Bedste Scrum-software i 2020: Agile Project Management

Scrum-metoder kan hjælpe dit projekt med at køre mere glat og give dig mulighed for at få tingene gjort hurtigt og effektivt. Projektledelsessoftware inkluderer ofte funktioner, der kan hjælpe dig med at implementere dem, så vi ser på Scrum og projektstyringsværktøjer. Vi prøver at finde ud af, hvilke platforme der er bedst for agile hold at bruge.

Vi starter med at se på, hvad Scrum er, og hvordan det fungerer, og kig derefter på funktionerne, der findes i projektstyringsværktøjer, og hvordan du kan bruge dem til det. Nogle, såsom Jira, har dedikerede Scrum-visninger, nogle har Scrum-skabeloner, og mange kan være nyttige, på trods af at de ikke er eksplicit designet til metodikken.

Hvad er Scrum?

Udtrykket “scrum” kommer fra rugby, men blev først anvendt til udvikling af Hirokata Takeuchi og Ikujiro Nonaka. Mange andre bidrog med ideer, og i 2009 blev Scrum Guide udgivet, hvilket gav metodologien et officielt sæt retningslinjer.

Scrum-metodik er typisk forbundet med softwareudvikling, men den behøver ikke være det. Det involverer opdeling af arbejde i sprints, der varer fra to uger til en måned. Sprints har et mål, som kan være at gøre visse funktioner klar i et softwareprodukt.

Der er regelmæssige møder, kaldet daglige skrum, der er begrænset til 15 minutter og kræver, at udviklere besvarer tre spørgsmål: hvad sluttede de i går, hvad vil de gøre i dag, og er der noget der forhindrer dem eller deres team i at nå sprintmålet.

Der er også en gennemgang og retrospektiv i slutningen af ​​hver sprint. De giver teamet mulighed for at se, hvad der blev gjort, og hvad der ikke var, bestemme, hvad de skal gøre næste og finde ud af processforbedringer.

Roller i Scrum

Scrum er designet til små hold. Der er tre roller i Scrum, hvoraf den ene er holdet. Holdet organiserer sig selv og finder ud af, hvordan det kan opfylde sprintmål.

  Online-bogføring: Hvorfor du skal lave dine bøger i skyen i 2020

Produktets ejer er den, der sætter visionen. Ofte en chef eller klient, det er dem, der bestemmer, hvad teamet skal skabe, og hvad prioriteterne er. De er klar til at besvare spørgsmål fra teamet, men de bliver ikke involveret i detaljerne.

Skrummesteren er der for at fjerne forhindringer, der kommer i vejen for holdets mål. De kan arbejde tæt sammen med produktejer for at hjælpe med at finde ud af, hvad de skal prioritere, og hvad passende mål ville være.

Du synes måske, at produktsejer og scrum-master lyder som din CEO og manager, og du ville slags have ret. I Scrum er rollerne imidlertid formaliserede, og deres involvering er begrænset. Produktets ejer fortæller folk, hvad de vil have, scrum-masteren løser problemer for teamet, og teamet får tingene gjort.

Det kan være nøglen til at give udviklingsholdet mulighed for at udføre deres job uden at blive skubbet i den forkerte retning af mennesker, der til trods for at have gode intentioner ikke ved meget om udvikling.

Scrum er fantastisk til udviklere, der har tendens til at være uafhængige og fungerer bedst, når de overlades til deres egne enheder. Det giver den rigtige mængde vejledning, så de ved, hvad de skal gøre, men lader dem gøre, hvad de mener er nødvendigt for at nå mål.

Hvad kan Scrum gøre for dig?

Scrum giver mulighed for at indstille opgaver og give vejledning til udviklere, mens de giver udviklerne plads til at løse problemer uafhængigt. Udviklere har en tendens til at være bedre til at gøre disse ting end deres klienter og ofte også deres ledere, så at gøre det på den måde resulterer i et bedre produkt, der leveres hurtigere.

Skønt Scrum er vidt forbundet med udvikling, bliver det mere populært andre steder og kan bruges i alle slags industrier.

  Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads: PPC Marketing i 2020

Eksempler på Scrum-værktøjer

  • Jira
  • Trello
  • ProWorkFlow
  • Base Camp

Bedste Scrum-software

Nogle af de bedste projekthåndteringssoftware har funktioner, der ligger hos udviklere, og nogle er designet til brug sammen med Scrum.

