Avanceret guide til Shopify: Sådan sælges online i 2023

Hvis du har lagt hænderne på Shopify – hvis du ikke har det, skal du læse vores Shopify begyndervejledning – har du sandsynligvis stødt på en fejl eller et problem, som de sædvanlige kanaler ikke kan hjælpe dig med. Det kan være en app, der handler sjove eller en form for funktionalitet, som ingen nogensinde har tænkt på før. At få Shopify til at arbejde rigtigt i disse tilfælde kan være en virkelig smerte.

Disse scenarier er frustrerende, men desværre er de den onde sandhed, hvis du arbejder i Shopify-miljøet. Men rolig, Cloudwards.net er her for at hjælpe.

I denne avancerede guide til Shopify vil vi køre dig gennem mere avancerede ting om Shopify. Vi forklarer, hvordan man vælger det rigtige tema, og hvordan man tilpasser dets struktur og design. Oven i det viser vi dig, hvordan du håndterer produkter på den rigtige måde, og hvilke apps du skal overveje at installere. Lad os komme igang.

Sådan vælges det rigtige tema til Shopify

Først skal vi forklare dig, hvad et tema er. Tænk på det som facaden på din butik. Du bestemmer ikke, hvordan din butik skal se ud på baggrund af dit tema, men du leder den i en bestemt retning.

Det er vigtigt, at du tænker over det tema, du bruger, inden du begynder at bygge din butik, fordi du gør det og sparer tid og penge senere. For eksempel, hvis et tema leveres med en indbygget sidefeltfunktion, behøver du ikke at tilpasse det senere, fordi du uden problemer kan føje det til din butik.

Hos Cloudwards.net har vi oprettet en praktisk tjekliste, der gør det nemt for dig at vælge det rigtige tema.

Shopify-Tema-Store

Temakriterium 1: Forretningskrav

Så banalt som det lyder, er din virksomheds krav vigtige, når du vælger et tema. Som vi sagde i vores artikel om, hvordan man opretter et websted fra bunden, starter alt med et udkast.

Tænk først på dine krav, og lav en liste over ting, du mener er nødvendige for din butik. Her er en kort liste over spørgsmål, som vi foreslår at stille, når vi overvejer Shopify-temaer:

 • Hvordan ønsker du, at dine kunder skal navigere gennem din butik
 • Skulle der være en søgefunktion
 • Vil du have en sidebjælke med navigation
 • Har du brug for en mega-menu
 • Hvor stor er din produktportefølje
 • Hvordan vil du promovere din butik senere
 • Har du brug for en skyder på øverste side
 • Bør butikken udstyres med en blog

Produktporteføljepunktet er især vigtigt. Afhængig af hvor mange produkter du vil vise i din butik, skal dit tema understøtte dig og ikke blokere eller hindre dig. Grundlæggende er der tre porteføljestørrelser i Shopify-verdenen: enkeltprodukt, lille katalog og stort katalog.

Du kan finde temaer i Shopify Theme Store, og hvis du ser, kan du finde deres respektive funktioner, herunder produktporteføljestørrelse, i beskrivelsen af ​​hvert tema..

Shopify-Tema-Debut-funktioner

Hvis du kan lide et tema, der ikke dækker alle dine krav, skal du prioritere. Det er usandsynligt, at et tema vil imødekomme alle dine behov.

Temakriterium 2: Søgemaskineoptimering

Da du muligvis ikke ønsker at placere betalte annoncer hele tiden, bør du også overveje langsigtet med organisk markedsføring. Det giver mening at tjekke nogle af de vigtigste tekniske søgemaskineoptimeringskriterier på forhånd, såsom:

 • Indlæsningstid fra første visning
 • Sidehastighed mobil
 • Sidehastigheds skrivebord
 • Cross-browser kompatibilitet

Du kan teste sidehastigheden med PageSpeedInsights fra Google. Når det er sagt, fordi dette er tidskrævende og muligvis ikke er muligt for alle temaer – du er nødt til at købe nogle af dem – du kan forske på internettet på forhånd.

