Piriform Recuva Pro anmeldelse – Opdateret april 2023

Piriform Recuva Pro anmeldelse

Piriform Recuva Pro, som er et budgetvenligt værktøj, der dækker det grundlæggende uden at strejfe ind i avanceret territorium, er til tider lidt uferdig.

Bedste datagendannelsessoftware

Gendannelse af mistede data kan være et dyrt forslag. Hvis du går til en professionel, kan det koste hundreder eller endda tusinder af dollars. Hvis du vælger software, kigger du i de fleste tilfælde mellem $ 50 til $ 100 for pålidelig software som Stellar Phoenix eller EaseUS.

Recuva kommer ind i datagendannelsesfraktionen som en af ​​markedets bedste værdiindstillinger. Ikke kun er dens flagskibsapplikation, Piriform Recuva Pro, tilgængelig for kun $ 20, der er faktisk en gratis version uden grænser for, hvor meget data du kan gendanne. Det er ikke underligt, at Recuva har genereret en smule virtuel vandkøler-samtale.

Fascineret af det, vi hørte, besluttede vi hos Cloudwards.net vores eget testkørsel af denne værdi-drevne datagendannelsesløsning for at se, hvor godt det blev målt i sammenligning med vores andre bedste datagendannelsessoftware.

Vores konklusion: Selvom Recuva kun er tilgængelig for Windows-brugere, bliver jobbet gjort. Sparsomme funktioner og værre support betyder dog dem med bredere behov eller ringe teknisk knowhow muligvis vil se andre steder.

Tidligere

Næste

Alternativer til Piriform Recuva Pro

Prisfastsættelse & Licensing

Recuva-datagendannelsessoftware er kun tilgængeligt for Windows. Piriform tilbyder en gratis, ikke-understøttet version. Recover Pro tilføjer premium support, automatiske opdateringer, gendannelse af optiske medier og virtuel drevgendannelse.

Mens der findes forretningslicenser, skal du stadig købe en ny licens til hver computer, hvilket gør det til et dårligt valg for it-fagfolk, der arbejder på flere computere.

Funktioner

Recuva tilbyder et anstændigt sæt funktioner til sit prisbillede. Her er et kig på, hvad du får.

Piriform Recuva Pro-logowww.piriform.com

Start fra $ 166 per måned Alle planer

Version

Version
vinduer

Scanningsindstillinger

Hurtig scanning

Dyb scanning

Sorter efter filtype

Scan efter filtype

Scan kapaciteter

Fuld harddisk-scanning

Gendannet / mistet filgendannelse

Korrupt partitiongendannelse

Slettet partitiongendannelse

Startbar USB-enhed

Gendannelses-cd

Kloning

Ekstern gendannelse

Gendannelse af eksternt drev

Genanvendelig mediegendannelse

Gendannelse af SD-kort

Optisk lagring gendannelse

Support

Ikke dårligt. Men flere avancerede funktioner, der ofte findes med andre datagendannelsesplatforme, tilbydes ikke af Recuva. Den største glip er, at Recuva Pro ikke kan gendanne mistede partitioner. Andre inkluderer start-diskgendannelse, kloning og anstændigt sorteringsfunktioner for at analysere gendannede data.

  GetDataBack Simple Review - Opdateret april 2023

Recuva kan heller ikke bruges til at gendanne data fra RAID-lagring. Hvis sådanne funktioner er vigtige for dig, vil vi varmt anbefale dig at overveje muligheder som:

  • Stellar Phoenix Data Recovery Pro
  • EaseUS-gendannelsesguide
  • Prosoft Engineering Data Rescue

Vi vil især opfordre dig til at overveje disse indstillinger, hvis du leder efter en datagendannelsesløsning til din virksomhed. De koster mere, men de er det værd.

Gendannelsesproces

Når den er installeret, vil Recuvas enkle guide føre dig gennem gendannelsesprocessen fra start til slut. Du bliver først bedt om at vælge en filtype, der skal gendannes.

Muligheden for at vælge en bestemt filtype forkorter scannetider betydeligt, og er ikke noget, som alle gendannelsesværktøjer gør. Til vores test ønsket vi dog at scanne efter alle filtyper, så vi valgte “alle filer.” Derefter skal du vælge en placering, der skal scannes.

Recuva gør et godt stykke arbejde igen ved at tilbyde flere muligheder end mange værktøjer.

Vælg “papirkurven”, hvis du bare leder efter indhold, du personligt har slettet. Hvis du vil scanne hele din harddisk, skal du vælge “Jeg er ikke sikker.” Vælg “på en bestemt placering”, hvis du vil scanne en bestemt partition eller mappe. Der er også muligheder for flytbare og optiske medier.

En stor miss af Recuva er, at den ikke inkluderer en mulighed for “mistet partition.” Mange andre gendannelsesværktøjer, inklusive Stellar Phoenix og EaseUS, trækker data fra partitionstabellen, så du kan scanne slettede partitioner, hvis de ikke er overskrevet.

For at illustrere resten af ​​processen valgte vi vores “D” -partition.

På det næste skærmbillede får du en mulighed for at aktivere “dyb scanning.”

Ved ikke at aktivere dyb scanning kører Recuva en hurtig scanning i stedet (vi testede begge). Noget meget vigtigt at vide: Recuva scanner som standard kun efter slettede filer. Hvis du beskæftiger dig med beskadigede eller omformaterede diske, vil du sikre dig, at du går til “indstillinger < handlinger, “og aktiver” scanning efter ikke-slettede filer. “

Du vil også vælge muligheden for “gendanne mappestruktur.” De fleste gendannelsesløsninger bygger automatisk ud drevfiltræstrukturen. Det er underligt, at Recuva ikke gør det: ikke at gøre det sparer kun en lille smule tid, og det ekstra arbejde, det medfører, fortrydes let den fordel.

