Er Kodi lovlig? Dette er, hvad du skal vide

Kodi er en gratis og open source mediastrømningssoftware, der sent kommer ind i mange vanskelige juridiske spørgsmål. I denne artikel gennemgår vi nogle af disse spørgsmål for at se, om det er lovligt at bruge Kodi.

Lad os først forstå denne software lidt, før vi går videre. Hvis du ikke er særlig interesseret i lovligheden bag Kodi og bare vil nyde at se dine favoritprogrammer, kan du se vores fulde Kodi-guide. Vi har også en guide til, hvordan du installerer Fusion på Kodi.

Definition af Kodi

Kodi bruges som et generelt udtryk til at beskrive mange af applikationens evner, men selve softwaren udfører kun en funktion, så du kan importere, organisere og se dit personlige mediebibliotek. Det voksede fra Xbox Media Center, som først blev udviklet i 2004.

Et årti og mange havne senere blev Kodi født, begyndende med version 14 og voksede hurtigt siden. Softwaren er fortsat forbedret gennem partnerskaber med udviklere og donationer af penge og tid fra samfundet.

Denne udvikling er vigtig, da den giver et køreplan over lovligheden, når man taler om Kodi. Kodi er på egen hånd blot en front-medieserver og er et meget nyttigt værktøj uden nogen tilføjelser. Mange brugere, såsom dem, der kører en Raspberry Pi, mangler muligheder, når de vælger et mediecenter, så Kodi bliver en meget interessant mulighed.

Så for at besvare det korte spørgsmål er Kodi helt lovlig. Selve applikationen indblandes på ingen tvivlsomme områder af loven. Dette betyder ikke, at alt hvad du gør med det er lovligt, men det er den anden del af det juridiske spørgsmål.

Udviklere kan oprette tilføjelser, der ikke officielt understøttes af Kodi eller grundlaget bag det, da applikationen er fuldstændig open source. Disse uofficielle tilføjelser gennemgår ikke nogen form for godkendelsesproces og kan undertiden ikke være helt kosher.

  Si të përdorim Kodi në Roku

Kodi & Legaliteten af ​​tilføjelser

Der skal sondres mellem Kodi og de tilføjelser, der er installeret på det. At forstå, hvad der er vigtigt for at vide, hvor du står lovligt.

Tilføjelser er brugerudviklede tilføjelser til softwaren, der muliggør alt, hvad der kan skrives til kode. XBMC-stiftelsen leverer en officiel opbevaring af disse tilføjelser, der er helt lovlige. Der findes nogle gode tilføjelser som YouTube og SoundCloud der, men det er ikke det, de fleste leder efter, når du bruger Kodi.

XBMC giver brugerne mulighed for også at distribuere deres egne tilføjelser, og disse sidder ofte i det mørkere område af det juridiske spektrum. Tilføjelser som Covenant og Elysium giver dig mulighed for at streame piratkopieret indhold og skære indtægterne for dem, der producerer det.

Lad os sammenligne det med noget, som mange mennesker er bekendt med: torrenting. Du har muligheden for at downloade ophavsretligt beskyttet indhold gennem torrents, men de applikationer, du torrent med, såsom uTorrent, er ikke selv ulovlige.

Det samme gælder Kodi: alt ulovligt indhold, du streamer, er nøjagtigt det, ulovligt, mens basisapplikationen forbliver fuldstændig lovlig. Indtil nu er der ikke anlagt nogen retssager mod Kodi-brugere. Det er ikke at sige, at der aldrig har været nogen Kodi-knyttet juridisk problemer.

Når Kodi er ulovlig

Kodi har kun været omtalt i en domstol, når visse kriterier blev opfyldt. Selvom retssager ikke rammer brugere direkte endnu, er et par Kodi-relaterede søgsmål anlagt. At se på et sådant tilfælde hjælper med at afsløre, hvilke aspekter af Kodi der målrettes, og hvilke der ikke er.

Malcolm Mayes, for eksempel, begyndte at sælge “fuldt lastede” Kodi-kasser til pubber omkring Teesside, Storbritannien for £ 1.000 hver ($ 1400 eller deromkring), og målrettede mod virksomheder, der ønskede at streame spil live. Mayes markedsførte denne forretning gennem annoncer i et nationalt magasin og hævdede, at kasserne var 100 procent lovlige. Det var ikke sandt, og Mayes blev taget til retten af ​​myndighederne, og til sidst besluttede sig for at betale et massivt gebyr på £ 250.000.

