Depot më të mira të Kodit

Shkarkimi dhe përdorimi i Kodi më vete është mirë për ata që thjesht duan të organizojnë median e tyre personale. Ndërsa depoja e përfshirë Kodi përmban disa shtesa mjaft të mira, nuk do të gjeni asgjë për të ndryshuar pamjen dhe ndjenjën e Kodi, dhe sigurisht jo asgjë për të transmetuar përmbajtje.

Ju do të duhet të përdorni një depo jozyrtare për ta bërë atë, dhe gjatë këtij artikulli, ne do të shikojmë në disa nga depot më të mira në dispozicion Kodi. Këto të dhëna online ju lejojnë të instaloni shtesat më të mira jozyrtare për Kodi, duke përfshirë të gjithë përmbajtjen që dëshironi të transmetoni nga kutia juaj.

Sidoqoftë, është e rëndësishme që gjithmonë të tunelit përmes një VPN kur përdorni Kodi. Një VPN do ta mbajë IP tuaj të fshehur në mënyrë që të tjerët nuk mund ta gjurmojnë atë. Pirateria është e paligjshme dhe ndërsa Kodi nuk është, shumica e shtesave jozyrtare zhyten në këtë zonë gri ligjore. Ndërsa ne nuk ju rekomandojmë të bëni asgjë të paligjshme, ne ju rekomandojmë të merrni masat e duhura për të mbrojtur veten duke kontrolluar artikullin tonë në VPN më të mirë për Kodi.

Ka edhe përfitime të tjera. Përdorimi i një VPN me Kodi do t’ju lejojë të përdorni një përmbajtje të bllokuar si USTVNow e cila mund të përdoret vetëm në rajone të caktuara. VPN-të janë të lira, të lehtë për t’u instaluar dhe, të paktën, japin një shtresë shtesë mbrojtjeje.

Shumë depo të njohura të Kodi kanë shkuar jashtë linje, përfshirë repos Fusion e cila përndryshe do të ishte në krye të kësaj liste. Sidoqoftë, ka ende mjaft depo të shkëlqyera për të zgjedhur. Le të hedhim një vështrim në pesë të preferuarat tanë.

Repoti Zyrtar Kodi

Ndërsa repo Kodi është i kufizuar në ato që ofron në krahasim me të tjerët, ka ende shumë për të dashur brenda. Edhe kur përdorni depo të tjera, është mirë të shikoni ato që janë ofruar këtu pasi shumë shtesa zyrtare do të rrisin përvojën e përdorimit të shtesave jozyrtare të rrjedhës si Pakti.

Një nga më të spikatur është Redaktori Keymap. Kjo shtesë e thjeshtë e shërbimeve siguron një GUI të lehtë për t’u përdorur për kontrollet e hartave për pajisjet hyrëse. Kjo ju lejon të konfiguroni të largëtat ose shkurtesat e tastierës pa dhimbjen e kokës për t’i programuar ato vetë.

  Verwendung von Kodi auf Roku

Ju gjithashtu do të keni qasje në Trakt, Open Titra, LuajOn Browser dhe LazyTV, të gjitha këto ndihmojnë në organizimin dhe gjurmimin e përmbajtjes që keni. Nëse doni më shumë sugjerime, shikoni shtesat tona të preferuara nga kjo repo.

Avantazhi kryesor i depove zyrtare të Kodit është se ai do të qëndrojë në internet për aq kohë sa platforma është gjallë. Shumë prej shtesave brenda janë mjete që rrisin përvojën kur shoqërohen me shtesa të tjera, jozyrtare.

Noobs dhe Nerds

Nëse sapo keni vendosur Kodin, atëherë kjo depo është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar udhëtimin tuaj. Noobs and Nerds është një repo e lehtë me ton shtesa brenda. Shtë ideal për familjet, me shumë sende të drejtuara për fëmijët. Nuk ka gjithashtu asnjë shtesë shtesë të vështirë për porn, kështu që është një zgjedhje e mirë nëse doni të shmangni atë bisedë.

