Har din virksomhed en sikkerhedskopieringsplan?

Ting kan og sandsynligvis gå galt på et tidspunkt, selvom du gør vores bedste for at forhindre en katastrofe. Denne filosofi gælder også for vores computersoftware og hardware, selvom vi i dette tilfælde skal forberede os på ulykker og andre fejl, der kan medføre, at vi mister data.

Har din virksomhed en backup-plan til, når det uventede sker?

Naturkatastrofer vælger ikke deres ofre, de sker bare. Jordskælv, oversvømmelser og jordskred er alle i stand til at adskille dig fra dine vigtige forretningsdata. Tyve, indtrængende og ondsindede hackere er ikke så blinde som naturen, men de tøver ikke med at skade din virksomhed til deres egen fordel. Dine medarbejdere kan også ved et uheld slette filer, hvilket ikke gavner nogen.

Da din virksomhed ikke fungerer i et vakuum, er det vanskeligt at forhindre alt dette. Når forebyggelse mislykkes, er det bedst at have en god backup-plan til at håndtere de nye problemer.

Hvad er en backup-plan?

En backupplan er simpelthen en strategi, der definerer, hvordan du skal tage backup af dine data. Det kan involvere lagring af data på din computer, men også på en ekstern enhed og en ekstern placering, såsom skyen. Det er alligevel 3-2-1-backupreglen. 

Du kan også oprette en anden mere specifik backup-plan, der kun omhandler sikkerhedskopiering af dine data til skyen. Hvis du gør det, kan du nemt implementere 3-2-1 backup-reglen ved at bruge tjenester, der leverer hybrid backup. 

Med hybrid backup kan du sikkerhedskopiere data til både en ekstern enhed og skyen på samme tid. Hvis du vil vide mere om det, kan du læse vores guide til hybrid backup til SMB’er og se vores bedste hybrid backup til business roundup for tjenester, der tilbyder det.

Typer af sikkerhedskopiering

Skyen var ikke altid den måde, hvorpå virksomheder sikkerhedskopierede deres data. For årtier siden – gammel historie, i it-termer – brugte virksomheder magnetbånd, diskette og cd’er til sikkerhedskopiering af deres data. Det var en anstændig løsning i et stykke tid, men ikke den mest effektive, fordi disse enheder blev holdt på samme fysiske placering, hvilket gjorde det let for katastrofer at skade dem.

Når virksomheder havde brug for at udvide deres lagerkapacitet for at imødekomme deres øgede efterspørgsel efter data, så de vendte sig til harddiskdrev. Nogle af disse drev blev sendt og opbevaret et andet sted for at forhindre tab på grund af de førnævnte naturkatastrofer og andre ulykker.

  Trello Beginner's Guide: Kanban Can-Can

Imidlertid var dette en ubelejlig proces, mildt sagt, fordi virksomheder var nødt til fysisk at sende store harddiske til et andet sted. Plus, det var heller ikke billigt.

Teknologi udvikler sig kontinuerligt, så behovet for sådanne arkaiske metoder stort set er udfaset. I dag kan du sikkerhedskopiere dine data til et eksternt datacenter fra komfort på dit kontor.

Dette gør online backup til en af ​​de bedste og mest effektive måder at sikkerhedskopiere alt og hvad du ønsker. 

Alt hvad du behøver er at vælge og abonnere på en af ​​de bedste forretningsservicetjenester. Hvis du imidlertid er old school, skal du læse vores artikel om den bedste offline backup software.

Fordelene ved online sikkerhedskopiering for virksomheder

Vi vil tale om grundene til, at online-backup er en fantastisk mulighed for din virksomhed såvel som dine personlige data. Hvis du er overbevist om, at du har brug for en sikkerhedskopitjeneste, kan du springe direkte til vores forretningsbackupanmeldelser for at gøre dig bekendt med specifikke tjenester.

Opbevaring på et fjerntliggende sted

Som vi nævnte før, er en af ​​de vigtigste fordele ved online backup det faktum, at du kan gemme dine filer på et andet, fjerntliggende sted. Selv hvis der er en brand eller en orkan i din by, kan du være sikker på, at dine data venter på dig, efter at du har behandlet mere øjeblikkelige problemer.

Når du overfører dine filer til et datacenter, der hører til en online sikkerhedstjeneste, replikeres dine data til flere servere, der ligner en RAID-opsætning. Servere er ofte placeret i forskellige datacentre, hvilket gør dine data overflødige og giver dig adgang til dem uanset potentiel nedetid i et hvilket som helst datacentre.

Derudover anvender datacentre forskellige sikkerhedsfunktioner for at sikre sikkerheden i dine data. Disse inkluderer hegn, patruljer, 24/7 overvågning, adgang til nøglekort, kølezoner, brandhæmmningssystemer, backup-generatorer, hævede gulve og mere. Hvis du vil vide mere om de anvendte metoder, skal du læse vores artikel om datasentre-sikkerhed.

Datacentre er også mere energieffektive, hvilket betyder, at de bruger mindre strøm, og nogle af dem stammer fra bæredygtige kilder. For mere information om det, kan du læse vores artikel om opbevaring af grøn sky.

Få adgang til dine filer overalt, når som helst

Selvom dine data er på et fjerntliggende sted, betyder det ikke, at de er utilgængelige. Med online backup kan du få adgang til dine data fra din computer eller ved hjælp af tjenestens webklient. Plus, de fleste af backup-tjenesterne leveres med deres egne smartphone-apps, hvilket betyder, at du kan administrere din sikkerhedskopi mens du er på farten.

  Online-bogføring: Hvorfor du skal lave dine bøger i skyen i 2023

Nogle tjenester giver dig endda sikkerhedskopi af dine smartphone-data, og vi anbefaler, at du gør det, især hvis du bruger enheden til dine forretningsbehov. Du kan finde disse tjenester i vores bedste online backup til mobil roundup. 