Full-on Scrum: Jira

Jira er en af ​​de bedste platforme for udviklere og har mange funktioner designet til dem. Det er baseret på spørgsmål snarere end opgaver.

JIRA-scrum

Det har dedikerede Scrum-tavler og kanban-tavler, fordi det understøtter begge metoder. Det har også “epics” og “stories”, som er dets måde at kategorisere opgaver på. Den beskriver dem som “agile artefakter.”

Jira integreres med HipChat, et populært kommunikationsværktøj for udviklere, så du også kan bruge det til Scrum-møder.

Vi blev imponeret over dens funktionssæt. Det er også god værdi, især for store teams eller dem, der ønsker at være vært. Læs om det i vores Jira-anmeldelse.

Kanban: Trello

Vi ved, at kanbanbrætter og Scrum-boards ikke er de samme, men et kanban-værktøj kan være en god måde at arrangere projekter internt til dit team. Det kan også holdes privat for holdet selv.

Trello giver dig mulighed for at oprette så mange tavler, som du vil, så du kan have en til hver sprint. Læs mere om det i vores Trello-gennemgang og kig efter vores Trello begyndervejledning derefter.

Når det er sagt, kan du indstille Trello til at arbejde med Scrum, som vist på denne side. Trello er et alsidigt værktøj, der har mange “power-ups”, der hjælper dig med at få mere ud af det.

Trello-scrum

Trello-kort kan repræsentere opgaver, problemer eller fejl. Du kan tilføje oplysninger og vedhæftede filer til dem. Vedhæftningsstørrelsen er dog begrænset. Hvis du har brug for meget plads, skal du læse vores bedste guide til cloudlager.

Du finder et par flere kanban-værktøjer i vores, hvordan du bruger en kanban-tavlevejledning.

Rolle Definition: ProWorkflow

Roller er afgørende i Scrum, så det er vigtigt at være i stand til at definere dem i projektstyringssoftware. Ud over at være i stand til at navngive roller, er det nyttigt at kontrollere, hvad de forskellige typer brugere kan og ikke kan gøre.

  monday.com vs Jira: Tager det bedste i 2020

ProWorkflow er god til rollefordeling, så du kan navngive roller og kontrollere, hvad de kan og ikke kan gøre. Det betyder, for eksempel, at du kan forhindre scrum-masteren og produktejeren i at tildele opgaver til at forhindre mikromanagement.

Ud over at lade dig tildele roller, har ProWorkflow et afkast på investeringskalkulator, der viser, hvordan den tid, det sparer dig, oversættes til kontanter. Det har også tidsporingsfunktioner, så det er et nyttigt værktøj, hvis du ønsker at holde øje med omkostningerne.

ProWorkflow inkluderer også et smidigt bord i sin app-butik, som du kan bruge gratis. Læs vores ProWorkflow-gennemgang for at lære mere om platformen.

Møder: Basecamp

Hvis du elsker møder så meget som vi, vil du elske Basecamp, som giver dig mulighed for at holde al din kommunikation ét sted. Det giver dig mulighed for at skrive efter behov, uden at alle behøver at præsentere på samme tid, som de fleste projektstyringsværktøjer tilbyder.

basecamp-lejrbål

I Scrum er der dog behov for regelmæssige møder. Basecamps “lejrbål” giver teamet mulighed for at chatte i realtid, hvilket gør dem perfekte til det. Læs mere om det i vores Basecamp-anmeldelse.

Afsluttende tanker

Hvis du leder efter værktøjer, der kan hjælpe dig med at implementere Scrum-metodologi, er der masser af valg. Vi har sammenlignet nogle af disse platforme med andre i vores face-off artikler. Se på Trello vs. Jira eller Wrike vs. Basecamp for at se, hvordan de gjorde det.

Alle de værktøjer, vi har nævnt, er gratis eller har en gratis prøveperiode, så prøv dem alle og se, hvad der passer bedst til dit team. 

Hvis du har brugt et af disse værktøjer til at hjælpe med at implementere Scrum-metodologi, skal du dele dine tanker i kommentarerne. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me