Udhëzues Kodi Sideloading: Instalimi i Kodi në iOS dhe Apple TV

Nëse doni të filloni të përdorni Kodi, kështu që edhe ju të mund të transmetoni shfaqjet tuaja të preferuara, filma dhe lojëra sportive, jeni me fat: shërbimi është i disponueshëm pothuajse në çdo platformë atje. Sidoqoftë, ka disa OS-të që kanë ende probleme, për këtë arsye këtu në Cloudward.net ne kemi bashkuar një udhëzues anësor të Kodi.

Nëse jeni duke kërkuar për një përmbledhje më të përgjithshme, udhëzuesi ynë i plotë Kodi është aty ku është. Ne gjithashtu kemi udhëzues për shtesat më të mira zyrtare dhe shtesat më të mira jozyrtare për Kodi.

Ne do të flasim pak më shumë rreth asaj që është në anën e faqes anësore, por në thelb është një mënyrë jozyrtare për të instaluar softuer në pajisje që nuk e mbështesin atë (por ende mund ta ekzekutojë). Si i tillë, duke ndjekur këto hapa do të shfuqizojë çdo garanci në pajisjen tuaj, kështu që vazhdoni me rrezikun tuaj.

Isfarë është Sideloading?

Sideloading i referohet transferimit të skedarëve nga një pajisje në tjetrën pa nevojën e një rrjeti pa tel. Për shembull, ju merrni një skedar nga kompjuteri juaj dhe ngarkoni në një kartë SD dhe më pas futni atë kartë SD në telefonin tuaj.

Në rastin e instalimit, sideloading do të shkarkonte një instalues ​​në një kartë SD (ose ndonjë pajisje ruajtëse) dhe duke e ngarkuar atë në destinacion. Android është zakonisht objektivi i anashkalimit, por për hir të udhëzuesit, ne po e përdorim atë si një term ombrellë.

Ndërsa mund të jetë thjesht një bllok i thjeshtë softuerësh, disa aplikacione nuk janë të disponueshme për shkak të sa intensiv janë burimet. Kodi është mjaft i lehtë sa që gati çdo pajisje mund ta drejtojë atë, kështu që nuk është shumë shqetësues, por ki kujdes nga kjo nëse planifikoni të anashkaloni programin tjetër.

Në shumicën e rasteve, sideloading thjesht nënkupton shkarkimin e një instaluesi në një vend dhe hapjen e tij në një tjetër. Sidoqoftë, ka raste kur sisteme të ndryshme operative duhet të ndezen në një pajisje për të instaluar aplikacione të caktuara.

Ky udhëzues nuk do të mbulojë asnjë lloj instalimi flash, por, përsëri, është e rëndësishme të keni kujdes nga rreziqet për ta bërë këtë nëse duhet të hidheni poshtë vrimës së lepurit të anës.

Instalimi i Kodi në Android

Nëse nuk mund ta gjesh Kodin në dyqanin Google Play, atëherë ke një bllok softveri. Sidoqoftë, mund të instaloni Kodi në pajisjen tuaj Android, dhe, për fat të mirë, është relativisht e thjeshtë për ta bërë këtë. Ky është një vështrim i gjerë në pajisje të ndryshme Android, kështu që terminologjia mund të ndryshojë nga pajisja në pajisje.

  Hoe om Kodi te gebruik: wat u moet weet

Android ka një veçori të integruar për të parandaluar ndarjen anësore, kështu që ne do të duhet ta çaktivizojmë atë së pari:

 • Shkoni te cilësimet
 • Goditi “sigurinë”
 • Shkoni poshtë derisa të gjeni “burime të panjohura”
 • Mundësojeni atë

Përsëri, emrat ndryshojnë midis pajisjeve. Për shembull, “siguria” në Android TV është në të vërtetë “siguri” & kufizime, “kështu që përdorni gjykimin tuaj më të mirë.

Tani, mbi instalimin aktual. Ju do të duhet një shfletues në internet për ta përfunduar atë, prandaj sigurohuni që të instaloni Chrome ose diçka të ngjashme, veçanërisht në Android TV.

 • Hapni shfletuesin tuaj dhe shkoni te “http://kodi.tv/download/”
 • Shkoni poshtë dhe klikoni në “Android”
 • Zgjidhni ose instaluesin “ARM” në varësi të pajisjes tuaj
 • Prisni që skedari të përfundojë, klikoni mbi të dhe zgjidhni “instaluesin e paketave”
 • Instalimi do të fillojë

Kjo funksionon për pothuajse çdo pajisje Android të disponueshme. Nëse ende keni probleme, shkarkoni skedarin .apk në një kartë SD, futeni atë në pajisjen tuaj dhe instaloni prej andej.