Google-Side-Speed-Indeks

Temakriterium 3: Pris

Desværre vokser penge ikke på træer, og som iværksætter skal du holde øje med dine omkostninger. Derfor opstår det gamle spørgsmål: gratis eller køb?

  Bedste Kanban-projektstyringsværktøjer til 2023

Vi kan råde dig til at arbejde med betalte temaer, men det ville kun være halvdelen af ​​sandheden. De fleste betalte temaer er bedre med hensyn til funktionalitet. Periode. Du skal selv beslutte, om det er værd at købe et betalt tema, baseret på hvad du planlægger at gøre med din butik.

Hvis du læner dig mod et gratis design, er det også fint. Når det er sagt, skal du spørge dig selv, hvor mange apps, der ligner plugins i WordPress, du skal installere bagefter, fordi de fleste koster penge og forværrer indlæsningstiden for din butik. Måske er det mere fornuftigt at starte med et betalt tema end med et gratis tema, som du er nødt til at udstyre med apps.

En bedste praksis, især for begyndere, er at holde sig med gratis temaer, fordi det er lettere at få support fra Shopify end fra tredjepart. Vi forklarer, hvad det betyder forude.

Temakriterium 4: Support

Support og dokumentation er et vigtigt kriterium for at vælge det optimale Shopify-tema. Shopify tilbyder support til følgende temaer:

 • Grænseløs
 • minimal
 • Forspring
 • Levere
 • Pop
 • debut
 • Enkel
 • Venture
 • Brooklyn
 • narrative

Hvis du vælger et andet tema end det anførte, vil du være afhængig af tredjepartsudviklere. Det betyder, at Shopify ikke kan yde meget støtte, når det kommer til detaljerne i temaet.

Når det er sagt, skal du kontrollere, hvor meget support Shopify generelt leverer. Normalt, når det kommer til tekniske problemer og dybtgående tilpasning, hvilket hurtigt er tilfældet med Shopify, vil tjenesten ligesom tredjepartsudbydere opkræve dig eller videresende dig til en tredjepartudbyder, som igen, vil lade dig betale for sit arbejde.

Dokumentation er også vigtig. Se på, hvordan dokumenterede temaer er. Du vil blive overrasket over, hvor forskellig kvaliteten af ​​temadokumentation er. Især med betalte temaer varierer kvaliteten meget. Du kan finde linket til dokumentation for hvert tema i Shopify Theme Store.

Shopify-Tema-Supply-Dokumentation

Temakriterium 5: Anmeldelser

Sidst men ikke mindst: stole på mængden. Du er ikke den første til at åbne en Shopify-butik. Tag dig god tid og læse anmeldelser.

Lad dog ikke dårlige anmeldelser afskrække dig for meget fra at bruge et bestemt tema. I mange tilfælde er brugernes kommentarer uvidende eller et udtryk for frustration, der er faldet i gennemgangssektionen, som vi kan se på skærmbilledet nedenfor.

Shopify-Tema-Debut-anmeldelse

“Swagger Boutique” klager over debut-temaet. Udsagnet om, at billederne ikke tilpasser sig på telefonen, er vrøvl. Alle Shopify-temaer er lydhøre over for de nuværende standarder. Derfor skal du følge vores råd og se nærmere på anmeldelserne, inden du træffer din beslutning.

Tilpasning: Skubber pixel med væske

Nu hvor du har valgt det ønskede tema, fortæller vi dig, hvordan du kan bruge væske til at tilpasse det til dine behov. Det er vigtigt at bemærke, at hvis du begynder at tilpasse, skal du holde dig til dit tema, fordi alle ændringer, tilpasning og design, du har udført, vil gå tabt, når du skifter temaer.

Kort sagt, skal du gøre udviklingsarbejdet igen. Prøv kun at bruge et tema fra begyndelsen og gøre det adgangskodebeskyttet.

Vigtigt råd: Sørg for at lave flere kopier af dit tema. Ideelt set skal du foretage regelmæssige sikkerhedskopier og navngive dem i overensstemmelse hermed, især hvis du installerer apps.

