Sådan opretter du dit eget gratis fil-sikkerhedskopieringsværktøj med LibertyBASIC

Efter populær efterspørgsel bringer vi dig denne tutorial om, hvordan du opretter et enkelt, men effektivt gratis fil-sikkerhedskopi-værktøj med LibertyBASIC, et Windows-programmeringsværktøj. I en tidligere artikel viste vi dig en simpel algoritme til oprettelse af dit eget gratis desktop-backup-værktøj. Nå, i dag tager vi det et skridt videre ved faktisk at oprette programmet til dig.

Dette vil være en trinvis vejledning med fuldkodede eksempler. Vores program kaldes SimpleBackupTool og det blev udviklet helt med LibertyBASIC, et Windows-programmeringsværktøj. for at gøre dig bekendt med LibertyBASIC eller for at downloade kompilatoren (gratis prøveversion tilgængelig for Windows) kan du besøge LibertyBASIC-webstedet.

Vi valgte LibertyBASIC, fordi det er et simpelt sprog, som enhver kan lære hurtigt. Ok, lad os komme i gang.

Introduktion til SimpleBackupTool

Simpelt sikkerhedskopieringsværktøj

SimpleBackupTool er baseret på den samme algoritme, som vi viste dig i vores tidligere artikel. Det er et grundlæggende backup-program til desktop-filer, der er i stand til:

  1. Flere filkopier pr. Sikkerhedskopi (op til 20x understøttet)
  2. Backup med flere mapper (kun første lag)
  3. Underretninger i realtid (optaget / ledig “LED” -indikator, statusmeddelelser)

Med SimpleBackupTool kan du sikkerhedskopiere alle filer inden for målmapper (men ikke mapper i mapper) op til 20 gange for så meget redundans, som du foretrækker. Du er velkommen til at justere koden, mens vi går sammen for måske at tilføje yderligere funktionalitet eller programfunktioner. Men det er ret nyttigt, som det er.

  Sådan sikkerhedskopieres din iPhone til iCloud

Lad os nu kigge indeni: Det første skridt i udviklingen af ​​ethvert program er at udarbejde en algoritme, der viser, hvordan delene fungerer sammen for at realisere programmets funktioner. Sådan fungerer det igen:

fil sikkerhedskopi
© Cloudwards.net

Så som vi nævnte i vores tidligere artikel, har vi fem komponenter i SimpleBackupTool: backup-registreringsdatabasen, backup sentry (controller), copy agent (backup agent), brugerinput og rapport manager.

Sikkerhedskopiregister

Backup-registreringsdatabasen er en simpel TXT-fil, der indeholder listen over mapper, der skal sikkerhedskopieres. Alle filer i de mapper, der er anført her, sikkerhedskopieres (men ikke mapper i disse mapper). Opbevar derfor alle dine data i enkeltlagsmapper, hvor det er muligt, når du bruger SimpleBackupTool.

Sikkerhedskopiregister

Billedet ovenfor viser to mapper i registreringsdatabasen, der skal sikkerhedskopieres: “C: \ test1 \” og “C: \ test2 \”.

Du opdaterer denne fil med nye backupmål efter behov. Bemærk også, at alle filer er sikkerhedskopieret til den samme mappe – som automatisk navngives efter dato, f.eks. “” Backup-27. november 2013 ”som vist på billedet ovenfor.

Brugerinput

I denne version af SimpleBackupTool er brugerinput begrænset til kopiedybde (det antal gange, du vil tage backup af hver fil). Dette vælges ved hjælp af valg af kopiedybde (vist på det første billede).

Andre eksempler på brugerinput til mere komplekse implementeringer kan omfatte:

  • Dynamiske backupplaceringer
  • Automatisk backup planlægning
  • Krypteringsnøgler, adgangskoder
  • Komprimeringsindstillinger
  • Arkiveringsmuligheder

Rapportchef

Rapportstyreren er beregnet til at håndtere realtidsopdateringer. I denne version af SimpleBackupTool består den af ​​den optagne / ledige “LED” -indikator og realtidsstatistikket (vist på det første billede).

Backup Sentry (controller)

Backup Sentry er den logik, der kontrollerer hele applikationen. I dette tilfælde er det skjult bag GUI-implementeringen (Grafisk brugergrænseflade).