Instalimi i Kodi në Amazon Fire TV

Të dy Fire TV dhe Fire TV Stick të Amazon ekzekutojnë versionet e pirunuara të Android, kështu që procesi i instalimit është pak më ndryshe.

Ju nuk keni nevojë të rrënjosni pajisjen tuaj, por duhet ta hapni dhe gërmoni.

 • Zgjidhni “cilësimet” nga ekrani fillestar
 • Ndiqni sistemin > opsionet e zhvilluesit ”(mund të jetë“ pajisje > opsionet e zhvilluesve ”në disa sisteme)
 • Aktivizoni “korrigjim ADB” dhe “aplikacione nga burime të panjohura”
 • Kthehu mbrapa dhe duke ndjekur sistemin ” > për > rrjetit ”dhe vini re adresën IP të pajisjes tuaj

Instalimi përmes shkarkuesit

Në mënyrë tipike, duhet të instaloni Kodin në një TV Fire me dorë, por një pjesë e mjeteve për dhurim të quajtur “Shkarkues” e bëjnë instalimin më të thjeshtë. Availableshtë në dispozicion në dyqanin e aplikacioneve Amazon falas dhe shpejton ndjeshëm procesin.

 • Shkoni në Dyqanin e Aplikacioneve Amazon dhe instaloni “Shkarkuesin”
 • Nisni aplikacionin dhe shkruani “bit.ly/kodi176” për Kodi 17.6
 • Klikoni “shkarkim” dhe prisni që ajo të përfundojë
 • Do t’ju kërkohet automatikisht të instaloni, kështu që zgjidhni “instaloni”
 • Pasi të keni bërë këtë, ose mund të goditni “fshirjen” për të hequr .apk ose “bërë” për të dalë

URL e shkurtuar më lart është për versionin më të fundit të Kodi në kohën e shkrimit. Sidoqoftë, mund të përdorni shfletuesin e integruar në Downloader për të shkuar në faqen e internetit të Kodi dhe të instaloni nga atje.

  Verwendung von Kodi auf Roku

Instalimi përmes Apps2fire

Një tjetër mjet i dobishëm, Apps2fire ju lejon të transferoni çdo aplikacion të instaluar në një pajisje tjetër Android në FireTV tuaj. Ky anësor i rrjetit e bën të thjeshtë sepse, në rastin e Zjarrit TV Stick, nuk ka asnjë port të ruajtjes së jashtme.

Për të instaluar, do t’ju duhet një pajisje Android e ndarë nga TV Fire juaj.

 • Hapni Google Play Store dhe instaloni Kodi në pajisjen tuaj të dytë Android
 • Instaloni aplikacione të zjarrit edhe nga Play Store
 • Hapni aplikacionet e zjarrit dhe futni adresën IP në TV Fire tuaj
 • Zgjidhni Kodi nga lista dhe instaloni

Të dyja TV Fire dhe pajisja juaj Android duhet të jenë të lidhur në të njëjtin rrjetë për të përfunduar këtë, kështu që kontrolloni dyfish këtë është rasti nëse keni probleme.

Instalimi i Kodi në iOS

Mund ta instaloni Kodi në çdo pajisje iOS, por së pari duhet të bëni jailbreak host-in. Procesi është pak më ndryshe për secilin përsëritje të sistemit operativ, prandaj sigurohuni që të kontrolloni dyfish përpara se të filloni. Si gjithmonë, ekziston rreziku i përfshirë me bërjen e jail, kështu që vazhdoni me kujdes.

Mund ta instaloni Kodi direkt nga Cydia, burimi për aplikacione në pajisjet me rrënjë iOS. Sidoqoftë, instaluesi i disponueshëm është vetëm për versionin 16, kështu që do të duhet të ndërmarrni disa hapa shtesë për të marrë edicionin më të fundit.

 • Hapni Cydia dhe instaloni “iFile”
 • Hapni Safarin dhe shkoni te “kodi.tv”
 • Goditni “shkarkimin” dhe zgjidhni skedarin .deb nën “iOS”
 • Prisni që shkarkimi të përfundojë pa mbyllur Safari
 • Zgjidhni skedarin dhe klikoni “të hapur në …”
 • Zgjidhni “iFile”
 • iFile do të hapet me një menu dhe ju mund të zgjidhni “install”
 • Klikoni “përfunduar” pasi iFile është i plotë

Ju mund të rrëshqitni për të fshirë skedarin e shkarkuar. Deb pas instalimit pasi nuk është më e nevojshme.

