans.

Final Cut Pro X és un excel·lent tema per a aquells que intentin trobar el millor programari d’edició de vídeo i que no es preocupi pel seu preu. Si acaba de començar amb l’edició de vídeo, pot ser que una cosa més senzilla i més barata sigui una elecció millor.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Final Cut Pro X

Característiques

Final Cut Pro X és una eina molt rica en funcions, que ofereix totes les novetats bàsiques i molts extres per millorar les pel·lícules.

La majoria d’eines d’edició de vídeo tenen una àrea de temps amb diverses pistes diferenciades. El plantejament de Final Cut Pro X és lleugerament diferent. L’àrea de línia de temps és un espai buit gran, que permet arrossegar videoclips fins on vulgueu i situar-los a sobre o a sota d’altres elements. Si heu acostumat a altres eines, no us ho coneixen immediatament, però té sentit un cop us heu familiaritzat amb això.

text de tall final 3dtext

L’edició i el tall bàsics és senzill de fer i podeu accedir fàcilment als clips que afegiu a la biblioteca. Hi ha molts extres que podeu afegir a les vostres pel·lícules.

títols de tall final

Hi ha una enorme selecció de títols. Podeu arrossegar-los a la línia de temps i connectar-los a un determinat clip, fent que els seus fons siguin automàticament transparents. També hi ha diversos efectes en 3D, com ara ampliar el text per sobre d’una imatge. Tots els efectes del títol tenen opcions per tal de personalitzar-les àmpliament.

generadors de tall final

Final Cut Pro X inclou una gran selecció d’efectes visuals, que tenen controls per ajustar-los exactament com els desitgeu. Aquests són senzills d’utilitzar. Els heu d’arrossegar sobre el clip corresponent a la línia de temps i s’apliquen a l’instant. Podeu donar fàcilment a la pel·lícula un aspecte específic, que pot ser qualsevol cosa, des d’un gra estilitzat fins a un efecte de moda de moda antiga.

Efectes de tall final de vídeo

Voleu que les vostres pel·lícules sonin tan bé com semblin, i Final Cut Pro X té molts efectes d’àudio per triar. Es van des d’ajustaments professionals a efectes més divertits i novedosos, ambdós amb els seus usos. Per exemple, hi ha ràdio de cotxes i distorsions subaquàtiques.

àudio de tall final

Teniu un nivell d’elecció similar a l’hora de fer transicions. Hi ha les fades i difuminacions habituals, efectes geomètrics complexos i animacions, com obrir cortines i portes. Podeu ser tan subtil o tan interessant com vulgueu, però si heu vist alguna cosa feta en una pel·lícula, hi ha una bona possibilitat de trobar alguna cosa similar aquí.

Efectes de tall final Pro

Si voleu una eina amb molts efectes, Final Cut Pro X segurament us ha cobert. Si voleu un altre editor de vídeo amb una gran selecció d’efectes, consulteu la nostra crítica de Corel VideoStudio Ultimate.

  Corel VideoStudio Ultimate Review - Actualitzat el 2020

També s’inclou el teclat de crom. Busqueu “tecleig” al menú d’efectes i arrossegueu-lo a la vostra línia de temps a la qual teniu dos clips connectats i automàticament endevineu quin ha de ser el color de la clau. Va fer un gran treball per a nosaltres, tot i que podeu triar i triar si preferiu anul·lar la vostra elecció.

Us permet agrupar clips similars en “audicions”. Podeu consultar aquestes opcions i veure quines funcionen millor. Això pot ser molt útil si voleu provar diversos efectes en un clip de vídeo concret, o bé provar diferents aplicacions i veure com encaixen amb el vostre àudio..

La funció “trobar gent” pot caçar a través dels clips per localitzar determinades persones, inclòs quan importeu suports. És útil si teniu molts clips per triar-los. Fins i tot podria fer més senzilla la cerca mitjançant imatges de seguretat, si sospiteu que heu tingut un intrús.