Repoja përfshin një nga alternativat më të mira të Besëlidhjes, Elysium. Kjo shtesë ju lejon të transmetoni filma dhe shfaqje televizive nga pothuajse çdo epokë, me shumicën e transmetimeve të ofruara në HD ose më lart. Nëse jeni me fat, madje mund të gjeni një rrymë për filma akoma në kinema.

Noobs and Nerds është një depo që të gjithë ata që përdor Kodi duhet ta shkarkojnë. Shtesat brenda janë shumë të larmishme, me pak ose aspak gëzof. Ekipi që qëndron pas tij po e azhurnon vazhdimisht atë gjithashtu, kështu që nuk ka gjasa që ajo të vdesë së shpejti.

Ju mund të gjeni repo Noobs dhe Nerds këtu.

Ares Wizard

Ares Wizard është më pak në lidhje me shtesa dhe më shumë rreth ndërtimeve të ndryshme të Kodi. Thënë kjo, ekziston një listë masive e shtesave në këtë repo, megjithëse ato janë pothuajse të gjitha të përqendruara plotësisht në video.

Vendosja e Kodi ashtu si ju pëlqen, mund të jetë, modeste, një punë e përditshme. Një konfigurim i paracaktuar mund të lehtësojë procesin, duke ju dhënë një plan urbanistik të plotë, ton shtesë të shtesave dhe shkurtore për të hyrë në të gjitha ato.

Ares Wizard është vendi për të marrë të gjitha ato ndërtime, dhe është e lehtë të instaloni të reja për t’i provuar ato. Ndërsa numrat shpesh ndryshojnë pasi shtohen ndërtimet e reja ose pensionet e vjetra, ju mund të prisni rreth 300 deri 400 në dispozicion në çdo kohë të caktuar.

  Der beste Cloud-Speicher für Kodi 2023

Sidoqoftë, ka disavantazhe për të instaluar një ndërtesë. Kutia juaj do të bëhet e fryrë me shumë shtesa; Këto shpesh përfshijnë gjithashtu përmbajtje për të rritur, kështu që mbani në mend nëse keni fëmijë me qasje në kutinë tuaj.

Ju mund ta gjeni Ares Wizard këtu.

Duck me fat

Kjo repo ka shumë shtesa të përfshira, por vetëm një shënim. DuckPool është një version i ri-reklamuar i shtesës popullore iStream, e cila, si Covenant dhe Elysium, lejon qasjen në një bibliotekë masive të filmave dhe shfaqjeve televizive për të transmetuar..

Nëse shtesat e tjera të streaming nuk kanë atë që ju po kërkoni, ka të ngjarë që DuckPool të dëshirojë. Biblioteka përfshin gjithçka, nga karikaturat deri tek filmat që janë akoma në teatro, me mbi 40- + burime për tu tërhequr. Burimet mund të çaktivizohen individualisht, si dhe nëse dëshironi të shpejtoni kohën e ngarkesës.

Përveç DuckPool, Mucky Duck është shumë me peshë të ngordhur. Ndërsa ka shumë shtesa brenda, pothuajse të gjitha janë braktisur. Megjithatë, për momentin, vetëm DuckPool ia vlen të shkarkohet.

Ju mund ta gjeni këtu Muck Duck.

Kodil

Përmbledhja e listës është Kodil. Kjo depo, si Mucky Duck, ka shumë shtesa të braktisura brenda. Nëse sapo filloni, ky nuk është vendi ku të shkoni. Megjithatë, depoja gjithashtu përmban shumë të vështira për të gjetur shtesa që mund të jenë me interes për përdoruesit e vështirë Kodi.

Për dallim nga shumë depo të tjera, Kodil nuk përmban asnjë shtesë të palës së parë. Përkundrazi, është paksa një dyqan i vetëm për pothuajse çdo shtesë të Kodit që mund ta imagjinoni. Aktualisht, ajo ofron rreth 900.

Ndërsa gërmimi nëpër listë mund të jetë një problem, ju do të gjeni shtesa brenda që nuk përfshihen në ndonjë depo tjetër, përfshirë Gurzil, një pirun i shtesës popullore Exodus dhe një version të ri të Phoenix të quajtur Bennu.

