De 9 bedste tip til Google-annoncer i 2023

Google behandler 3,8 milliarder søgninger hver dag. Med et så stort publikum er det kun naturligt, at Google Ads, Google’s annonceplatform, er blevet et af de standardværktøjer blandt marketingfolk i dag. Med denne artikel vil vi give dig ni praktiske tip til at få mere ud af dine Google Ads-kampagner og opnå de bedste resultater med din marketingindsats.

Desværre er du ikke den eneste, der fik vind af det. Mange mennesker kan lide at få adgang til de store datapooler og algoritmer fra internetgiganten fra Californien. Det er ikke for ingenting, at Google Ads er det forretningsområde, som Google tjener mest penge med. 85 procent af Googles omsætning kommer fra Google Ads.

Da Google Ads er mere konkurrencedygtig end nogensinde har Cloudwards skrevet denne praktiske guide til de bedste tip til Google-annoncer til dig. Hvis du er ny med Google Ads, skal du fortsætte med at læse, fordi vi vil vise dig de bedste tip til Google Ads.

Tip 1: Overhold kvalitetsresultatet

Som vi forklarede i vores artikel om, hvordan du promoverer din virksomhed med Google Ads, bruger Google den såkaldte kvalitetsscore til at bestemme kvaliteten af ​​din annonce. Ikke kun spiller reklamen en rolle, men også destinationssiden og de nøgleord, du satser på. Kvalitetsresultatet er relevant, fordi det udover det beløb, du byder, beslutter, om din annonce skal vises.

Derfor er reklamen ikke alt det, der er vigtigt, men også faktorer som dets relevans og frem for alt fordelen for kunden. Desuden skal du tænke på din destinationsside. Ideelt set ville du designe det til at være mobilvenligt, med god brugeroplevelse og dit ønskede konverteringsmål placeret på en sådan måde, at konverteringsfrekvensen er høj. Karooya har et interessant gratis værktøj, der hjælper dig med at analysere dit kvalitetsresultat.

Optimer ikke bare dine annoncer, men tænk også på, hvor passende din destinationsside er. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du opretter fantastiske destinationssider, kan du kigge på vores Instapage-artikel.

Tip 2: Brug geotargeting

Med Google Ads kan du justere dine bud til bestemte placeringer. Du skal bruge funktionen til at optimere dine bud og spare omkostninger.

Når alt kommer til alt skal dit mål være at have en høj klikfrekvens og konverteringsfrekvens på dine annoncer. På den ene side forbedrer det din kvalitetsscore, og Google vil vide, at du er relevant. På den anden side sparer du penge ved at justere dine bud til bestemte placeringer.

Her er en kort forklaring af klikfrekvens og konverteringsfrekvens, hvis disse udtryk er græsk for dig.

  Namecheap vs. GoDaddy: 2023 Battle of the Once Registrars

Klikfrekvensen er en værdi, der bestemmer, hvor mange personer, der klikker (som en procentdel) på dine annoncer. Det er proportionalt med det samlede antal mennesker, der har set din annonce.

Konverteringsfrekvensen definerer forholdet mellem mennesker, der når dit konverteringsmål. Et konverteringsmål kan være et abonnement på nyhedsbrev, kalenderindlæg, profiloprettelse eller et produkt- eller servicekøb. I sidste ende er spørgsmålet, om personen på dit websted udfører den konvertering eller den transaktion, du ønsker.

Hvis du vil polere din konverteringsfrekvens, kan du tjekke vores artikel om optimering af konverteringsfrekvens.

Som du ved betaler du for klik på Google, uanset om de er relevante. Omvendt, hvis du forbedrer din klikfrekvens og konverteringsfrekvens, er det kun de relevante personer, der klikker på dine annoncer, og det er sådan, du sparer penge.

Du undgår sådanne unødvendige klik ved at bruge geotargeting. Med geotargeting kan du tilpasse dine bud til specifikke geografiske områder og øge deres relevans.

Hvis du for eksempel sælger ismaskiner, er det kun logisk, at du sænker budene i Canada og Alaska, fordi det er sandsynligt, at folk i disse områder ikke har brug for dit produkt så meget som folk i Florida eller Californien.