Instalimi i Kodi në Apple TV

Instalimi i Kodi në Apple TV nuk është i vetmi ndër më të ndërlikuarit nga të tre, por më i rrezikshmi. Ju në thelb po instaloni Kodi përmes një prapavijë të zhvilluesit në pajisjen, kështu që ekziston një shans i caktuar për ta frenuar nëse nuk jeni të kujdesshëm. Ne do të përshkruajmë hapat, por ju po vazhdoni me rrezikun tuaj.

Apple TV 1 dhe 2 nuk e mbështesin versionin aktual të Kodi, jozyrtarisht ose ndryshe, kështu që nuk keni fat nëse jeni duke përdorur një të tillë. Në mënyrë të ngjashme, me një Apple TV 3, pajisja nuk mund të prishet me burg, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të instaluar Kodi.

Akoma mund ta përdorni Kodi në një Apple TV 3 duke e instaluar në një pajisje tjetër iOS dhe duke përdorur ose AirPlay ose AirParrot për të pasqyruar pajisjen tuaj, megjithëse.  

  Depot më të mira të Kodit

Ky tutorial është vetëm për një Apple TV 4 pasi është i vetmi pajisje ku mund të instaloni versionin më të fundit të Kodi. Do t’ju duhet disa gjëra para se të filloni:

 • Llogari e Zhvilluesit Apple
 • Xcode 7.2 ose më e lartë
 • Dosja Kodi .deb
 • Nënshkrues i aplikacionit iOS për Mac
 • Një kabllo USB-C në USB-A

Pasi të keni të gjitha këto, kapni TV Apple tuaj dhe lidhni atë në një Mac duke përdorur një kabllo USB-C në USB-A.

 • Nisni Xcode në Mac dhe zgjidhni “Krijoni një projekt të ri Xcode”
 • Klikoni “aplikim” nën seksionin tvOS
 • Zgjidhni “aplikacionin vetëm për shikim” dhe pastaj “tjetër”
 • Jepni një emër të projektit dhe klikoni përsëri “tjetër”
 • Do të merrni një gabim, por është në rregull. Thjesht zgjidhni “fix problem” në mënyrë që Xcode të krijojë një profil provizioni bazuar në llogarinë tuaj të zhvilluesit
 • Hyni në llogarinë tuaj Apple Developer duke zgjedhur “opsionin shtesë” dhe futni informacionin tuaj
 • Pasi të keni mbaruar, zgjidhni “Apple TV 4” nga menyja rënëse
 • Hapni Nënshkruesin e Aplikacionit iOS dhe zgjidhni “certifikatën e nënshkrimit”
 • Bëni të njëjtën gjë me “sigurimin e profilit” duke zgjedhur emrin e projektit në Xcode
 • Zgjidhni “Skedarin hyrës” dhe zgjidhni skedarin .deb të shkarkuar më herët
 • Klikoni në “start” për të marrë një skedar IPA
 • Kthehu përsëri në Xcode dhe ndiq dritaret ” > pajisje ”dhe zgjidhni Apple TV 4
 • Klikoni butonin “+” nën “aplikacionet e instaluara”
 • Gjeni IPA që krijoi iOS Signer

Kjo është metoda më e qëndrueshme e instalimit, megjithëse një e gjatë. Kodi ka disa teknika të ndryshme në wiki zyrtare, kështu që provoni njërën nga ato nëse kjo po ju jep probleme.

përfundim

Ekipi Kodi ka punuar pa u lodhur për të marrë softuerin në çdo platformë të mundshme, kështu që nuk ka asnjë arsye pse pajisjet Amazon dhe Apple duhet të mbyllen. Thënë kështu, mëngjesi është pa dhimbje dhe shpresojmë që me këtë udhëzues të jeni në rrugën tonë për të transmetuar mirësinë në asnjë kohë.

Megjithatë, para se ta bëni këtë, është e rëndësishme që të regjistroheni në një VPN kur përdorni Kodi. Pyetjet e ligjshmërisë rrethojnë platformën, kështu që përdorimi i VPN është praktikë e mirë. Kjo politikë e thjeshtë sigurimesh do të bllokojë IP-në tuaj nga sytë e përgjumur dhe do t’ju lejojë të transmetoni përmbajtje të bllokuar. Shikoni VPN-në tonë më të mirë për Kodi zgjedh për rekomandime.

A keni një pajisje Amazon apo Apple? Na tregoni në komentet më poshtë se si ka punuar ky udhëzues për ju dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me