Alt dette gør det muligt at få dine data uden at løbe til kontoret, fordi du nu kan få, hvad du vil lige fra hvor du er. Denne konstante adgang er det, der styrker populariteten af ​​online backup-tjenester.

Online sikkerhedskopiering og omkostninger

Cyberkrimøkonomi

At reducere omkostninger hjælper enhver virksomhed, så det er bedst, hvis du ikke behøver at investere meget i at leje en plads og betale for heftige strømforbrugsregninger takket være kravet om at køre og afkøle dine egne servere.

Online backup-tjenester gør det for dig og hjælper dig dermed med at spare penge. Nogle af disse tjenester, såsom Backblaze for Business, opkræver så lidt som $ 6 pr. Måned for ubegrænset sikkerhedskopi til en computer. Hvis du vil vide mere om det, skal du læse vores Backblaze for Business-gennemgang. Du kan finde andre overkommelige alternativer på vores billigste online backup-liste.

Øjeblikkelig og automatisk

Når du opretter din oprindelige backup-plan ved hjælp af en service, behøver du ikke konstant at administrere din sikkerhedskopi. I stedet for sker det øjeblikkeligt og automatisk, fordi sikkerhedskopieringstjenester giver dig mulighed for at slå kontinuerlig sikkerhedskopi eller indstille en tidsplan for din sikkerhedskopi. 

På denne måde kan du fokusere på dit arbejde, mens dine filer automatisk kopieres til skyen i baggrunden.

Når der sker en katastrofe, kan du også hente dine data temmelig hurtigt, hvilket betyder, at du ikke spilder tid og penge, og kunderne bemærker muligvis ikke engang, at der er noget galt.

Sikkerhed

Online backup-tjenester sørger også for, at skyens sikkerhed for dine filer er tilstrækkelig, så du ikke bliver offer for cyberkriminalitet. Det er chancen for, at hvis du ikke har beskyttelse, for i løbet af det sidste år er ransomware-angreb mere end fordoblet, ifølge ZDNet. Desuden stjæler hackere dine loginoplysninger eller læser dine følsomme data.

Når det er sagt, har sky-tjenester din ryg, fordi de bruger metoder til at afværge disse ondsindede handlinger mod dig. Privat kryptering sørger kun for at du kan læse dine data, to-faktor-godkendelse vil beskytte dine legitimationsoplysninger, mens versionering hjælper dig med at hente dine data, hvis du bliver ramt af ransomware.

En af de mest sikre tjenester er CrashPlan, og du kan få detaljerne om dens sikkerhed i vores CrashPlan-gennemgang.

  Namecheap vs Bluehost: Going Toe-to-Toe i 2023

Andre fordele

Der er nogle tjenester, der har særlige funktioner. Disse kan omfatte fotoanalyse, fildeling og synkronisering på tværs af flere enheder, der dybest set kopierer filer og eventuelle ændringer til dem til flere enheder. 

Fildeling og synkronisering er funktioner, der er lånt fra skylagring. Hvis du ikke er klar over forskellen mellem skylagring og backup, skal du læse vores forklaring.

Hvis du har brug for fildeling og synkronisering, skal du se på vores IDrive for Business-gennemgang. For AI-drevne fotofunktioner og muligheden for at søge gennem dine sikkerhedskopierede fotos ved hjælp af forskellige kriterier, er BigMIND Business et godt valg. Læs mere om det i vores BigMIND Business anmeldelse.

Billedbaseret vs. filbaseret sikkerhedskopi

Generelt kan du oprette to slags sikkerhedskopier: filniveau og billedniveau. Backup på filniveau giver dig mulighed for at vælge og vælge filer og mapper. Backups på billedniveau replikerer på den anden side hele dit system, hvilket betyder, at du kunne gendanne alle dine data og applikationer, hvis katastrofen rammer.

Begge sikkerhedskopieringsmetoder har deres ulemper og ulemper, så vælg den, der er den rigtige pasform baseret på dine behov og hvad du vil tage backup af. Hvis det drejer sig om sikkerhedskopiering af billeder, og du har brug for ideer til tjenester, der leverer det, kan du tjekke vores bedste billedbaserede backup-artikel.

Hvornår skal sikkerhedskopieres?

Der er ikke en regel, der passer til alle, fordi det hele bare er sund fornuft. Du skal forestille dig et sandsynligt scenarie, der kan få dig til at miste dine data, så du kan beskytte dem rettidigt.

Med dette i tankerne kan du stole på kontinuerlig sikkerhedskopi, som sikrer, at de filer, du tilføjer eller ændrer, sikkerhedskopieres. Kontinuerlig backup uploader også dine data trinvist, så du sparer på tid og båndbredde.

Når det er sagt, skal du huske, at kontinuerlig sikkerhedskopiering til tider kan bruge en masse computerressourcer. Hvis du vil undgå det, skal du bruge en backup-planlægning i stedet. Først skal du dog sikre dig, at du kender de kritiske tidspunkter, du har brug for for at tage backup af dine data.

Afsluttende tanker

Online backup har mange fordele i forhold til traditionelle backup strategier og funktioner, der kan hjælpe din virksomhed på andre måder. De mest betydningsfulde upsides er gendannelse af katastrofe, omkostningsreduktion og let adgang til dine filer. Du får også softwaresikkerhedsmetoder til at beskytte dine data, backup-automatisering og mere tid til at udføre dit faktiske arbejde.

Hvad synes du om sikkerhedskopiering af filer til skyen? Er du stadig tøvende, eller er du klar til at skifte til online backup og drage fordel af dens fordele? Fortæl os dine tanker i vores kommentarafsnit nedenfor. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me