Vista general de les funcions de Final Cut Pro X

Logotip de Final Cut Pro Xwww.apple.com

29999 dòlars

Sistema operatiu

Windows

Mac

Linux

Característiques

Edició 4K

Eines per a accions
Hi ha plug-in disponibles

Tecla de Chroma (pantalla verda)

Edició de vídeo de 360 ​​graus

Edició multicam

Exporta a YouTube

Exporta a Facebook

Exporta a Vimeo

Optimització del dispositiu
poma

Grava al DVD

Grava al Blu-ray

Preu

A 299,99 dòlars, Final Cut Pro X és una de les eines més cares del mercat. S’ha utilitzat per crear pel·lícules i programes de televisió, de manera que és clarament una eina de qualitat professional per la qual molts tindran el gust de pagar. Si l’utilitzeu professionalment, podeu reclamar-lo com a despesa. El millor programari de comptabilitat us pot ajudar.

Com que no és barat, voldreu saber què esteu rebent. Afortunadament, Final Cut Pro X inclou una prova gratuïta de 30 dies si voleu provar-la.

Si voleu començar amb l’edició i no voleu gastar diners, podeu provar Hitfilm Express o el propi iMovie d’Apple, que probablement va venir amb el vostre Mac. Llegiu el nostre comentari de Wondershare Filmora9 per obtenir una altra eina gratuïta.

Final Cut Pro X és una eina cara, però no té un valor dolent i valdrà la pena si aprofiteu totes les seves característiques. Aquí obté una puntuació decent.

Facilitat d’ús

Per baixar la prova gratuïta de Final Cut Pro X, introduireu el vostre correu electrònic i alguns altres detalls i, a continuació, descarregueu l’instal·lador. Després de desmarcar la casella per rebre correu brossa, ens va sorprendre veure que es tornava a seleccionar quan vam fer clic al botó “enviar”, així que vigileu. La descàrrega de 3 GB va instal·lar el programari sense més molèsties.

A l’interior de l’aplicació, Final Cut Pro X inclou una gran referència d’ajuda a l’aplicació, de manera que podreu obtenir informació ràpida sobre qualsevol cosa que no pugueu descobrir. També hi ha una llista útil de dreceres de teclat per ajudar-vos a accelerar el flux de treball.

dreceres de tall final

De manera predeterminada, Final Cut Pro X mou el punt seleccionat del vídeo mentre passa el ratolí sobre les icones del clip o tota la finestra de la línia de temps. Hem trobat que això explorava la interfície molesta, ja que obteniu una cacofonia de reproducció d’àudio endavant i endarrere mentre treballeu. Tanmateix, podeu desactivar-la fent clic al botó “escremar”.

Al principi, vam haver de buscar com fer gairebé tot. Si esteu acostumats a la intuïció i a la senzillesa d’iMovie, Final Cut Pro X serà un xoc. Normalment, juguem amb eines fins que trobem alguna cosa que no podem fer abans de mirar material de suport, però amb Final Cut, ens resulta difícil esbrinar coses relativament bàsiques.

El següent aspecte és que, quan realitzàvem problemes, normalment hi havia beneficis de la complexitat addicional, i les maneres de treballar menys intuïtives permetien un major control sobre el que tenia lloc a les pel·lícules.. 

També vam pensar que l’eina era generalment precisa i dissenyada perquè els usuaris amb experiència puguin fer les coses exactament com volen. Controlar els freaks i els professionals, sens dubte, ho apreciaran, tot i que els principiants haurien d’esperar una corba d’aprenentatge.

  Wondershare Filmora9 Review - Edita i retalla amb facilitat - Actualització 2020

Si necessiteu fer un seguiment de com fer les coses tal com estàs aprenent, per què no fes un cop d’ull a les millors aplicacions de presa de notes per poder-hi anotar alguns consells..

Ajuda de Final Cut Pro

Si necessiteu ajuda, hi ha diverses maneres d’aconseguir-ho. L’ajuda integrada a l’aplicació és àmplia, però lenta perquè carrega pàgines d’internet. Si voleu cercar alguna cosa concreta, heu d’utilitzar la pàgina d’assistència general d’Apple. 

Estaria bé tenir una pàgina dedicada al programari, potser una amb enllaços visibles de manera permanent al seu índex i preguntes freqüents, juntament amb una funció per cercar només Final Cut Pro X.