Fokuser altid dine bud på din kundes behov for at få de bedste resultater.

Tip 3: Få professionel hjælp

En anden strategi kan være at få hjælp fra folk, der kender Google Ads og har arbejdet i marken længere end dig. Adzooma tilbyder for eksempel en administreret serviceløsning samt en softwareløsning, Adzooma Pro, som du kan optimere dine Google Ads-kampagner med.

Tip 4: Pas på negative søgeord

Med Google Ads kan du tilføje negative søgeord til dine annoncegrupper ud over de normale. Med negative søgeord kan du ekskludere emner og fortælle Google, hvad din annonce ikke handler om. Effekten af ​​at bruge dem undervurderes ofte. De er en effektiv metode til at nedbryde din målgruppe og fjerne unødvendige omkostninger.

Negative søgeord sparer penge på to måder: reduktion af antallet af unødvendige søgeord og unødvendige klik og øge din annonces kvalitetsresultat ved at gøre det mere relevant. Det betyder, at du i gennemsnit kan sænke dit bud og betale mindre pr. Klik med de samme eller bedre resultater.

For at tilføje negative søgeord til dine annoncegrupper skal du indtaste de nøgleord, du vil udelukke, og skrive et minus foran dem. Det sikrer, at dine annoncer på disse søgeord ikke går på auktion.

Vi har udelukket Wikipedia som et nøgleord, fordi det giver mening at ikke reklamere for folk, der leder efter Wikipedia-artikler. Husk, at folk, der søger på internettet efter bestemte ting, altid har en bestemt søgeintention. Det er det, du skal orientere dig om med dine annoncer.

Tip 5: Arbejd med udvidelser

Udvidelser er, som navnet siger, udvidelser til dine annoncer. Ofte undervurderes kan udvidelser gøre en forskel. De mennesker, der ser dine annoncer, beslutter inden for en brøkdel af et sekund, om de vil klikke på dem. Hvis de er nødt til at foretage mere end to eller tre klik for at få det, de leder efter, er det sandsynligt, at de vil sparke i gang.

  Xero vs Wave: Find ud af det bedste i 2023

Det er her udvidelser kommer i spil. De udvider din reklame med nyttige funktioner for at opnå bedre konverteringer og klikfrekvens. Folk er mere villige til at ringe til dig eller arrangere en aftale med dig, hvis de kan gøre det med et enkelt klik.

Det bedste er, at Google Ads-udvidelser kommer uden ekstra omkostninger. De er gratis.

Google Ads tilbyder dig følgende udvidelsestyper til dine annoncer, afhængigt af målet med din reklamekampagne:

  • Placeringsudvidelse: denne udvidelse er god, hvis du laver lokal søgemaskineoptimering eller efter lokale søgeresultater generelt. Det er velegnet til mursten og mørtel butikker.
  • Callout-udvidelse: Med denne udvidelse tilføjer du endnu et opkald til handling til din annonce. Det giver dig mulighed for at opnå højere konverteringer og klikfrekvens generelt.
  • Opkaldsudvidelse: føjer dit telefonnummer til din annonce, så folk kan ringe til dig. Hvis dine annoncer vises på mobile enheder, er der et telefonikon, som folk kan bruge til at ringe til dig.
  • Meddelelseudvidelse: udvider din reklame med en meddelelsesfunktion, så folk kan skrive dig beskeder direkte fra Google.
  • Sitelink-udvidelse: med Sitelink-udvidelsen kan du dirigere besøgende til specifikke sider på dit websted.
  • Prisudvidelse: viser din pris for udvalgte tjenester eller produkter i Google-annoncen.

Vi har kun behandlet de vigtigste udvidelser. Der er flere. Hvis du leder efter en dejlig oversigt over udvidelserne, kan du kigge her.

Lad det dog sige, at udvidelser ikke altid vises sammen med din annonce. Hvis du vil vide, hvornår Google Ads tænder og slukker udvidelserne, skal du se på den officielle Google-dokumentation.

Tip 6: Væk betalt og organisk trafik

I verdenen af ​​online markedsføring skelnes der en grundlæggende sondring mellem organisk og betalt trafik. Google Ads er sidstnævnte. Med betalt trafik kan du starte hurtigere og nå flere mennesker på kortere tid. Når det er sagt, koster det dig flere penge.