  Sådan sikkerhedskopieres Android

Dette er den fyr, der gør alt det hårde arbejde med at sikkerhedskopiere filerne. Du kan ikke se ham, fordi han er en rigtig underdog, der arbejder bag kulisserne. Med SimpleBackupTool forudindstilles flere sikkerhedskopier af filer med et tal såsom 1-sample.txt, 2-sample.txt og så videre.

8 skærmbilleder: SimpleBackupTool i aktion

OK lad os se nogle skærmbilleder af SimpleBackupTool i aktion.

Skærmbilleder til sikkerhedskopi

Nu hvor du ved, at det fungerer, så lad os gennemføre en kodegennemgang, så du kan se, hvordan det fungerer, og måske tilføje dine egne ændringer.

Kodegennemgang: SimpleBackupTool

Husk, at denne kode er helt i LibertyBASIC. Det kan være en god ide at børste op på din LibertyBASIC, før du fortsætter – det er let, brug lektioner og eksempler på websitet eller compiler for at komme i gang!

Klik på dette link for at få den fulde kildekode til SimpleBackupTool. Du har brug for det for at fortsætte.

4-delt gennemgang nedenfor forklarer nøglesegmenter af koden. Du kan også indsætte koden i din compiler og Køre programmet for at bruge SimpleBackupTool!

Del I: Startindstillinger

Dette er den første del af programmet, der opretter mappen registreringsdatabase og sikkerhedskopi og lytter til begivenheder.

Startindstillinger for SimpleBackupTool

Lad os se del to – hvordan man indlæser registreringsdatabasen.

Del II: Indlæsning af registreringsdatabasen

Denne del af koden indlæser registreringsdatabase listen i programmets hukommelse, så placeringerne på den liste kan fås til sikkerhedskopiering i realtid.

Indlæser registreringsdatabasen - SimpleBackupTool

Del III: Sikkerhedskopiering

Denne del af gennemgangen ser på, hvordan sikkerhedskopien faktisk udføres i en loop-proces. Vi isolerer antallet af målmapper (husk, at disse data allerede er gemt i hukommelsen).

En batch-proces (looping-konfiguration) bruges derefter til sekventielt at få adgang til mapperne og udtrække en liste over filer i de mapper, der skal mates ind i selve kopiprocessen, som replikerer dem i henhold til den valgte kopiedybde..

  Sådan sikkerhedskopieres din NAS til skyen

Sikkerhedskopiering i SImpleBackupTool

Del IV: Program GUI (grafisk brugergrænseflade)

Endelig vil vi se på koden, der genererede GUI til SimpleBackupTool.

Simple Backup Tool GUI

Koden styrer vinduesegenskaberne for GUI, inklusive højde, bredde og placering. Det indstiller også egenskaber for objekterne i vinduet, såsom knapper, statiske tekstobjekter, grafikboks (“LED”) og kombinationsboks (kopi dybdesvælger).

Sæt med objektegenskaber inkluderer position, størrelse og begivenhedshåndterere (hvor programmet går, når de klikkes eller indstilles). Begivenhedshåndterere linker til en “grenetiket” som [loadRegistry], som indeholder en liste over handlinger, der skal udføres, når begivenheden startes.

Koden navngav endelig vinduet – i dette tilfælde “Simple Backup Tool” og starter det, indstiller displayindstillinger og lytter til begivenheder på samme tid.

Konklusion

Hej! Vi håber, du har haft glæde af at læse dette indlæg og lært meget. Her er en sammenfatning af, hvad vi dækkede: vi har set på, hvordan man opretter enkle sikkerhedskopieringsværktøjer med LibertyBASIC, et Windows-programmeringsværktøj.

Vi analyserede SimpleBackupTool, et enkelt og gratis desktop backup-program ved hjælp af et segment-for-segment 4-dels kode gennemgang. Vi tilbød dig den fulde SimpleBackupTool-kildekode, som du kan sammenstille på egen hånd og bruge eller ændre efter ønske

For spørgsmål om SimpleBackupTool specifikt, bedes du sende en e-mail til [emailbeskyttet]. Hvis du gerne vil svare på dette indlæg, så send os en kommentar! Vi vil meget gerne høre fra dig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me