També teniu accés a les comunitats d’assistència i assistència directa d’Apple. El seu fòrum comunitari està molt ocupat, amb la majoria de preguntes que obtenen respostes, però no tots obtenen una solució satisfactòria, del que podríem dir.

El que hi ha generalment és bo, però per a una eina cara, preferim veure més que això, sobretot, ja que gairebé tots els seus competidors han dedicat pàgines d’ajuda.

La facilitat d’ús no és el punt més fort de Final Cut Pro X, però això s’espera en una eina professional. La complexitat sol ser un efecte secundari del seu poder i, en cap moment, no hem tingut problemes a causa del mal disseny o de les coses que no funcionen com haurien.

Importa els formats:
Vídeo Apple Animation Codec, Apple Intermediate Codec, Apple ProRes, Apple ProRes RAW i RAW HQ, AVCHD, AVC-ULTRA, Canon Cinema RAW Light, DV (DVCAM, DVCPRO, DVCPRO50), DVCPRO HD, H.264, HDV, HEVC, iFrame , Motion JPEG, MPEG IMX (D-10), QuickTime, REDCODE RAW (R3D), No comprimit de 8 bits 4: 2: 2, No comprimit de 10 bits 4: 2: 2, XAVC, XDCAM HD / EX / HD422, XF -AVC
Àudio AAC, AIFF, MWF, CAF, MP3, MP4, RF64, WAV
Imatge BMP, GIF, HEIF, JPEG, PNG, PSD, RAW, TGA, TIFF
Contenidors 3GP, AVI, MOV, MP4, MTS / M2TS, MXF
Format d’exportació:
Vídeo MOV, MXF, Apple ProRes, AVC-Intra Class 50/100/200, DV (DVCAM, DVCPRO, DVCPRO50), H.264, HDV, MPEG IMX, 10 bits de 4 bits no comprimits 4: 2: 2, XDCAM HD / EX / HD422, Apple Animation Codec, AVC-Intra, QuickTime
Dispositius i objectius YouTube, Vimeo, Facebook, Apple Devices, DVD, Blu Ray

Final Cut Pro X us permet treballar amb una àmplia gamma de formats de vídeo, àudio i imatge. El seu menú d’exportació predeterminat us permet crear fitxers per a DVD, Blu Ray, plataformes de xarxes socials i dispositius Apple. També podeu produir vídeos per a serveis de streaming, com Vimeo i YouTube. Llegiu la informació sobre com desbloquejar la guia de YouTube si no podeu accedir-hi per algun motiu.

Com és de suposar, s’integra bé amb altres projectes d’Apple. Les carpetes per a iTunes i Garage Band es van afegir automàticament a la nostra mediateca i les opcions d’exportació es ponderen en formats i dispositius compatibles amb Apple.

Vam intentar exportar vídeo per a dispositius Apple i ens van dir que tenia èxit. Després que iTunes s’obrís automàticament, vam fer una ullada al nostre vídeo, però no el vam trobar. Vam tenir més sort exportant directament al sistema d’arxius.

Podeu afegir vídeo de moltes fonts, però a mesura que la vostra biblioteca comenci a omplir-se, és possible que necessiteu més espai. El nostre millor emmagatzematge en núvol per a articles de vídeo és un bon lloc per començar.

Final Cut Pro X també inclou una funció de conversió per ajudar a identificar i ajustar fitxers que es veuran afectats pel canvi de 32 a 64 bits, ja que Apple reforça les seves regles. Si teniu molts vídeos per convertir, us pot agradar la nostra guia sobre el millor convertidor de vídeo.

Rendiment

Final Cut Pro X és un producte Mac i es va provar en un sistema diferent del que hem utilitzat amb les altres eines d’edició de vídeo que hem vist. El nostre Mac Mini és molt més antic que el nostre PC de prova, així que tingueu en compte quan observeu aquestes xifres. Hem utilitzat els mateixos clips.

Tot i que hem fet diverses d’aquestes proves, aquesta ha estat la primera vegada que hem hagut de buscar com canviar la configuració d’exportació, que estan fixades a la pantalla d’exportació mateixa i que cal canviar prèviament. No hem pogut esbrinar com exportar els nostres clips a 60 fps, de manera que no ho hem fet.