Når du starter med Google Ads, er det vigtigt, at du også tænker på langsigtet vækst. Brug den genererede trafik på en sådan måde, at du arbejder med dit samfund fra starten. Prøv at få så mange e-mail-adresser, navne og generelle oplysninger om dit samfund som muligt.  

På den måde kan du ikke kun konsolidere dit samfund, men også genindrette og udvide det med Facebook-annoncer og andre platforme.

Tip 7: Irriter din konkurrence

Hvis folk leder efter dine konkurrenters brandnavne, kan du blot byde på disse nøgleord, der vises i søgeresultaterne.

Vi viser dig, hvordan det ser ud ved at bruge Shopify som et eksempel. Shopify konkurrerer som en e-handelsløsning med WooCommerce, BigCommerce og Magento. Når vi søger efter BigCommerce på Google, ser vi følgende annoncering:

  Har din virksomhed en sikkerhedskopieringsplan?

Her er hvad vi får med WooCommerce:

Shopify formåede at få sit brand ud, når folk søger efter sine konkurrenter. Det kan være en kontroversiel teknik, men det fungerer.

Hvis du er interesseret i Shopify, anbefaler vi vores begyndervejledning til Shopify. Hvis du har brugt teknologien og gerne vil have mere dybtgående rådgivning, kan du se på vores avancerede guide til Shopify.

Tip 8: Test, test, test

Uanset hvor meget ekspertviden du tror, ​​du har, fungerer intet i online marketing uden test. Erfarne marketingfolk tester alt, hvad der kan testes. I såkaldte A / B-tests forsøges de vildeste kombinationer at finde, hvad der tiltrækker målgruppen, og hvad der ikke gør.

I mange tilfælde er det endda nødvendigt at kontrollere, hvem din målgruppe er.

Vores råd til dig er at teste helvede ud af din kampagne. Tag ikke noget for givet og sæt spørgsmålstegn ved alt. Bland nøgleord, målgrupper, regioner, og skift dine meddelelser så ofte som muligt, indtil du finder ud af, hvilken kombination der er den mest lovende.

I sidste ende er det, der tæller målet og i hvilken grad du opnåede eller gik glip af det, ikke dine personlige følelser. I øvrigt er det sådan, du også skal budgettere.

Tip 9: Undervurder ikke mobilsøgning

En ofte undervurderet ting i marketing er rollen som mobilsøgning. Vi oplever et fænomen: stigningen i mobilsøgning. Brugen af ​​smartphones og mobilsøgning generelt øges fra år til år. I 2023 brugte 58 procent af besøgende på deres websted deres smartphones til at gennemse webstedet.

Når det er sagt, hvad der er vigtigt her er, at folk søger forskelligt på mobile enheder. For eksempel forkortes termer, fordi folk har travlt, eller forskellige søgeudtryk bruges, når folk bruger deres telefons stemmesøgningsfunktion.

Du skal også huske, at folk på smartphones har meget mindre tålmodighed og vil hoppe væk fra dit websted hurtigere.

Derfor anbefaler vi ikke kun at bruge andre søgeord, men oprette en anden Google Ads-kampagne til mobil. Med denne kampagne kan du optimere beskrivelser, landingssider og mange andre ting, der passer til den mobile sammenhæng.

Afsluttende tanker

Som det ofte gør, gælder følgende regel også for online marketing: der er ingen sølvkugle. Når det er sagt, er der ingen universel løsning eller et endeligt tip, der får dine marketingproblemer til at forsvinde.

De tip, du lige har læst, afhænger af dine kunder, produkter, tjenester, marked og mange andre parametre. Når alt kommer til alt er det op til dig, hvordan du implementerer dem.

Hovedpunkterne er, at du er nødt til at teste, prøve at gøre dine egne oplevelser med Google Ads, hvis det er det, du vil. Hvis du dog leder efter professionel hjælp, så tjek Adzooma.

Hvad synes du om vores Google Ads-tip? Har du din egen bedste praksis? Fortæl os venligst i kommentarerne. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me