For at redde dig fra en potentiel katastrofe vil vi vise dig, hvordan du udvikler dig i Shopify ved hjælp af Liquid. I de næste par afsnit vil vi se nærmere på de vigtigste komponenter i Shopify-udviklingsmiljøet.

Hvis du har brug for mere information om væskekodning, skal du kigge på den officielle væskehenvisning eller kontakte en udvikler.

Grundlæggende om tilpasning

Lad os sparke det af med nogle grundlæggende.

For at få adgang til menuen til tilpasning af din butik skal du klikke på “online butik.” En menu skal vises med følgende emner: “temaer,” “blogindlæg”, “sider”, “navigation”, “domæner” og “præferencer.” Klik på “temaer” for at fortsætte.

På højre side af skærmen ser du to store områder: “aktuelt tema” og “flere temaer.” I området “aktuelt tema” finder du godt det aktuelt aktive tema. Det andet område viser de temaer, du har hentet fra temalageret.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics

Til højre for temaet er “tilpas.” Klik på det for at få adgang til menuen Tilpasning.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas

Du er nu i menuen Tilpasning, hvor du kan foretage de ønskede ændringer til dit tema. På venstre side ser du dit kontrolpanel, som du kan redigere de enkelte sektioner på den aktive side med.

  Sådan promoveres din virksomhed i 2023 med Google Ads

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Control-Panel

Ved siden af ​​”sektioner” finder du området “temaindstillinger”, hvor du kan justere de generelle indstillinger for temaet, såsom font, farver og ikoner.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Control-Panel-Tema-indstillinger

Det er også her, du finder dokumentationen til dit tema og kontaktoplysningerne til support.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Dokumentation

Du kan også dykke ned i temas Liquid-kode under “temahandlinger” > “Rediger kode” til dybere tilpasning. Vi vil tale mere om det senere.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Edit-kode

I øverste bjælke kan du se navnet på det tema, du redigerer. Du ser en menu, hvor du kan hoppe mellem de sider, du vil tilpasse.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Change-side

Ved siden af ​​denne menu kan du vælge mellem desktop-versionen og den mobile version.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Mobile-version

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du er i færd med at tilpasse, grave gennem dokumentationen og indse, at du gjorde alt det rigtige, men funktionen stadig ikke fungerer, kan det skyldes, at nogle funktioner i Shopify, især apps, kun fungerer, hvis temaet offentliggøres.

Sektioner: Stykke efter stykke til en smuk butik

“Sektioner” er genanvendelige byggesten, som du kan bruge til at opbygge og designe din Shopify-hjemmeside. Der er dog ingen måde at bruge dem på andre sider end destinationssiden. For at lære, hvor vigtig en destinationsside er, skal du læse vores guide til, hvordan du bruger Instapage.

Grundlæggende skelner Shopify mellem statiske og dynamiske sektioner. Statiske sektioner er, som navnet antyder, statisk indbygget i temaet. Overskriften og sidefoden er gode eksempler på statiske sektioner. De kan ikke tilføjes i menuen tilpasning. Du kan kun indsætte dem gennem programmering.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Static-Sektioner

Dynamiske sektioner er på den anden side de byggesten, som du dynamisk kan tilføje i den tilpassede editor. Det gør du ved at vælge “tilføj sektion.”

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Dynamic-Sektioner

Derefter skal du se en liste over de tilgængelige sektioner til dit tema.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Dynamic-Sektioner-liste

Bliv ikke overrasket, hvis din liste ser anderledes ud end vores. Der er sektioner, som de fleste temaer har til fælles, men mange har også deres egne specielle sektioner.

Vælg det rigtige afsnit, og vælg det. En “tilføj” -knap skal vises ved siden af ​​navnet. Sektionen vises også i preview-funktionen.

Shopify-Tema-Tilpasning-Basics-Tilpas-Add-sektion

Hvis du vil indsætte afsnittet, skal du trykke på knappen “tilføj”.

Spørgsmålet er, hvorfor Shopify skelner mellem statiske og dynamiske sektioner, hvis vi kun kan bruge sektioner på hjemmesiden. Vi har mistanke om, at Shopify også arbejder på at bruge sektionsfunktionaliteten på andre sider.