  Corel VideoStudio Ultimate Review - Actualitzat el 2020
Configuració: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps 23.09 27,90 20.03 23,67
720p 60fps N / A N / A N / A N / A
1080p 30fps 38,99 37,06 30,55 35,53
1080p 60fps N / A N / A N / A N / A

La qualitat a l’exportació va ser excel·lent. Final Cut Pro X no mostra cap tipus de treball en curs per defecte, però intenta obrir els vostres fitxers en qualsevol reproductor que utilitzeu per a aquests formats. Això va funcionar molt la majoria del temps, tot i que iTunes ens va deixar desconcertats a la recerca de la nostra pel·lícula de sortida. 

Podeu continuar treballant mentre es mostra el vídeo, que és útil i també utilitza HitFilm, que podeu llegir més informació a la nostra revisió HitFilm. Això és especialment bo si rendeu pel·lícules de grans dimensions, així que no haureu d’esperar hores durant el final. 

D’altra banda, no rebeu cap comentari sobre el temps que durarà el procés d’exportació, cosa que no és ideal si esteu amb un cronòmetre intentant cronometrar-lo per a un article en línia..

També inclou algunes funcions útils per supervisar el rendiment. A la configuració, podeu triar rebre avisos si els fotogrames es deixen caure en diverses situacions, fet que us permetrà solucionar qualsevol problema tan aviat com apareguin.

preferències de tall final

Ens preocupava provar Final Cut Pro X al nostre Mac Mini envellit, però ens va sorprendre el funcionament. No hem vist retards ni baixades de rendiment reals quan l’utilitzem, ni tan sols quan apliquem molts efectes i amb una línia de temps plena. Els retards més llargs que vam veure van ser en agafar les pàgines d’ajuda en línia.

En general, Final Cut Pro X obté un bon resultat aquí, funcionant de forma sòlida en el nostre maquinari de prova, i és sens dubte encara millor en una màquina més actualitzada.

Eines

Final Cut Pro X té les eines bàsiques d’edició disponibles al menú superior esquerre de la línia de temps. L’eina “fulla” us permet retallar els clips. 

L’eina “retallar” s’utilitza per a l’edició de diapositives i us permet ajustar els punts d’inici i final dels clips. Podeu ajustar-les sense canviar quan els clips de banda i banda s’aturen i comencen, cosa que us permetrà que el temps sigui correcte. Podeu fer servir les tecles de coma i de paraula completa per ajustar-les per un únic fotograma, si voleu obtenir precisió. També hi ha eines de “zoom”, “select” i “position”, la funció de la qual probablement es pugui esbrinar.

Hi ha una eina de “selecció de gamma” que us permet seleccionar trossos de clips que voleu tallar o separar de la resta. Al principi ens hem trobat fent això de forma accidental, però un cop esbrineu els conceptes bàsics d’utilitzar Final Cut Pro X, és molt fàcil ressaltar ràpidament les àrees de la pel·lícula amb què voleu treballar..

S’inclouen eines completes per classificar el color per assegurar-vos que la pel·lícula es vegi bé. Hi ha fotogrames de tecla per ajustar els colors amb el pas del temps, així com les corbes de color, tonalitat i saturació. Pot combinar colors entre trets.

En general, Final Cut Pro X us ofereix eines per fer el que necessiteu, i no trobareu gaire cosa que no faci. Potser haureu de revisar el manual de vegades, però es nota bé aquí.

El Veredicte

Tal com espereu d’una eina en una plataforma que tingui un equivalent gratuït, Final Cut Pro X ha de ser bo que valgui la pena comprar, i així ho és. El seu conjunt complet de funcions s’adaptarà a qualsevol persona seriosa sobre l’edició de pel·lícules. No és l’eina més fàcil de recollir, però s’ha dissenyat per assegurar-vos que podeu fer tot el que necessiteu.

L’experiència també és en gran part exempta d’errors. La Final Cut Pro X no es va bloquejar ni un cop durant la prova. Si voleu estar al costat segur, consulteu com podeu fer una còpia de seguretat automàtica de la guia de vídeo.

Si heu utilitzat Final Cut Pro i teniu res a dir sobre això, feu-nos-ho saber als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me