Repo Kodil mund ta gjeni këtu.

Instalimi i një Repo Kodi

Ekzistojnë dy metoda për të instaluar një depo. Ju ose mund ta shkarkoni skedarin .zip dhe ta instaloni, ose mund ta përdorni atë përmes një URL brenda Kodi. Ndërsa e para është një mundësi më e besueshme, të dy funksionojnë mirë.

Instalimi nga një kompjuter

Për të instaluar nga një skedar .zip i ruajtur në kompjuterin tuaj, duhet të shkarkoni së pari skedarin që përmban depon. Thjesht klikoni një nga lidhjet e mësipërme dhe shkarkoni skedarin e duhur nga indeksi.

  Kodi 2023-də Ən Yaxşı Bulud Anbarı

Pasi të jeni atje, hapni Kodi lart dhe ndërmerrni hapat e mëposhtëm:

 • Klikoni “shtesa”
 • Shko te “shfletuesi shtesë” (ikona e kutisë së hapur)
 • Klikoni “instaloni nga zip”
 • Navigoni dhe zgjidhni skedarin .zip të ruajtur

Pas kësaj, vetëm prisni disa momente që të shfaqet njoftimi i aktivizuar me shtesën. Pasi të keni instaluar, ju mund të hyni në përmbajtje duke përdorur opsionin “instaloni nga depoja” në të njëjtin menu.

Instalimi nga URL-ja

Nëse jeni duke përdorur një kuti Kodi ose thjesht nuk doni të bllokoni makinerinë tuaj, mund të instaloni një repo duke shtuar URL si burim në Kodi. Ndërsa kjo mund të dështojë në varësi të nëse repo është përkohësisht poshtë, procesi përgjithësisht funksionon.

Së pari, duhet të lejoni që Kodi të instalojë shtesa nga burime të panjohura. Për ta bërë këtë, ndiqni këto hapa:

 • Klikoni në “ikonën e cilësimeve” që duket si një cog
 • Shko te “cilësimet e sistemit”
 • Hover kursorin tuaj mbi “shtesat”
 • Shënoni rrëshqitësin “burime të panjohura” në të djathtë

Pasi ta bëni këtë, drejtohuni përsëri në ekranin fillestar të Kodi dhe mund të instaloni përmes një URL:

 • Klikoni në ikonën e “cilësimeve”
 • Shko te “menaxheri i skedarëve”
 • Zgjidhni “shtoni burimin” nga kolona e majtë
 • Klikoni “”
 • Vendosni “URL” për depon që dëshironi
 • Jepni një emër

Pasi të keni përfunduar atë proces, ndiqni hapat që do të ndërmerrni nëse instaloni nga një PC, por përkundrazi zgjidhni burimin që keni krijuar në hapin e mëparshëm. Ashtu si më parë, prisni njoftimin e aktivizuar me shtesën dhe shfletoni repo në të njëjtën mënyrë.

përfundim

Depot janë gjithnjë duke u ndryshuar, me ato të vjetra që bien poshtë dhe të reja burojnë në jetë. Sidoqoftë, këto pesë janë opsione që kanë qenë të ngritura për një kohë dhe kanë ofruar vlerë gjatë gjithë jetës.

Siç u përmend më parë, është thelbësore që të përdorni një VPN gjatë përdorimit të Kodi. Pagesa e vogël është si sigurim për privatësinë tuaj, prandaj sigurohuni që të hidhni një vështrim në përmbledhjen më të mirë të VPN për sugjerime ose të shfletoni bibliotekën tonë të rishikimeve të VPN nëse nuk keni tashmë.

Nëse dëshironi më shumë përmbajtje Kodi, sigurohuni që të kontrolloni edhe arkivin tonë të Kodi. Kemi gjithçka nga udhëzuesit e instalimeve deri tek listat “më të mira”, përfshirë mënyrën e instalimit të Kodi në Roku dhe trajtimin e çështjeve buffering të Kodi.

Cilat depo të Kodi përdorni? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me