  Kodi Sideloading Guide: Installation af Kodi på iOS og Apple TV

Myndighederne byggede sagen omkring markedsføring og salg af kasser. Da Mayes genererede indtægter med de uofficielle tilføjelser, tog han penge væk fra dem, der burde have gjort det.

UK-brugere kan have problemer i fremtiden, selvom købere i Mayes-sagen ikke havde anlagt sag mod dem. Det Forenede Kongerige vedtog Digital Economy Act i februar sidste år, hvor Kodi-brugere kunne blive retsforfulgt og fængslet i op til 10 år for streaming af ophavsretligt beskyttet indhold. Selvom der ikke er fremlagt noget væsentligt, er loven stadig, hvilket efterlader britiske Kodi-brugere i varmt vand.

Lovene bliver meget rodede, når de flytter over Atlanterhavet. USA og Canada har copyright-lovgivning, men ingen, der gælder direkte for Kodi. Det er ulovligt at få adgang til og opbevare ophavsretligt beskyttet indhold, selv til personlig brug, men streaming er det ikke.

Alle uofficielle tilføjelser, der streamer ophavsretligt beskyttet indhold, fungerer kun som søgemaskiner til andre websteder, mellemmænd, der serverer strømmen, men ikke officielt gemmer det. På grund af dette er de fuldstændigt lovlige og kan ikke forfølges direkte i staterne.

Kort sagt, Kodi er stadig lovlig, og endda de uofficielle tilføjelser, der fremmer piratkopiering, er lovlige, men selve det piratkopierede indhold er ikke lovligt. Kodi opererer gennem et smuthul, så platformens fremtid er usikker.

U.S.A. er bestemt ikke imod at tage skridt mod denne form for praksis. Den nylige afstemning om netneutralitet viser for eksempel interesser mere i internetudbydere og mindre hos brugere. Yderligere udnyttelse kan udrulles, hvilket tillader juridisk handling mod dem, der streamer ophavsretligt indhold i staterne.

Sådan beskytter du dig selv

Du skal beskytte dig selv uanset den nuværende eller fremtidige tilstand i Kodi. Internetudbydere sporer stadig din IP, og copyright-advokater får stadig IP’erne til brugere, der downloader eller streamer ophavsretligt beskyttet indhold. Hvis du vil undgå en meddelelse i din postkasse, skal du tilmelde dig en VPN.

  Udhëzues Kodi Sideloading: Instalimi i Kodi në iOS dhe Apple TV

En VPN holder dig anonym online. Amerikanske love giver internetudbydere mulighed for at spore, gemme og dele din IP-adresse med andre, hvilket betyder, hvad du gør online altid kan noteres. En VPN omdirigerer dig, viser en anden IP og gør dig næsten ikke sporbar.

Desuden åbner en VPN indholdspektret på Kodi. Din IP-adresse holder dig stadig tilbage fra at se geoblokeret indhold, men en VPN omgår denne begrænsning og er vigtig, især hvis du er interesseret i at se noget live.

Brug af en er simpelthen god praksis. Den lille forsikringspolice holder copyright-meddelelserne væk, men sikrer også, at dine oplysninger, der skal være private, forbliver på den måde. Så længe der er mulighed for anonymitet, er det bedst at bruge det.

Konklusion

Kodi er lovlig ligesom uTorrent er lovlig. Tilføjelser aktiverer piratkopiering lige som mange torrenter gør, men det giver ikke applikationen fejl. Mens XBMC Foundation sidder i varmt vand i øjeblikket, er det usandsynligt, at der vil blive anlagt en retssag, der holder nogen grund.

For øjeblikket skal du bruge Kodi til det fulde omfang, bare sørg for at have en VPN på plads, mens du gør det. For forslag kan du læse vores bedste VPN-artikel til Kodi. Hvis du vil have mere om applikationen, skal du sørge for at tjekke vores Kodi-arkiv. Du finder selvstudier til aktuelle brugere samt flere andre Kodi-relaterede artikler.

Har du tilmeldt dig en VPN, der skal bruges sammen med Kodi? Fortæl os det i kommentarerne og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me