Theme.scss.liquid: Hjertet i dit udseende og fornemmelse

Nu hvor du ved, hvordan du ændrer strukturen på din destinationsside, viser vi dig, hvordan du ændrer dens udseende. For at gøre dette skal du klikke på “temahandlinger” og derefter vælge “rediger kode.”

Derefter skal du se følgende interface:

Shopify-Udvikling-IDE

Der kan du se en masse filer opdelt i syv store mapper:

 • Layout
 • Skabeloner
 • Sektioner
 • Snippets
 • Aktiver
 • Config
 • locales

Mappen “aktiver” er især interessant for os.

Shopify-Udvikling-mappe

Åbn filen “theme.scss.liquid”.

Shopify-Udvikling-SCSS

I de fleste tilfælde er filen adskillige tusinde linjer med kode lang. I vores eksempel er der 7.098 linjer med kode. Det skyldes, at al styling foregår i det. Hvis du vil foretage CSS-ændringer, gør dig selv en tjeneste og gør det der.

Shopify-produkter: Håndtering af produkter som en pro

Nu hvor du ved, hvordan du ændrer udseendet på din butik, vil vi tale om, hvad der er inde i den: produkter. Vi forklarede, hvordan man opretter produkter i vores begynderguide. Nu skal vi gå dybere og tale om varianter og muligheder.

Alle produkter kan have varianter, selvom de ikke behøver det. Hver variant har forskellige muligheder, ellers ville varianterne ikke give mening. Et almindeligt eksempel er farvevarianten:

Shopify-produkter-varianter

Som du kan se på skærmbillede ovenfor, kan du udstyre det samme produkt med forskellige farver uden at skulle oprette et nyt produkt til hver enkelt, hvilket er praktisk.

Sådan importeres produkter i Shopify

Hvis du har en butik med et stort antal produkter, kan du muligvis ikke føje hvert produkt individuelt til din butik. Derfor tilbyder Shopify en bulkimportfunktion.

I Shopify’s hovedmenu skal du klikke på fanen “produkter” til venstre for at åbne produktmenuen.

Shopify-Main-Menu-produkter

Hit “import”.

Shopify-produkter-Import

Du skal se et vindue, hvor du kan downloade en .csv-filskabelon til importen. Fyld det med dine produkter, og upload det igen. Da felterne i skabelonen er forvirrende, anbefaler vi, at du bruger den officielle Shopify-forklaring, mens du udfylder den.

Shopify-Produkter-Import-Popup

Her er flere eksperttips for at gøre dit import arbejde lettere:

 • Hvis du importerer en masse produkter, skal du først uploade produktbillederne til Shopify. Det sikrer, at billederne allerede har en Shopify-URL, som du skal bruge til uploadfilen. Ellers skal du manuelt tildele alle billeder til produkterne og varianterne.
 • For produkter med varianter skal du lade visse felter være tomme, så Shopify opretter dem som varianter og ikke som selvstændige produkter.
 • Pas på Excel-fælden. Excel bruger semikoloner som separatorer for .csv-filer som standard, men Shopify gør det ikke. Sørg for, at uploadfilen er adskilt med kommaer og ikke med semikolon.
 • Det er også vigtigt, at du lægger lister og optællinger i anførselstegn, og at du bruger perioder i stedet for kommaer til at angive størrelser og priser.
  Box vs Dropbox: Hvilken passer bedst til dit firma i 2023?

Apps: Nyttige forbedringer til Shopify

Ligesom plugins i WordPress er apps i Shopify funktionelle udvidelser, som du skal installere separat. Nogle er gratis, og andre ikke. Hvis WordPress alt sammen er græsk for dig, har vi udarbejdet et par WordPress-guider:

 1. Begyndervejledning til brug af WordPress
 2. Mellemvejledning til brug af WordPress
 3. Avanceret guide til brug af WordPress

Her er vores top Shopify-apps:

Kit: Kør bedre Facebook-annoncer

Kit er en app, der er udviklet af Shopify for at hjælpe dig med at forbedre din Facebook-marketing. Det er ikke kun gratis at bruge, men det fungerer også som en virtuel assistent og fremsætter regelmæssige Facebook Messenger-forslag til at få mere trafik til din online butik. Det er et must for enhver, der laver Facebook-marketing til deres butik.