  GetData Gendan min filanmeldelse - Opdateret 2023

Indstillinger indstillet, tryk på knappen “start” for at begynde din scanning. Et statusvindue holder dig informeret om dens fremskridt, og hvor lang tid der er tilbage før afslutningen.

Du får ikke gennemgå dine resultater, mens din scanning skrider frem som du kan med nogle af de bedre datagendannelsesløsninger, vi har gennemgået. Så skal du vente til scanningen er udført. Når din scanning er afsluttet, kan du forhåndsvise filer til højre for guiden.

På trods af tilføjelsen af ​​en forhåndsvisningsrude er det meget sværere at sortere data med Recuva end med andre datagendannelsesløsninger. Gå tilbage til indstillingerne for at lette opgaven. Skift fra “listevisning” til “treevisning” under den generelle fane. Det hjælper, men vi ønsker, at vi også kunne sortere resultater efter filtype.

Når du har fundet det, du leder efter, skal du gendanne din fil ved at klikke i afkrydsningsfeltet ved siden af ​​den og trykke på knappen “gendanne”. Der er ingen mulighed for at gemme dine scanningsresultater, så sørg for, at du har gendannet alle de filer, du vil, før du lukker applikationen.

Samlet set fungerer processen, men den er ikke så praktisk som nogle andre indstillinger, som Stellar Phoenix. Så igen, det er en budgetløsning, så du får det, du betaler for.

Ydeevne

Vi testede Recuvas datagendannelsesfunktioner ved at køre scanninger på vores testcomputer. Vi kørte både hurtige og dybe scanninger på en 518 GB testpartition med 379 GB brugt plads. Vi kørte også en dyb scanning mod hele vores 1 TB harddisk.

For at teste Recuvas evne til at finde slettede filer oprettede og slettede vi tre testobjekter: et Word-dokument, en .mp4-video og et .jpg-billede. Normalt tjekker vi også et datagendannelsesværktøjs evne til at gendanne mistede partitioner. Dette er dog ikke en evne, Recuva har.

FeatureResultat
Hurtig scanning (500 GB partition) 5 sekunder
Deep Scan (500 GB partition) 1 time
Full HD Scan (1 TB) 2 timer, 30 minutter *
Word Doc gendannet
Videofil gendannet
Billedfil gendannes
Gendannet slettet partition Ikke en mulighed

Recuvas scannetider var blandt de bedste af ethvert gendannelsesværktøj, vi har testet, og vi var i stand til at gendanne vores tre testfiler. Imidlertid var resultaterne temmelig små.

  CleverFiles Disk Drill Review - Opdateret 2023

Mens vi indstiller Recuva til også at gendanne ikke-slettede elementer ved at gå til “indstillinger > handlinger, ”scanningen returnerede ikke vores intakte filer. Vi spillede rundt med indstillinger og prøvede at køre scanningen igen, men vi kunne ikke få vores filer tilbage.

I betragtning af at Recuva ikke returnerer intakte filer, betyder det, at vi ikke ville være i stand til at bruge det til at gendanne indhold fra en ikke-monterende eller korrupt partition. Det begrænser brugen til at gendanne utilsigtede slettede filer og placerer dem bag hvert andet datagendannelsesværktøj, vi testede.

En af de ting, der skiller sig ud med Recuva, er dens hastighed. En time til en dyb scanning gør det til den hurtigst fungerende scannealgoritme, vi har arbejdet med.

Kunde support

Piriform opretholder en online videnportal for alle sine produkter, inklusive Recuva. Portalen er nem at navigere med opsætningsinstruktioner, brugervejledninger og ofte stillede spørgsmål. Problemet med portalen er, at det er lidt for lavt. De fleste sider er kun et eller to afsnit, og vi var nødt til at arbejde mange ting ud på egen hånd for at få den type scanning, vi ønskede.

Vi var virkelig glade for at se, at Piriform imidlertid tilbyder et brugerforum. Hvis du finder dig selv fortabt, er det et godt sted at stille spørgsmål til andre brugere eller Piriform selv. Recuva tiltrækker en stærk udviklerbase, ser det ud til, så du skal få ret gode råd.

E-mail-support er tilgængelig, hvis du er en betalende Recuva Pro-abonnent. Ellers er der ingen måde at kontakte Recuva med spørgsmål. Telefon- og onlinechatsupport er ikke tilgængelig, selv med et betalt abonnement, hvilket er en anden grund til, at it-fagfolk, virksomheder og usikre forbrugere måske vil overveje en anden mulighed.

Afsluttende tanker

Hvis du har et budget og har et bindemiddel, er Recuva en god første mulighed for at prøve at gendanne dine data. Ulempen er, at den ikke inkluderer nogle af de stærke funktioner, som mere robuste datagendannelsesløsninger tilbyder. Mest bemærkelsesværdigt inkluderer dette gendannelse af slettede partitioner og gendannelse fra computere, der ikke starter.

For mere seriøse behov, især virksomheder og it-fordele, foreslår vi, at du søger andre steder. Piriform Recuva Pro føles som et produkt, der stadig er meget i ovnen og bare ikke tilbyder det samme niveau af support som nogle af de mere udviklede løsninger derude.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me