Oberlo: Find produkter, der skal sælges på Shopify

Oberlo er den perfekte ledsager for dem, der vil lave dropshipping med deres online butik. Appen er forbundet til flere dropshipping-markedspladser, såsom AliExpress, og giver mulighed for en nem produktimport til din Shopify-butik.

Alt hvad du skal gøre er at installere appen for at gennemse tusinder og tusinder af produkter og importere dem til din online butik med et enkelt klik. Når kunder har bestilt i din online butik, behøver du kun afgive en ordre i Oberlo for at sende produkterne til kunden direkte fra leverandøren.

Shopify-apps-Oberlo

Hotjar: Forstå virkelig, hvordan dine besøgende interagerer på dit websted

Hotjar er et nyttigt værktøj, som du kan bruge til at oprette varmekort til din online butik. Det giver dig også muligheden for at se optagelser af dine besøgende, der navigerer i din butik.

Appen giver en masse mening, fordi den giver dig mulighed for at identificere de dele af webstedet, der fungerer godt, og dem, der ignoreres af de fleste besøgende. Det er især vigtigt for din online butik, fordi du f.eks. Vil finde ud af, hvilke produkter der vises, men ikke er købt. Det gør Hotjar til et af de bedste blygenereringsværktøjer på markedet.

Du kan lære, hvordan det fungerer detaljeret, og hvordan du kan integrere det i din butik på Hotjar-webstedet.

Fed fed tilpasset pris: Salg og konverteringsoptimering

Bold Custom Pricing blev udviklet af Bold Commerce, som er en stor spiller i Shopify-miljøet og har udviklet mange nyttige apps. Vi er især interesseret i fed fed tilpasset pris, fordi det giver dig mulighed for at aktivere volumenrabatter og andre prisfastsættelsesimmunik. Frem for alt kan du oprette kundegrupper og belønne loyale kunder med de passende rabatter.

En stor ulempe med appen er, at Fed skrift ændrer meget af dit tema for at få fedt tilpasset prisfastsættelse til at fungere problemfrit. Mange .liquid-filer, såsom product-template.liquid, vil se forskellige ud og være vanskelige at vedligeholde. Du vil være afhængig af Bold Commerce-support.

Flere tip til apps

Hver app ændrer koden for dit tema. Sørg for at lave en sikkerhedskopi, før du installerer en app. Hvis du ikke ved, hvor du skal lede efter en god sikkerhedskopieringstjeneste, skal du læse vores online backup-anmeldelser.

Hvis du har flere apps installeret i din butik, kan det have problemer med at installere flere. I de fleste tilfælde skyldes det, at temaerne og muligvis allerede installerede apps adskiller sig fra butik til butik og ændrer koden på en sådan måde, at der ikke er nogen standardiseret måde at installere yderligere apps.

Det er også grunden til, at du ikke bør prøve at installere flere apps på én gang. Du mister oversigten over ændringerne hurtigt. Tag dig tid og installer en app ad gangen.

Du bør også undgå at give supportteam øjeblikkelig adgang til din butik. Ellers ved du ikke, hvilken app der er installeret og integreret, og hvilken ikke.

Afsluttende tanker

Vi håber, at vi gav dig nyttige tip og tricks med denne detaljerede Shopify-guide. Shopify er en nyttig og god platform til at starte en online butik med et øjeblik, især hvis du ikke ved, hvordan du koder.

Når det er sagt, hvis du har avancerede teknologiske færdigheder, bliver Shopify en stærk og tilpasselig allieret, der kan designes til næsten enhver online forretning.

Hvis du har mere grundlæggende spørgsmål, er vores begynderguide, der er knyttet øverst i denne artikel, bedst for dig. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarerne. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me